Depo GSP biće premešten iz Bloka 66 u zonu iza naselja dr Ivana Ribara

Beogradski odbornici usvojili su na sednici više izmena i dopuna planova detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova detaljne regulacije i prostornih planova, prenosi Beoinfo.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2023.

21:09

Depo GSP biće premešten iz Bloka 66 u zonu iza naselja dr Ivana Ribara
Foto: shutterstock, bbernard

Glavni urbanista Marko Stojčić se osvrnuo na nekoliko značajnih planova, kao što su Plan detaljne regulacije područja Rakovica selo na opštini Voždovac, zatim Plan detaljne regulacije Endija Vorhola uz Lazarevački drum, kao i odluke o izradi prostornih planova za prigradske opštine. "Ove odluke će omogućiti opštinama da nastave izradu planske dokumentacije ne bi li se zadovoljile njihove potrebe u smislu nedostajuće infrastrukture. Planom je takođe predviđeno da se naselje Velika moštanica, koje nije planski razrađeno, poveže sa Savskom magistralom (Obrenovački drum). Tu je i Odluka o planu generalne regulacije u opštini Barajevo koja se donosi na zahtev ove opštine kako bi se proširili kapaciteti sportskog centra", rekao je glavni gradski urbanista. On je rekao da je planom predviđeno izmeštanje depoa javnog prevoza iz Bloka 66 u zonu iza naselja dr Ivana Ribara, gde se nalazi parcela namenjena za depo autobusa i tramvaja. Gradski urbanista je naveo da je Linijski park projekat čija je realizacija već započeta. To je, dodao je, jedan od najvažnijih projekata u poslednjih i narednih deset godina koji se tiču uređenja javnog prostora, te da je opravdano nastaviti ga. Stojčić je naveo da urbanizacije dela Višnjičkog venca bez infrastrukture nema. "Ima nekoliko preduslova da bi se ovaj prostor urbanizovao, a ovde nije planirana neka dramatično veća izgradnja, već se zacevljuje kanal Despotovac, a planirani su i javni sadržaji za decu", istakao je Stojčić. Govoreći o proglašenju zaštite predela izuzetnih odlika Ada Ciganlija, Stojčić je rekao da se ovom odlukom jasno definiše šta je na Adi Ciganliji moguće raditi, a šta nije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: