Subota, 18.03.2023.

12:55

Asfaltiran trotoar oko OŠ "Đura Jakšić"

Izvedeni su završni radovi na asfaltiranju trotoara oko OŠ "Đura Jakšić".

Izvor: Ritam grada

Asfaltiran trotoar oko OŠ
Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, istakla je da će se kroz ove radove značajno unaprediti putna infrastruktura i povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, naročito dece.

“Biće postavljena i zaštitna ograda i to na osnovu zahteva Saveta mesne zajednice Filip Kljajić. Veoma su značajni Saveti mesnih zajednica u identifikovanju i rešavanju ključnih problema, redovno razmatramo njihove predloge i ovo je rezultat naše saradnje. Budžetom grada Kragujevca predviđeno je 75 miliona dinara za opremanje ulica i održavanje trotoara. U planu je uređenje trotoara i u drugim delovima grada, a prioritet su zone škola i zone visokog pešačkog saobraćaja”, rekla je Angelovska.

Asfaltiranju trotoara prethodili su pripremni radovi na skidanju postojeće podloge oko škole koja je bila u veoma lošem stanju, mašinskom iskopu zemlje i izradi posteljice, kao i ugradnji kamenog materijala. Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi oko 1,2 miliona dinara.

Osnovna škola "Đura Jakšić", jedna od najstarijih škola u Kragujevcu, počela je sa radom davne 1934. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: