Servisne informacije 0

10.05.2024.

8:15

Ruši se most: Grad je bezbedan od poplava?

Most na Crnici u ulici Kralja Petra I uskoro odlazi u istoriju. Narednih dana trebalo bi da budu intezivirani radovi na njegovom rušenju, najavili su iz opštine Paraćin.

Izvor: RTV Paraćin

Ruši se most: Grad je bezbedan od poplava?
Aleksei Ignatov/Shutterstock

Podeli:

O ovim radovima za Kanal M govorio je menadžer projekta za izgradnju mostova u Paraćinu Saša Ružić.

Najprometnija raskrsnica u gradu između zgrade opštine je nakon višenedeljne rekonstrukcije konačno puštena u saobraćaj. Ružić kaže da su teški i temeljni zbog brojnih instalacija koje je bilo potrebno izmestiti, kako građani ne bi ostali bez interneta, telefonskog signala i vode.

"Okvirni rok za završetak radova na izgradnji ovog mosta je avgust mesec", kaže Ružić.

On podseća građane na 2014. godinu i nezapamćene poplave koje su u velikoj meri pogodile Paraćin, kada je voda izašla iz korita, a nivo vode išao preko pešačkih i drumskih mostova. Zato oni moraju da budu podignuti za oko metar i uz ostale radove od tog perioda Paraćin bude bezbedan od velikih voda.

Srbijavode i ostale brojne državne institucije su u velikoj meri bili uključeni u projektovanje sistema za odbranu od poplava.

Nakon četiri pešačka i dva drumska mosta u Paraćinu će još Čokolenda biti izgrađen i treći drumski most. U te svrhe u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije, a ta saobraćanica je u nadležnosti Puteva Srbije što nije bilo slučaj do sada.

Nakon dobijanja građevinske dozvole biće raspisan tender za izvođača radova. Time bi bio zaključen proces radova na projektu odbrane Paraćina od velikih voda kako se ne bi ponovile poplave od pre 10 godina.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

1 d

Podeli: