Foto-konkurs “Drugarica i drugova”

Neformalna grupa građana/ki "Drugarice i Drugovi" raspisuje nagradni konkurs za polaznice umetničko-fotografskih radionica "Ogledalo žene odrazi stvarnosti njene".

Beograd
Podeli

Konkurs je otvoren za devojke starosti od 15 do 26 godina sa teritorije Beograda i bliže okoline.

Pri odabiru učesnica vodiće se računa o ravnopravnoj zastupljenosti svih nacionalnosti, političkih ubeđenja, rasa, religije, seksualne orijentacije, mentalne ili fizičke sposobnosti ili bilo koje vrste različitosti.

Edukacija će se sastojati od dve radionice koje će se održati 20. i 21, aprila na kojima će se polaznice upoznati sa osnovama rodne ravnopravnosti, diskriminacije i nasilja nad ženama. Nakon završenog edukativnog dela, učesnice radionice će biti u mogućnosti da svoje autorske radove prezentuju kroz izložbu fotografija.

Izložba "Ogledalo žene - odrazi stvarnosti njene" će na kreativan i umetnički način prikazati različite lične priče žena i njihov položaj u društvu. Na dan otvaranja izložbe biće dodeljene novčane nagrade za najbolje tri fotografije.

Rok za konkurisanje je 14. april, a prijavu možete preuzeti OVDE.

Likovno

Zlatno doba Mediale u “Hexalabu“

Akademik, književnik Ljubomir Simović, svedok rađanja "Mediale", jedinog autohtonog beogradskog likovnog pokreta druge polovine 20. veka, otvorio je 26. aprila reprezentativnu izložbu radova iz njenog "zlatnog doba."

Likovno subota 27.04. 13:01 Komentara: 1

"Suncokreti" ponovo pred publikom

Nekoliko desetina slika Vinsenta van Goga, među kojima jedna iz serije "Suncokreti" i "Spavaća soba", vraćene su danas u muzej u Amsterdamu koji nosi ime čuvenog holandskog umetnika i koji će nakon višemesečne restauracije biti ponovo otvoren iduće nedelje.

Likovno petak 26.04. 20:27 Komentara: 2

"Živeo život" uskoro u Beogradu

Jedinstvena multimedijalna i interaktivna izložba "Živeo život" osmišljena tako da pokaže kako je izgledao život u Jugoslaviji u periodu od 1950. do 1990. kroz svakodnevicu običnog čoveka, biće otvorena 4. juna u Galeriji Robne kuće „Beograd“ i trajaće do 31. jula.

Likovno sreda 24.04. 21:28 Komentara: 16

"Dizajniranje reciklaže" u Singidunumu

Članovi udruženja primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, sa gostima, izložili su radove od reciklažnog materijala na osmoj izložbi "Dizajniranje reciklaže VIII". Izložba je postavljena u galeriji Singidunum i trajaće do 3. maja.

Likovno sreda 24.04. 09:51 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu