U "Ruskom groblju" zasađeno 55 novih sadnica

U Spomen parku "Rusko groblje" u Jagodini, u kojem je kosturnica 1.170 boraca i oficira Crvene armije, pogunulih u oslobađanju ovog dela Srbije, zasađeno je 55 novih sadnica crnog bora, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2021.

13:34

U
Ilustracija: Depositphotos, amenic181

Sadnice bora poklonio je Rasadnik Šumskog gazdinstva "Južni kučaj" iz Ćuprije.

Radnik JASE, Branislav Milojević, koji je, rukovodio sadnjom, izjavio je novinarima, da u Spomen parku, 70 godina nije zasađeno ni jedno novo drvo do sada.

Reč je, inače o kompleksu pod borovima, na uzvišenju izvan grada, u kome svakog dana, bez obzira na vreme i vremenske uslove, ima rekreativaca, sportista, šetača...

Pre dve godine ovde je izgrađena "Staza zdravlja", duga 800 metara, trim staza, poligon sa spravama i drugo za sportiste i rekreativce, a u planu grada je, da se u Ruskom groblju, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije, izgradi manja crkva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: