Mladi u ulozi urednika kulturnih programa

Prevazilaženje različitih barijera, otvaranje vrata novim posetiocima i kreiranje programa koji će komunicirati sa mladima, izazovi su na koje će pokušati da odgovori program "Take Over", koji se sprovodi u pet evropskih gradova, medju kojima je i Beograd.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.12.2015.

12:20

Default images

Kolarčeva zadužbina je jedan od partnera u ovom projektu, koji je podržao Fond Kreativna Evropa, a čiji je cilj da u postojećim programskim okvirima uvede inovacije u skladu sa savremenim tehnološkim i društvenim trendovima. Spona između Kolarca i publike biće "Bord mladih", sastavljen od jedanaestoro mladih ljudi, različitih profesija i interesovanja.

Pod sloganom "Nova žica" oni će svoje ideje i entuzijazam deliti naredne dve godine, organizujući nove programe i otkrivajući svojim vršnjacima već postojeće. Sa tendecijom da se ovakva vrsta delovanja nastavi i nakon završetka projekta, uspešne prakse biće objedinjene u okviru višednevnog festivala u oktobru 2016. godine, kada je planiran dolazak predstavnika ostalih zemalja koje učestvuju (Italija, Velika Britanija, Poljska i Grčka).

Program predviđa mentorstva sa zaposlenima, putovanja radi razmene iskustava i druge brojne aktivnosti koje će doprineti boljoj promociji i kvalitetu programa ove ustanove.

"Ovo je zaista dobra prilika da teme koje nas zanimaju izađu sa margine i da budu sastavni deo programa jedne ozbiljne i velike institucije kakva je Kolarčeva zadužbina", rekla je članica Borda mladih Nina Džuver.

Prvi događaj u nizu koji su organizovali bila je prezentacija Fondacije Share Defence, koja za cilj ima osvešćivanje ljudi o njihovom postojanju na internetu i beleženju svega što rade.

"Trudićemo se da i u buduće budemo motor dijaloga o aktuelnim umetničkim praksama i temama s kojima se ne susrećemo tokom studija", dodala je Džuver. Prvo javno predstavljanje formiranog saveta zakazano je za večeras kada će njegovi članovi u pretprazničnoj atmosferi sa gostima Kulturnog centra "Grad", a u okviru redovnog termina "Delikatesnog ponedeljka", podeliti utiske o dosadašnjem toku programa u želji da na ovaj način upoznaju buduće partnere i saradnike koji bi se priključili "Take Over"-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: