Četvrtak, 28.12.2023.

14:22

Dodeljena finansijska pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić uručio je roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca, rođenih na teritoriji Beograda, finansijsku pomoć koja se tradicionalno dodeljuje na kraju kalendarske godine.

Izvor: B92.net

Default images
Foto: Beoinfo

Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda i ostvaruje se jednom godišnje.

U 2023. godini, iz gradskog budžeta u ove svrhe izdvojeno je 19.429.822,50 dinara.

Šapić je tom prilikom svima poželeo dobrodošlicu u Stari dvor kao i srećne božićne i novogodišnje praznike. On je deci, takođe, poželeo da izrastu u prave ljude na koje ćemo svi biti ponosni.

"Ne postoji lepši momenat nego kada je ovo zdanje puno dece i kada odiše dečjom energijom. Nadam se da ćemo se u budućim danima ponovo sresti. Dok sam bio predsednik opštine Novi Beograd, dešavalo mi se da decu kojoj smo dodeljivali nagrade kao najboljim učenicima ponovo sretnem. Ta deca, koja su sada odrasli ljudi, postali su uspešni u svojim oblastima, na koje ovaj grad i država mogu biti ponosni", poručio je Šapić.

Jovan Mihajlović, otac duplih blizanaca, istakao je da su deca naša budućnost. On je zahvalio Gradu Beogradu i predsedniku Privremenog organa Aleksandru Šapiću na novčanoj podršci, kao i na projektu besplatnih vrtića, što roditeljima mnogo znači.

Prema odluci, ove godine roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu u septembru, odnosno 108.985 dinara, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 217.970 dinara, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 326.955 dinara. Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu u 2023. godini je 107 porodica, sa ukupno 340 dece, i od toga je trojki u 88 porodica, odnosno 264 dece, četvorki u dve porodice, odnosno osmoro dece, i duplih blizanaca u 17 porodica, odnosno 68 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: