"Obilaznica oko Beograda gotova do kraja marta"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, tokom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, da očekuje da poslednjeg dana marta 2023. radovi budu potpuno završeni.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2022.

11:41

Foto: Ðorðe Krstiæ, MGSI

"Očekujem da u narednih šest meseci ubrzamo radove kako bi priča o obilaznici otišla u istoriju. Milioni vozila svakog leta pređu preko Gazele krećući se iz Zapadne Evrope ka Bliskom istoku i mi moramo da završimo obilaznicu da bi smo Beograđanima omogućili komforan saobraćaj", rekao je Momirović.

On je danas obišao sektor 6 Obilaznice koji se na dužini od 9,6 kilometara prostire od tunela Straževica do Bubanj Potoka.
Foto: Ðorðe Krstiæ, MGSI
Šef projekta u preduzeću Putevi Srbije Aleksandar Kostadinović rekao je da je u toku asfaltiranje glavne trase obilaznice i da je planirano da do kraja godine bude okončano asfaltiranje cele trase, okončani betonski radovi na petlji "Avala" i završen tunel Beli Potok.

Sektor 6 Obilaznice ima ukupno 11 objekata od kojih su najveće petlje Avala i Bubanj Potok i tunel Beli Potok.

Dužina čitave obilaznice od Mosta na Savi do Bubanj Potoka je 20,4 kilometra, a radove izvode kompanije "Power C hina" i azaberdžanski "Azvirt".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: