“Muškarčine”: Predstava o muškosti na Filmstreet-u

Ljubitelji pozorišta u petak 15. jula u 20.30h, na Kalemegdanu iza Prirodnjačkog muzeja, moći će besplatno da pogledaju „Muškarčine”, eksperimentalnu predstavu o muškosti zasnovanu na ličnim iskustvima mladića, koja je po mišljenju NIN-a jedna od tri najbolje predstave godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 15.07.2016.

15:43

“Muškarčine”: Predstava o muškosti na Filmstreet-u

Mladi talenti na simpatičan i duhovit način prenose sopstvena iskustva na sceni, ali sa ozbiljnim pristupom temi. Glavna ideja predstave je poruka o slobodi, ličnom ostvarenju i pokušaju da se prevaziđu nametnute društvene norme i očekivanja okruženja da mladići moraju biti „srpski alfa mužjaci”, sprečavajući ih da budu ono što jesu. Iskrenost i uverljivost pruža publici katarzično iskustvo i izdvaja ovaj komad od ostalih koje možemo videti na pozorišnim daskama.

Filmstreet će ove godine organizovati više od 30 filmskih projekcija i tri pozorišne predstave koje će oživeti beogradske ulice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: