Čačak - Društvo - B92 Lokal

Ova opština postaje srpski Davos – spajaju se sa velikim turističkim centrom

Opština Lučani je u Vladi Republike Srbije sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem potpisala ugovor za projekat infrastrukture, tj. izgradnje puta Lučani - Dljin - Planinci - Ovčar Banja u dužini od 9,6 kilometara.

Izvor: RINA Čačak
Podeli

Ovo je jako bitan projekat za unapređenje putne infrastrukture u opštini Lučani, a koji se tiče budućeg razvoja Ovčar Banje.

"Opština Lučani je neizmerno zahvalna Vladi Republike Srbije i ministarstvu saobraćaja jer su nas u ovom projektu podržali sa 100 miliona dinara. Ovčar Banja će u narednom periodu sasvim sigurno postati vrlo bitna turistička destinacija i banjsko lečilište koji će svojim lepotom privlačiti brojne turiste. Ali naravno, preduslov za sve to jeste ulaganje u infrastrukturu, mi kao jedna mala lokalna samouprava nemamo sami dovoljno sredstava da isfinansiramo sve projekte pa nam je pomoć Vlade izuzetno značajna. Ovo je samo prvi projekat u nizu koje planiramo da realizujemo u narednom periodu", kazao je za agenciju RINA, predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Opština Lučani će sa dodatih pet miliona iz svog budžeta uložiti u izgradnju infrastrukture koja će potpomoći daljem razvoju ove opštine i približiti turističke potencijale Ovčar Banje.

Posle sprovođenja postupka javne nabavke, očekuje se da radovi krenu krajem maja meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.