Preminuo bivši gitarista "Galije"

Gitarista i kompozitor Žan Žak Roskam sa poznatom domaćom grupom "Galija" snimio je pet albuma

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

13:17

Preminuo bivši gitarista
Ilustracija/Foto: Depositphotos/TarasMalyarevich

Ova vest objavljena je na zvaničnom profilu grupe Galija na Fejsbuku.

"Sa velikom tugom saznajemo da je u ponedeljak 26. oktobra 2020. preminuo Žan Žak Roskam (Jean Jacques Roskam), gitarista i kompozitor koji je obeležio značajan deo Galijine karijere."

Oni su još naveli da je ovaj, kako su istakli, izuzetno šarmantni i harizmatični tamnoputi Belgijanac, sa Galijom snimio pet albuma, na kojima se potpisao kao gitarista, ali i kao autor pesama kao što su "Žena koje nema", "Nebo nad Makarskom", "Pevaju jutra", "Ljubavna pesma", "Proleće" i "Moskva-Balkan".

"Posebno zapažen je bio njegov vokalni doprinos u šaljivim pesmama 'Ljubavna pesma' i 'Zebre i bizoni'. Žak je sa Galijom odsvirao nebrojeno mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a 2011. godine je, nakon dvadeset godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava centru kojim je Galija obeležila 35 godina postojanja", navodi se.

Dodaju još da grupu Galija za Žan Žaka vezuju izuzetno "lepa sećanja i neverovatan broj sjajnih anegdota i uspomena".

"Njegov odlazak je veliki gubitak. Žan Žak Roskam, hvala ti za sve. Počivaj u miru", navodi se na zvaničnoj stranici grupe Galija na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: