Kultura

Ponedeljak, 11.09.2023.

13:16

Šta nas ove godine očekuje na sceni Narodnog pozorišta VIDEO

Nova sezona u Narodnom pozorištu počinje prvog oktobra. Koje ćemo premijere i glumačke zvezde ove jeseni gledati na sceni nacionalnog teatra?

Izvor: B92

Šta nas ove godine očekuje na sceni Narodnog pozorišta VIDEO
Foto: Shutterstock/VDB Photos

Da li je završena rekonstrukcija gledališta i šta je sve učinjeno da bi posetiocima bilo što udobnije? To je u Jutru otkrio upravnik tog pozorišta i popularni glumac Svetislav Bule Goncić.

"Mi uveliko spremamo jedan od najvećih klasičnih baleta, postavili smo klasičnu scenu upravo u godini u kojoj slavimo 100 godina postojanja srpskog baleta i u toj godini smo postavili Infinitas, jedan moderni balet, jedan triptih sa modernim koreografima, ali smo istovremeno postavili i jedan od najvećih klasičnih dela na našu scenu. Jako smo ponosni na ceo ansambl, naše soliste, koreografe, na Anu Pavlović, koja je umetnički direktor baleta. Mi ove godine praktično krećemo sa postavljanjem Labudovog jezera, tačnije, ponovo ga postavljamo na scenu, što je za nas veoma značajno."

Šta nas još ove godine očekuje na sceni Narodnog pozorišta, saznaćete u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: