Ovako će izgledati novi "Buvljak" na Miljakovcu FOTO

"U sklopu brojnih razvojnih projekata Grada Beograda, u planu je i izgradnja novog Buvljaka na prostoru pijace "Miljakovac", rekao je gradski menadžer, Miroslav Čučković i naglasio da je to od izuzetnog značaja za zakupce OTC-a, jer će im to omogućiti neuporedivo bolje uslove rada nakon tri decenije.

Izvor: b92.net/Sara Vukoviæ

Ponedeljak, 27.03.2023.

16:07

Ovako će izgledati novi
Foto: JKP "Beogradske pijace"

Pijacu "Miljakovac", buduću lokaciju OTC-a, popularnog Buvljaka, obišli su gradski menadžer Miroslav Čučković, direktor JKP "Beogradske pijace" Bojan Bajagić i zamenik predsednika Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak" Dejan Nikolić, saopštavaju JKP "Beogradske pijace".

Čučković je posebno istakao da je nova lokacija OTC-a idealna i da će grad Beograd shodno strategiji javnog saobraćaja i prevoza, pojačati linije gradskog prevoza kako bi svi građani nesmetano imali mogućnost da brzo i lako stignu do novog Buvljaka.
Foto: JKP "Beogradske pijace"
Bojan Bajagić, direktor JKP "Beogradske pijace"naglašava da preseljenje Buvljaka neće otpočeti sve dok se nova lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.
Foto: JKP "Beogradske pijace"
Bajagić je naglasio da će se budući kompleks OTC-a prostirati na oko 12 000 metara kvadratnih, kao i da će deo pijačnog platoa sa boksevima – tezgama, površine oko 4000 metara kvadratnih, biti natkriven, što će novi Buvljak učiniti najmodernijom pijacom u regionu.
Foto: JKP "Beogradske pijace"
Takođe, Bajagić je istakao da će svi zakupci koji poštuju Pijačni red i Odluku o pijacama biti premešteni na novu lokaciju.

Posebno je istakao da će cene zakupa pijačne opreme i poslovnog prostora ostati nepromenjene.
Foto: JKP "Beogradske pijace"
Pijaca "Miljakovac" će biti opremljena savremenim mobilijarom, imaće preko 230 novih bokesva, odnosno tezgi, preko 60 lokala, kao i parking prostor sa oko 130 parking mesta.
Foto: JKP "Beogradske pijace"
Celokupan prostor biće osvetljen i pokriven video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade u svim vremenskim uslovima, kao i u popodnevnim časovima, dok će potrošači imati priliku da idu u nabavku nakon radnog vremena.
Foto: JKP "Beogradske pijace"
Direktor beogradskih pijaca je naglasio da trenutno postoji devet linija gradskog prevoza koje vode ka novoj lokaciji, kao i linija "Beovoza" koja se nalazi na 150 metara od nove lokacije.

Rastojanje između trenutne lokacije OTC-a i buduće pijace "Miljakovac" je samo sedam kilometara, odnosno 12 minuta kolima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: