Ljubimac na B92.net

Proverite da li vaš pas zaista može da provodi vreme sam kod kuće

Kako će pas reagovati kada ostane sam kod kuće, zavisi od toga da li je udomljen ili kupljen kao štene, na koji nivo buke u domu je navikao, da li mu stres predstavlja razdvajanje od vlasnika ili samoća. Najvažniju ulogu u prilagođavanju psa na samoću tokom nekoliko sati ima ‒ vlasnik.

Izvor: petmagazine.rs
Pošaljite komentar
 1. Moj nema nikakvih problema da ostane sam,legne ispod duda u dvoristu i cita novine,posle preskoci ogradu i ide kod komsinice da namiri kucku,posle toga se vrati kuci opere auto i pije kafu sa komsinicom i td.Ja neznam jel stvarno tako!kad se vratim s posla on mi tako isprica.
  (zabar, 4. decembar 2018 14:21)

  # Link komentara

 2. nijedan pas ne zemi da provodi vreme sam vreme sam!
   (Simpa, 4. decembar 2018 13:31)

  # Link komentara

 3. mogu kako da ne, kada ostanu sami laju i zavijaju tako da komsijama kidaju zivce i dovode ih do ludila . vlasnike normalno za to nije briga i odmah prelaze na temu kako vi mrzite zivotinje a po njima mrzite i ljude, iskreno mislim da drzanje pasa u stanovima treba zabraniti ili uvesti drakonske kazne ako ih vlasnici ostavljaju same.... druga je prica da im vlasnici dozvoljavaju da vrse nuzdu svuda oko zgrada a mozda samo 5% skuplja za njima i jos nesto da bude jasnije verovali ili ne ali ja obozavam zivotinje ali drzanje kucnih ljubimaca treba regulisati na pravi nacin....
  (srba, 4. decembar 2018 12:01)

  # Link komentara

 4. Moj ker i po sedam dana ostane sam, ništa mu ne fali
  (kulov, 4. decembar 2018 10:45)

  # Link komentara

 5. ko ide da radi i ostavlja ljubimce same kod kuce pravilo glasi, uvek uzimas par. dva psa, dve mace, dve ptice, dva zeca i nema nikakvih problema. kada cistis kucu za jednim psom onda ti je svejedno da li je jos jedan tu.
  (prcko, 4. decembar 2018 10:37)

  # Link komentara

 6. Ovo su posledice. Uzrok je da vam pas nije vaspitan - dresiran. Od prvog dana kada psa dovedete u kucu pocinjete sa dresurom. Prvo, a vezano je za ovu temu iz teksta, ako je stene, pocinjete sa stavkom da mu odredite gde je njegovo mesto. Njegov mirni kutak u koji ce se povuci kada odmara. Potom radite da ga ostavite sa igračkom na par minuta pa se vratite i pohvalite ga. Otprilike shvatate suštinu. Svakodnevni desetominutni rad sa bilo kojom vrstom psa, od čitave do doge, doprineće da i vi, vaš pas, vaši ukućani kao i komšije budu zadovoljni i srećni. Ako ne znate sami kako da ga vaspitače potražite stručnu pomoć.
   (Urbana, 4. decembar 2018 10:31)

  # Link komentara