Ljubimac na B92.net

Šta bi trebalo da znate pre uzimanja mačke

Ukoliko odlučite da za ljubimca uzmete mačku, to znači da ste se dugoročno obavezali na brigu o njoj. Mačke mogu živeti i do 20 godina tako da je vrlo važno da ste spremni da se o njoj brinete sve to vreme.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. imam 2 macke, jedna ima 11 a druga 3 godine u relativno malom stanu na drugom spratu. Nikada se nisu sprijateljile, ostali su veciti rivali sa povremenim sukobima. Prozori i terasa su stalno otvoreni i pored je veliko drvo ali nikada ni jednoj nije palo na pamet da napuste stan i odsetaju negde. Njihova hrana i posip kostaju i ciscenje stanja je malo cesce ali je njihovo drustvo i paznja koju poklanjaju ljudima (i vice versa) neprocenjivo.
  (daxkey, 17. septembar 2012 21:54)

  # Link komentara

 2. Da ste alergicni na iste!!!
   (Superhik, 17. septembar 2012 19:22)

  # Link komentara

 3. Moj Boza najbolji na svetu [link]
  (mhm, 17. septembar 2012 12:52)

  # Link komentara

 4. Moja persijska mačka je 12 godina živela i svaki dan (ako je bilo lepo vreme) je sedela na ivici prozora i nikada nije pala. U pitanju je treći sprat, i primetio sam da obožava da razgleda ljude. Tako da nisu sve mačke iste, ali treba biti obazriv. Želim takođe da potvrdim da su saveti dobri i istiniti. Inače, ako vam treba životinja za stan, mačka je savršena, jer je jako uredna a dovoljno i zanimljiva za igru i zanimaciju.
  (Steeler, 17. septembar 2012 10:17)

  # Link komentara

 5. Ja sam moju macku kad je bila maleno mace nasla na ulici, udomila, odgajila...iako ne mogu da odem na odmor, a da nikoga od ukucana nema kuci, ne mogu da otvorim sirom prozore bez komarnika ili roletni, ne mogu da cistim kucu hemikalijama, kucnog cveca sam se odrekla, moju macku volim najvise na celom svetu i nisam se nikada pokajala.
   (marija, 17. septembar 2012 09:47)

  # Link komentara

 6. " Mačke mogu živeti i do 20 godina tako da je vrlo važno da ste spremni da se o njoj brinete svo to vreme."
  Potvrdjujem! Ziva istina. Moja porodicna maca je u aprilu napunila 18godina, i nema nameru da krepa. Nema vise gornjih zuba ocnjaka, ali to je ne sprecava da jede hranu za mace i to do tri obroka dnevno. Preti joj diabetis, ali nije ni bitno dovoljno se nazivela njenog lepog macijeg zivota. Kao i svi starci boluje malo od kostobolje ali bori se. Pravi mi svake godine probleme zbog odlaska na godisnji odmor,jer moram naci i platiti nekog da se brine o njoj za vreme naseg odsustva. Nije ona pas pa da je na nekom parkingu izvedes iz auta da obavi svoje fisioloske potrebe. Buduci vlasnici mislite o tome kad budete usvajali kucne ljubimce, jer to su ziva bica, a ne igracke za nasu decicu.
  (vlasnik mace, 16. septembar 2012 21:12)

  # Link komentara

 7. Dopuna 4. tačke: ako je stan na spratu, obavezno stavite komarnik na prozor, jer je velika verovatnoća da vaša mačka kad-tad neoprezno završi na betonu. Moja je pala sa četvrtog sprata i ostala živa, ali nisu sve takve sreće.
  (Sitničar, 16. septembar 2012 21:03)

  # Link komentara

 8. @Felix
  I pored svih istrazivanja ti si sigurno pametniji!
   (Milan, 16. septembar 2012 20:04)

  # Link komentara

 9. ne moraju ni ljudi da izlaze napolje. zapravo "napolje" treba potpuno ukinuti
   (felix, 16. septembar 2012 18:42)

  # Link komentara