Hitna reakcija: Sprečeno urušavanje kod Novog groblja FOTO

Odmah po saznanju da se na objektu u izgradnji u Albanske spomenice broj 26 u Beogradu (nedaleko od Novog groblja) urušava zid prema susednom objektu, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove je u toku današnjeg dana izvršio vanredni inspekcijski nadzor na licu mesta, saopšteno je iz gradske uprave.

Izvor: B92

Petak, 08.10.2021.

15:32

Hitna reakcija: Sprečeno urušavanje kod Novog groblja FOTO
Foto: Beoinfo

Kako se dodaje, on je postupio po obaveštenju Operativnog centra Grada Beograda, na osnovu prijave Ministarstva unutrašnjih poslova. Konstatovano je da se na ploči iznad povučenog sprata, prema susedu sa kućnim brojem 24 nalazi zid i da postoji opasnost od njegovog obrušavanja.

Sporni zid je u trenutku kontrole oslonjen na fasadnu skelu, te je potrebno hitno uklanjanje zida kako bi se sprečila opasnost po život i zdravlje ljudi, susedni objekat i okolinu.
Foto: Beoinfo
Kako su se radovi na izgradnji predmetnog objekta izvodili bez građevinske dozvole, u ranijem periodu je sproveden upravni postupak pred ovim sekretarijatom, te je zabranjena dalja izgradnja objekta.
Foto: Beoinfo
"S obzirom na to da su radovi na izgradnji objekta obustavljeni i da na licu mesta nije bilo nikoga, a da bi se obrušavanjem predmetnog zida sa velike visine mogla načiniti veća materijalna šteta i ugroziti život i zdravlje ljudi, Sekretarijat za inspekcijske poslove je odmah reagovao i u roku od sat vremena je na teren izašlo Odeljenje za izvršenje rešenja građevinskih inspektora i JP 'Beograd-put', te je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova izvršeno uklanjanje svih delova objekta koji su bili skloni padu i pretili da ugroze bezbednost ljudi i okoline", navodi se u saopštenju grada, prenosi Beoinfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: