Utorak, 21.11.2023.

13:07

Počela rekonstrukcija mosta na Pridvoričkom putu i sanacija klizišta u zoni mosta

U Pridvorici je počela rekonstrukcija mosta na Pridvoričkom putu, kao i sanacija dva klizišta u zoni mosta.

Izvor: Morava info

Počela rekonstrukcija mosta na Pridvoričkom putu i sanacija klizišta u zoni mosta
Foto: Shutterstock/Blazej Lyjak

Za ovu investiciju iz gradskog budžeta izdvojeno je 23 miliona dinara, a najavljeno je da će radovi biti okončani do kraja kalendarske godine, ukoliko to dozvole vremenski uslovi, navodi Morava info.

"Na zahev građana Pridvorice i Beljine uradili smo projekat rekonstrukcije mosta na Pridvoričkom potoku, koji pravi veliki probleme tokom velikih padavina. Radovi su počeli u petak, a rok za završetak je 30 dana. Pretpostavljamo da zbog vremenskih uslova gornji sloj asfalta neće moći da bude završen do kraja godine, već ćemo sačekati proleće. Most je u jednom delu veoma nebezbedan, ali nećemo zaustavljati saobraćaj tokom radova, već će se on odvijati jednom trakom, a biće regulisan saobraćajnom signalizacijom", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović prilikom obilaska radova.

On je istakao i da je u toku sanacija dva klizišta, jednog odmah pored mosta i drugog uzvodno od potoka, koje ugrožava saobraćajnicu.

"Završetkom rekonstrukcije i dogradnje mosta, kao i saniranjem postojećih klizišta, saobraćaj će u ovom delu grada moći da se odvija na potpuno bezbedan način za stanovnike Pridvorice i Beljine, ali i dragačevskih sela, koji preko ovog mosta dolaze u Čačak", naveo je Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: