Kultura

Utorak, 13.09.2016.

08:34

"Država će čuvati uspomenu na Vuka Karadžića"

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević otvorio je danas popodne u Tršiću 83. Vukov sabor i rekao da će država u buducnosti još više ulagati u razvoj, čuvanje i unapredivanje ove manifestacije.

Izvor: Tanjug

Litografija Jozefa Krihubera (Foto: Wikimedia Commons)

Raznovrsni program 83. Vukovog sabora u zavičaju Vuka Karadžića održava se do 18. septembra, a ministar je istakao značaj ove, među najstarijim kulturnim manifestacijama u Srbiji posvećene reformatoru srpskog jezika.

"Obaveza resornog ministarstva, ali i društva u celini je da ulaže napore i finansije da se Vukov sabor održava i unapređuje. Država ce postupati odgovorno i u narednim godinama ulagati pažnju i značajne finansije da se Tršić i uspomena na Vuka čuvaju i unapređuju", rekao je Vukosavljević.

Prema njegovim rečima, Tršić mora da se postavi na mapu našeg obrazovanja i kulture jer u ovom znamenitom mestu postoje brojni sadržaji. Ministar je obećao da će učiniti sve da se ponovo uvede praksa televizijskog direktnog prenosa završnice Vukovog sabora, što nije činjeno vec nekoliko godina unazad.

Saborski program je nastavljen u Loznici predstavljanjem Grada Šapca, a u Vukovom domu kulture predstavom „Kainov ožiljak“. Šabacko pozorište započelo je niz sadržaja koji će se održavati do nedelje, kada je završna svečanost na saboru u Tršicu.

Ministar je sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem obišao i nedavno izgrađeni višenamenski rekreativni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: