Vukosavljević: Novac iz budžeta za Fajnsov film investicija, ne trošak

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je da film koji britanski glumac i režiser Rejf Fajns snima u Srbiji košta 13 miliona evra, a da je država za film odobrila 3,8 procenata te sume.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2017.

12:30

Vukosavljević: Novac iz budžeta za Fajnsov film investicija, ne trošak
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

On je za "Večernjih novosti" rekao da misli da je to investicija, a ne trošak i da je Vlada pravilno reagovala kada je za film omogućila pomoć iz tekuće budžetske rezerve.

Fajns je dobio od Srbije 62 miliona dinara za film "Bela vrana".

Ministar kaže da je to investicija zato što zakon o kinematografiji kao strateški interes u toj oblasti navodi pomoć produkciji i domaćih i stranih filmova u Srbiji.

"Beograd je morao da uđe u trku sa Budimpeštom i posebno Pragom i postane poželjna destinacija za producente. O iznosu se uvek može debatovati", rekao je Vukosavljević.

Britanski glumac i reditelj dobio je državljanstvo Srbije, a rešenje o prijemu u državljanstvo premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je 7. septembra.

Fajns je u Beogradu snima film o najvećem baletanu svih vremena Rudolfu Nurejevu. U Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: