Čačak - Društvo - B92 Lokal

Ovčarsko-kablarska klisura biće ponos Srbije – obezbeđeno još 135 miliona dinara

Nema dileme da će Ovčarsko-kablarska klisura uz sva ulaganja postati jedna od najatraktivnijih turističkih lokacija u Srbiji.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Do sada je urađen Prirodnjački muzej koji je otvoren u samom centru, ali i rekonstruisan put do vrha Kablara. Međutim, realizacija novih investicija tek sledi.

"Na osnovu konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za devet gradova i opština, u okviru dva velika programa - integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i integralnog razvoja južne i zapadne Srbije, koji je raspisan 4. januara, gradonačelnik Čačka Milun Todorović juče je i zvanično potpisao ugovor sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, prema kome će Gradu Čačku biti dato 135 miliona dinara za nastavak uređenja Ovčar Banje i Ovčarsko-kablarske klisure", saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Ovako će izgledati vidikovac na Kablaru FOTO

Ovih 135 miliona dinara namenjeno je za četiri projekta. Za izgradnju vidikovca na Kablaru, za koju je u protekloj godini od Ministarstva turizma i omladine dobijeno 80 miliona dinara, jučerašnjim ugovorom opredeljeno je još 71.165.520 dinara.

Za ulaznu kapiju dobrodošlice namenjeno je 27.550.000 dinara. Radi nastavka parternog uređenja Ovčar Banje, Grad Čačak dobio je 3.764.480 dinara, a za izgradnju pešačke staze u Međuvršju 32.520.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.