Rasprodati beogradski lokali – od 170 do 3.000 dinara po kvadratu

U skupštini grada juče je organizovana aukcija za zakup lokala koji su u vlasništvu Grada. Za 77 poslovnih prostora javilo se 158 Beograđana.

Izvor: B92

Subota, 04.03.2023.

12:15

Rasprodati beogradski lokali – od 170 do 3.000 dinara po kvadratu
Ilustracija/Foto:librakv/Shutterstock

U ponudi su bili lokali od sedam metara kvadratnih pa i onih koji su prelazili površinu od 100 kvadrata, prenose Novosti.

Hodnik gradske skupštine juče je bio pun ponuđača koji su čekali da daju i izlicitiraju ponude za prestoničke lokale. Početne cene po kvadratu za iznajmljivanje na neodređeno vreme takođe su bile raznolike. Jedan lokal u Ulici kneza Miloša imao je početnu cenu od 1.935 dinara po kvadratu, dok je poslovni prostor u Ulici Andre Nikolića na Savskom vencu imao cenu od 231 dinar.

"Mi smo se prijavili za jedan lokal od 20 kvadrata na Novom Beogradu. Kada se izračuna sa početnom cenom, nama bi kirija bila oko 8.500 dinara. Tražili smo da iznajmimo neki prostor, ali nismo mogli da nađemo lokal koji bi mesečno koštao manje od 200 evra", rekao je jedan bračni par.

Neki su juče imali sreće pa su bili jedini koji su se javili i tako uspeli da pojedine lokale zakupe po početnim cenama. Nije manjkalo ni nadmetanja, pa je tako prvi lokal na listi u Ulici Slavka Kolara u Kotežu sa početnih 484 dinara po kvadratu izdat za 2.150 dinara. Prostor od 45 metara kvadratnih u Bulevaru despota Stefana imao je cenu od 1.076 dinara, ali je na kraju kvadrat dostigao cenu od 3.000.

Zakupci koji su se juče javili u obavezi su da u narednih par dana isplate depozit, a na taj način dobijaju pravo da lokale iznajme na neodređeno vreme.

Lokali za koje su se juče javili Beograđani smešteni su u nekoliko gradskih opština na Paliluli, Zvezdari, Voždovacu, Savskom vencu, Čukarici, Zemun Polju, Novom Beogradu, Starom gradu i Vračaru.

Na početnu cenu uticala je i lokacija gde se nalaze poslovni prostori. Osim toga od koje će cifre započeti licitiranje zavisilo je i od delatnosti koju su građani prijavili. Najviše novca treba izdvojiti za prostore u kojima posluju menjačnice, kladionice i kockarnice, gde je početni iznos od 1.677 dinara po kvadratu.

Najjeftiniji gradski lokali su u Borči, Ovči, Sremčici, Batajnici, Pinosavi, Jajincima, odnosno četvrtoj zoni.

Osim lokala na listi od 140 poslovnih prostora bili su i magacini, zanatske hale i kancelarije. Jedan magacin imao je najnižu početnu cenu na celoj listi, a zainteresovani su trebali da izdvoje svega 174 dinara. Bilo je i malih lokala, najmanji je bio lokal od sedam metara kvadratnih u Cvijićevoj ulici, u Bulevaru despota Stefana izdat je prostor od 15 kvadrata,a dva kvadrata više ima objekat u Ulici Ljubomira Stojanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: