Subota, 19.08.2023.

11:42

Slavicu iz Čačka napao glodar, završila u Hitnoj: "Osetila sam ujed, a onda videla krupnog pacova kako beži"

Obična šetnja obalom Zapadne Morave za Slavicu iz Čačka završila s odlaskom u Hitnu pomoć i to zbog ujeda glodara, koji se u gradskom području i ne dešavaju baš često.

Izvor: RINA

Slavicu iz Čačka napao glodar, završila u Hitnoj:

"Šetala sam sa drugaricom pored Morave i onda smo sele na klupicu malo da odmorimo. Bile smo pored vode, ali ne baš preblizu. Imala sam japanke i osetila sam kako me je nešto ujelo, u prvi mah sam pomislila da je komarac. Videla sam na nozi dve rupice, a onda sam ugledala i krupnog pacova kako je pobegao dalje uz stepenice. Bio je veličine šake, dužine oko nekih 30 centimetara", kaže za RINU Slavica P. iz Čačka.

Kada je shvatila da ju je ujeo pacov, nije joj, kako kaže, bilo svejedno. A nakon sugestije mladića koji radi u obližnjem kafiću zaputila se u Hitnu pomoć.

"Uplašila sam se potencijalne zaraze, jer sam skoro imala jednu medicinsku intervenciju. U Hitnoj su mi očistili ranu i rekli da ujutru dođem u Dom zdravlja kako bih primila antitetanus, što sam i učinila. Posle su me poslali na odeljenje infektologije, očistili ranu i sve ostalo što je potrebno, rekavši da će sve to da proprate", rekla je Slavica.

Ona dodaje da su mnogi informaciju da ju je u gradu ujeo pacov prihvatili sa nevericom, ali kaže da nema razloga za strah jer se to zaista retko dešava.

"Nikog iz moje okoline nikada nije ujeo pacov, niti je neko čuo da se to nekom dogodilo. Ali, eto na mom primeru se vidi da je sve moguće. Ko se plaši, najbolje je da bude adekvatno obuven i onda zaista nema razloga za brigu", zaključuje ova Čačanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: