U Kruševcu otvorena važna međunarodna kompanija FOTO

U Kruševcu je danas zvanično otvorena kompanija "Etampa" d.o.o, iz sektora mašinske obrade metala.

Izvor: B92.net

Sreda, 01.02.2023.

12:46

U Kruševcu otvorena važna međunarodna kompanija FOTO
Foto: Grad Kruševac

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Jasmina Palurović i predsednik Skupštine Predrag Vukićević, saopštava Grad Kruševac.

Sa istorijatom kompanije, prisutne zvanice upoznao je generalni direktor Aleksandar Stanković. ETAMPA AG osnovana je 1945. godine u Švajcarskoj. Razvila se u značajnu međunarodnu kompaniju sa delatnošću u sektorima štancanja i finog brušenja.

Na 7.200 kvadratnih metara fabričkog prostora u svojim pogonima, Etampa ima proizvodnju alata visokih performansi i ultra-moderan proizvodni pogon za fino brušenje i štancanje.

U Etampi, većina kupaca se nalazi u industriji automobila, kao što su Ferari, Porše, Bugati, elektronike, elektrotehnike, građevinarstva i medicinske-bezbednosne tehnologije.
Foto: Grad Kruševac
Fino brušenje i žigosanje proizvoda sofisticiranih delova prema zahtevima kupaca imaju važnu ulogu u finalnom proizvodu koji je bitan za bezbednost. Ovo se ne odnosi samo na kočione/sigurnosne sisteme vozila i komponente elektromotora, već i na instrumente koji se koriste u medicinskoj tehnologiji, kućne aparate ili proizvode za životni stil kao što su četkice za zube, brijači ili pribor za nameštaj.

Etampa ima svoje fabrike u Ilinoisu, Sjedinjenim Američkim Državama, Blanskom, u Češkoj Republici, i sada u Kruševcu.

Zapošljavaju oko 25 radnika, a u planu je da do kraja godine bude do 60. Kapacitet proizvodnje je oko 280 miliona delova godišnje.

Trenutno najveći problem, kako je istakao direktor Stanković je nedostatak alatničara, a planovi su da se zajedno sa RPK i Školskom upravom, angažuju u iniciranju dualnog obrazovanja za te potrebe.

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, je istakla da je lokalna samouprava podrška i oslonac za sve investitore koji odaberu Kruševac kao grad za poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: