Dobrodošli u svet Pabla Pikasa (FOTO)

Muzej posvećen španskom umetniku Pablu Pikasu otvoren je 25. oktobra u Parizu, posle pet godina potpune obnove tog kulturnog zdanja u baroknom stilu, u otmenoj četvrti francuskog glavnog grada.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Razmislite malo, jeste Pikaso verovatno jedan od najznacajnijih umetnika svih vremena, za mene sigurno jeste. Medjutim, po pisanju ovog teksta a zatim i citanja, saberite sve brojke uradjenih dela, pa podelite sa 75 godina njegovog produktivnog dela, videcete da je po jednom danu radio i po nekoliko slika, skulptura, grafika, crteza, keramike, itd sto je apsolutno nemoguce. Naravno sve to i bez dana predaha, sto je ponavljam nemoguce. Novinari svasta pisu a da ne provere. Mnogo je radio, majstori (umetnici koji su radili za druge) su izvodili dela po njegovim skicama a on ih samo potpisivao. Mnogo je takvih dela ali i cena tih dela ne bi trebalo da je visoka. Ljudi koji imaju para se utrkuju za pojedinim umetnicima pa se tako i cena tim delima dize. Bitan je na zalost, jako cesto samo potpis.
  (zvonimir, 25. oktobar 2014 22:45)

  # Link komentara

 2. Najveca ikad odrzana izlozba Picassa van Pariza je odrzana prosle godine u Zagrebu, na otvaranju taj dan došlo oko 70 000 ljudi, trajalo cjeli mjesec i oborilo sve rekorde. Najveca na svijetu van Pariza je bila i iz tog razloga sto se pravio ovaj muzej pa su i sva djela izmjestili u ZG. Bilo je fascinantno to obici...
  (Zrinjski, 25. oktobar 2014 15:39)

  # Link komentara

 3. Sjajna stvar! Nasa je sramota sto Narodni muzej u srcu Beograda vec 15 godina cami, cekaju, valjda da se sam od sebe " regenerise"... Toliko je blaga i dobrih eksponata u depoima ovog muzeja, a u kulturi su zaboravili da i od istih tih eksponata, koje bi posudjivali drugim centrima kulture-moze da se zaradi, pa da rekonstrukcija ovog muzeja ne bude science fiction!
  (Sandra s, 25. oktobar 2014 13:48)

  # Link komentara