Od Save Maškovića do Mosta na Adi bulevarom sa četiri trake

Nakon rekonstrukcije Ulica Save Maškovića postaće bulevar sa četiri trake i razdelnim ostrvom. Inača, ta ulica je jedan od najvećih saobraćajnih problema u glavnom gradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2021.

11:26

Od Save Maškovića do Mosta na Adi bulevarom sa četiri trake
Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice Save Maškovića na opštini Voždovac. Obilasku je prisustvovala i predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić.

Vesić je podsetio da se radovi, osim u Ulici Save Maškovića, izvode i u Crnotravskoj.

"Jedan od najvećih saobraćajnih problema u Beogradu je upravo Ulica Save Maškovića, koja ima samo dve trake, pa se svakodnevno u vreme „špica” stvara zagušenje, kao i kilometarske kolone. Nakon rekonstrukcije, ova ulica će postati bulevar sa četiri trake i razdelnim ostrvom koje će imati zelenilo, pa će konačno ljudi koji koriste ovu ulicu moći da funkcionišu bez „upadanja” u velike gužve", rekao je Vesić.

Istovremeno, kada bude završena rekonstrukcija ove ulice, na uglu Bulevara oslobođenja, Crnotravske i Save Maškovića biće urađen veliki kružni tok koji će obezbediti mnogo bolji protok saobraćaja, imajući u vidu da se gužve stvaraju i zbog čekanja na semaforima, naveo je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, Crnotravska ulica će takođe biti proširena i imaće četiri trake sve do Borske, tako da će građani imati na raspolaganju moderan bulevar.
Foto: Beoinfo
Podsetio je da se trenutno radi i Bulevar patrijarha Pavla koji vodi prema Mostu na Adi, na delu od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka.

"Taj posao će biti završen do leta, najverovatnije u julu, a istovremeno se radi projekat za rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, na delu od Košutnjaka do Mosta na Adi. U narednih nekoliko meseci biće raspisan tender i za taj deo, pa bi do januara sledeće godine trebalo da bude završena veza od Mosta na Adi do Košutnjaka, uz obilaženje Topčiderskog parka", kaže Vesić.

Takođe, u planu su i rekonstrukcije Borske i Ulice Pere Velimirovića, a kada kompletan posao bude završen, građani će moći da stignu bulevarima sa četiri trake od Ulice Save Maškovića, preko Crnotravske, Borske, Pere Velimirovića i Bulevara patrijarha Pavla do Mosta na Adi.

"Nastavljamo sa projektovanjem za proširenje ove ulice prema auto-putu i naselju Stepa Stepanović, kao i Ulice Peke Dapčevića sve do petlje na auto-putu", dodao je Vesić.

On je istakao da će građani koji žive u naselju Stepa Stepanović konačno dobiti adekvatan izlaz iz naselja, bez velikih saobraćajnih gužvi.

Sve navedeno rešiće jedan od najvećih saobraćajnih problema u gradu. To će biti unutrašnja gradska obilaznica, koju radi Grad Beograd.

"Kao i spoljna, za Beograd je važna unutrašnja obilaznica, čija je izgradnja u završnoj fazi i trenutno se gradi deonica od Orlovače do Bubanj potoka. To će rešiti problem gužvi u ovom delu grada, a građanima koji ovde žive biće omogućeni i alternativni pravci prema Novom Beogradu, Rakovici ili auto-putu".

Građanima Rakovice i Vidikovca će biti mnogo lakše da dođu do Mosta na Adi kada budu završene rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Pere Velimirovića, rekao je Vesić.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić rekla je da je u pitanju investicija koja će građanima mnogo značiti, jer se u tom delu stvara veliki zastoj u saobraćaju.

"Sada će tu biti četiri trake, kao i trotoari, a vodiće se računa da se sačuvaju sva stabla. Izuzetno nam je važno da se ovaj problem reši, kao i pravac ka naselju Stepa Stepanović i Braće Jerković, gde će se graditi i vrtić", istakla je Ivana Tomić Ilić.

Voždovac se ravnomerno razvija, navela je ona i dodala da se radi i na rešavanju preostalog dela Jelezovačkog kolektora, kao i Kumodraškog kolektora.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: