Koncertna promocija albuma "Lefterija" Zorana Brankovića održana u Kolarcu FOTO

Koncertna promocija albuma "Lefterija" (PGP RTS), kompozitora i gitariste Zorana Brankovića održana je večeras u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Fotograf:TARA RADOVANOVIĆ (STF)
Fotograf:TARA RADOVANOVIĆ (STF)

Publika je videla i čula gitaristu i kompozitora Zorana Brankovića i 14 vrhunskih srpskih muzičara različitih generacija koje čine Kamerni orkestar Lefterija.

Taj orkestar izvodio je muziku na unikatnom zbiru istrumenata koji čine gitare,oboa, engleski rog, flauta, viola, violina, violončelo, klavir i bubnjevi.

U najavi koncerta gitarista i kompozitor Zoran Branković naglasio je da album "Lefterija" nastao iz potrebe da se kroz muziku otvori novi prostor i kanal slobode za svakog od nas.

"Otud i samo ime albuma, koje u prevodu sa grčkog jezika znači sloboda. Sa željom da, slušajući ovu muziku, svako dodirne svoj delić slobode, odlučio sam da čitav album bude sastavljen isključivo od instrumentalnih numera. Ako baš moramo žansrovski da odredimo muziku na albumu, reč je o muzičkom kaleidoskopu u koji su stali klasika, primesa etno muzike, popa, pa i roka", ističe Branković.

Tako je i bilo večeras. Publika je uživala u specifičnoj žanrovskoj mešavini koja najviše podseća na muzički predložak za putopis oko sveta. Protagonisti koncerta ispraćeni su aplauzom sa pozornice Kolarca.

Fotograf:TARA RADOVANOVIĆ (STF)
Fotograf:TARA RADOVANOVIĆ (STF)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu