Sreda, 21.01.2015.

13:16

Preminuo Kemal Monteno

Izvor: B92

Preminuo Kemal Monteno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

hana

pre 9 godina

Tijelo je tvoje otišlo,ali ti nisi SVE PJESME TVOJE U NAMA ŽIVE!!!
.....uz njih smo rasli i postali ljudi,VJERUJ DA SVATKO bar komadić TVOJE DOBROTE IMA!TKO SE S PJESMOM TVOJOM U SVITANJE BUDI!!!!!
......prijatelji moji iz vremena ruža.....generacija "pedeset i neke"
Neka ti Raj bude novi dom!naš Kemo!

Falkon

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
(Sasa)

Ako se Kemal Monteno covek sa najscistijom dusom i naj jugosloven od svij jugoslovena tako osecao u jednom momentu, onda bi valjda mi trebali da se makar malo zapitamo da li je problem u "njima" i da li smo mi 90tih to bas u BiH sirili Jugoslovenstvo. Kemo se nikada nije promenio, samo nam je poslao poruku na svoj nacin dok se nije procistio od ogorcenosti a on je taj koji je bio u stanju jer mu je ogorcenost kao trajno stanje neprirodna za njegovu licnost. Pocivaj u miru Kemo.

yu

pre 9 godina

Zaista mi je zao. Legao sam i razmisljam i morao sam ustati da ga otpratim gitarom i njegovom pesmom. Kemale, molitve te nase prate. Laku noc i pocivaj u miru.

ode majstor

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
(Sasa, 21. januar 2015 19:45)

Sasa, samo da se nadovezem na Vas i svoj raniji komentar. Tacno je da Kemo bio protiv dolaska u BEograd, cak se bio naljutio na Davorina koji je bio sa Indeksima u Beogradu 1997-98 (taj koncert sam na svu srecu video).
Ja to mogu da razumem, covek je bio u Sarajevu, skoro na samrti (pogledajte moj raniji post) i nije mu bilo lako da vec par godina kasnije peva u Beogradu - Vi imate problem da njemu oprostite izjave, a kako je njemu bilo da se vrati u zivot (o tome govori ona njegova pesma "Vratio sam se zivote") i da pocne ponovo da peva i u BEogradu. Medjutim, on je to uspeo, i ja to vidim kao njegovu velicinu... teze je se pomiriti, nego se nikada ne svadjati, po mom skromnom misljenju... inace, ako je to bitno, ja sam Srbin i Srbije, sto je, pretpostavljam, bilo jasno iz mog prethodnog posta.

handsome devil

pre 9 godina

Duso moja, ja ne znam vise
koliko dugo ovdje stojim
dok slusam kako liju kise
pod mracnim prozorima tvojim

Duso moja i kada krenem
tako bih rado da se vratim
ti ne znas da je pola mene
ostalo s' tobom da te prati

Ostalo s' tobom da te ljubi
kad budes sama i bude zima
jer ja sam onaj koji gubi
t prije nego ista ima

Duso moja, k'o kaplja vode
i ti se topis na mom dlanu
jer s' tobom dodje i bez tebe ode
stotinu dana u jednom danu

Duso moja, ti umorna si
i bez tebe ti lezaj spremam
na nekoj zvijezdi sto se gasi
ja trazim svijetlo koje nemam

Pod hladnim nebom ispod granja
stavices glavu na moje grudi
jer ja sam onaj koji sanja
i zato necu da te budim

:(

Todor

pre 9 godina

Ceo prostor bise Jugoslavije moze da se ponosi likom i delom Kemala Montena.Iskreno,smatram da je zasluzio vise od ovog marginalnog podnaslova.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Od večeras je nebo bogatije za jednu sjajnu zvijezdu. Leti beskrajem kao što si to činio za života, svoga i naših na ovoj iskvarenoj zemlji.

Kemin Fan

pre 9 godina

Imao sam cast biti u drustvu i privatno upoznati ovog velikog umjetnika i plemenitog Bosanaca.Ovakvi ljudi se rijetko radjaju velika zvojezda SFRJ a tako jednostavan i uvjek spreman pomoci mladjim kolegama.
Hvala za Pahuljicu...Hvala za Jedne noci u Decembru...Hvala za Sinoc nisi bila tu...Hvala za Sviraj mi o njoj...Hvala za Bacila je sve niz rijeku
Hvala za Sarajevo ljubavi moja..Hvala za Nekako s proljeca

Tomo

pre 9 godina

A napisao je i jednu koja nas uvijek vrati u neka sretnija vremena ...


U jutro nedeljno kad sunce nama svrati
zagrebacke krovove i Savu pozlati
otac sina za ruku uhvati
sine, ovaj dan ces dugo pamtiti

Lagana setnja do trga starom Vlaskom
miris rucka nedeljnog
rever sa modrom znackom
otac sina za ruku uhvati
sine, danas cemo pobjediti...

Sasa

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu. Moje saucesce i dalje stoji, ali zeleo sam da se zna i za ove stvari koje i dalje odrzavaju negativnu atmosferu. Da se razumemo, Bosanac sam.

Македонец

pre 9 godina

Легендо, почивај во мир! Прекрасен глас, прекрасни песни, многу симпатичен човек, харизма невидена. Вечно ќе живееш преку твоите евергрини со кои пораснав и кои верувам и моите деца ќе ги знаат напамет како што ги знам и јас.

Nikica

pre 9 godina

Kakva je to ljudina bila pre svega, pa onda muzičar. Autor najlepše pesme ikada napisane o nekom rodnom gradu. Prelepe su mu sve pesme. Jako mi je žao, neka mu je laka zemlja i pamtiće se zauvek u srcima dobrih ljudi.

Dermendziev

pre 9 godina

Kao sto je veliki Kemo rastao zajedno sa njegovim Sarajevom,tako smo mi rasli uz njegove predivne pesme i muziku.Kantautor i autor predivnih slagera i sansona,a i pesme specialno za Tomu Zdravkovica:

"Pesme moje,pesme moje,ni za sta me ne krivite,
...............................................
...........ostanite iza mene,i za mene zivite!"

Govorilo se da je loseg zdravlja.Decembra meseca 2014-te godine u Sava Centru uzivli smo na koncertu "U cast Djordju Novkovicu" gde je i Kemo ucestvovao.Najavise Kema,pojavi se ljudina i rece:"Veceras pjevam za Djordja,Cobija,najvece zive legende Djordja Marjanovica i za sve vas".Kao i uvek pevao je nezno i dusom i srcem.Pre samog zavrsetka koncerta spustise se sa bine Tereza,Gabi i Karan,te podigose Djordja Marjanovica na binu.Bese mnogo ovacija,aplauza,a medju akterima i poneka suza.

Kemo,tebi vecita hvala i slava,a tvojim najblizim najiskrenije saucesce.

Pocivaj u miru.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Uz tvoje pesme sam ljubio, uz tvoje pesme veselio, uz tvoje pesme tugovao,hvala ti legendo,vecna ti slava i hvala.Porodici iskreno saucesce.

Milijana

pre 9 godina

Placem vec dvadeset petu godinu.......odlaze jedan po jedan iz nekadasnje lepe zemlje."S kim cemo ostariti na ovoj rasturenoj i napustenoj obali"(R.S)Kemale,pocivaj u miru i neka ti je vecna slava....

Lazial Sa

pre 9 godina

Sarajlijo, smekeru, boemu. Ode tiho i iznenada. Jedan dio Sarajeva ode sa tobom, al sjecanje na TEBE i tvoje pjesme ostaje zauvijek. Uvijek si pricao o tvom voljenom Sarajevu i sad je tvoje Sarajevo tuzno i pati zbog tebe. Pocivaj u miru i neka je rahmet tvojoj dusi. Nikada te nece zaboraviti Sarajevo i cijela bivsa Jugoslavija.

46

pre 9 godina

Koji mozgovi lupaju minuse samo da znam? To je vaspitanje koje se vuce iz kuce.....
Njima sigurno niko nikad nece lupati ni minuse ni pluseve, jer ce biti anonimusi....

Sarajevo

pre 9 godina

Zna li ovdje neko sreću pisati,
Jel' neko čuo za ljubav danas,
Možda je važnije znati brisati,
Ono što je davno ostalo iza nas.



Ništa nije kao što je bilo,
Ali će ipak jednom biti,
Nema leta s jednim krilom,
Treba vrijeme da nam spoji niti...







Nama broja koliko sam puta oplakao pjesmu Kemala Montena i Arsena Dedića 'Ja se nadam'.


Rahmet ti duši ljudino!!!

Dragan

pre 9 godina

Još jedna velika duša, Mahatma Monteno, je otišla sa ovih prostora, kao i svi dobri Ljudi, nije znao za granice ni za boje ljudske kože i krvi, ovi prostori su divni jer su imali i imaju takve ljude, poput Đoke, Arsena, Davorina, Tesle, Radeta, itd. Čast mi je i drago mi je što smo bili savremenici. Ovaj svet je siromašniji, onaj svet je bogatiji, srešćemo se pre ili kasnije, u svetlosti. Velikoj duši iz Srca, iz Beograda, počivaj u miru, pesmi i ljubavi!

Voleo sam jednu D

pre 9 godina

Ostajemo uskraceni za jednu divnu licnost.
Zao mi je ovih mladih koji nemaju muziku, uz koju ce prvi put voleti, prvi put patiti, kao sto smo mi Imali.
Hvala Kemo, pamtim...

Бранимир Бајић

pre 9 godina

Сјајан уметник, бриљантан глас (један од најбољих у нас), диван човек. Некако с' прољећа - једна од најлепших љубавних балада икад, нарочито када се има у виду где је и кад настала. Имао сам срећу да са Кемалом пикам мали фудбал крајем шездесетих година, у Трампиној улици у Сарајеву.
Један од ретких за које се може рећи да је за живота ушао у легенду.

mile1970

pre 9 godina

Cela bivsa Juga je tuzna.Otisao je jedan od najvecih umetnika.Kazem umetnika jer sve sto je napisao i otpevao bila je umetnost.Srecni su Toma. Pimpek ,Mirza i sva njegova raja negde gore.A nama ostaje da ga zauvek pamtimo i da pustimo po neku suzu kada krenu njegove pesme.Spavaj mirno moj pjevacu neka ti je laka crna zemlja ostaces zauvek u srcima svih nas koji smo se prvi put zaljubili uz Jedne noci u decembru i prvi put pustili suzu zbog izgubljene ljubavi slusajucu Jos jednu ljubavnu.Nije htjela,....

Veliki čovijek

pre 9 godina

Nažalost,rijetki trenutci koji ujedine region(barem na kratko vrijeme)je kad ode neko ko je bio "neko" koga su svi voljeli i koji su nešto značili.Nemam riječi da opišem svu tu tugu koja me obuzela saznavši da je otišao.Volio bih da svi mi pokušamo,barem u ovom trenutku,da obuzdamo svu tu mržnju koju u sebi nosimo,kao posljedicu retnih dešavanja na našim prostorima i da ispratimo ovu istinsku legendu koja nas je nekad svojim pjesmama i svojom dobrotom spajala.Tek kad nas napuste ovakve ljudske gromade skontamo koliko smo izgubili.Kemo moj dobri,nek ti je rahmet duši a tvojoj familiji iskreno saučešće.

vesna

pre 9 godina

Volele su ga sve generacije.Otisao je jedan veliki covek, jedan veliki pevac. Neka pociva u miru i neka mu je vecna slava i VELIKO HVALA za sve sto je ucinio. Iza njega ce ostati velika praznina.

Radojka

pre 9 godina

Hvala ti na svim tvojim divnim pesmama, dragi Kemo! Da samo znas kako sam se raasplakala kad sam procitala da nisi vise ovde ! Pocivaj u miru, veliki
covece, neka te andjeli vecno cuvaju !

LJ PHX

pre 9 godina

Poslednji pozdrav Kemice...Danas mi ne preostaje nista drugo vec da uzmem gitaru, zapevam tvoje pesme...i iskreno se isplacem. Hvala i zbogom!

ja sam

pre 9 godina

JEDAN, JEDINI, VELIKI MAJSTOR. uz balaševića, boru čorbu i olivera dragojevića najveći tvorac hitova na ovim prostorima. neka mu je laka zemlja, živeće kroz pesme zauvek.

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Драги Кемо,
небројено пута си ми помог'о, да уз твоју романтичну музику разњежим дјевојачко срце.
Хавла ти.
Почивај у миру, а још мало и ево нас код тебе, генерацијо.

Jednog dana kada odem

pre 9 godina

Hvala veliki umetniče na predivnim pesmama. Tvoja raja sa Balkana je neizmerno tužna zbog tvog odlaska. Ali pesme su tu da nas svakodnevno podsete da je medju nama bio i u srcima ostao čovek sa prelepim ljubavnim stihovima koji su parali dušu i telu. Otpevajte Kemice, ti i Dragan Stojnić Vino i gitare, sa Davorinom neka odzvanjaju Žute dunje. Sa Tomom Zdravkovićem Pesme moje. Vi pevajte, a mi ćemo, vaša publika, raja da vas onako iz prikrajka pratimo.

Jednog dana kada odem
jednog dana kada odem ja
ostavicu pesme svoje
da ih staro drustvo zapeva

Ref.
Pesme moje, pesme moje
ni za sta me ne krivite
ostanite s' drugovima
i za mene zivite

O Danka, Danka, Danka, o Marija
hej Branka, Branka, Branka
prokleta je ova nedelja
o majko sto me rodi
kad srece nemam ja
dotako' sam dno zivota
prokleta je ova nedelja

Dao sam vam dusu svoju
dao sam vam dane mladosti
delio sam zivot s' vama
svoje tuge, svoje radosti.

Ovo je tvoje remek delo veliki muzičaru. Saučešće porodici!

Lana

pre 9 godina

Otišao si i ostavio nas da za tobom tugujemo i da te se većito sećamo. Tvojoj porodici najiskrenije saućešće i velika podrška u ovim tužnim danima.
Hvala ti i neka te andjeli čuvaju!

Анђелија

pre 9 godina

Збогом легендо и хвала ти за сва лепе тренутке које си нам даривао својим песмама.Са тобом нам је свет био лепши.

Realan

pre 9 godina

Jel'moguce da u hedovima za vesti od 16h niko nije stavio vest o smrti ovog divnog coveka i legendarnog umetnika ? U sta ste se vi to pretvorili ??? Sramota !

Pesnik

pre 9 godina

Pesme i dobrota su ono po cemu ga pamtimo.Bio je skroman mladic iz siromasne,i postene porodice.Otac mu je na kredit kupio prvo odelo za nastup.Taj Festival ga je podigao iz anonimnosti,a kasnije kad je dobro zaradjivao od pevanja ostao je skroman i uvek je pomagao svima.Srecan ti put veliki umetnice.

Alan Ford

pre 9 godina

Imao sam cast da te slusam pre 4 meseca u Smederevskoj tvrdjavi, hvala ti na svemu! Veliki umetnik jos veći čovek! Pocivaj u miru dragi Kemo.

Dejan

pre 9 godina

Kemo,hvala ti za sve veliki čoveče!Uz tvoje pesme smo rasli,živeli,voleli.Nikad ti neću zaboraviti i ono tvoje :"I mi smo se malo gurali".Ljudska gromado,veliki umetniče,živećeš večno jer si bio najjveći i kao čovek i kao pevač.Neka te Anđeli čuvaju,neka ti je večna slava i hvala za sve,dobri NAŠ kemo!!!

trio fantastikus

pre 9 godina

otisao si ...vjecna slava....pozdravi Davorina i Mirzu....narucite turu i kao nekad u FISU..tri dana boemstva najveceg nivoa...
R.I.P.

Jeja

pre 9 godina

Nikada nisam volela njegovu muziku, ali me je ova vest dirnula. Bio je jedan od simbola mog detinjstva, nažalost sve više njih nas napušta.
Rahmet ti duši, Kemo

Sale

pre 9 godina

"Jesen nosi crne ptice,uplasen sam uplasen djevojcice"
Ode covjek sa glasom koji treperi, nebeski hor bice bogatiji,a ja se isplakah ko dijete. Vjecna mu slava

zbogom Kemo...

pre 9 godina

Tri su autora svojim tekstovima najsnažnije obeležila sarajevsku rok i tzv "zabavnu" muziku: Kemal Monteno, Goran Bregović i Duško Trifunović. Dvojice sjajnih više nema. Sva trojica su već istorija.

Иван

pre 9 godina

Велики музичар и још већи човек! Хвала му на свему што је урадио у свом богатом уметничком животу, хвала му на безброј великих хитова које је оставио за собом! Хвала му и на мојим бескрајним сатима које сам провео слушајући његове романтичне прелепе песме које слушам и дан данас и увек ћу их слушати док сам жив! Тужан сам што је добри Кемо отишао! Вечна му слава и покој души! Саучешће његовима! Слава ти Кемо, почивај у миру!

Mostar - mostarcima

pre 9 godina

Ode nam još jedna legenda.. Care moj veš te vidim negdje sa Pimpekom (Davorin Popović) i sa starom rajom koja su ti pripremila dolazak na ljepši svijet.. Mi koji smo sa gitarama pjevajući tvoje pjesme dočekivali jutra po plažama ostajemo da žalimo , ne što si otišao medju staru raju,, nego što smo postali još siromašniji bez tvog prisustva.. Rahmet ti duši Kemo, care naš... i vječna hvala za mnoge emocije koje nam pružiše tvoje pjesme uz koje se smijalo, drugovalo, ljubilo i plakalo,, nekada kada smo svi mi bili mnogo više ljudi nego što smo to danas.. ... Tvoja raja iz 60 i neke...

Aleksandar

pre 9 godina

Tuzno... veliki Kemo! Ostaju pesme, zauvek i secanje na jednog divnog coveka i divno vreme nasih zivota... Hvala sto je postojao i ostaje besmrtan dok je nas koji znamo emociju njegovih tonova, stihova, pamtimo njegovu gitaru i glas...

nedostajace..

pre 9 godina

Tuga..Ode nas Kemo!Bio je olicenje dobrote i pevac za sve generacije!Otisao je jos jedan muzicki velikan,koji je obelezio zivote nekoliko generacija!Vecna mu slava..i hvala!

ode majstor

pre 9 godina

Moja majka ga je volela, ja nisam slusao tu muziku. Onda sam u julu 1991. bio u poseti roditeljima i majka i ja odgledasmo na TV njegov koncert Kapetan Misinog zdanja. Tada mi se svidese nekoliko njegovih pesama. Posle par dana poce ozbiljno da se kuva u SFRJ i ja odem do Jugotona u Nusicevoj i kupim kasetu sa njegovim pesmama.
Dakle, na neki nacin me je podsecao na pocetak raspada SFRJ tako da je simbolizovao ono sto smo svi izgubili. To se jos vise pojacalo tokom snimka mitinga u Sarajevu 1992. kada su snajperi pucali dok je na ozvucenju isla njegova "Sarajevo ljubavi moja".
Zbog svega ovog njegove pesme su tokom ratnih godina imale za mene dodatnu emociju, asocijaciju na ono sto smo svi zajedno izgubili. Vec tokom rata se proneo glas da je tesko bolestan od dijabetesa i da se nece izvuci - kada sam video u nekom intervjuu na sloveackoj TV 1996-97 dobro sam isplakao (bio sam radostan sto je ziv i tuzan sto je strasno propao).
Posle sam se nadao da cu uspeti da ga cujem na nekom od zivim koncerata. Medjutim, obzirom da sam se drugom polovinom 90-tih odselio u inostranstvo, to mi, na zalost, nije uspelo - a video sam da je bilo par odlicnih koncerata u Beogradu.
Ostaju njegove pesme... Neka mu je pokoj dusi.

Zoran J

pre 9 godina

"Jedne noci u decembru",omiljena pesma moja i mog druga Mice-mrtvaka...
Naravno i druge pesme,ali ta posebno jer smo obojica rodjeni 21.12.1951.
Legendo,hvala ti za sve lepe trenutke koje smo uz tvoju pesmu proveli.

milan nislija

pre 9 godina

Počivaj u miru i sa andjelima Kemo legendo i velikanu domaće pop scene.Ostaje žal što mog pokojnog oca nisam vodio na tvoj koncert ,jer ste zajedno bili u vojsci Jastrebarsko 71,kada je i nastala čuvena pesma -jedne noci u decembru-Uvek sam mislio ,bice prilike ,ali život je nažalost tako nepredvidiv.R.I.P.

buki

pre 9 godina

"Nekako s proljeca ja se sjetim starih drugova, probude se u meni svi derneci pijani... tad nosim stare cipele, one znaju moje ulice..."
rijeci koje odisu velikom nostalgijom. Iako sam 16-godisnjak jedan od mojih omiljenih pjevaca! Pocivaj u miru...

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Bio je ničiji a pripadao je svima nama. Uspeo je da ostane svoj onda kada je to bilo najteže, gotovo nemoguće. Ulepšao nam je mladost svojim elegičnim pesmama i glasom. Smrt nekih ljudi, iako je očekujemo, uvek sve nas iznenadi. Neka mu je laka zemlja.

'84. I.S.

pre 9 godina

Cast mi je bila upoznati ovog, rastom 'malog', velikog coveka, ljudinu, dobricinu, poetu, Pjevaca - umetnika. Bio je za mene do poslednjeg dana najsnazniji od simbola BiH iz srecnih vremena. Davorovim i Bodinim ranije, a sada Kemalovim odlaskom, nestala je prva od sjajnih generacija sarajevske muzicke scene.
Vecna ti slava i hvala dobri Kemo.

Gorica

pre 9 godina

KEMAL MONTENO
Zaplakala italijanska planina
I sarajevska dolina!
,,Sad odlazim moja Branka
Čuvaj sina, kraj kamina“.

,,Sve moje pesme tužne su“
al će svaka do vas stići,
ova bolest-prokleta je
i neće me mimoići.

,,Šta sam skrivio životu tom“
Zašto mi lepe snove briše?
Uz vino,prijatelje i gitare
Ništa mi nije trebalo više.

,,Ja ovako ne mogu dalje“
Umoran od noći i od zime,
A pamtiće mnogi moje pesme
I kroz njih moje ime.


,,Sve moje jeseni su tužne“
A ja od života ne tražim više,
Sviraj draga, gitaro moja,
Nek pesme nove sad drugi piše.
Ne budi me noćas
Pahuljice moja,
Znam da nikad neće proći
Večna ljubav tvoja.

Za njegovu dušu dignimo čaše
Dignimo čaše za život celi,
Zbogom Kemo,legendo naša
Mnogo smo te voleli.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

....sad traze jednu ljubavnu....
....jer tako mora biti....
...kako da pjevam o ljubavi....
....kad tugu ne mogu skriti.....

Poslednji pozdrav i vecna slava!

Sarajlija

pre 9 godina

Tuzna vest. Ode dobri neposredni covek. Otisao svom Pimpeku.

Duso moja, ja ne znam vise
koliko dugo ovdje stojim
dok slusam kako liju kise
pod mracnim prozorima tvojim

Duso moja i kada krenem
tako bih rado da se vratim
ti ne znas da je pola mene
ostalo s' tobom da te prati

Duso moja...

pre 9 godina

"..duso moja, i kada krenem, tako bi rado da se vratim.."

Boze, kakav sok...
Hvala ti, dragi Kemo, za sve pjesme, svaku suzu.. uz tebe smo se radovali, odrastali... Ostaces vjecno u nasim srcima...

Iskreno saucesce Kemalovoj porodici..

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Otišao je roditelj, čovjek sa gitarom i dušom.

Vječna mu slava i Hvala!!!

https://www.youtube.com/watch?v=3KMsvr5-1RM

Dex Dejvid sa porodicom Stamatović

Saša

pre 9 godina

Poštovani gospodine Monteno, večna vam slava... Hvala za dela i reči pretočene u voljene pesme, dostojanstven život i energiju kojom obeležiste jedno vreme... Sa ponosom nosimo sećanje na vas

Aleksandar S.M.

pre 9 godina

Kemice naš Predobri i Veliki, počivaj nam u miru! :(( Živeo sam tvoju muziku. Mislim da nikada trezan nisam odslušao tvoju "Tajnu Ženu"..

runner

pre 9 godina

A koliko sinoć nam je, na slavi sv. Jovana, jedna druga fudbalska legenda Sarajeva pričala o svojim počecima I počecima Kemala Montena, bukvalno na istom mestu tamo 60-tih godina prošlog veka. On na terenu, sa fudbalskom loptom, a Kemo pod tribinama stadiona Koševo sa gitarom. Počivaj u miru, legendo!

zuba

pre 9 godina

Zaista tužna vest za sve nas koji smo voleli istinsku umetnost u svetu muzike. Hvala ti za sve lepe trenutke i stihove koje si posvetio ljudima sa prostora bivše Juge i šire. Počivaj u miru i tamo negde u nekoj kafanici opet zasvirajte i zapevajte zajedno ti, Toma Zdravković, Davorin, Dragan Stojnić.

Daniel

pre 9 godina

Zajedno smo rasli
grade, ja i ti
isto, plavo nebo
poklonilo nam stih
ispod Trebevica sanjali smo sne
ko ce brze rasti
ko ce ljepsi biti

Ti si bio velik
a rodio se ja
s' Igmana uz osmijeh
slao si mi san
djecak koji raste zavolio te tad
ostao je ovdje
vezan, za svoj grad

Ref.
Bilo gdje da krenem
o tebi sanjam
putevi me svi tebi vode
cekam s' nekom ceznjom
na svijetla tvoja
Sarajevo ljubavi moja

Pjesme svoje imas
i ja ih pjevam
zelim da ti kazem sta sanjam
radosti su moje i sreca tvoja
Sarajevo ljubavi moja

Kada prodju zime
i dodje lijepi Maj
djevojke su ljepse
ljubavi im daj

Setaliste tamno
uzdasima zri
neke oci plave
neke rijeci njezne

Sad je djecak covjek
a zima pokri' brijeg
park i kosa bijeli
al' otici ce snijeg

Proljece i mladost
ispunit' ce tad
Sarajevo moje
jedini moj grad

Ref.

Sarajevo, ljubavi moja

04.07.2004 - 01:45

Pocivaj u miru!

iza suda

pre 9 godina

Malo mi sta jos moze izmamiti suzu, a evo tvoj odlazak jeste...

Vodeci i vozeci decu po Srbiji slusali smo neku nasnimljenu kasetu koju smo zatekli u pozamljenim kolima. Zahvaljujuci njoj ces ostati da zivis i u memoriji nase dece.

Pocivaj u miru...zasluzio si.

"Sinoc pod prozorom njenim"

dado

pre 9 godina

Slusao sam ga jednom prilikom uzivo, sasvim slucajno, svratio u kafic gde sam sedeo u Splitu, i zasvirao gitaru. Predivno je zracio. Saucesce...

Jel Boga ti

pre 9 godina

Kad mi živote prebrzo tečeš, i kad me sjetiš da se stari da svakom danu predstoji veče ja se vraćam svojoj gitari. Gitaro moja hajde zasviraj nek čuju ljudi kako se u nama nova pjesma budi. LEGENDA!!!

Nikola

pre 9 godina

Veoma sam dotučen ovim događajem. Veliki čovek koji je za sobom ostavio mnogo toga budućim generacijama, izvanredan umetnik, osoba uz čije se pesme u isto vreme može i radovati i tugovati... Počivao u miru, Kemo.

Aleksandar

pre 9 godina

Neizmerno sam tužan ovom vešću. Nažalost bolest je pobedila. Kemale hvala Vam na predivnim pesmama, živećete cečno kroz muziku. Hvala Vam na predivnom, ispostaviće se, poslednjem koncertu u Sava centru u oktobru 2012.godine. Bilo je zadovoljstvo horski pevati sa prepunom dvoranom. Pozdravite sve one koje ste sa ponosom pominjali na svakom Vašem koncertu Dragana Stojnića, Mirzu Delibašića, Davorina Popovića itd. Hvala na svemu, neka Vam je večna slava.

Nekako s` proljeca,ja se sjetim starih drugova...

pre 9 godina

"...Spustam ja stare kofere
na perone sudbine
To je miris zrelih godina
Moj kaput bas je tezak najdraza..."

Pocivaj u miru Kemo i hvala ti za sve pesme,koje si nesebicno podelio sa nama!
Uz njih smo se radovali,tugovali i odrastali.
Dok one zive i ti ces biti ziv.
Znaci:VECNO!!!

sarajevo.ba

pre 9 godina

Ako pitas gdje sam sada ne idem iz ovog grada, sve je moje ovdje ostalo
Ako pitas kako mi je, da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo..
Hvala za sve pjesme Kemo i za ono sto si dao svom gradu
Neka ti je vjecni rahmet :(

Goran

pre 9 godina

Kad umre ljubav, muzika nek' svira, nek' placu polja, svaki cvijet a ti i ja, k'o prijatelja dva tad pruzit' cemo ruke i reci samo, hvala. ja, zbogom, moja mala ti, zbogom, dragi moj.


Sad kad je sve daleko iza nas i kad su kose bijele, ja cujem glas, ne placi sad, ne placi, dragi moj jer bilo nam je lijepo, a sad je kraj a sad je kraj, a sad je kraj.

Kemal Monteno, kad umre ljubav.

Zrinjski

pre 9 godina

bila 4 nerazdvojna jarana: dva dvometrasa Mirza i Čečo, i dva metrasa Kemo i Davorin, otišao prvo Mirza, pa Davorin i sad Kemo :( . ostao samo Trebinjac Čečo... posljednji pozdrav velikom srcu sa Miljacke Kemu

Zlatko

pre 9 godina

Saučešće porodici Monteno! Zbogom Kemale, veliki Čoveče! Odrastao sam uz tvoje pesme, voleo uz tvoje pesme, tugovao uz tvoje pesme... Danas tvoje pesme znaju i slušaju i moja deca. Ti si dokaz kakve su se vrednosti i lepote rađale na ovim prostorima, dok ne dođoše neljudi i pokvariše sve. Pozdravi Davorina i Tomu. Legendo!

Daniel

pre 9 godina

Zajedno smo rasli
grade, ja i ti
isto, plavo nebo
poklonilo nam stih
ispod Trebevica sanjali smo sne
ko ce brze rasti
ko ce ljepsi biti

Ti si bio velik
a rodio se ja
s' Igmana uz osmijeh
slao si mi san
djecak koji raste zavolio te tad
ostao je ovdje
vezan, za svoj grad

Ref.
Bilo gdje da krenem
o tebi sanjam
putevi me svi tebi vode
cekam s' nekom ceznjom
na svijetla tvoja
Sarajevo ljubavi moja

Pjesme svoje imas
i ja ih pjevam
zelim da ti kazem sta sanjam
radosti su moje i sreca tvoja
Sarajevo ljubavi moja

Kada prodju zime
i dodje lijepi Maj
djevojke su ljepse
ljubavi im daj

Setaliste tamno
uzdasima zri
neke oci plave
neke rijeci njezne

Sad je djecak covjek
a zima pokri' brijeg
park i kosa bijeli
al' otici ce snijeg

Proljece i mladost
ispunit' ce tad
Sarajevo moje
jedini moj grad

Ref.

Sarajevo, ljubavi moja

04.07.2004 - 01:45

Pocivaj u miru!

dado

pre 9 godina

Slusao sam ga jednom prilikom uzivo, sasvim slucajno, svratio u kafic gde sam sedeo u Splitu, i zasvirao gitaru. Predivno je zracio. Saucesce...

Zlatko

pre 9 godina

Saučešće porodici Monteno! Zbogom Kemale, veliki Čoveče! Odrastao sam uz tvoje pesme, voleo uz tvoje pesme, tugovao uz tvoje pesme... Danas tvoje pesme znaju i slušaju i moja deca. Ti si dokaz kakve su se vrednosti i lepote rađale na ovim prostorima, dok ne dođoše neljudi i pokvariše sve. Pozdravi Davorina i Tomu. Legendo!

ode majstor

pre 9 godina

Moja majka ga je volela, ja nisam slusao tu muziku. Onda sam u julu 1991. bio u poseti roditeljima i majka i ja odgledasmo na TV njegov koncert Kapetan Misinog zdanja. Tada mi se svidese nekoliko njegovih pesama. Posle par dana poce ozbiljno da se kuva u SFRJ i ja odem do Jugotona u Nusicevoj i kupim kasetu sa njegovim pesmama.
Dakle, na neki nacin me je podsecao na pocetak raspada SFRJ tako da je simbolizovao ono sto smo svi izgubili. To se jos vise pojacalo tokom snimka mitinga u Sarajevu 1992. kada su snajperi pucali dok je na ozvucenju isla njegova "Sarajevo ljubavi moja".
Zbog svega ovog njegove pesme su tokom ratnih godina imale za mene dodatnu emociju, asocijaciju na ono sto smo svi zajedno izgubili. Vec tokom rata se proneo glas da je tesko bolestan od dijabetesa i da se nece izvuci - kada sam video u nekom intervjuu na sloveackoj TV 1996-97 dobro sam isplakao (bio sam radostan sto je ziv i tuzan sto je strasno propao).
Posle sam se nadao da cu uspeti da ga cujem na nekom od zivim koncerata. Medjutim, obzirom da sam se drugom polovinom 90-tih odselio u inostranstvo, to mi, na zalost, nije uspelo - a video sam da je bilo par odlicnih koncerata u Beogradu.
Ostaju njegove pesme... Neka mu je pokoj dusi.

Zrinjski

pre 9 godina

bila 4 nerazdvojna jarana: dva dvometrasa Mirza i Čečo, i dva metrasa Kemo i Davorin, otišao prvo Mirza, pa Davorin i sad Kemo :( . ostao samo Trebinjac Čečo... posljednji pozdrav velikom srcu sa Miljacke Kemu

Nekako s` proljeca,ja se sjetim starih drugova...

pre 9 godina

"...Spustam ja stare kofere
na perone sudbine
To je miris zrelih godina
Moj kaput bas je tezak najdraza..."

Pocivaj u miru Kemo i hvala ti za sve pesme,koje si nesebicno podelio sa nama!
Uz njih smo se radovali,tugovali i odrastali.
Dok one zive i ti ces biti ziv.
Znaci:VECNO!!!

Nikola

pre 9 godina

Veoma sam dotučen ovim događajem. Veliki čovek koji je za sobom ostavio mnogo toga budućim generacijama, izvanredan umetnik, osoba uz čije se pesme u isto vreme može i radovati i tugovati... Počivao u miru, Kemo.

trio fantastikus

pre 9 godina

otisao si ...vjecna slava....pozdravi Davorina i Mirzu....narucite turu i kao nekad u FISU..tri dana boemstva najveceg nivoa...
R.I.P.

Pesnik

pre 9 godina

Pesme i dobrota su ono po cemu ga pamtimo.Bio je skroman mladic iz siromasne,i postene porodice.Otac mu je na kredit kupio prvo odelo za nastup.Taj Festival ga je podigao iz anonimnosti,a kasnije kad je dobro zaradjivao od pevanja ostao je skroman i uvek je pomagao svima.Srecan ti put veliki umetnice.

Aleksandar

pre 9 godina

Neizmerno sam tužan ovom vešću. Nažalost bolest je pobedila. Kemale hvala Vam na predivnim pesmama, živećete cečno kroz muziku. Hvala Vam na predivnom, ispostaviće se, poslednjem koncertu u Sava centru u oktobru 2012.godine. Bilo je zadovoljstvo horski pevati sa prepunom dvoranom. Pozdravite sve one koje ste sa ponosom pominjali na svakom Vašem koncertu Dragana Stojnića, Mirzu Delibašića, Davorina Popovića itd. Hvala na svemu, neka Vam je večna slava.

Mostar - mostarcima

pre 9 godina

Ode nam još jedna legenda.. Care moj veš te vidim negdje sa Pimpekom (Davorin Popović) i sa starom rajom koja su ti pripremila dolazak na ljepši svijet.. Mi koji smo sa gitarama pjevajući tvoje pjesme dočekivali jutra po plažama ostajemo da žalimo , ne što si otišao medju staru raju,, nego što smo postali još siromašniji bez tvog prisustva.. Rahmet ti duši Kemo, care naš... i vječna hvala za mnoge emocije koje nam pružiše tvoje pjesme uz koje se smijalo, drugovalo, ljubilo i plakalo,, nekada kada smo svi mi bili mnogo više ljudi nego što smo to danas.. ... Tvoja raja iz 60 i neke...

Goran

pre 9 godina

Kad umre ljubav, muzika nek' svira, nek' placu polja, svaki cvijet a ti i ja, k'o prijatelja dva tad pruzit' cemo ruke i reci samo, hvala. ja, zbogom, moja mala ti, zbogom, dragi moj.


Sad kad je sve daleko iza nas i kad su kose bijele, ja cujem glas, ne placi sad, ne placi, dragi moj jer bilo nam je lijepo, a sad je kraj a sad je kraj, a sad je kraj.

Kemal Monteno, kad umre ljubav.

Alan Ford

pre 9 godina

Imao sam cast da te slusam pre 4 meseca u Smederevskoj tvrdjavi, hvala ti na svemu! Veliki umetnik jos veći čovek! Pocivaj u miru dragi Kemo.

Иван

pre 9 godina

Велики музичар и још већи човек! Хвала му на свему што је урадио у свом богатом уметничком животу, хвала му на безброј великих хитова које је оставио за собом! Хвала му и на мојим бескрајним сатима које сам провео слушајући његове романтичне прелепе песме које слушам и дан данас и увек ћу их слушати док сам жив! Тужан сам што је добри Кемо отишао! Вечна му слава и покој души! Саучешће његовима! Слава ти Кемо, почивај у миру!

Sale

pre 9 godina

"Jesen nosi crne ptice,uplasen sam uplasen djevojcice"
Ode covjek sa glasom koji treperi, nebeski hor bice bogatiji,a ja se isplakah ko dijete. Vjecna mu slava

milan nislija

pre 9 godina

Počivaj u miru i sa andjelima Kemo legendo i velikanu domaće pop scene.Ostaje žal što mog pokojnog oca nisam vodio na tvoj koncert ,jer ste zajedno bili u vojsci Jastrebarsko 71,kada je i nastala čuvena pesma -jedne noci u decembru-Uvek sam mislio ,bice prilike ,ali život je nažalost tako nepredvidiv.R.I.P.

Aleksandar

pre 9 godina

Tuzno... veliki Kemo! Ostaju pesme, zauvek i secanje na jednog divnog coveka i divno vreme nasih zivota... Hvala sto je postojao i ostaje besmrtan dok je nas koji znamo emociju njegovih tonova, stihova, pamtimo njegovu gitaru i glas...

Dejan

pre 9 godina

Kemo,hvala ti za sve veliki čoveče!Uz tvoje pesme smo rasli,živeli,voleli.Nikad ti neću zaboraviti i ono tvoje :"I mi smo se malo gurali".Ljudska gromado,veliki umetniče,živećeš večno jer si bio najjveći i kao čovek i kao pevač.Neka te Anđeli čuvaju,neka ti je večna slava i hvala za sve,dobri NAŠ kemo!!!

runner

pre 9 godina

A koliko sinoć nam je, na slavi sv. Jovana, jedna druga fudbalska legenda Sarajeva pričala o svojim počecima I počecima Kemala Montena, bukvalno na istom mestu tamo 60-tih godina prošlog veka. On na terenu, sa fudbalskom loptom, a Kemo pod tribinama stadiona Koševo sa gitarom. Počivaj u miru, legendo!

Gorica

pre 9 godina

KEMAL MONTENO
Zaplakala italijanska planina
I sarajevska dolina!
,,Sad odlazim moja Branka
Čuvaj sina, kraj kamina“.

,,Sve moje pesme tužne su“
al će svaka do vas stići,
ova bolest-prokleta je
i neće me mimoići.

,,Šta sam skrivio životu tom“
Zašto mi lepe snove briše?
Uz vino,prijatelje i gitare
Ništa mi nije trebalo više.

,,Ja ovako ne mogu dalje“
Umoran od noći i od zime,
A pamtiće mnogi moje pesme
I kroz njih moje ime.


,,Sve moje jeseni su tužne“
A ja od života ne tražim više,
Sviraj draga, gitaro moja,
Nek pesme nove sad drugi piše.
Ne budi me noćas
Pahuljice moja,
Znam da nikad neće proći
Večna ljubav tvoja.

Za njegovu dušu dignimo čaše
Dignimo čaše za život celi,
Zbogom Kemo,legendo naša
Mnogo smo te voleli.

buki

pre 9 godina

"Nekako s proljeca ja se sjetim starih drugova, probude se u meni svi derneci pijani... tad nosim stare cipele, one znaju moje ulice..."
rijeci koje odisu velikom nostalgijom. Iako sam 16-godisnjak jedan od mojih omiljenih pjevaca! Pocivaj u miru...

mile1970

pre 9 godina

Cela bivsa Juga je tuzna.Otisao je jedan od najvecih umetnika.Kazem umetnika jer sve sto je napisao i otpevao bila je umetnost.Srecni su Toma. Pimpek ,Mirza i sva njegova raja negde gore.A nama ostaje da ga zauvek pamtimo i da pustimo po neku suzu kada krenu njegove pesme.Spavaj mirno moj pjevacu neka ti je laka crna zemlja ostaces zauvek u srcima svih nas koji smo se prvi put zaljubili uz Jedne noci u decembru i prvi put pustili suzu zbog izgubljene ljubavi slusajucu Jos jednu ljubavnu.Nije htjela,....

Jel Boga ti

pre 9 godina

Kad mi živote prebrzo tečeš, i kad me sjetiš da se stari da svakom danu predstoji veče ja se vraćam svojoj gitari. Gitaro moja hajde zasviraj nek čuju ljudi kako se u nama nova pjesma budi. LEGENDA!!!

nedostajace..

pre 9 godina

Tuga..Ode nas Kemo!Bio je olicenje dobrote i pevac za sve generacije!Otisao je jos jedan muzicki velikan,koji je obelezio zivote nekoliko generacija!Vecna mu slava..i hvala!

Sarajlija

pre 9 godina

Tuzna vest. Ode dobri neposredni covek. Otisao svom Pimpeku.

Duso moja, ja ne znam vise
koliko dugo ovdje stojim
dok slusam kako liju kise
pod mracnim prozorima tvojim

Duso moja i kada krenem
tako bih rado da se vratim
ti ne znas da je pola mene
ostalo s' tobom da te prati

Zoran J

pre 9 godina

"Jedne noci u decembru",omiljena pesma moja i mog druga Mice-mrtvaka...
Naravno i druge pesme,ali ta posebno jer smo obojica rodjeni 21.12.1951.
Legendo,hvala ti za sve lepe trenutke koje smo uz tvoju pesmu proveli.

'84. I.S.

pre 9 godina

Cast mi je bila upoznati ovog, rastom 'malog', velikog coveka, ljudinu, dobricinu, poetu, Pjevaca - umetnika. Bio je za mene do poslednjeg dana najsnazniji od simbola BiH iz srecnih vremena. Davorovim i Bodinim ranije, a sada Kemalovim odlaskom, nestala je prva od sjajnih generacija sarajevske muzicke scene.
Vecna ti slava i hvala dobri Kemo.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Bio je ničiji a pripadao je svima nama. Uspeo je da ostane svoj onda kada je to bilo najteže, gotovo nemoguće. Ulepšao nam je mladost svojim elegičnim pesmama i glasom. Smrt nekih ljudi, iako je očekujemo, uvek sve nas iznenadi. Neka mu je laka zemlja.

Veliki čovijek

pre 9 godina

Nažalost,rijetki trenutci koji ujedine region(barem na kratko vrijeme)je kad ode neko ko je bio "neko" koga su svi voljeli i koji su nešto značili.Nemam riječi da opišem svu tu tugu koja me obuzela saznavši da je otišao.Volio bih da svi mi pokušamo,barem u ovom trenutku,da obuzdamo svu tu mržnju koju u sebi nosimo,kao posljedicu retnih dešavanja na našim prostorima i da ispratimo ovu istinsku legendu koja nas je nekad svojim pjesmama i svojom dobrotom spajala.Tek kad nas napuste ovakve ljudske gromade skontamo koliko smo izgubili.Kemo moj dobri,nek ti je rahmet duši a tvojoj familiji iskreno saučešće.

zbogom Kemo...

pre 9 godina

Tri su autora svojim tekstovima najsnažnije obeležila sarajevsku rok i tzv "zabavnu" muziku: Kemal Monteno, Goran Bregović i Duško Trifunović. Dvojice sjajnih više nema. Sva trojica su već istorija.

Jeja

pre 9 godina

Nikada nisam volela njegovu muziku, ali me je ova vest dirnula. Bio je jedan od simbola mog detinjstva, nažalost sve više njih nas napušta.
Rahmet ti duši, Kemo

Saša

pre 9 godina

Poštovani gospodine Monteno, večna vam slava... Hvala za dela i reči pretočene u voljene pesme, dostojanstven život i energiju kojom obeležiste jedno vreme... Sa ponosom nosimo sećanje na vas

Kemin Fan

pre 9 godina

Imao sam cast biti u drustvu i privatno upoznati ovog velikog umjetnika i plemenitog Bosanaca.Ovakvi ljudi se rijetko radjaju velika zvojezda SFRJ a tako jednostavan i uvjek spreman pomoci mladjim kolegama.
Hvala za Pahuljicu...Hvala za Jedne noci u Decembru...Hvala za Sinoc nisi bila tu...Hvala za Sviraj mi o njoj...Hvala za Bacila je sve niz rijeku
Hvala za Sarajevo ljubavi moja..Hvala za Nekako s proljeca

zuba

pre 9 godina

Zaista tužna vest za sve nas koji smo voleli istinsku umetnost u svetu muzike. Hvala ti za sve lepe trenutke i stihove koje si posvetio ljudima sa prostora bivše Juge i šire. Počivaj u miru i tamo negde u nekoj kafanici opet zasvirajte i zapevajte zajedno ti, Toma Zdravković, Davorin, Dragan Stojnić.

Duso moja...

pre 9 godina

"..duso moja, i kada krenem, tako bi rado da se vratim.."

Boze, kakav sok...
Hvala ti, dragi Kemo, za sve pjesme, svaku suzu.. uz tebe smo se radovali, odrastali... Ostaces vjecno u nasim srcima...

Iskreno saucesce Kemalovoj porodici..

Todor

pre 9 godina

Ceo prostor bise Jugoslavije moze da se ponosi likom i delom Kemala Montena.Iskreno,smatram da je zasluzio vise od ovog marginalnog podnaslova.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Ako pitas gdje sam sada ne idem iz ovog grada, sve je moje ovdje ostalo
Ako pitas kako mi je, da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo..
Hvala za sve pjesme Kemo i za ono sto si dao svom gradu
Neka ti je vjecni rahmet :(

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

....sad traze jednu ljubavnu....
....jer tako mora biti....
...kako da pjevam o ljubavi....
....kad tugu ne mogu skriti.....

Poslednji pozdrav i vecna slava!

LJ PHX

pre 9 godina

Poslednji pozdrav Kemice...Danas mi ne preostaje nista drugo vec da uzmem gitaru, zapevam tvoje pesme...i iskreno se isplacem. Hvala i zbogom!

handsome devil

pre 9 godina

Duso moja, ja ne znam vise
koliko dugo ovdje stojim
dok slusam kako liju kise
pod mracnim prozorima tvojim

Duso moja i kada krenem
tako bih rado da se vratim
ti ne znas da je pola mene
ostalo s' tobom da te prati

Ostalo s' tobom da te ljubi
kad budes sama i bude zima
jer ja sam onaj koji gubi
t prije nego ista ima

Duso moja, k'o kaplja vode
i ti se topis na mom dlanu
jer s' tobom dodje i bez tebe ode
stotinu dana u jednom danu

Duso moja, ti umorna si
i bez tebe ti lezaj spremam
na nekoj zvijezdi sto se gasi
ja trazim svijetlo koje nemam

Pod hladnim nebom ispod granja
stavices glavu na moje grudi
jer ja sam onaj koji sanja
i zato necu da te budim

:(

Aleksandar S.M.

pre 9 godina

Kemice naš Predobri i Veliki, počivaj nam u miru! :(( Živeo sam tvoju muziku. Mislim da nikada trezan nisam odslušao tvoju "Tajnu Ženu"..

iza suda

pre 9 godina

Malo mi sta jos moze izmamiti suzu, a evo tvoj odlazak jeste...

Vodeci i vozeci decu po Srbiji slusali smo neku nasnimljenu kasetu koju smo zatekli u pozamljenim kolima. Zahvaljujuci njoj ces ostati da zivis i u memoriji nase dece.

Pocivaj u miru...zasluzio si.

"Sinoc pod prozorom njenim"

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Otišao je roditelj, čovjek sa gitarom i dušom.

Vječna mu slava i Hvala!!!

https://www.youtube.com/watch?v=3KMsvr5-1RM

Dex Dejvid sa porodicom Stamatović

Lazial Sa

pre 9 godina

Sarajlijo, smekeru, boemu. Ode tiho i iznenada. Jedan dio Sarajeva ode sa tobom, al sjecanje na TEBE i tvoje pjesme ostaje zauvijek. Uvijek si pricao o tvom voljenom Sarajevu i sad je tvoje Sarajevo tuzno i pati zbog tebe. Pocivaj u miru i neka je rahmet tvojoj dusi. Nikada te nece zaboraviti Sarajevo i cijela bivsa Jugoslavija.

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Драги Кемо,
небројено пута си ми помог'о, да уз твоју романтичну музику разњежим дјевојачко срце.
Хавла ти.
Почивај у миру, а још мало и ево нас код тебе, генерацијо.

ja sam

pre 9 godina

JEDAN, JEDINI, VELIKI MAJSTOR. uz balaševića, boru čorbu i olivera dragojevića najveći tvorac hitova na ovim prostorima. neka mu je laka zemlja, živeće kroz pesme zauvek.

Jednog dana kada odem

pre 9 godina

Hvala veliki umetniče na predivnim pesmama. Tvoja raja sa Balkana je neizmerno tužna zbog tvog odlaska. Ali pesme su tu da nas svakodnevno podsete da je medju nama bio i u srcima ostao čovek sa prelepim ljubavnim stihovima koji su parali dušu i telu. Otpevajte Kemice, ti i Dragan Stojnić Vino i gitare, sa Davorinom neka odzvanjaju Žute dunje. Sa Tomom Zdravkovićem Pesme moje. Vi pevajte, a mi ćemo, vaša publika, raja da vas onako iz prikrajka pratimo.

Jednog dana kada odem
jednog dana kada odem ja
ostavicu pesme svoje
da ih staro drustvo zapeva

Ref.
Pesme moje, pesme moje
ni za sta me ne krivite
ostanite s' drugovima
i za mene zivite

O Danka, Danka, Danka, o Marija
hej Branka, Branka, Branka
prokleta je ova nedelja
o majko sto me rodi
kad srece nemam ja
dotako' sam dno zivota
prokleta je ova nedelja

Dao sam vam dusu svoju
dao sam vam dane mladosti
delio sam zivot s' vama
svoje tuge, svoje radosti.

Ovo je tvoje remek delo veliki muzičaru. Saučešće porodici!

Dragan

pre 9 godina

Još jedna velika duša, Mahatma Monteno, je otišla sa ovih prostora, kao i svi dobri Ljudi, nije znao za granice ni za boje ljudske kože i krvi, ovi prostori su divni jer su imali i imaju takve ljude, poput Đoke, Arsena, Davorina, Tesle, Radeta, itd. Čast mi je i drago mi je što smo bili savremenici. Ovaj svet je siromašniji, onaj svet je bogatiji, srešćemo se pre ili kasnije, u svetlosti. Velikoj duši iz Srca, iz Beograda, počivaj u miru, pesmi i ljubavi!

Realan

pre 9 godina

Jel'moguce da u hedovima za vesti od 16h niko nije stavio vest o smrti ovog divnog coveka i legendarnog umetnika ? U sta ste se vi to pretvorili ??? Sramota !

Milijana

pre 9 godina

Placem vec dvadeset petu godinu.......odlaze jedan po jedan iz nekadasnje lepe zemlje."S kim cemo ostariti na ovoj rasturenoj i napustenoj obali"(R.S)Kemale,pocivaj u miru i neka ti je vecna slava....

Dermendziev

pre 9 godina

Kao sto je veliki Kemo rastao zajedno sa njegovim Sarajevom,tako smo mi rasli uz njegove predivne pesme i muziku.Kantautor i autor predivnih slagera i sansona,a i pesme specialno za Tomu Zdravkovica:

"Pesme moje,pesme moje,ni za sta me ne krivite,
...............................................
...........ostanite iza mene,i za mene zivite!"

Govorilo se da je loseg zdravlja.Decembra meseca 2014-te godine u Sava Centru uzivli smo na koncertu "U cast Djordju Novkovicu" gde je i Kemo ucestvovao.Najavise Kema,pojavi se ljudina i rece:"Veceras pjevam za Djordja,Cobija,najvece zive legende Djordja Marjanovica i za sve vas".Kao i uvek pevao je nezno i dusom i srcem.Pre samog zavrsetka koncerta spustise se sa bine Tereza,Gabi i Karan,te podigose Djordja Marjanovica na binu.Bese mnogo ovacija,aplauza,a medju akterima i poneka suza.

Kemo,tebi vecita hvala i slava,a tvojim najblizim najiskrenije saucesce.

Pocivaj u miru.

Nikica

pre 9 godina

Kakva je to ljudina bila pre svega, pa onda muzičar. Autor najlepše pesme ikada napisane o nekom rodnom gradu. Prelepe su mu sve pesme. Jako mi je žao, neka mu je laka zemlja i pamtiće se zauvek u srcima dobrih ljudi.

Lana

pre 9 godina

Otišao si i ostavio nas da za tobom tugujemo i da te se većito sećamo. Tvojoj porodici najiskrenije saućešće i velika podrška u ovim tužnim danima.
Hvala ti i neka te andjeli čuvaju!

46

pre 9 godina

Koji mozgovi lupaju minuse samo da znam? To je vaspitanje koje se vuce iz kuce.....
Njima sigurno niko nikad nece lupati ni minuse ni pluseve, jer ce biti anonimusi....

Бранимир Бајић

pre 9 godina

Сјајан уметник, бриљантан глас (један од најбољих у нас), диван човек. Некако с' прољећа - једна од најлепших љубавних балада икад, нарочито када се има у виду где је и кад настала. Имао сам срећу да са Кемалом пикам мали фудбал крајем шездесетих година, у Трампиној улици у Сарајеву.
Један од ретких за које се може рећи да је за живота ушао у легенду.

Анђелија

pre 9 godina

Збогом легендо и хвала ти за сва лепе тренутке које си нам даривао својим песмама.Са тобом нам је свет био лепши.

Sarajevo

pre 9 godina

Zna li ovdje neko sreću pisati,
Jel' neko čuo za ljubav danas,
Možda je važnije znati brisati,
Ono što je davno ostalo iza nas.



Ništa nije kao što je bilo,
Ali će ipak jednom biti,
Nema leta s jednim krilom,
Treba vrijeme da nam spoji niti...







Nama broja koliko sam puta oplakao pjesmu Kemala Montena i Arsena Dedića 'Ja se nadam'.


Rahmet ti duši ljudino!!!

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Od večeras je nebo bogatije za jednu sjajnu zvijezdu. Leti beskrajem kao što si to činio za života, svoga i naših na ovoj iskvarenoj zemlji.

Radojka

pre 9 godina

Hvala ti na svim tvojim divnim pesmama, dragi Kemo! Da samo znas kako sam se raasplakala kad sam procitala da nisi vise ovde ! Pocivaj u miru, veliki
covece, neka te andjeli vecno cuvaju !

Voleo sam jednu D

pre 9 godina

Ostajemo uskraceni za jednu divnu licnost.
Zao mi je ovih mladih koji nemaju muziku, uz koju ce prvi put voleti, prvi put patiti, kao sto smo mi Imali.
Hvala Kemo, pamtim...

aleksandar grozni

pre 9 godina

Uz tvoje pesme sam ljubio, uz tvoje pesme veselio, uz tvoje pesme tugovao,hvala ti legendo,vecna ti slava i hvala.Porodici iskreno saucesce.

vesna

pre 9 godina

Volele su ga sve generacije.Otisao je jedan veliki covek, jedan veliki pevac. Neka pociva u miru i neka mu je vecna slava i VELIKO HVALA za sve sto je ucinio. Iza njega ce ostati velika praznina.

Македонец

pre 9 godina

Легендо, почивај во мир! Прекрасен глас, прекрасни песни, многу симпатичен човек, харизма невидена. Вечно ќе живееш преку твоите евергрини со кои пораснав и кои верувам и моите деца ќе ги знаат напамет како што ги знам и јас.

ode majstor

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
(Sasa, 21. januar 2015 19:45)

Sasa, samo da se nadovezem na Vas i svoj raniji komentar. Tacno je da Kemo bio protiv dolaska u BEograd, cak se bio naljutio na Davorina koji je bio sa Indeksima u Beogradu 1997-98 (taj koncert sam na svu srecu video).
Ja to mogu da razumem, covek je bio u Sarajevu, skoro na samrti (pogledajte moj raniji post) i nije mu bilo lako da vec par godina kasnije peva u Beogradu - Vi imate problem da njemu oprostite izjave, a kako je njemu bilo da se vrati u zivot (o tome govori ona njegova pesma "Vratio sam se zivote") i da pocne ponovo da peva i u BEogradu. Medjutim, on je to uspeo, i ja to vidim kao njegovu velicinu... teze je se pomiriti, nego se nikada ne svadjati, po mom skromnom misljenju... inace, ako je to bitno, ja sam Srbin i Srbije, sto je, pretpostavljam, bilo jasno iz mog prethodnog posta.

Tomo

pre 9 godina

A napisao je i jednu koja nas uvijek vrati u neka sretnija vremena ...


U jutro nedeljno kad sunce nama svrati
zagrebacke krovove i Savu pozlati
otac sina za ruku uhvati
sine, ovaj dan ces dugo pamtiti

Lagana setnja do trga starom Vlaskom
miris rucka nedeljnog
rever sa modrom znackom
otac sina za ruku uhvati
sine, danas cemo pobjediti...

Falkon

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
(Sasa)

Ako se Kemal Monteno covek sa najscistijom dusom i naj jugosloven od svij jugoslovena tako osecao u jednom momentu, onda bi valjda mi trebali da se makar malo zapitamo da li je problem u "njima" i da li smo mi 90tih to bas u BiH sirili Jugoslovenstvo. Kemo se nikada nije promenio, samo nam je poslao poruku na svoj nacin dok se nije procistio od ogorcenosti a on je taj koji je bio u stanju jer mu je ogorcenost kao trajno stanje neprirodna za njegovu licnost. Pocivaj u miru Kemo.

yu

pre 9 godina

Zaista mi je zao. Legao sam i razmisljam i morao sam ustati da ga otpratim gitarom i njegovom pesmom. Kemale, molitve te nase prate. Laku noc i pocivaj u miru.

Sasa

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu. Moje saucesce i dalje stoji, ali zeleo sam da se zna i za ove stvari koje i dalje odrzavaju negativnu atmosferu. Da se razumemo, Bosanac sam.

hana

pre 9 godina

Tijelo je tvoje otišlo,ali ti nisi SVE PJESME TVOJE U NAMA ŽIVE!!!
.....uz njih smo rasli i postali ljudi,VJERUJ DA SVATKO bar komadić TVOJE DOBROTE IMA!TKO SE S PJESMOM TVOJOM U SVITANJE BUDI!!!!!
......prijatelji moji iz vremena ruža.....generacija "pedeset i neke"
Neka ti Raj bude novi dom!naš Kemo!

Sasa

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu. Moje saucesce i dalje stoji, ali zeleo sam da se zna i za ove stvari koje i dalje odrzavaju negativnu atmosferu. Da se razumemo, Bosanac sam.

Daniel

pre 9 godina

Zajedno smo rasli
grade, ja i ti
isto, plavo nebo
poklonilo nam stih
ispod Trebevica sanjali smo sne
ko ce brze rasti
ko ce ljepsi biti

Ti si bio velik
a rodio se ja
s' Igmana uz osmijeh
slao si mi san
djecak koji raste zavolio te tad
ostao je ovdje
vezan, za svoj grad

Ref.
Bilo gdje da krenem
o tebi sanjam
putevi me svi tebi vode
cekam s' nekom ceznjom
na svijetla tvoja
Sarajevo ljubavi moja

Pjesme svoje imas
i ja ih pjevam
zelim da ti kazem sta sanjam
radosti su moje i sreca tvoja
Sarajevo ljubavi moja

Kada prodju zime
i dodje lijepi Maj
djevojke su ljepse
ljubavi im daj

Setaliste tamno
uzdasima zri
neke oci plave
neke rijeci njezne

Sad je djecak covjek
a zima pokri' brijeg
park i kosa bijeli
al' otici ce snijeg

Proljece i mladost
ispunit' ce tad
Sarajevo moje
jedini moj grad

Ref.

Sarajevo, ljubavi moja

04.07.2004 - 01:45

Pocivaj u miru!

Zlatko

pre 9 godina

Saučešće porodici Monteno! Zbogom Kemale, veliki Čoveče! Odrastao sam uz tvoje pesme, voleo uz tvoje pesme, tugovao uz tvoje pesme... Danas tvoje pesme znaju i slušaju i moja deca. Ti si dokaz kakve su se vrednosti i lepote rađale na ovim prostorima, dok ne dođoše neljudi i pokvariše sve. Pozdravi Davorina i Tomu. Legendo!

dado

pre 9 godina

Slusao sam ga jednom prilikom uzivo, sasvim slucajno, svratio u kafic gde sam sedeo u Splitu, i zasvirao gitaru. Predivno je zracio. Saucesce...

Zrinjski

pre 9 godina

bila 4 nerazdvojna jarana: dva dvometrasa Mirza i Čečo, i dva metrasa Kemo i Davorin, otišao prvo Mirza, pa Davorin i sad Kemo :( . ostao samo Trebinjac Čečo... posljednji pozdrav velikom srcu sa Miljacke Kemu

Nikola

pre 9 godina

Veoma sam dotučen ovim događajem. Veliki čovek koji je za sobom ostavio mnogo toga budućim generacijama, izvanredan umetnik, osoba uz čije se pesme u isto vreme može i radovati i tugovati... Počivao u miru, Kemo.

Nekako s` proljeca,ja se sjetim starih drugova...

pre 9 godina

"...Spustam ja stare kofere
na perone sudbine
To je miris zrelih godina
Moj kaput bas je tezak najdraza..."

Pocivaj u miru Kemo i hvala ti za sve pesme,koje si nesebicno podelio sa nama!
Uz njih smo se radovali,tugovali i odrastali.
Dok one zive i ti ces biti ziv.
Znaci:VECNO!!!

Aleksandar

pre 9 godina

Neizmerno sam tužan ovom vešću. Nažalost bolest je pobedila. Kemale hvala Vam na predivnim pesmama, živećete cečno kroz muziku. Hvala Vam na predivnom, ispostaviće se, poslednjem koncertu u Sava centru u oktobru 2012.godine. Bilo je zadovoljstvo horski pevati sa prepunom dvoranom. Pozdravite sve one koje ste sa ponosom pominjali na svakom Vašem koncertu Dragana Stojnića, Mirzu Delibašića, Davorina Popovića itd. Hvala na svemu, neka Vam je večna slava.

Jel Boga ti

pre 9 godina

Kad mi živote prebrzo tečeš, i kad me sjetiš da se stari da svakom danu predstoji veče ja se vraćam svojoj gitari. Gitaro moja hajde zasviraj nek čuju ljudi kako se u nama nova pjesma budi. LEGENDA!!!

zbogom Kemo...

pre 9 godina

Tri su autora svojim tekstovima najsnažnije obeležila sarajevsku rok i tzv "zabavnu" muziku: Kemal Monteno, Goran Bregović i Duško Trifunović. Dvojice sjajnih više nema. Sva trojica su već istorija.

ode majstor

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
(Sasa, 21. januar 2015 19:45)

Sasa, samo da se nadovezem na Vas i svoj raniji komentar. Tacno je da Kemo bio protiv dolaska u BEograd, cak se bio naljutio na Davorina koji je bio sa Indeksima u Beogradu 1997-98 (taj koncert sam na svu srecu video).
Ja to mogu da razumem, covek je bio u Sarajevu, skoro na samrti (pogledajte moj raniji post) i nije mu bilo lako da vec par godina kasnije peva u Beogradu - Vi imate problem da njemu oprostite izjave, a kako je njemu bilo da se vrati u zivot (o tome govori ona njegova pesma "Vratio sam se zivote") i da pocne ponovo da peva i u BEogradu. Medjutim, on je to uspeo, i ja to vidim kao njegovu velicinu... teze je se pomiriti, nego se nikada ne svadjati, po mom skromnom misljenju... inace, ako je to bitno, ja sam Srbin i Srbije, sto je, pretpostavljam, bilo jasno iz mog prethodnog posta.

Gorica

pre 9 godina

KEMAL MONTENO
Zaplakala italijanska planina
I sarajevska dolina!
,,Sad odlazim moja Branka
Čuvaj sina, kraj kamina“.

,,Sve moje pesme tužne su“
al će svaka do vas stići,
ova bolest-prokleta je
i neće me mimoići.

,,Šta sam skrivio životu tom“
Zašto mi lepe snove briše?
Uz vino,prijatelje i gitare
Ništa mi nije trebalo više.

,,Ja ovako ne mogu dalje“
Umoran od noći i od zime,
A pamtiće mnogi moje pesme
I kroz njih moje ime.


,,Sve moje jeseni su tužne“
A ja od života ne tražim više,
Sviraj draga, gitaro moja,
Nek pesme nove sad drugi piše.
Ne budi me noćas
Pahuljice moja,
Znam da nikad neće proći
Večna ljubav tvoja.

Za njegovu dušu dignimo čaše
Dignimo čaše za život celi,
Zbogom Kemo,legendo naša
Mnogo smo te voleli.

Jeja

pre 9 godina

Nikada nisam volela njegovu muziku, ali me je ova vest dirnula. Bio je jedan od simbola mog detinjstva, nažalost sve više njih nas napušta.
Rahmet ti duši, Kemo

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Od večeras je nebo bogatije za jednu sjajnu zvijezdu. Leti beskrajem kao što si to činio za života, svoga i naših na ovoj iskvarenoj zemlji.

Goran

pre 9 godina

Kad umre ljubav, muzika nek' svira, nek' placu polja, svaki cvijet a ti i ja, k'o prijatelja dva tad pruzit' cemo ruke i reci samo, hvala. ja, zbogom, moja mala ti, zbogom, dragi moj.


Sad kad je sve daleko iza nas i kad su kose bijele, ja cujem glas, ne placi sad, ne placi, dragi moj jer bilo nam je lijepo, a sad je kraj a sad je kraj, a sad je kraj.

