Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Ponovo se dezinfikuju ulice

Zbog pogoršane epidemiloške situacije, Služba za dezinfekciju JKP "Standard" u Jagodini, po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije, ponovo je počela dezinfekciju ulica i trotoara u gradu.

Izvor: Tanjug Jagodina
Podeli
Ilustracija: qunamax/Shutterstock
Ilustracija: qunamax/Shutterstock

Na ulazu u "Standard", postvaljeni su kontejneri sa dezinfekcionim rastvorom za građane, a upravnici stambenih jedinica, pozvani da preuzmu rastvor u ovom preduzeću za dezinfekciju spoljnih i otvorenih površina. Rastvor je besplatan.

Za dezinfekciju se koristi natrijum hipohlorit, "koji se pokazao kao najefikasnije sredstvo za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom".

Dezinfekcija, cisternama, počinje od Doma zdravlja i Opšte bolnice, najfrekventnijih ustanova u gradu kada je reč o obelilima, a zatim kreće svim ulicama sa posebnim osvrtom na Gradsku tržnicu, izjavio je danas Tanjugu, rukovodilac Službe za dezinfekciju Srđan Dokić.

Dezinfekciono sredstvo se koristi u tačno propisanoj srazmeri koja nije opasna za udisanje niti narušava ekosistem.

Gradski krizni štab, u proširenom sastavu, na sednici pre tri dana je ocenio da je epidemiološka situacija u gradu ozbiljna i uputio poziv rodeteljima da odlože sve dečija slavlja, i druga slavlja, poput punoletstva, i pozvao građane da se vakcinišu, pre svega zaposlene u prosveti, zdravstvu, predškolskim ustanovama, javnim preduzećima i javnom prevozu, privredi...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.