Četvrtak, 23.11.2023.

10:07

Dva srpska sela biće spojena novim mostom

Dva sela u okolini Čačka u kom živi veliki broj ljudi uskoro će biti spojena i novim mostom, što će u velikoj meri olakšati život meštanima Gornje Gorevnice i Vranića. Radovi na izgradnji su pri samom kraju, pa će tako žitelji konačno dobiti pravu saobraćajnu žilu kucavicu.

Izvor: RINA

Dva srpska sela biće spojena novim mostom
Foto: RINA

"Rekonstrukcija ovog mosta podrazumeva rušenje oštećenih delova konstrukcije, izradu nove kolovozne ploče, pešačkih staza i asfaltnog zastora, ali i nove zaštitne ograde. Čitavi ovi radovi završeni su za dva meseca i očekujemo još uređenje korita uzvodno i nizvodno od mosta, koji je raspona 13 metara, dok je širina kolovoza na mostu šest metara", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović za agenciju RINA.

Ovu veliku i važnu investiciju obezbedilo je lokalno rukovodstvo preko Javnog preduzeća "Putevi Srbije", koje je uradilo predmer i predračun i veoma brzo počelo rekonstrukciju mosta koji je bio nebezbedan, jer je jedan stub oštećen tokom letnjih padavina.

Ova investicija je vredna oko 18 miliona dinara, a finansira je javno preduzeće "Putevi Srbije". Tokom leta završen je i most koji spaja Gornju Gorevnicu i Miokovce, a koji je bio urušen, veoma brzo je urađen, za šta je Grad iz budžeta izdvojio oko 30 miliona dinara. Na ovaj način siguran i bezbedan saobraćaj, sada imaju meštani Gornje Gorevnice, Miokovaca, Vranića, ali i okolnih sela, dodao je Todorović.

Za desetak dana otvara se za saobraćaj most Mrčajevci-Mršinci

Gradonačelnik Milun Todorović rekao je da je sa sardnicima posetio i Mrčajevce i uverio se da je izgradnja mosta u završnoj fazi, podsećajući da će radovi biti završeni pet meseci pre prvog zadatog roka.

"U završnoj fazi je izgradnja kolovoza, za nekoliko dana most će biti završen u punom profilu, sa 103 metra dužine, šest metara širine, kao i novom javnom rasvetom. Za najkasnije desetak dana očekujem da most bude otvoren za saobraćaj", rekao je prvi čovek Čačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: