Preminuo glumac Srboljub Srba Milin

Srboljub Srba Milin srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac, jedan od osnivača pozorišta "Dadov" i penzionisani član Narodnog pozorišta, preminuo je juče u Beogradu.

Podeli

Sahrana će biti obavljena na groblju Lešće u subotu 5. decembra 13.30 časova, dok će komemoracija biti održana u Omladinskom pozorištu "Dadov" u ponedeljak 7. decembra u 12 časova.

Srboljub Srba Milin, rođen je 03.08.1941. godine u Šapcu. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1962. vodio je život profesionalnog glumca, prvo u Savremenom pozorištu, potom u Pozorištu na Terazijama, da bi u penziju otišao kao član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu.

Jedan je od prvih članova "Dadova", kojem je monodramu "Dnevnik jednog ludaka" po Gogolju igrao punih 50 godina.

Zapamćene su njegove uloge u "Oklahomi", "Violinisti na krovu", "Helou Doli", "Dr", kao i u serijama "Otpisani" i "Ceo život za godinu dana", i televizijskim sinhoizacijama Vinija Pua, Mudrog starog patuljka, Baje Patka, i u filmu "Život i smrt porno bande".

.

Ostalo

Mladi u ulozi urednika kulturnih programa

Prevazilaženje različitih barijera, otvaranje vrata novim posetiocima i kreiranje programa koji će komunicirati sa mladima, izazovi su na koje će pokušati da odgovori program "Take Over", koji se sprovodi u pet evropskih gradova, medju kojima je i Beograd.

Ostalo ponedeljak 28.12. 12:20 Komentara: 0
strana 1 od 40 idi na stranu