Ljubimac na B92.net

Kakvu hranu dajete vašem ljubimcu

U našoj anketi na pitanje – Kakvu hranu dajete vašem ljubimcu? – nešto manje od 60% anketiranih odgovorilo je da kombinuje granule i kuvanu hranu.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Probajte granule PROPESKO ili BRASA isti je proizvođač Češka je hrana, relativno nova kod nas. Moj pas je baš ZADOVOLJAN!
  (LJubiMaC, 13. septembar 2012 21:53)

  # Link komentara

 2. A, kada se kuce lepo naruckaju, sta god da ruckaju, pa se iskake na sred trotoara, onda bismo najljubaznije zamolili vlasnike (recimo one na Dorćolu, ali i ostale) da to pokupe u kesicu i bace u kantu. Hvala unapred!
  (Jelena Milutinović, 13. septembar 2012 08:26)

  # Link komentara

 3. Mandrak, 'teo sam da se udavim od smeha ... koji si ti lik! Odavno se nisam ovako nasmejao!
  (mandrak reply, 12. septembar 2012 20:55)

  # Link komentara

 4. Zna li neki od vlasnika pasa i mačaka koliko je kitova i delfina zaklano da bi se napravile te granule?
  (B9, 12. septembar 2012 19:28)

  # Link komentara

 5. Ja svom psu stavim sta ostane od rucka (tu racunam i koske, koje su obavezan sastojak) - nesto skuvano, salata ako ostane i hleb, pa prelijem supom/vodom, cega ima i zagrejem, znaci sve ono sto i mi jedemo i meni se cini da je to vrlo izbalansirano, mislim on se ne zali - salu na stranu, ima dobar apetit i sve jede. Ponekad mu kupimo salamu za pse, ima je, ako nema nista drugo, ako ne spremamo za sebe tih dana onda to jede sa hlebom. Dajemo mu granulice, ali samo kao dodatak pomenutom obroku zbog nekih minerala koje je preporucio veterinar. Konzerviranu hranu za pse mu ne dajemo, kao ni one biskvite za pse.
  (I., 12. septembar 2012 18:43)

  # Link komentara

 6. E, kad su kucni ljubimci bile krave, koze i kokoske dobro se zivelo. Mesa, mleka, jaja... koliko volis.
  Sad samo sto se ne dele granule sa kucicima...
  (Bole, 12. septembar 2012 17:33)

  # Link komentara

 7. Moja ne bira, jede sta god joj se da... a da joj se cega ima, tj kako kucni budzet dozvoljava. Gledam da uvek ima granula u sluchaju da ja jedem hleba i margarina, a bilo je i perioda kada dobije suvog hleba jer nema nista drugo. Meni je bitno da nije gladna, a kad bude vise para, dobijace i kvalitetnije. Jedino bas izbegavam da joj dajem je Hranu iz konzerve (chapi pogotovo) jer se magare rasturi od toga, kapiram da je posle ubije kiselina posto povraca neku penu, instant dobije proliv i sto je najgore od svega hocu da umrem kada prdne... ni promaja ne pomaze da se rastera smrad... kao da stoji u vazduhu.
  (Mandrak, 12. septembar 2012 16:29)

  # Link komentara

 8. Ja mog hranim sa kilogramom ja'njetine...A meni sta ostane
  (antifan, 12. septembar 2012 15:45)

  # Link komentara

 9. Moja Dzek Raselovica ne voli kucecu hranu. A jela bi i kupus i jabuke i pomorandze i brokole i meso, naravno sve sto mi jedemo.
  (xRade, 12. septembar 2012 15:45)

  # Link komentara

 10. Neno, pogledaj cenu Royala za pudle (oko 650 dinara za pola kilograma). A sastav ove hrane - više nego diskutabilno (u ovom slučaju nikako ne važi tvoja konstatacija da je skuplja hrana ujedno i bolja). A što se Josere tiče, svom psu je (osim onih najkvalitetnijih dehidrata iz njihovog proizvodnog programa) svakako ne bih davao. Ali svako ima pravo da bira šta će davati svom psu.
  Ne vidim razlog izbegavanja iznutrica u ishrani psa. Iznutrice često sadrže mnogo korisnije sastojke od mesa (minerali, vitamini...). Uostalom, da li znaš koje meso (da budem precizan: kožu, oči, nokte...) proizvođači stavljaju u dehidrate?
  Slažem se apsolutno da pas pre svega treba da bude zdrav. Redovna vakcina protiv besnila, protiv zaraznih bolesti, spoljnjih i unutrašnjih parazita se podrazumeva. Vlasnici koji o tome ne vode računa sigurno o ishrani vode još manje računa.
  (nemanja, 12. septembar 2012 15:34)

