Beograd - Hronika - B92 Lokal

Nije prvi put: Provalnici opljačkali i demolirali vrtić u Mirijevu

Predškolska ustanova "Maslačak" u Mirijevu obijena je i opljačkana u noći između nedelje i ponedeljka, potvrđeno je od strane Sekreterijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: AstroStar/Shutterstock
Foto: AstroStar/Shutterstock

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Provalnici su ukrali tehničku robu, televizore i kasetofone, a za sobom su ostavili pivske flaše i opuške od cigareta.

"Kamere i alarm još uvek nemamo, a svaki put bude odnesena komplet tehnika, televizori, kasetofoni, dvd plejeri, koje onda roditelji iznova kupuju. Roditelji su saznali za pljačku prilikom dovođenja dece. Neki od vaspitača su preko Viber grupa zamolili roditelje da ne dovode decu ako ne moraju, tj. ako imaju alternativu za čuvanje", rekao je izvor.

Takođe, naš izvor navodi da nije prvi put da se ovakva pljačka dešava. Ista stvar se dogodila 2018. godine kada je takođe odnesena tehnika koju su roditelji i vaspitači finansirali.

U saopštenju Sekreterijata za obrazovanje i dečiju zaštitu potvrdilu su da dana 05.12.2022. godine u šest časova prilikom otvaranja vrtića Maslačak u Mirijevu ,ul. Petrarkina 2, uočeno da je vrtić obijen i da je tokom prethodnog vikenda bilo upada od strane trećih lica.

"Odmah je obaveštena policijska uprava koja je izašla na teren i tom prilikom pozvala službu forenzike da obavi uviđaj. Uvidom u prostorije vrtića ustanovljeno je da je pričinjena materijalna šteta.U svim prostorijama evidentni su znaci boravka trećih lica , ostavljena je velika količina smeća. Uviđaj je završen u 08 časova i 54 minuta. Nakon dobijanja izveštaja preduzećemo sve korake u smislu podnošenja oštetnog zahteva i krivične prijave protiv NN lica. Deca su posle završenog uviđaja i dezinfekcije celog objekta neometano boravila u istom.", navode u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.