Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Kragujevac: Završen novi pogon, posao dobija 500 radnika

Novi poslovni pogon Janfenga, drugi objekat holandske kompanije CTP invest za potrebe kineske kompanije, završen je, a primopredaja je planirana za 5. maj

Izvor: Infokg.rs Kragujevac
Podeli
Foto: PopTika/Shutterstock
Foto: PopTika/Shutterstock

U novoizgrađenom pogonu u toku je postavljanje mašina i opreme. Najavljeno je da će na ovaj način biti otvoreno još 500 novih radnih mesta.

Zvanična primopredaja između CTP–a i Janfenga planirana je za 5. maj, prenosi InfoKg.

Novi prostor zauzima 28.500 kvadrata.

U konačnoj fazi to je više od 1000 zaposlenih u Janfengu, odnosno 500 novih radnih mesta u ovoj fabrici.

Prva investicija u koju je CTP u Kragujevcu uložio 18 miliona evra za potrebe Janfenga realizovana je 2019. godine. Ovo je drugi objekat za istog partnera površine 28.500 kvadratnih metara, od čega je oko 4000 kvadrata kancelarijskog prostora, rekao je Vlatko Đuriček, direktor kompanije CTP invest Srbija prilikom obilaska pogona.

U objekat i u zemljište CTP je uložio oko 19 miliona evra, ne računajući dodatnu investiciju Janfenga u iznosu od 20 miliona evra za opremanje pogona.

"Ovo je za nas vrlo izazovan projekat koji je, kako tehnološki tako i u svim drugim elementima, uspešno realizovan". Izgradnja je, podsetio je Đuriček počela 5. septembra prošle godine, a primopredaja objekta sa Janfengom planirana je već za mesec dana, tačnije 5. maja.

Ovo je inače četvrti zajednički projekat CTP–a i Janfenga, od kojih je jedan realizovan u Češkoj, a tri u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu