"Uskoro dobre vesti za kragujevački Fijat"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da uskoro očekuje dobre vesti za kragujevački Fijat, ali da o tome još ne može da govori.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

12:00

Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

Vučić je, na pitanje da li će sutra podsetiti predsednika Rusije Vladimira Putina da je pre šest ili sedam godina obećao uvoz srpskog Fijata u Rusiju, rekao da se ne stidi toga što je molio Putina i za to, kao što će ga sutra moliti za gas.

Naveo je da Rusija u to vreme nije mogla da donese tu odluku zbog Belorusije i Evroazijske unije.

Vučić: Iznenađenje za 15-20 dana

Kaže da kragujevački Fijat sada ima manju proizvodnju modela fijat 500 L nego ranije i da je ta fabrika pre bila među prvim kompanijama po izvozu i doprinosu BDP-u naše zemlje, što sada nije slučaj.

Vučić je rekao da je 2013. i 2014. Fijat bio najznačajniji investitor, ali da se Srbija od tada dosta promenila i postala mnogo ozbiljnija ekonomija i da sada imamo i značajnije investitore.

"Nadamo se da ćemo uskoro imati dobre vesti za Fijat, ali o tome još ne mogu da govorim i o tome će više pričati Ana Brnabić kada neke stvari budu završene, što će biti dobre vesti za kragujevačke radnike", kazao je predsednik.

Vučić ističe da će sutra dati sve od sebe, da se ne stidi i ako sutra ne bude uspeo u razgovoru sa Putinom.

Pokušao sam mnoge stvari u kojima nismo uspeli, ali smo u mnogo više uspeli, dodao je Vučić.

"Ono što je 1.100 evra - ide na 1.600"

Kako je ironično primetio, ova vlast jedino nije uspela da opljačka državu kao što je to uradila prethodna vlast.

Vučić je naglasio da će sutra tražiti mnogo bolju cenu od 500 ili 600 dolara za hiljadu kubika gasa.

"Ja da sam Putin, pitao bih se da li to da uradim nekom iz Srbije i u razgovoru tamo sa nekim Vučićem. Nadam se da će nam Putin izaći u susret", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: