Džoš je pudla koja ne može da hoda, ali zato ima sjajne prijatelje

Zlatna pudla po imenu Džoš postao je pravi hit na društvenim mrežama, kada je popularni sajt The Dodo objavio priču o njemu. Za samo nekoliko dana, broj partilaca na njegovom profilu Instagramu povećao se na 3.000, a priču o njemu objavili su svi svetski mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

15:32

Džoš je pudla koja ne može da hoda, ali zato ima sjajne prijatelje
Prinscreen Facebook/Thedodosite

Džoš je pas koji ima problem sa hodanjem, jer boluje od cerebralarne hipoplazije. Ipak, uz pomoć svojih drugara koji ga vuku dok on sedi u prikolici, kreće se po ulicama i parkovima svog grada.

"Kada smo ga prvi put smestili u prikolicu i dali našem drugom psu da ga vuče, osmeh na njegovom licu bio je neopisiv. Apsolutno neverovatan. Mogao sam da osetim kako uživa, kako je presrećan što je deo nečega", izjavio je njegov vlasnik, prenosi Petface.

Džošov problem se javio još na rođenju, kada se ispostavilo da odgajivač, koji je gajio njegove roditelje, nije baš vodio računa o mladuncima.
Nažalost, njegova bolest nije izlečiva i on nikada neće hodati kao ostali psi.

Na njegovu sreću, imao je priliku da uđe u porodicu koja mu pruža mnogo pažnje, ljubavi i nežnosti, pošto je uključen u svaku njihovu aktivnost.

Iako nema nikakvu koordinaciju i motoriku, iako zahteva dosta pažnje, njegovi vlasnici kažu da su veoma zadovoljni i srećni što ga imaju.
/gWUFyy8OWEpdyZSa3aVCqpVoVvzZZ2VTnn2wU8qzVjDDetO90GSy9mVLqtgYSy231MxrY6I2gGqjrTY0L8fxCxfCBbhWrsYYAAAAAElFTkSuQmCC); display:block; height:44px; margin:0 auto -44px; position:relative; top:-22px; width:44px;">

A post shared by MY NAME IS JOSH! ❤️🐾 (@joshthedoodle) on