Beograd - Društvo - B92 Lokal

Obustavljen tender za gradnju saobraćajnice od naselja Stepa Stepanović do Braće Jerković

JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda oglasila je konkurentni postupak sa pregovaranjem za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnice Borska-Lasta-sektor 3.

Izvor: eKapija Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/tinnitusdoll
Foto: Shutterstock/tinnitusdoll

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

Vrednost posla je 1,6 milijardi dinara.

Reč je o saobraćajnici od naselja Stepa Stepanović do naselja Braće Jerković na, kako je zamenik gradonačelnika naziva, "unutrašnjoj obilaznici Beograda" (zvanično: Spoljna magistralna tangenta - SMT).

Prethodno je za izgradnju ove saobraćajnice krajem februara raspisan tender iste vrednosti, koji je obustavljen jer su dve pristigle ponude bile neprihvatljive, s obzirom da su prešle procenjenu vrednost javne nabavke.

Jednu od od dve ponude dale su Strabagove firme Crnagoraput i Pomgrad inženjering iz Splita, a drugu grupa ponuđača na čelu sa firmom AB Construct team iz Beograda. Kako je ranije naveo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, rok za završetak gradnje saobraćajnice od Stepe Stepanovića do Braće Jerković biće 18 meseci.

Ukupna dužina saobraćajnice je 1.067 metara, sa svim pripadajućim raskrsnicama. Trasa koja se gradi počinje neposredno posle raskrsnice sa Ulicom vojvode Stepe, pruža se pored naselja Stepa Stepanović, ukršta se sa Bulevarom Peka Dapčevića i završava neposredno posle raskrsnice sa Ulicom braće Jerković.

Obuhvatiće i vijadukt dužine 253 metra na potezu od Bulevara Peka Dapčevića do Ulice Braće Jerković. Širina saobraćajnice je 24 metra, sa po dve saobraćajne trake po smeru, obostranim trotoarima i mostovskom konstrukcijom.
Prema rečima Vesića, radovi će se izvoditi u dve faze - prvu čini deonica od Vojvode Stepe do iza raskrsnice sa Bulevarom Peka Dapčevića, dok drugu fazu čini nastavak deonice do kraja Sektora 3 kod naselja Braće Jerković, prenosi eKapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.