Kemal Monteno, kad umre ljubav.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Ako pitas gdje sam sada ne idem iz ovog grada, sve je moje ovdje ostalo
Ako pitas kako mi je, da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo..
Hvala za sve pjesme Kemo i za ono sto si dao svom gradu
Neka ti je vjecni rahmet :(

ode majstor

pre 9 godina

Moja majka ga je volela, ja nisam slusao tu muziku. Onda sam u julu 1991. bio u poseti roditeljima i majka i ja odgledasmo na TV njegov koncert Kapetan Misinog zdanja. Tada mi se svidese nekoliko njegovih pesama. Posle par dana poce ozbiljno da se kuva u SFRJ i ja odem do Jugotona u Nusicevoj i kupim kasetu sa njegovim pesmama.
Dakle, na neki nacin me je podsecao na pocetak raspada SFRJ tako da je simbolizovao ono sto smo svi izgubili. To se jos vise pojacalo tokom snimka mitinga u Sarajevu 1992. kada su snajperi pucali dok je na ozvucenju isla njegova "Sarajevo ljubavi moja".
Zbog svega ovog njegove pesme su tokom ratnih godina imale za mene dodatnu emociju, asocijaciju na ono sto smo svi zajedno izgubili. Vec tokom rata se proneo glas da je tesko bolestan od dijabetesa i da se nece izvuci - kada sam video u nekom intervjuu na sloveackoj TV 1996-97 dobro sam isplakao (bio sam radostan sto je ziv i tuzan sto je strasno propao).
Posle sam se nadao da cu uspeti da ga cujem na nekom od zivim koncerata. Medjutim, obzirom da sam se drugom polovinom 90-tih odselio u inostranstvo, to mi, na zalost, nije uspelo - a video sam da je bilo par odlicnih koncerata u Beogradu.
Ostaju njegove pesme... Neka mu je pokoj dusi.

46

pre 9 godina

Koji mozgovi lupaju minuse samo da znam? To je vaspitanje koje se vuce iz kuce.....
Njima sigurno niko nikad nece lupati ni minuse ni pluseve, jer ce biti anonimusi....

Nikica

pre 9 godina

Kakva je to ljudina bila pre svega, pa onda muzičar. Autor najlepše pesme ikada napisane o nekom rodnom gradu. Prelepe su mu sve pesme. Jako mi je žao, neka mu je laka zemlja i pamtiće se zauvek u srcima dobrih ljudi.

Todor

pre 9 godina

Ceo prostor bise Jugoslavije moze da se ponosi likom i delom Kemala Montena.Iskreno,smatram da je zasluzio vise od ovog marginalnog podnaslova.

Falkon

pre 9 godina

Nekada sam voleo da slusam njegovu muziku. Nazalost, zbog svih desavanja koja su obelezila ove prostore, Kemal Monteno se prikljucio onoj grupi muzicara koji su se zarekli da nikada nece doci u Srbiju da drze koncerte. U tu grupu su takodje bili i Oliver Dragojevic, Gibonni, Tereza Kesovija, Miso Kovac. Kemal Monteno je, iz samo sebi poznatih razloga, odlucio da odrzi koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
(Sasa)

Ako se Kemal Monteno covek sa najscistijom dusom i naj jugosloven od svij jugoslovena tako osecao u jednom momentu, onda bi valjda mi trebali da se makar malo zapitamo da li je problem u "njima" i da li smo mi 90tih to bas u BiH sirili Jugoslovenstvo. Kemo se nikada nije promenio, samo nam je poslao poruku na svoj nacin dok se nije procistio od ogorcenosti a on je taj koji je bio u stanju jer mu je ogorcenost kao trajno stanje neprirodna za njegovu licnost. Pocivaj u miru Kemo.

Aleksandar S.M.

pre 9 godina

Kemice naš Predobri i Veliki, počivaj nam u miru! :(( Živeo sam tvoju muziku. Mislim da nikada trezan nisam odslušao tvoju "Tajnu Ženu"..

trio fantastikus

pre 9 godina

otisao si ...vjecna slava....pozdravi Davorina i Mirzu....narucite turu i kao nekad u FISU..tri dana boemstva najveceg nivoa...
R.I.P.

iza suda

pre 9 godina

Malo mi sta jos moze izmamiti suzu, a evo tvoj odlazak jeste...

Vodeci i vozeci decu po Srbiji slusali smo neku nasnimljenu kasetu koju smo zatekli u pozamljenim kolima. Zahvaljujuci njoj ces ostati da zivis i u memoriji nase dece.

Pocivaj u miru...zasluzio si.

"Sinoc pod prozorom njenim"

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 9 godina

Otišao je roditelj, čovjek sa gitarom i dušom.

Vječna mu slava i Hvala!!!

https://www.youtube.com/watch?v=3KMsvr5-1RM

Dex Dejvid sa porodicom Stamatović

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Драги Кемо,
небројено пута си ми помог'о, да уз твоју романтичну музику разњежим дјевојачко срце.
Хавла ти.
Почивај у миру, а још мало и ево нас код тебе, генерацијо.

Бранимир Бајић

pre 9 godina

Сјајан уметник, бриљантан глас (један од најбољих у нас), диван човек. Некако с' прољећа - једна од најлепших љубавних балада икад, нарочито када се има у виду где је и кад настала. Имао сам срећу да са Кемалом пикам мали фудбал крајем шездесетих година, у Трампиној улици у Сарајеву.
Један од ретких за које се може рећи да је за живота ушао у легенду.

Kemin Fan

pre 9 godina

Imao sam cast biti u drustvu i privatno upoznati ovog velikog umjetnika i plemenitog Bosanaca.Ovakvi ljudi se rijetko radjaju velika zvojezda SFRJ a tako jednostavan i uvjek spreman pomoci mladjim kolegama.
Hvala za Pahuljicu...Hvala za Jedne noci u Decembru...Hvala za Sinoc nisi bila tu...Hvala za Sviraj mi o njoj...Hvala za Bacila je sve niz rijeku
Hvala za Sarajevo ljubavi moja..Hvala za Nekako s proljeca

handsome devil

pre 9 godina

Duso moja, ja ne znam vise
koliko dugo ovdje stojim
dok slusam kako liju kise
pod mracnim prozorima tvojim

Duso moja i kada krenem
tako bih rado da se vratim
ti ne znas da je pola mene
ostalo s' tobom da te prati

Ostalo s' tobom da te ljubi
kad budes sama i bude zima
jer ja sam onaj koji gubi
t prije nego ista ima

Duso moja, k'o kaplja vode
i ti se topis na mom dlanu
jer s' tobom dodje i bez tebe ode
stotinu dana u jednom danu

Duso moja, ti umorna si
i bez tebe ti lezaj spremam
na nekoj zvijezdi sto se gasi
ja trazim svijetlo koje nemam

Pod hladnim nebom ispod granja
stavices glavu na moje grudi
jer ja sam onaj koji sanja
i zato necu da te budim

:(

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Bio je ničiji a pripadao je svima nama. Uspeo je da ostane svoj onda kada je to bilo najteže, gotovo nemoguće. Ulepšao nam je mladost svojim elegičnim pesmama i glasom. Smrt nekih ljudi, iako je očekujemo, uvek sve nas iznenadi. Neka mu je laka zemlja.

zuba

pre 9 godina

Zaista tužna vest za sve nas koji smo voleli istinsku umetnost u svetu muzike. Hvala ti za sve lepe trenutke i stihove koje si posvetio ljudima sa prostora bivše Juge i šire. Počivaj u miru i tamo negde u nekoj kafanici opet zasvirajte i zapevajte zajedno ti, Toma Zdravković, Davorin, Dragan Stojnić.

'84. I.S.

pre 9 godina

Cast mi je bila upoznati ovog, rastom 'malog', velikog coveka, ljudinu, dobricinu, poetu, Pjevaca - umetnika. Bio je za mene do poslednjeg dana najsnazniji od simbola BiH iz srecnih vremena. Davorovim i Bodinim ranije, a sada Kemalovim odlaskom, nestala je prva od sjajnih generacija sarajevske muzicke scene.
Vecna ti slava i hvala dobri Kemo.

runner

pre 9 godina

A koliko sinoć nam je, na slavi sv. Jovana, jedna druga fudbalska legenda Sarajeva pričala o svojim počecima I počecima Kemala Montena, bukvalno na istom mestu tamo 60-tih godina prošlog veka. On na terenu, sa fudbalskom loptom, a Kemo pod tribinama stadiona Koševo sa gitarom. Počivaj u miru, legendo!

Pesnik

pre 9 godina

Pesme i dobrota su ono po cemu ga pamtimo.Bio je skroman mladic iz siromasne,i postene porodice.Otac mu je na kredit kupio prvo odelo za nastup.Taj Festival ga je podigao iz anonimnosti,a kasnije kad je dobro zaradjivao od pevanja ostao je skroman i uvek je pomagao svima.Srecan ti put veliki umetnice.

Aleksandar

pre 9 godina

Tuzno... veliki Kemo! Ostaju pesme, zauvek i secanje na jednog divnog coveka i divno vreme nasih zivota... Hvala sto je postojao i ostaje besmrtan dok je nas koji znamo emociju njegovih tonova, stihova, pamtimo njegovu gitaru i glas...

ja sam

pre 9 godina

JEDAN, JEDINI, VELIKI MAJSTOR. uz balaševića, boru čorbu i olivera dragojevića najveći tvorac hitova na ovim prostorima. neka mu je laka zemlja, živeće kroz pesme zauvek.

mile1970

pre 9 godina

Cela bivsa Juga je tuzna.Otisao je jedan od najvecih umetnika.Kazem umetnika jer sve sto je napisao i otpevao bila je umetnost.Srecni su Toma. Pimpek ,Mirza i sva njegova raja negde gore.A nama ostaje da ga zauvek pamtimo i da pustimo po neku suzu kada krenu njegove pesme.Spavaj mirno moj pjevacu neka ti je laka crna zemlja ostaces zauvek u srcima svih nas koji smo se prvi put zaljubili uz Jedne noci u decembru i prvi put pustili suzu zbog izgubljene ljubavi slusajucu Jos jednu ljubavnu.Nije htjela,....

Milijana

pre 9 godina

Placem vec dvadeset petu godinu.......odlaze jedan po jedan iz nekadasnje lepe zemlje."S kim cemo ostariti na ovoj rasturenoj i napustenoj obali"(R.S)Kemale,pocivaj u miru i neka ti je vecna slava....

Македонец

pre 9 godina

Легендо, почивај во мир! Прекрасен глас, прекрасни песни, многу симпатичен човек, харизма невидена. Вечно ќе живееш преку твоите евергрини со кои пораснав и кои верувам и моите деца ќе ги знаат напамет како што ги знам и јас.

yu

pre 9 godina

Zaista mi je zao. Legao sam i razmisljam i morao sam ustati da ga otpratim gitarom i njegovom pesmom. Kemale, molitve te nase prate. Laku noc i pocivaj u miru.

Sarajlija

pre 9 godina

Tuzna vest. Ode dobri neposredni covek. Otisao svom Pimpeku.

Duso moja, ja ne znam vise
koliko dugo ovdje stojim
dok slusam kako liju kise
pod mracnim prozorima tvojim

Duso moja i kada krenem
tako bih rado da se vratim
ti ne znas da je pola mene
ostalo s' tobom da te prati

buki

pre 9 godina

"Nekako s proljeca ja se sjetim starih drugova, probude se u meni svi derneci pijani... tad nosim stare cipele, one znaju moje ulice..."
rijeci koje odisu velikom nostalgijom. Iako sam 16-godisnjak jedan od mojih omiljenih pjevaca! Pocivaj u miru...

Mostar - mostarcima

pre 9 godina

Ode nam još jedna legenda.. Care moj veš te vidim negdje sa Pimpekom (Davorin Popović) i sa starom rajom koja su ti pripremila dolazak na ljepši svijet.. Mi koji smo sa gitarama pjevajući tvoje pjesme dočekivali jutra po plažama ostajemo da žalimo , ne što si otišao medju staru raju,, nego što smo postali još siromašniji bez tvog prisustva.. Rahmet ti duši Kemo, care naš... i vječna hvala za mnoge emocije koje nam pružiše tvoje pjesme uz koje se smijalo, drugovalo, ljubilo i plakalo,, nekada kada smo svi mi bili mnogo više ljudi nego što smo to danas.. ... Tvoja raja iz 60 i neke...

Zoran J

pre 9 godina

"Jedne noci u decembru",omiljena pesma moja i mog druga Mice-mrtvaka...
Naravno i druge pesme,ali ta posebno jer smo obojica rodjeni 21.12.1951.
Legendo,hvala ti za sve lepe trenutke koje smo uz tvoju pesmu proveli.

milan nislija

pre 9 godina

Počivaj u miru i sa andjelima Kemo legendo i velikanu domaće pop scene.Ostaje žal što mog pokojnog oca nisam vodio na tvoj koncert ,jer ste zajedno bili u vojsci Jastrebarsko 71,kada je i nastala čuvena pesma -jedne noci u decembru-Uvek sam mislio ,bice prilike ,ali život je nažalost tako nepredvidiv.R.I.P.

Иван

pre 9 godina

Велики музичар и још већи човек! Хвала му на свему што је урадио у свом богатом уметничком животу, хвала му на безброј великих хитова које је оставио за собом! Хвала му и на мојим бескрајним сатима које сам провео слушајући његове романтичне прелепе песме које слушам и дан данас и увек ћу их слушати док сам жив! Тужан сам што је добри Кемо отишао! Вечна му слава и покој души! Саучешће његовима! Слава ти Кемо, почивај у миру!

Dejan

pre 9 godina

Kemo,hvala ti za sve veliki čoveče!Uz tvoje pesme smo rasli,živeli,voleli.Nikad ti neću zaboraviti i ono tvoje :"I mi smo se malo gurali".Ljudska gromado,veliki umetniče,živećeš večno jer si bio najjveći i kao čovek i kao pevač.Neka te Anđeli čuvaju,neka ti je večna slava i hvala za sve,dobri NAŠ kemo!!!

Realan

pre 9 godina

Jel'moguce da u hedovima za vesti od 16h niko nije stavio vest o smrti ovog divnog coveka i legendarnog umetnika ? U sta ste se vi to pretvorili ??? Sramota !

Jednog dana kada odem

pre 9 godina

Hvala veliki umetniče na predivnim pesmama. Tvoja raja sa Balkana je neizmerno tužna zbog tvog odlaska. Ali pesme su tu da nas svakodnevno podsete da je medju nama bio i u srcima ostao čovek sa prelepim ljubavnim stihovima koji su parali dušu i telu. Otpevajte Kemice, ti i Dragan Stojnić Vino i gitare, sa Davorinom neka odzvanjaju Žute dunje. Sa Tomom Zdravkovićem Pesme moje. Vi pevajte, a mi ćemo, vaša publika, raja da vas onako iz prikrajka pratimo.

Jednog dana kada odem
jednog dana kada odem ja
ostavicu pesme svoje
da ih staro drustvo zapeva

Ref.
Pesme moje, pesme moje
ni za sta me ne krivite
ostanite s' drugovima
i za mene zivite

O Danka, Danka, Danka, o Marija
hej Branka, Branka, Branka
prokleta je ova nedelja
o majko sto me rodi
kad srece nemam ja
dotako' sam dno zivota
prokleta je ova nedelja

Dao sam vam dusu svoju
dao sam vam dane mladosti
delio sam zivot s' vama
svoje tuge, svoje radosti.

Ovo je tvoje remek delo veliki muzičaru. Saučešće porodici!

LJ PHX

pre 9 godina

Poslednji pozdrav Kemice...Danas mi ne preostaje nista drugo vec da uzmem gitaru, zapevam tvoje pesme...i iskreno se isplacem. Hvala i zbogom!

Veliki čovijek

pre 9 godina

Nažalost,rijetki trenutci koji ujedine region(barem na kratko vrijeme)je kad ode neko ko je bio "neko" koga su svi voljeli i koji su nešto značili.Nemam riječi da opišem svu tu tugu koja me obuzela saznavši da je otišao.Volio bih da svi mi pokušamo,barem u ovom trenutku,da obuzdamo svu tu mržnju koju u sebi nosimo,kao posljedicu retnih dešavanja na našim prostorima i da ispratimo ovu istinsku legendu koja nas je nekad svojim pjesmama i svojom dobrotom spajala.Tek kad nas napuste ovakve ljudske gromade skontamo koliko smo izgubili.Kemo moj dobri,nek ti je rahmet duši a tvojoj familiji iskreno saučešće.

Dermendziev

pre 9 godina

Kao sto je veliki Kemo rastao zajedno sa njegovim Sarajevom,tako smo mi rasli uz njegove predivne pesme i muziku.Kantautor i autor predivnih slagera i sansona,a i pesme specialno za Tomu Zdravkovica:

"Pesme moje,pesme moje,ni za sta me ne krivite,
...............................................
...........ostanite iza mene,i za mene zivite!"

Govorilo se da je loseg zdravlja.Decembra meseca 2014-te godine u Sava Centru uzivli smo na koncertu "U cast Djordju Novkovicu" gde je i Kemo ucestvovao.Najavise Kema,pojavi se ljudina i rece:"Veceras pjevam za Djordja,Cobija,najvece zive legende Djordja Marjanovica i za sve vas".Kao i uvek pevao je nezno i dusom i srcem.Pre samog zavrsetka koncerta spustise se sa bine Tereza,Gabi i Karan,te podigose Djordja Marjanovica na binu.Bese mnogo ovacija,aplauza,a medju akterima i poneka suza.

Kemo,tebi vecita hvala i slava,a tvojim najblizim najiskrenije saucesce.

Pocivaj u miru.

Lazial Sa

pre 9 godina

Sarajlijo, smekeru, boemu. Ode tiho i iznenada. Jedan dio Sarajeva ode sa tobom, al sjecanje na TEBE i tvoje pjesme ostaje zauvijek. Uvijek si pricao o tvom voljenom Sarajevu i sad je tvoje Sarajevo tuzno i pati zbog tebe. Pocivaj u miru i neka je rahmet tvojoj dusi. Nikada te nece zaboraviti Sarajevo i cijela bivsa Jugoslavija.

Tomo

pre 9 godina

A napisao je i jednu koja nas uvijek vrati u neka sretnija vremena ...


U jutro nedeljno kad sunce nama svrati
zagrebacke krovove i Savu pozlati
otac sina za ruku uhvati
sine, ovaj dan ces dugo pamtiti

Lagana setnja do trga starom Vlaskom
miris rucka nedeljnog
rever sa modrom znackom
otac sina za ruku uhvati
sine, danas cemo pobjediti...

Duso moja...

pre 9 godina

"..duso moja, i kada krenem, tako bi rado da se vratim.."

Boze, kakav sok...
Hvala ti, dragi Kemo, za sve pjesme, svaku suzu.. uz tebe smo se radovali, odrastali... Ostaces vjecno u nasim srcima...

Iskreno saucesce Kemalovoj porodici..

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

....sad traze jednu ljubavnu....
....jer tako mora biti....
...kako da pjevam o ljubavi....
....kad tugu ne mogu skriti.....

Poslednji pozdrav i vecna slava!

Saša

pre 9 godina

Poštovani gospodine Monteno, večna vam slava... Hvala za dela i reči pretočene u voljene pesme, dostojanstven život i energiju kojom obeležiste jedno vreme... Sa ponosom nosimo sećanje na vas

nedostajace..

pre 9 godina

Tuga..Ode nas Kemo!Bio je olicenje dobrote i pevac za sve generacije!Otisao je jos jedan muzicki velikan,koji je obelezio zivote nekoliko generacija!Vecna mu slava..i hvala!

Sale

pre 9 godina

"Jesen nosi crne ptice,uplasen sam uplasen djevojcice"
Ode covjek sa glasom koji treperi, nebeski hor bice bogatiji,a ja se isplakah ko dijete. Vjecna mu slava

Alan Ford

pre 9 godina

Imao sam cast da te slusam pre 4 meseca u Smederevskoj tvrdjavi, hvala ti na svemu! Veliki umetnik jos veći čovek! Pocivaj u miru dragi Kemo.

vesna

pre 9 godina

Volele su ga sve generacije.Otisao je jedan veliki covek, jedan veliki pevac. Neka pociva u miru i neka mu je vecna slava i VELIKO HVALA za sve sto je ucinio. Iza njega ce ostati velika praznina.

Radojka

pre 9 godina

Hvala ti na svim tvojim divnim pesmama, dragi Kemo! Da samo znas kako sam se raasplakala kad sam procitala da nisi vise ovde ! Pocivaj u miru, veliki
covece, neka te andjeli vecno cuvaju !

Анђелија

pre 9 godina

Збогом легендо и хвала ти за сва лепе тренутке које си нам даривао својим песмама.Са тобом нам је свет био лепши.

Lana

pre 9 godina

Otišao si i ostavio nas da za tobom tugujemo i da te se većito sećamo. Tvojoj porodici najiskrenije saućešće i velika podrška u ovim tužnim danima.
Hvala ti i neka te andjeli čuvaju!

Sarajevo

pre 9 godina

Zna li ovdje neko sreću pisati,
Jel' neko čuo za ljubav danas,
Možda je važnije znati brisati,
Ono što je davno ostalo iza nas.



Ništa nije kao što je bilo,
Ali će ipak jednom biti,
Nema leta s jednim krilom,
Treba vrijeme da nam spoji niti...







Nama broja koliko sam puta oplakao pjesmu Kemala Montena i Arsena Dedića 'Ja se nadam'.


Rahmet ti duši ljudino!!!

Voleo sam jednu D

pre 9 godina

Ostajemo uskraceni za jednu divnu licnost.
Zao mi je ovih mladih koji nemaju muziku, uz koju ce prvi put voleti, prvi put patiti, kao sto smo mi Imali.
Hvala Kemo, pamtim...

Dragan

pre 9 godina

Još jedna velika duša, Mahatma Monteno, je otišla sa ovih prostora, kao i svi dobri Ljudi, nije znao za granice ni za boje ljudske kože i krvi, ovi prostori su divni jer su imali i imaju takve ljude, poput Đoke, Arsena, Davorina, Tesle, Radeta, itd. Čast mi je i drago mi je što smo bili savremenici. Ovaj svet je siromašniji, onaj svet je bogatiji, srešćemo se pre ili kasnije, u svetlosti. Velikoj duši iz Srca, iz Beograda, počivaj u miru, pesmi i ljubavi!

aleksandar grozni

pre 9 godina

Uz tvoje pesme sam ljubio, uz tvoje pesme veselio, uz tvoje pesme tugovao,hvala ti legendo,vecna ti slava i hvala.Porodici iskreno saucesce.

hana

pre 9 godina

Tijelo je tvoje otišlo,ali ti nisi SVE PJESME TVOJE U NAMA ŽIVE!!!
.....uz njih smo rasli i postali ljudi,VJERUJ DA SVATKO bar komadić TVOJE DOBROTE IMA!TKO SE S PJESMOM TVOJOM U SVITANJE BUDI!!!!!
......prijatelji moji iz vremena ruža.....generacija "pedeset i neke"
Neka ti Raj bude novi dom!naš Kemo!