  # Link komentara

 11. Ja mom psu kuvam. Granule ne jede. Prosto mi je zao da jede svaki dan jedno isto a i ne verujem ni tim najskupljim granulama.
  Jede uglavnom piletinu, pirinac i povrce. Ponekad umesto piletine ribu. Calabrcne i ono sto mi jedemo, naravno ne masno, slano, slatko. Povremeno dobije zumance. Sve u svemu hrani se prilicno raznovrsno. Ne znam kako bih mogla da mu dajem granule kada cim oseti da mu se kuva piletina hoce da svisne od srece. Ono sto mu skuvam tako lepo mirise da bih i ja pojela :d
  (bla, 12. septembar 2012 15:21)

  # Link komentara

 12. Vašem hranu ne dajem; svom samo kvalitetnu.
  (Ja, 12. septembar 2012 15:10)

  # Link komentara

 13. Vi kada bi znali sta ima u tim granulama nikada ih u zivotu ne biste dali svom ljubimcu!
  (Nexy, 12. septembar 2012 14:23)

  # Link komentara

 14. Nemanja, ti ga baša pretera. Gde nađe 1.500 dianra za kg?! Ja moju pudlu hranim već 11 godina sa granulama i on je savršenog zdravlja. Granule su najekonomičnije jer je potrebna duplo manja porcija od kuvane. Od mesa mu povremeno dajem piletinu (kuvanu) i ribu, a iznutrice nikako. Granule uvek kupujte u pet šopu jer je tamo veći promet nego u prodavnicama i samim tim je hrana svežija. Naravno, što je hrana skuplja to je i kvalitetnija. Najbolje je naći sredinu, tj. povoljna cena i dobar kvalitet (probaj sa Josera granulama). Najvažnije je da ljubimca redovno vakcinišete, zaštitite od crevnih parazita i krpelja i da sa njim redovno i što je moguće više provodite vremena napolju.
  (Nena, 12. septembar 2012 14:09)

  # Link komentara

 15. Ja mog psa hranim (polu)kuvanom hranom. Meso (najčešće iznutrice) čine oko 70% obroka. Preostalih 30% su uglavnom žitarice (najčešće pirinač zbog stolice) i povrće (sirovo ili bareno u zavisnosti od vrste povrća). Ovo sve "začinim" mlevenom mešavinom zrnevlja (dobro za kvalitet dlake i kože) i ponekad smrvljenom zapečenom ljuskom jajeta (kalcijum). Naravno, redovno svom psu dajem suplemente (vitamine, glukozamin,...).
  Za ljude koji koriste dehidrate (granule): veoma obratite pažnju koje dehidrate kupujete Vašim ljubimcima. Većina dehidrata na tržištu imaju KATASTROFALAN analitički sastav (recimo jedna od njih koja se reklamira ima svega 8% mesnog porekla??!?!!), i treba ih izbegavati u širokom luku. To su svi oni dehidrati koje možete naći u većini supermarketa i prodavnica. Cena dehidrata koji jesu kvalitetni (superpremium hrana) varira između 500,00 pa čak i do 1.500,00 dinara za kilogram, a za taj novac Vašeg psa možete mnooooogo kvalitetnije da hranite.
  I još jedna bitna napomena: nemojte u istom obroku mešati kuvanu hranu i granule. Kuvanu hranu pas svari za svega par sati, dok je za dehidrate period varenja čak i do 12 sati. Ako psu već dajete i jedno i drugo, rasporedite to u odvojene obroke tako da jedan bude kuvana hrana a drugi granule.
  (nemanja, 12. septembar 2012 12:58)

  # Link komentara