"Grad je danas zvanično postao vlasnik parcele u Bloku 37"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je imao sastanak sa stanarima Bloka 37 na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.03.2022.

12:26

Ilustracija: Bannafarsai_Stock/Shutterstock

Zajedno sa gradskim urbanistom Markom Stojčićem, Vesić je sa stanarima razgovarao koja su moguća rešenja za zemljište kod njihove zgrade, sada kada su dobili i pravno rešenje svog problema.

Naime, stanari Bloka 37 mesecima su protestovali protiv izgradnje zgrade "monstrum" u njihovom bloku koju je započeo strani investitor.

Posle sastanka sa građanima, Vesić je izjavio: "Ovo je rešenje katastra koje dokazuje da je grad postao vlasnik sporne parcele u Bloku 37. Konačno je sa ovim rešenjem završena agonija stanara. Sve je počelo pre sedam meseci kada je privatni investitor počeo da zida zgradu. Tada sam bio jedini političar koji je stao iza građana jer su bili potpuno u pravu. Nije bilo normalno da se izgradi takva zgrada i da se zakloni ulaz i pogled svim ljudima koji su živeli u bloku. Obećao sam da će prestati radovi, što je učinjeno već na jesen. Obećao sam da će grad tu javnu parcelu pretvoriti u zelenu površinu što je ispunjeno 14. februara, kada je o tome donela odluku Skupština grada".

Danas je grad zvanično postao vlasnik parcele, rekao je on.

"Sva obećanja koja sam dao građanima, ispunio sam. Danas smo sa građanima razgovarali kako dalje. Pokrenućemo proces narodnog urbanizma, razgovaraćemo sa građanima kako treba da izgleda ta zelena površina. Imaće razgovor u parking servisu oko mogućnosti izgradnje podzemne garaže, kao i sastanak u Zelenilom oko toga kako će se urediti i druge zelene površine u bloku. Zahvaljujem se građanima koji su bili uporni i borili se za svoja prava. Ovo je dokaz kako zajedno možemo da rešavamo probleme, građani i Gradska uprava. Ovo je i poruka drugim političarima da saslušaju građane, jer kad čujemo jedni druge možemo da učinimo naš grad bolji za život. Jako sam srećan i ponosan što sam stao iza njih, i ako su im drugi govorili da taj problem ne mogu da rešim i da je apsolutno nerešiv. Kao što vidite kada imate volju sve je rešivo, ovo je zajednička pobeda građana i grada Beograda", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: