Ljubimac na B92.net

Hajka na trke sankama zbog zlostavljanja pasa

Uz lagani sneg, 67 vozača sanki i njihove ekipe ispraćeno je u Enkoridžu, na Aljasci, na put prema 100 kilometara udaljenom Vilou, koji je službeni start svetski poznate trke pasa sa sankama Iditarod.

Izvor: hina
Pošaljite komentar
  1. Posrtoje razne vrste pasa. Kao i namena. Da se razymeno protivim se svakoj vrsti zlostavljanja. Ali psi sa aljaske rade to i uzivaju u tome. Haski je radni pas koji moze da izdrzi sto nemoze ni jedan. Mnoge privuce taj izgled vuka pa ga uzmu za kucnog ljubimca. I shvate da da nije samo izgled takav. Vec da je u principu i ponasanje slicno divljoj zivotinji. Da ne mogu da ga kontrolisu i onda ide poklanjanje. odvodjenje u selo i vezivanje za orah teskim lancem itd. Prosto receno kao sto i mi nismo isti tako ni psi ni ostale zivotinje nisu. Haski i slicne polarne vrste su slicne ljudima koji vole da treniraju i izvlace iz sebe onaj maksimum. Staford je srcan voli svog vlasnika stiti teritoriju vili da trci svojom teritorijom i da se potuce sa necim sto je ugrozava. To mu je u prirodi i to mu je namena I ne razmislja sta ce reci drustvo za zastitu zivotinja. ako nemate uslova i potrebe nemojte uzimati zivotinje za koje nemate uslove da cuvate. Najveca tortura nad zivotinjama je da joj uskracujete ono sto joj je u genima. Taj isntiknt koji generacijama nose u sebi.
     (ja, 5. mart 2018 09:24)

    # Link komentara

  2. Zabraniti maratone, biciklizam,..... to je maltretiranje ljudi. Aman bre, polarni psi i trčanje je normalna stvar. E sad kao što su vozači formule 1 ginuli ko zečevi do postavljanja novih pravila, tako treba da postoje odredjeni uslovi trke za pse. Svakako gde su finansije postoje i nepravilnosti...
     (nmnjvet, 5. mart 2018 09:05)

    # Link komentara