Neletu Karajliću nagrada "Momo Kapor"

Nagrada "Momo Kapor" za 2018. godinu dodeljena je dr Neletu Karajliću za roman "Solunska 28", u izdanju "Lagune", saopštila je Zadužbina "Momčilo Momo Kapor".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 02.04.2019.

10:18

Neletu Karajliću nagrada
Foto: Screenshot, Youtube

Nakon razmatranja produkcije savremene srpske književnosti, žiri u sastavu Muharem Bazdulj, (predsednik), Dragana Marković i Vule Žurić, doneo je jednoglasnu odluku da deveta nagrada "Momo Kapor" pripadne Karajliću.

Nagradom "Momo Kapor" Zadužbina želi da trajno sačuva sećanje na velikog srpskog slikara i pisca i pomaže razvoj umetnosti.

Laureatu će nagrada, koja se sastoji od plakete od srebra s motivom školice i novčanog iznosa od 200.000 dinara, biti uručena na dan Kaporovog rođenja 8. aprila, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: