Petak, 22.11.2013.

15:59

Srbija zbog krize ne ide na Evroviziju

Izvor: RTS

Srbija zbog krize ne ide na Evroviziju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

205 Komentari

Sortiraj po:

Dr Mr

pre 10 godina

Trebalo je da se raspise referendum u vezi pesme Evrovizije. Pa da narod da svoje misljenje. JBG, ovako ispada da se odricemo Evrope...

viva la vida

pre 10 godina

Jako me čudi ova odluka iz Srbije, jer ste uvijek imali dobre rezultate na Eurosongu, iako je parada kiča činjenica je da je najgledaniji TV show u Europi i kao takav odlična promocija za zmelju. Kad smo mi u Hrvatskoj odlučili ne sudjelovati slijdedeće godine bilo je to logično jer ovdje stvarno nitko ne doživljava to natjecanje ozbiljno; od produkcije, HRT-a,publike, pjevača (npr. Gibonni, Oliver, Tony Cetinski, Magazin, Rozga itd. ne žele čuti za Eurosong) tako da gomilanje troškova za to i sramoćenje poluamaterskim pjevačima nema smisla. Ali za Srbiju me to čudi jer imam feeling da je kod vas to puno bolje popraćeno...no opet možda se varam.

Mika

pre 10 godina

Ovo me uopste ne pogadja, Evrosong je vise socioloska studija o tome kako gradjani drzava dozivljavaju druge narode nego neko evropsko pevanje. Meni bi vise prijalo da rts smanji broj ikebana najavljivacica koje ni sa jednim gostom ne znaju da vide razgovor, i broj emisija i novinara koji se bave najnetrofejnim i najkorumpiranijim sportom u Srbiji- fudbalom

Mikeli

pre 10 godina

Sramota za RTS! Jedna od retkih manifestacija preko koje se nasa drazava moze u pozitivnom smislu reklamirati i imati koristi.
(Peric Damir, 22. novembar 2013 20:09)

Hajde da postavim pitanje svakome ko misli ovako. Na koji nacin smo mi imali koristi sladnjem bilo koga na taj festival? Marka Kona, one plavusice cijeg se ni imena ne secam, ove 3 dvojke, Zeljka Joksimovica, pa i Marije Serifovic? Sta je sama Mrija uopste dobila pobedom,a kamoli nasa drzava? Nista. Jedno veliko nista. Konacno smo se setili da ne bacamo pare bez preke potrebe. Koga zaista u svetu zanima ta evrovizija? Ko se seca pobednika 2001? A 2006? A 2009? A 2012? Gde su ti ljudi? Sta su oni dobili time? Aposlutno podrzavam odluku RTSa i svaka im cast na tome.

RollingStoner

pre 10 godina

... od sada neću plaćati pretplat! Jedino zadovoljstvo mi ukidoše! Prvo, nema F1 i Veljka Petrovića, a nema ni preponskog jahanja, mini gilfa... sad ukidoše i Evroviziju... ostaju nam Dnevnik, Slagalica i Serije rekordne gledanosti... ukidam tv!

Stevan

pre 10 godina

Tako je, i ne treba da idemo na paradu pijanstva i kica, ali, takodje ne treba da placamo RTS preko struje, tj. ne treba nikako da ga placamo jer vec placamo kablovsku TV.

Sima

pre 10 godina

Tužno je što se pojedinci raduju našem odustajanju od ESC-a. Važno im je da Guča nije ukinuta, a što nas neće biti na jednoj evropskoj smotri nije ni bitno. To je poznati srpski mentalitet čaurenja, zatvaranja u sopstvenu ljušturu, odbijanja svega spoljnog (a kad odbijemo spoljno, obračunaćemo se i sa onim iznutra). Inače, i RTS-u bi se imalo što-šta zameriti. Ovo je verovatno njihov inat zbog pretplate, koju inače i nisu zaslužili, kako zbog nekvalitetnog programa, odsustva bilo kakvog sistema i silnih repriza, tako i zbog enormnog broja zaposlenih i prevelikih plata za naše uslove (ovo važi za pojedince, ali ih je značajan deo u ukupno broju). Dalje, jedino Beovizija ima legitimitet za izbor našeg predstavnika, ostale varijante su diskutabilne. Zatim, potrebna je veća interakcija sa gledaocima (ankete, glasanja...), a nasuprot tome, na sajtu RTS-a vlada veća moderatorska cenzura nego u vreme Informbiroa. Ostaviti negativno mišljenje o Radošu Bajiću, Žiki Šarenici na primer ili debilozno realizovanom kvizu "Potraga" (čuj Potraga?) je apsolutno nemoguće!

Кристијан

pre 10 godina

Први пут да се обрадујем због кризе. Одличан потез. Да је среће не бисмо више никад учествовали на фестивалу ретардираних нота. Још само да у наредним годинама разлог не буде немаштина него свесна и недвосмислена одлука да не трошимо време и пажњу на тривијална збивања.

Miss

pre 10 godina

oko 300.000 evra Srbiju kosta esc... ali stvarno bruka..jer srbija, kao sto pisete, uopste nije bila slaba na ESC ..pratim Esc od 2008..Srbija spada u grupu jacih drzava na esc ...

Uzas

pre 10 godina

ovi komentari su mi legendarni...vas koji ne volite evroviziju niko nije ni terao da je gledate ranije...ja je licno ne volim, ali zasto da ne promovisemo zemlju na taj nacin...svakako je bolji nacin predstavljanja nego sto su oni huliganski ispadi sa derbija, razna istrazivanja gde smo medju najgorima u svim bitnim segmentima zivota...svet nas realno tako i vidi...bitno je da se para ima za razne proteste, izborne kampanje kojima nema kraja, slavljenja godisnjica stranaka, gazilion sluzbenih automobila i sl...ipak je to bolji nacin da se trose pare nego da se neko posalje na, po meni nebitno takmicenje, ali opet ga ljudi gledaju i glasaju...
Realno, zbog ovakvih stavova se i nalazimo u ovakvoj situaciji...

kic

pre 10 godina

konacno nesto pametno od strane rts-a. evrovizija je teska i skupa glupost koja nicemu ne sluzi i nikome ne donosi nista korisno, toliko izvestaceno, namesteno,...

Peric Damir

pre 10 godina

Uopste nije pitanje da li je Pesma Evrovizije kic, sund i slicno. Na Pesmi Evrovizije ima svasta .... od odlicnih pesama do sund pesama. Pesmu Evrovizije treba posmatrati kao jedan dogadjaj koji ujedinjuje Evropu ( i siri region) indirektno stvara prijateljstvo i dobre odnose medju ozemljama, sve drzave a narocito izvodjaci imaju veliku sansu da se prikazu sirokom auditorijumu, a eventualna pobeda svakako donosi dobrobit zajednici kako u finansijskom smislu tako i u ugledu zemlje.Pa setite se samo 2008-me godine kada se Evrovizija odrzavala u Beogradu kojiko je ovaj dogadjaj bio medijski propracen i koliko je Srbija uspela da se, posle niza crnih i negativnih tekstova i tv reportaza, prikaze kao jedna civilizovana zemlja. Smatram da novac nije problem, jer Evrovizija ne ko sta ne znam ni ja koliko para - oko 300 hiljada evra ukupno, pa imajuci u vidu dugogodisnje sponzore (mts, banke i sl.) ovaj iznos nije nikakva velika investicija, za razliku od npr. dugogodisnjeg finansiranja JAT-a, Smederevske zelezare i ostalih gubitasa.

p.s. setite se jednog od psolednjih Tijanicevih intervjua da Srbija kao pobednica i domacin ima potrebu da ucetvuje na Evroviziji, za razliku od rqaznih svetskih prvenstava gde smo se blamirali i lose prolazili a na kojima uvek ucestvujemo .....

p.s.2 RTS se mogao obratiti spasitelju Vucicu za crkavicu od 300 000 evra za Evroviziju .....

Slobo

pre 10 godina

Jedna od retkih i dobrih odluka!Dok nam deca gladuju,mi da bacamo novac da bi se zabavljali oni koji i ne znaju sta je smisao zivota.I ne samo to,ne treba bacati novac ni na sportske dogadjaje i slicna pomaganja sporta i udruzenja gradjana koje vode iste, koji procerdaju to puneci svoje dzepove.

kobac

pre 10 godina

Ovo je stvarno jedna velika sramota da drzava nemoze da stoji i da plati za eurosong ja nemogu da verujem u to,a za svako jako druge gluposti moze da izdvoji novac i da placa ja stvarno nemam reci.ovo je jedna velika sramota za drzavu srbiju.

dragan

pre 10 godina

Sećam se sretnih vremena kad smo pored Pesm Evrovizije nastupali i u Igrama bez granica sa mladim iz cele Evrope.Još i danas u Vrnjačkoj banji soji simbol-vrabac sa šajkačom.

Trta

pre 10 godina

Ovo je tipično ucenjivanje građana jer se najavljuje ukidanje pretplate. Pored svih gluposti na koje se bacaju pare našli da štede na Evroviziji koja donosi ogromnu gledanost i novac od reklama.

Ma, zivela FARMA, SPLAVOVI, SEKE, CECE...welcome to SERBIA!!!

pre 10 godina

Za Srbiju je Evrovizija FUJ (to je valjda postalo IN, da se pljuje po ovom muzickom takmicenju) a FARMA je tako cool!!!

perapk

pre 10 godina

Ne gledam nikad tu evroviziju ali I pored toga naredne godine budem bombardovan odvratnim zalopojkama sa kojima zeljko I serifovic tamo ucestvuju I briljiraju. Zamislite... briljiraju!
A ona mala sto je pevala pesmu "covek je caroban" koja je (bar za mene) extra kvalitetna, kulturna I moderna nije dosla ni blizu finala, sto govori I o publici evrovizije. Tako da podrzavam odluku da Srbija tamo ne ucestvuje.

Intruder

pre 10 godina

@ ex-SNS i Preddy Baer
Po međunarodnim propisima (nažalost) to mora da organizuje RTS, jer su samo državni mediji članovi Evrovizije

pijetro

pre 10 godina

Sto lepo ne priznaju da ne mogu da izaberu predstavnika na posten nacin, jer je to u Srbiji nemoguce, ili da nam je suvise velika bruka da LGBT populacija opet pobedi.

Guri i madh

pre 10 godina

ako vam treba kredit polla milon € iz centralne banke Kosova dugoroqni kredit bez kamate kazhite a nemojte odustati od eurivizona

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

ali se pravi tkz. Turkovizija kako cujem....verovatno cemo tamo, jer tamo i pripadamo
(mf, 22. novembar 2013 17:37)

Je li ovo trebala biti eksplozija duha?

Ko sljedeći pomene Grand-show - magarac!

pre 10 godina

Čudim se da se većini komentatora ne viđa Evrovizija, odnosno kažu da je ''kič i šund'', a u vreme prenosa iste najveća gledanost. Možda je bolji Grand show?!
I karneval u Riju je šund i kič pa ga poseti pet miliona turista svake godine! Ponekad mi je smešno koliko nam je nacija odbojna prema svemu gde ostali svet učestvuje i zabavlja se!
(Bak, 22. novembar 2013 16:43)

U isti koš strpati Karneval i Euroviziju samo može potpuno izgubljena osoba. A ovo s Grand showom samo oslikava kolika je, sažaljenja vrijedna, količina duha koja te 'krasi'. Znaš li bar iskopat' šanac?

J&MC

pre 10 godina

Vratite Beoviziju - mladim ljudima je potrebna alternativa turbo folku.
(Megapland, 22. novembar 2013 20:19)

Ako 'ovo' treba da je konkurencija 'turbo-folku', onda bolje da izvršimo kolektivno samoubistvo.

Keep low profile

pre 10 godina

Da li ste vi uopste svesni da je steta mnogo veca od neucestvovanja (jer se interesovanje za nasu zemlju uvek poveca u perioudu najgledanijeg festivala na svetu)?
I ko vam daje pravo da nas sramotite - da nemate para za jednu pesmu?
Sram da vas bude!!!
(T&T, 22. novembar 2013 17:00)

Nemoj molim te! Kad god se neko zainteresuje za nas, mi dobijemo po leđima.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Wow! Koliko mržnje smo uspeli da nakupimo za Eurosong! Pa naravno: jer tu je poenta pobediti, zar ne, a kad ne možemo sa pesmom, najbolje da pobedimo u mržnji prema Evroviziji? Bravo, Srbijo, u tome vala jesi najbolja...
(Etna, 22. novembar 2013 19:47)

E, zaboravio/la si pomenuti 'suočavanje s prošlošću' i 'katarzu', pa da pripomognem.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Zamolio bi Novaka D. da pomogne ili nekoga od onih bogatasa. Veoma je vazno ucestvovati sa ostalim mladim pjevacima iz Evrope. Ove negativne komentare pisu zaljubljenici u Rusiju, ali i Rusi su uvijek na tamo.
(Branko, 22. novembar 2013 18:05)

Tuplji komentar odavno nisam pročitao (uz onaj za Šilba). Ipak, hvala ti, ima i ovo svoju draž.

ma

pre 10 godina

pa pokazite smo nam koji placamo pretplatu gde trosite te silne pare, za plate znamo da ovo gore imaju po 500k ali od emisja nist novo a pare uzimate, za te reprize dovoljno je 20 radnika ostale otpustite

Nikola, Beograd

pre 10 godina

Ovo zaista vredi posmatrati fenomenološki, iz našeg malog balkanskog ugla. Eto, posle Hrvatske i Bosne, i mi zbog "krize" propuštamo takmičenje, i to kao treba da nas zaboli.

Pre svega, neke zemlje- poput Velike Britanije- na Pesmu Evrovizije ni ne obraćaju pažnju još od sredine 1990ih. Pošalju muzičare koji su druga ili treća liga da se malo afirmišu, ili da ne budu zaboravljeni (kao Inglbert Hamperdink) pa i prolaze kako prolaze.
Šta smo mi, objektivno, postigli na toj Pesmi Evrovizije pošto je Marija Šerifović pobedila, osim što smo se nekoliko puta ozbiljno izbrukali, a koliko smo para bacali na taj spektakl, naročito 2008. godine kada smo "postavljali nove standarde"?
Ako je zaista Željko Joksimović ono najbolje što možemo da pošaljemo, onda treba da se zapitamo šta je sa našim kriterijumima. Pored toga, dali smo Bregoviću da piše muziku, a on jednostavno više nije u stanju ili jednostavno neće da izbaci nešto što je slušljivo. Marina Tucaković se pretplatila da piše tekstove, a kada se oni izdvoje iz konteksta muzike, dobija se nešto što ozbiljno liči na buncanje osobe u poodmakloj fazi šizofrenije.
I sad, trebalo je da nam se dogodi ta "nesreća" da ostanemo bez para, da bismo se najzad povukli sa te manifestacije, koja je već i sama po sebi kič, a mi se dodatno izblamiramo (setite se prošlogodišnjeg nastupa).

Ako se nađu već neke pare za Pesmu Evrovizije 2015, onda već sada treba raditi i na pesmi i na celokupnom nastupu. ALI STVARNO!

Preddy Baer

pre 10 godina

Mozda je vreme da se organizacija Evrovizije za Srbiju i slanje na finalno takmicenje organizuje od strane privatnih televizija.

Vrhunski bezobrazluk RTSa!

Aleksandra

pre 10 godina

Državu treba da je sramota što "uravnotežava" budžet merama restriktivne evrovizijske politike! Pa da li će investicija u našeg predstavnika stvarno popuniti rupetine u budžetu? Te rupe ne može ni sam Bog da popuni, neće im mnogo pomoći ova restrikcija! To "nema para" je samo izgovor, pravi problem leži u sledećem - Srbija nema koga da pošalje na tako prestižno muzičko takmičenje. Posle Marije koja je dokazala kako se to radi, a pljuvali su je isti ti koji sprovode oštre mere sada, Srbiji nije ostao niko dovoljno kvalitetan da ima neke šanse za dobar plasman! Pa neće sigurno Moja stara cipela, Balkan, i slične gluposti da imaju fer plasman, Evrovizija nije za svakog, definitivno, a pogotovu ne za seljake koji žele da postanu gospoda! Pritom ne mislim na ljude sa sela koji su vredni, radni, nasmejani i puni života. Mislim na one seljake koji su to u mentalnom sklopu.

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

Srbija je odustala zbog Krize od Eurosonga,za Gucu ce biti para ne brinite....ipak je Srbin za urlikanje uz trubu uz krckanej podvarka na Smederevac breee…ee ...onda se cudite zasto se svuda kad se pomene Srbin,pomisli na cvarak i trubu!
(Matija Beograd, 22. novembar 2013 18:24)

Kakvo je ovo lupetanje?

Nenad

pre 10 godina

Ja mislim da damo da Pink televizija organizuje i posalje naseg kandidata na pesmu Evrovizije.To bi bilo najbolje jer posle toga bi nam ionako zabranili da ucestvujemo i resen problem.

Saša

pre 10 godina

Pa da, sada će još i ispasti da zbog neplaćanja tv pretplate nemaju para za Eurosong, a da li se neko pita kolike su plate glavonjama u rts-u, i koliko para dobijaju raznorazni voditelji koji su dovedeni na rts da vode dnevnik, jutarnji program itd. ,saberite malo i eto vam pare za Eurosong. A reklame od kojih i ne postoji tv program u čiji džep idu? Ugasite rts, ne treba nam , još će mo i uštedeti državi novac i eto vam Eurosong.

ex sns

pre 10 godina

Moze neka druga Tv da to organizuje? Rts ima 4000 zaposlenih,vise nego BBC tako da nije ni cudo da nemaju para,ne treba ni da imaju jer osim jutarnjeg programa ja nista i ne pratim na Rts.

Jeca

pre 10 godina

Ko vam je dao pravo glasa da umesto svih nas odlučujete? Da niste postavili anketu na svom sajtu? Ovo je pitanje predstavljanja svih nas, kao zemlje, a ne vas kao televizije! Koliko nas je plaćalo pretplatu da bi gledali kvalitetan program, a ne reprizu reprizine reprize?

Megapland

pre 10 godina

Vratite Beoviziju - mladim ljudima je potrebna alternativa turbo folku. Konkurencija ce dati dobru pesmu za Euro song. Sponzori ce to odmah prepoznati i uloziti novac tako da je odsustvo love od pretplate samo izgovor.

Nikola

pre 10 godina

RTS, jos jedno javno preduzece koje radi komercijalno a place kako joj je potrebno finansiranje.4000 radnika sa prosecnom platom od 400e pravi rashod od preko milion ipo evra mesecno,plus ostale gluposti....i naravno sad je problem sto narod nije obavezan da im placa plus dodatnu pretplatu,iako im vec placa preko poreza.I sad je ovo gnev rts-a,ako necete da placate nema eurosonga.Briga me za eurosong ali ta banda mora da se raspusti,bar 2000-3000 zaposljenih je visak.

A.M.

pre 10 godina

Ok, biću ozbiljan ovog puta, beovizija je bila dobra kao takmičenje jer je dozvoljavala raznim no-name izvođačima da se promovišu što inače ne bi mogli. Pored toga,program je bio raznovrsan i interesantan,a usput je bio isplativ za RTS ili ja bar tako mislim. Promocija na ESC je sama po sebi dobra ali takodje treba napomenuti da organizacija ovakvog festivala donosi zaradu gradu domaćinu jer ljudi dolaze da gledaju uživo što indirektno puni i državnu kasu(PDV). Verujem da je to dobro ulaganje i pametan izdatak. Po mom mišljenju država bi mogla da se umeša za ovo ako je već mogla da izdržava godinama JAT i sličnim firmama. Pre nego što neko pomisli,nisam poklonik EuroSong-a ali jesam veliki obožavalac potencijalne zarade.

mik

pre 10 godina

Ma za pevaca i njegovu pratnju bi se i naslo novca, nego je problem verovatno novac za jos pedesetak ljudi iz RTS-a koji se tu negde uguraju kao saputnici.

Steva

pre 10 godina

Za loš plasman na eurosongu ja prvenstveno okrivljujem modne kreatore koji su naše tri prelepe devojke koje su nas predstavljale na takmičenju obukli kao neke klovnove iz nižerazrednog cirkusa.

бт

pre 10 godina

Надам се само да неће бити ни преноса. Колико пара смо само тутнули у џепове белосветских шуша оним гласањем...

Dusman

pre 10 godina

Tužno... RTS je mogao da primeni model koji je Bosna i Hercegovina postavila za 2014, sigurno ima dosta sponzora koji bi kod nas obezbedili novac. A takođe čitajući komentare na našim sajtovima vidim da vlada opšta ekstaza zbog odustajanja Srbije sa Evrovizije zbog toga što našim "muzički prosvećenom" narodu koji se lupa u prsa po svadbama lomi tanjire uz najgori turbo folk, puni splavove i diskoteke u kojima gostuju najgori kvazi muzičari i sluša otpad poput GRAND produkcije i ovu neku novu verziju otpadnog turbo folk Rep Hip Hopa, Evrovizija predstavlja kič, da ta Evrovizija zbog koje su ti isti trubili po ulicama i pravili dočeke ispred skupštine 2007. godine kada je Molitva pobedila. Po meni je taj Evrovizijski kič za ovaj naš mala beba. Naravno ovde postoji potpuno neznanje kakve je hitove Evrovizija izbacivala a i dalje svake godine možete nači bar 5 izuzetno lepih i kvalitetnih balada. A ujedno prestavlja i lep način da se zemlja predstavi na međunarodnoj sceni, posebno u slučaju Srbije koja treba da nadoknadi svoj izostanak od 1993-2004.

ESC fan

Neko iz mase

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem sta vidim: Draga gospodo, vi koji napadate jedni druge da gledate Grand, setite se da tom RTS-u niti bilo kojoj tv i radio stanici (cast po nekom izuzetku) nije stalo do kulture u Srbiji. Gledamo pevace sa Granda, Farmu, Velikog brata umesto da imamo zastupljen kulturno-umetnicki program gde bi omladina mogla nesto i da nauci za promenu. Nemojte da se cudite sto deca vide idole u Aci Smrku i njemu slicnima, nisu deca za to kriva nego neko kome ide u prilog da zatupi ovu naciju. Mislite o tome, umesto sto se radujete, likujete ili prebacujete krivicu sa jednog na drugog.... Pozorista, koncertne dvorane, bioskopi i muzeji su nam prazni, delom sto 90% stanovnistva nije ni obavesteno o kulturnim desavanjima u svojim gradovima, jer nema gde ni da cuje, delom sto se poslednji dinar odvaja za ludovanje po kafanama i splavovima... U kafanama se trazi mesto vise, a kulturne ustanove propadaju... Mislite o tome malo...

Jelica

pre 10 godina

Dobro je da imamo da podmirimo sve ove sto i dalje kradu sakom i kapom na svakom koraku. Za najvecu muzicku evropsku manifestaciju nemamo, pa nam i ne preostaje drugo nego da budemo prezadovoljni sto se nas visok muzicki standard nece mesati sa sundom svih ostalih zemalja. Zasto bismo bili kao svi drugi kada uvek mozemo da budemo izuzetak, naravno svaki put na sopstvenu stetu.

ima li koga?

pre 10 godina

evo, ja imam rnr bend a medju tim numerama se nalazi i jedna jako dobra i ozbiljna balada. Pristali bi da idemo samo za troskove puta i smestaja. paa ako ste voljni, znate gde da me nadjete. p.s. Zasto trositi...prvo sacekas da pesma pobedi, pa onda neka padne nagrada ako mogucnosti dozvoljavaju:-)

Etna

pre 10 godina

Wow! Koliko mržnje smo uspeli da nakupimo za Eurosong! Pa naravno: jer tu je poenta pobediti, zar ne, a kad ne možemo sa pesmom, najbolje da pobedimo u mržnji prema Evroviziji? Bravo, Srbijo, u tome vala jesi najbolja...

potez pravi

pre 10 godina

Pametna odluka. Ne razumem čemu vodi ta evrovizija osim zadovoljstvo za neposredne učesnike. Ko gleda evroviziju? Pa kad Turska od Nemačke dobija 12 poena ko gleda evroviziju? Nemci ma da?Kad od Švajcarske Albanija redovno dobija 12 poena? Ko ima veću dijasporu taj se uvek visoko kotira. Ko se graniči sa više država taj ima više glasova. Kakav festival muzike to je sve trange frange običan skup vašar.

zbggom, neces nikome nedostajati

pre 10 godina

Racionalna odluka. Takmicenje za pesmu Evrovizije je odavno izgubilo znacaj koji je nekada (mozda) imalo za promociju ujedinjene Evrope, a kod nas je vec duze vreme sredstvo za samoreklamiranje pojedinaca koji su koristeci veze sa rukovodstvom RTS pokusavali, vecina bezuspesno, da na taj nacin izgrade svoju karijeru - o trosku svih nas.

Dalmatinac

pre 10 godina

Nije problem u krizi vec u lošem plasmanu koji se događa zadnjih par godina. Zbog istog je razloga i Hrvatska odustala. Barem Televiziju nije briga za pare.

A.M.

pre 10 godina

jes teško i skupo beovizija da se organizuje pa možda i neki dinar da se zaradi. Glasanje je bilo oko 59din ako se lepo sećam. bez pdva naravno.

Domacin

pre 10 godina

Kada sam video vest, odmah sam zeleo da kliknem na "like" ali sam shvatio da nisam na fb-u nego an 92-ci. U svakom slucaju jedan veliki LIKE za ovo!

Matija Beograd

pre 10 godina

Srbija je odustala zbog Krize od Eurosonga,za Gucu ce biti para ne brinite....ipak je Srbin za urlikanje uz trubu uz krckanej podvarka na Smederevac breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...onda se cudite zasto se svuda kad se pomene Srbin,pomisli na cvarak i trubu!

...

pre 10 godina

E kako mozete da kazete da se brukamo i blamiramo na eurosongu? 2 mesto (2004 ), 7 mesto ( 2005), 1 MESTO (2007 ), 6 mesto (2008 ), 2009 ( 10 mesto u polufinalu,11 mesto Hrvatska, ali zbog odluke zirija i naklonosti prema hrv prosla hrvatska u finale) , 13 mesto ( 2010 ), 14 mesto (2011) , 3 mesto ( 2012) , jedino 2013 nismo prosli ali smo bili ispod granice (11 mesto u polufinalu) ..

Pa šta

pre 10 godina

Srbija nije ni prva ni poslednja zemlja koja se povukla sa takmičenja. Novi način glasanja i podela na "big 5" koje se automatski kvalifikuju u finale i ostatak dovode u pitanje regularnost celog takmičenja. Ovo nije Evrovizija od pre tridesetak godina, gde je postojala ravnopravnost zemalja učesnica i gde bi se povremeno pojavili i izuzetno kvalitetni izvođači.

Branko

pre 10 godina

Zamolio bi Novaka D. da pomogne ili nekoga od onih bogatasa. Veoma je vazno ucestvovati sa ostalim mladim pjevacima iz Evrope. Ove negativne komentare pisu zaljubljenici u Rusiju, ali i Rusi su uvijek na tamo.

T&T

pre 10 godina

Koliko je ono para iz budzeta dato za pijancenja i povracanja po Guci???
Ali za promociju zemlje na najpoznatijem i najgledanijem svetskom festivalu nema para???

Pa ta Evrovizija je bila prva stvar koja nas je predstavila u lepom svetlu nakon 20 godina najgore slike o nama u svetu!
Pa nakon "Lane moje" svi u svetu su se zainteresovali sta je to Srbija i kako je moguce da ima tako prelepu muziku i kulturu!!!

Koliko je hiljada turista doslo u Srbiju i kolio para ostavili ovde kada je Evrovizija bila u Beogradu?

Ma sram da vas bude!
Verovatno to zato sto je Hrvatska uradila isto? Ako oni skoce sa mosta hocemo li i mi za njima?

Srpska glupost vecito bezgranicna!

Mairon

pre 10 godina

Kakvo gotovo jednoumno odobravanje ovakvog poteza. Zasmejavaju me svi oni koji se toboze sablaznjavaju kica i sunda na Evrosongu i osudjuju to takmicenje kao kulturno inferiorno. Sudeci po komentarima moglo bi se pomisliti kako je nase drustvo veoma revnosno kada je kulturni kvalitet u pitanju i da je nasa kultura na zavidnom nivou a ne u stanju koje se ne moze opisati ni recju zalosno buduci da je preslaba.
Eurosong, iako mozda ne najbolje takmicenje sto se tice kvaliteta, ostaje poseban dogadjaj i donekle simbol evrope.
Svi koji ga tako zestoko napadaju, ako im je stalo do kulture, ucinice nesto da se u ovoj zemlji ona ozivi, ako je to moguce.
Nadam se da ce komentar biti objavljen.

Srbistanija

pre 10 godina

"Sjajno! Nadam se da nikad vise necemo bacati pare na Evrosong."
@ (Marga, 22. novembar 2013 16:14)


Naravno! Bacacemo ih na "visoko kvalitetne" cecine narodnjake, Zikinu sarenicu, bezbrojne reprize boljeg zivota i srecnih ljudi....
Pisu komentatori ovde da je Evrovizija sund i kic a onda ukljuce grand paradu i siti se nauzivaju!

Zasto bi zemlja trosila nesto malo para za promociju na najgledanijem festivalu na planeti? Od Amerike do Australije! Ostale zemlje su blesave sto ucestvuju....
To je bilo jedino mesto gde smo ravnopravno ucestvovali, pobedjivali i promovisali nasu zemlju u svetu!

Uzivajte u vasoj malenoj grand guberniji sada!
Nevidjeno!
Ukidanje pretplate momentalno!!!

Paradox

pre 10 godina

Koliko para toliko i muzike. Dosta je bilo više lažnog hvaljenja i pevanja kao prikrivanje za sve što se do danas pogrešno uradilo. Treba neko i napravljene račune da isplati.

Makarido

pre 10 godina

Nakaradni sou, gde je odavno prestao da se gleda muzicki kvalitet, vec pobedjuju tranvestiti i satanisti.
Ni ne treba da ucestvujemo.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije, saopšteno je na sajtu javnog servisa. Kako se navodi, ovakva odluka doneta je iz finansijskih razloga. Одлично, браво Србијо, крајње је време да одустанемо од тог парадирања свакаквих ликова и слушања свакакве музике! Додуше, задњих неколико година квалитет музике је бољи за разлику од ранијих година када је то било на ивици музике коју су изводили пећински људи! Чак мислим да су наши рутави пећински преци имали бољу и сложенију музику од појединих извођача на ранијим Евровизијама, тако да су глувонеми дебили уживали у тој „музици“! Уместо Евровизије, држава треба да организује „Београдско пролеће“ такмичење певача и композитора из свих српских земаља, али са високим музичким и сценским стандардима, да не наступају глувонеми музичари попут Рибље Чорбе, Бајаге, Нелета и Бреговића! Има у Србији талентованих и образованих музичара и певача, али не могу доћи до изражаја од горепоменутих истрошених глуваћа! На Трећем телевизијском каналу је била емисија где су свирали и певали талентовани музичари и певачи (Трикадур) па ко победи даје му се могућност да сними плочу или ЦД. Свако од учесника је био бољи од тих извиканих музичара! Узмите мене као члана жирија да се наслушате квалитетне музике, јер се музика слуша ушима а не гледа се очима!

nela

pre 10 godina

a da posaljemo demo snimak, hahhaahah. ma eurosong je bezvezarija totalna. kad se setim onih katasrtrofalnih predstavnika engleske, kipra, ubi boze

Shone grobar

pre 10 godina

Dobro je bar vise necemo da se blamiramo tamo.Za nas glasaju samo zemlje bivse Juge osim Hrvatske,i mozda neki nasi ljudi iz dijaspore.
A za ostale ima ko da da glas.

T&T

pre 10 godina

Cekaj malo, zasto ja onda placam pretplatu ako nema para za Evroviziju???
Nema para za jednu od retkih stvari koja menja imidz ove zemlje na bolje?
Za cega se onda trose pare na RTS-u?
Zaista, moze li neko da odgovori na to pitanje?
Za cega se trose moje pare ako nema para za Evroviziju???

...Ali tacno sam imao taj osecaj, da je Tijanic jos uvek ziv to se sigurno ne bi nikada desilo jer on je znao koliko je ovo vazno za zemlju.
Da li ste vi uopste svesni da je steta mnogo veca od neucestvovanja (jer se interesovanje za nasu zemlju uvek poveca u perioudu najgledanijeg festivala na svetu)?

I ko vam daje pravo da nas sramotite - da nemate para za jednu pesmu?
Sram da vas bude!!!

zasto ne skromno

pre 10 godina

ESC jeste kicasta, ali u isto vreme vrlo gledana manifestacija, kao takva retka gde mi mozemo da radimo na poboljsanju ionako uzasnog imidza i donekle promocije turizma. Inace 100 miliona ljudi gleda ovaj show u Evropi, Australiji, Americi cak; Ovo me podseca na 90 godine kad smo bili jedina tuzna zemlja koja nije ucestvovala zbog sankcija. Ne znam koliko tu para treba, ali mislim da posteni izbor kvalitetne pesme bez dodatnih troskova marketinga, svite koje bi pratila izvodjaca i sl - mozemo da priustimo. Uradimo cost benefit analizu, i sumnjam da ce troskovi prevladati benefite koje esc donosi

Дража

pre 10 godina

Кад будете плаћали претплату онда можете да се буните, ви којима је стало. А остали могу да предахну.

NY

pre 10 godina

Alooooo.Kakve veze ima Vucic i vlada Srbije.Organizacija je u okviru RTS-a za koji se jos placa pretplata.RTS je doneo odluku i to ispravnu.Sa ovim nema nikave veze vlada Srbije

Miloš

pre 10 godina

Podržavam odluku isključivo iz dva razloga: U Srbiji vlada kriza autora. Bojim se da ne bismo imali kvalitetnu pesmu za Kopenhagen, što je potvrđeno prošle godine. Drugo, kada se novca nema, onda se štedi.

beogradjanka

pre 10 godina

A pa niste shvatili. To su namerno uradili da bi rekli kako im je iz Budzeta odobreno manje para pa eto siroti oni nemaju za Eurosong.. pa eto da se ipak ako hocemo da budemo deo tajednice da im se plati jos koja milijarda....Kako nemaju para kada meni i dalje stitu one nezakonite cifre na racunu ta struju....

n1n

pre 10 godina

Dobro ne idemo, kakve pesme salju i dobro je sto ne idemo, ali zar drzava ne moze organizovati neko posteno takmicenje u kome bi po nekom rangu nastupali najbolji pevaci? Ah da, ne moze... jer ovo je Srbija, ovde posteno izgleda ne prolazi.

seljadin

pre 10 godina

ko pravi milijarde preko RTS-a, mnogo brže će sada uzimati novac, ako bude direktno iz budžeta uzimano. Šta to znači? Imaćemo nove tajkune a bez firmi ups sa marketing agencijama, a evrovizija? kolateralna štata i ništa više...

Sixto, Novi Sad

pre 10 godina

S obzirom da godinama saljete Joksimoviceve frizere, stiliste, sminkere, dresere, nosace kofera, batlere i ostalu svitu logicno je da nemate para.

Bak

pre 10 godina

Čudim se da se većini komentatora ne viđa Evrovizija, odnosno kažu da je ''kič i šund'', a u vreme prenosa iste najveća gledanost. Možda je bolji Grand show?!

I karneval u Riju je šund i kič pa ga poseti pet miliona turista svake godine! Ponekad mi je smešno koliko nam je nacija odbojna prema svemu gde ostali svet učestvuje i zabavlja se!

Европљанин

pre 10 godina

Квалитет овог фестивала не бих да коментаришем.
(Радослав, 22. novembar 2013 16:16)

Па да укинемо онда и Пинк? Мислим, ако већ водимо рачуна о квалитету...

MarkoBg

pre 10 godina

Evrovizija je parada kiča i šunda od muzike to je trebalo mnogo ranije odraditi. Hrvati su još to odranije uradili, ne vidim razlog zašto bi mi bili izuzetak. Jako dobra vest!

IH

pre 10 godina

novac ce biti potrosen na ovaj ili onaj nacin, sa jednostavnim skromnim nastupom, zansovanim na zilion talnto souova mogli smo nekog psolati u veoma skromnom budzetu. a za ovakvo nesto para se uvek treba imati. mi nikad nista nismo znali o marketingu i o predstavljanju zemlje na pametan nacin pa ovakva odluka ne cudi. uglavnom su na sve odluke lose i neargumentovane u zdravom rauzmu. ako jedna albanija, crna gora, makedonija, bugasra, rumunija ima sto srbija nema? jadno.

MILENKO

pre 10 godina

I treba...ako je kriza onda neka bude kriza za sve...mada cisto sumnjam da nece ucestvovati...neznam i zasto je ova vest kao tako vazna...

Jakov

pre 10 godina

"Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici." - koja naduvanost u iskazu, prava slika naseg mentalite.

djordjevic

pre 10 godina

To! Najzad nas nema na toj paradi kiceraja. FUJ! Jos kad bi nekako uspeli da eliminisemo ovaj domaci uzas od muzicke scene...ali to je vec neka druga prica.

Радослав

pre 10 godina

Паметно. Трошкови организације свега у вези фестивала далеко су превазилазили реалне могућности Србије. Квалитет овог фестивала не бих да коментаришем.

nenad

pre 10 godina

Tako sam iznenađen i razočaran da mi se malo pomerio prst na nozi.
Sad kao očekuje RTS da se sažalimo na njih? "Ne plaćate pretplatu, nema Eurovizije"? Odlično, od mene može. Niko osim nas iskompleksiranih balkanaca ne pridaje značaj toj kičerajskoj manifestaciji.

Neko

pre 10 godina

Molim!! Sram vas bilo, za ostale stvari imate a jedino sto je lepo svake godine gde ucestvujemo je to. Sramota! Smena vlade i ministra kulture. Ustvari i bolje, jer samo odlaze netalentovani i preko veze škart izvođači ali svi i oni koji se takmiče na evroviziji i ovi koji prođu.

M.

pre 10 godina

Super ste svi. Bas ste slatki sto vam se dopada ova vest. A Eurovision je jedna od najgledanijih emisija na svetu i jedna od retkih sfera gde smo postizali vrhunske uspehe i po cemu nas pamte. Bas "lepo" sto necemo ucestvovati... Vazna vam je farma...... !!

zozonko

pre 10 godina

A para za desnicarske serije imate, to ste na vreme obezbedili? Drugo, ova recnica je notorna laz "kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici" - vi niste nista uradili, jer ono sto ste hteli vam je bilo zabranjeno kao kic. Dosli su strucnjaci iz sveta i uradli sve, od logoa do organizacije.

Sixto, Novi Sad

pre 10 godina

S obzirom da godinama saljete Joksimoviceve frizere, stiliste, sminkere, dresere, nosace kofera, batlere i ostalu svitu logicno je da nemate para.

MarkoBg

pre 10 godina

Evrovizija je parada kiča i šunda od muzike to je trebalo mnogo ranije odraditi. Hrvati su još to odranije uradili, ne vidim razlog zašto bi mi bili izuzetak. Jako dobra vest!

Радослав

pre 10 godina

Паметно. Трошкови организације свега у вези фестивала далеко су превазилазили реалне могућности Србије. Квалитет овог фестивала не бих да коментаришем.

n1n

pre 10 godina

Dobro ne idemo, kakve pesme salju i dobro je sto ne idemo, ali zar drzava ne moze organizovati neko posteno takmicenje u kome bi po nekom rangu nastupali najbolji pevaci? Ah da, ne moze... jer ovo je Srbija, ovde posteno izgleda ne prolazi.

ex sns

pre 10 godina

Moze neka druga Tv da to organizuje? Rts ima 4000 zaposlenih,vise nego BBC tako da nije ni cudo da nemaju para,ne treba ni da imaju jer osim jutarnjeg programa ja nista i ne pratim na Rts.

Nikola, Beograd

pre 10 godina

Ovo zaista vredi posmatrati fenomenološki, iz našeg malog balkanskog ugla. Eto, posle Hrvatske i Bosne, i mi zbog "krize" propuštamo takmičenje, i to kao treba da nas zaboli.

Pre svega, neke zemlje- poput Velike Britanije- na Pesmu Evrovizije ni ne obraćaju pažnju još od sredine 1990ih. Pošalju muzičare koji su druga ili treća liga da se malo afirmišu, ili da ne budu zaboravljeni (kao Inglbert Hamperdink) pa i prolaze kako prolaze.
Šta smo mi, objektivno, postigli na toj Pesmi Evrovizije pošto je Marija Šerifović pobedila, osim što smo se nekoliko puta ozbiljno izbrukali, a koliko smo para bacali na taj spektakl, naročito 2008. godine kada smo "postavljali nove standarde"?
Ako je zaista Željko Joksimović ono najbolje što možemo da pošaljemo, onda treba da se zapitamo šta je sa našim kriterijumima. Pored toga, dali smo Bregoviću da piše muziku, a on jednostavno više nije u stanju ili jednostavno neće da izbaci nešto što je slušljivo. Marina Tucaković se pretplatila da piše tekstove, a kada se oni izdvoje iz konteksta muzike, dobija se nešto što ozbiljno liči na buncanje osobe u poodmakloj fazi šizofrenije.
I sad, trebalo je da nam se dogodi ta "nesreća" da ostanemo bez para, da bismo se najzad povukli sa te manifestacije, koja je već i sama po sebi kič, a mi se dodatno izblamiramo (setite se prošlogodišnjeg nastupa).

Ako se nađu već neke pare za Pesmu Evrovizije 2015, onda već sada treba raditi i na pesmi i na celokupnom nastupu. ALI STVARNO!

Nenad

pre 10 godina

Ja mislim da damo da Pink televizija organizuje i posalje naseg kandidata na pesmu Evrovizije.To bi bilo najbolje jer posle toga bi nam ionako zabranili da ucestvujemo i resen problem.

Preddy Baer

pre 10 godina

Mozda je vreme da se organizacija Evrovizije za Srbiju i slanje na finalno takmicenje organizuje od strane privatnih televizija.

Vrhunski bezobrazluk RTSa!

бт

pre 10 godina

Надам се само да неће бити ни преноса. Колико пара смо само тутнули у џепове белосветских шуша оним гласањем...

Jeca

pre 10 godina

Ko vam je dao pravo glasa da umesto svih nas odlučujete? Da niste postavili anketu na svom sajtu? Ovo je pitanje predstavljanja svih nas, kao zemlje, a ne vas kao televizije! Koliko nas je plaćalo pretplatu da bi gledali kvalitetan program, a ne reprizu reprizine reprize?

Neko

pre 10 godina

Molim!! Sram vas bilo, za ostale stvari imate a jedino sto je lepo svake godine gde ucestvujemo je to. Sramota! Smena vlade i ministra kulture. Ustvari i bolje, jer samo odlaze netalentovani i preko veze škart izvođači ali svi i oni koji se takmiče na evroviziji i ovi koji prođu.

Европљанин

pre 10 godina

Квалитет овог фестивала не бих да коментаришем.
(Радослав, 22. novembar 2013 16:16)

Па да укинемо онда и Пинк? Мислим, ако већ водимо рачуна о квалитету...

T&T

pre 10 godina

Koliko je ono para iz budzeta dato za pijancenja i povracanja po Guci???
Ali za promociju zemlje na najpoznatijem i najgledanijem svetskom festivalu nema para???

Pa ta Evrovizija je bila prva stvar koja nas je predstavila u lepom svetlu nakon 20 godina najgore slike o nama u svetu!
Pa nakon "Lane moje" svi u svetu su se zainteresovali sta je to Srbija i kako je moguce da ima tako prelepu muziku i kulturu!!!

Koliko je hiljada turista doslo u Srbiju i kolio para ostavili ovde kada je Evrovizija bila u Beogradu?

Ma sram da vas bude!
Verovatno to zato sto je Hrvatska uradila isto? Ako oni skoce sa mosta hocemo li i mi za njima?

Srpska glupost vecito bezgranicna!

mik

pre 10 godina

Ma za pevaca i njegovu pratnju bi se i naslo novca, nego je problem verovatno novac za jos pedesetak ljudi iz RTS-a koji se tu negde uguraju kao saputnici.

zozonko

pre 10 godina

A para za desnicarske serije imate, to ste na vreme obezbedili? Drugo, ova recnica je notorna laz "kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici" - vi niste nista uradili, jer ono sto ste hteli vam je bilo zabranjeno kao kic. Dosli su strucnjaci iz sveta i uradli sve, od logoa do organizacije.

Pa šta

pre 10 godina

Srbija nije ni prva ni poslednja zemlja koja se povukla sa takmičenja. Novi način glasanja i podela na "big 5" koje se automatski kvalifikuju u finale i ostatak dovode u pitanje regularnost celog takmičenja. Ovo nije Evrovizija od pre tridesetak godina, gde je postojala ravnopravnost zemalja učesnica i gde bi se povremeno pojavili i izuzetno kvalitetni izvođači.

Makarido

pre 10 godina

Nakaradni sou, gde je odavno prestao da se gleda muzicki kvalitet, vec pobedjuju tranvestiti i satanisti.
Ni ne treba da ucestvujemo.

Srbistanija

pre 10 godina

"Sjajno! Nadam se da nikad vise necemo bacati pare na Evrosong."
@ (Marga, 22. novembar 2013 16:14)


Naravno! Bacacemo ih na "visoko kvalitetne" cecine narodnjake, Zikinu sarenicu, bezbrojne reprize boljeg zivota i srecnih ljudi....
Pisu komentatori ovde da je Evrovizija sund i kic a onda ukljuce grand paradu i siti se nauzivaju!

Zasto bi zemlja trosila nesto malo para za promociju na najgledanijem festivalu na planeti? Od Amerike do Australije! Ostale zemlje su blesave sto ucestvuju....
To je bilo jedino mesto gde smo ravnopravno ucestvovali, pobedjivali i promovisali nasu zemlju u svetu!

Uzivajte u vasoj malenoj grand guberniji sada!
Nevidjeno!
Ukidanje pretplate momentalno!!!

Matija Beograd

pre 10 godina

Srbija je odustala zbog Krize od Eurosonga,za Gucu ce biti para ne brinite....ipak je Srbin za urlikanje uz trubu uz krckanej podvarka na Smederevac breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...onda se cudite zasto se svuda kad se pomene Srbin,pomisli na cvarak i trubu!

Jakov

pre 10 godina

"Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici." - koja naduvanost u iskazu, prava slika naseg mentalite.

Steva

pre 10 godina

Za loš plasman na eurosongu ja prvenstveno okrivljujem modne kreatore koji su naše tri prelepe devojke koje su nas predstavljale na takmičenju obukli kao neke klovnove iz nižerazrednog cirkusa.

Saša

pre 10 godina

Pa da, sada će još i ispasti da zbog neplaćanja tv pretplate nemaju para za Eurosong, a da li se neko pita kolike su plate glavonjama u rts-u, i koliko para dobijaju raznorazni voditelji koji su dovedeni na rts da vode dnevnik, jutarnji program itd. ,saberite malo i eto vam pare za Eurosong. A reklame od kojih i ne postoji tv program u čiji džep idu? Ugasite rts, ne treba nam , još će mo i uštedeti državi novac i eto vam Eurosong.

Paradox

pre 10 godina

Koliko para toliko i muzike. Dosta je bilo više lažnog hvaljenja i pevanja kao prikrivanje za sve što se do danas pogrešno uradilo. Treba neko i napravljene račune da isplati.

Nikola

pre 10 godina

RTS, jos jedno javno preduzece koje radi komercijalno a place kako joj je potrebno finansiranje.4000 radnika sa prosecnom platom od 400e pravi rashod od preko milion ipo evra mesecno,plus ostale gluposti....i naravno sad je problem sto narod nije obavezan da im placa plus dodatnu pretplatu,iako im vec placa preko poreza.I sad je ovo gnev rts-a,ako necete da placate nema eurosonga.Briga me za eurosong ali ta banda mora da se raspusti,bar 2000-3000 zaposljenih je visak.

zasto ne skromno

pre 10 godina

ESC jeste kicasta, ali u isto vreme vrlo gledana manifestacija, kao takva retka gde mi mozemo da radimo na poboljsanju ionako uzasnog imidza i donekle promocije turizma. Inace 100 miliona ljudi gleda ovaj show u Evropi, Australiji, Americi cak; Ovo me podseca na 90 godine kad smo bili jedina tuzna zemlja koja nije ucestvovala zbog sankcija. Ne znam koliko tu para treba, ali mislim da posteni izbor kvalitetne pesme bez dodatnih troskova marketinga, svite koje bi pratila izvodjaca i sl - mozemo da priustimo. Uradimo cost benefit analizu, i sumnjam da ce troskovi prevladati benefite koje esc donosi

M.

pre 10 godina

Super ste svi. Bas ste slatki sto vam se dopada ova vest. A Eurovision je jedna od najgledanijih emisija na svetu i jedna od retkih sfera gde smo postizali vrhunske uspehe i po cemu nas pamte. Bas "lepo" sto necemo ucestvovati... Vazna vam je farma...... !!

...

pre 10 godina

E kako mozete da kazete da se brukamo i blamiramo na eurosongu? 2 mesto (2004 ), 7 mesto ( 2005), 1 MESTO (2007 ), 6 mesto (2008 ), 2009 ( 10 mesto u polufinalu,11 mesto Hrvatska, ali zbog odluke zirija i naklonosti prema hrv prosla hrvatska u finale) , 13 mesto ( 2010 ), 14 mesto (2011) , 3 mesto ( 2012) , jedino 2013 nismo prosli ali smo bili ispod granice (11 mesto u polufinalu) ..

Mairon

pre 10 godina

Kakvo gotovo jednoumno odobravanje ovakvog poteza. Zasmejavaju me svi oni koji se toboze sablaznjavaju kica i sunda na Evrosongu i osudjuju to takmicenje kao kulturno inferiorno. Sudeci po komentarima moglo bi se pomisliti kako je nase drustvo veoma revnosno kada je kulturni kvalitet u pitanju i da je nasa kultura na zavidnom nivou a ne u stanju koje se ne moze opisati ni recju zalosno buduci da je preslaba.
Eurosong, iako mozda ne najbolje takmicenje sto se tice kvaliteta, ostaje poseban dogadjaj i donekle simbol evrope.
Svi koji ga tako zestoko napadaju, ako im je stalo do kulture, ucinice nesto da se u ovoj zemlji ona ozivi, ako je to moguce.
Nadam se da ce komentar biti objavljen.

potez pravi

pre 10 godina

Pametna odluka. Ne razumem čemu vodi ta evrovizija osim zadovoljstvo za neposredne učesnike. Ko gleda evroviziju? Pa kad Turska od Nemačke dobija 12 poena ko gleda evroviziju? Nemci ma da?Kad od Švajcarske Albanija redovno dobija 12 poena? Ko ima veću dijasporu taj se uvek visoko kotira. Ko se graniči sa više država taj ima više glasova. Kakav festival muzike to je sve trange frange običan skup vašar.

Megapland

pre 10 godina

Vratite Beoviziju - mladim ljudima je potrebna alternativa turbo folku. Konkurencija ce dati dobru pesmu za Euro song. Sponzori ce to odmah prepoznati i uloziti novac tako da je odsustvo love od pretplate samo izgovor.

Bak

pre 10 godina

Čudim se da se većini komentatora ne viđa Evrovizija, odnosno kažu da je ''kič i šund'', a u vreme prenosa iste najveća gledanost. Možda je bolji Grand show?!

I karneval u Riju je šund i kič pa ga poseti pet miliona turista svake godine! Ponekad mi je smešno koliko nam je nacija odbojna prema svemu gde ostali svet učestvuje i zabavlja se!

Dalmatinac

pre 10 godina

Nije problem u krizi vec u lošem plasmanu koji se događa zadnjih par godina. Zbog istog je razloga i Hrvatska odustala. Barem Televiziju nije briga za pare.

Aleksandra

pre 10 godina

Državu treba da je sramota što "uravnotežava" budžet merama restriktivne evrovizijske politike! Pa da li će investicija u našeg predstavnika stvarno popuniti rupetine u budžetu? Te rupe ne može ni sam Bog da popuni, neće im mnogo pomoći ova restrikcija! To "nema para" je samo izgovor, pravi problem leži u sledećem - Srbija nema koga da pošalje na tako prestižno muzičko takmičenje. Posle Marije koja je dokazala kako se to radi, a pljuvali su je isti ti koji sprovode oštre mere sada, Srbiji nije ostao niko dovoljno kvalitetan da ima neke šanse za dobar plasman! Pa neće sigurno Moja stara cipela, Balkan, i slične gluposti da imaju fer plasman, Evrovizija nije za svakog, definitivno, a pogotovu ne za seljake koji žele da postanu gospoda! Pritom ne mislim na ljude sa sela koji su vredni, radni, nasmejani i puni života. Mislim na one seljake koji su to u mentalnom sklopu.

nenad

pre 10 godina

Tako sam iznenađen i razočaran da mi se malo pomerio prst na nozi.
Sad kao očekuje RTS da se sažalimo na njih? "Ne plaćate pretplatu, nema Eurovizije"? Odlično, od mene može. Niko osim nas iskompleksiranih balkanaca ne pridaje značaj toj kičerajskoj manifestaciji.

nela

pre 10 godina

a da posaljemo demo snimak, hahhaahah. ma eurosong je bezvezarija totalna. kad se setim onih katasrtrofalnih predstavnika engleske, kipra, ubi boze

zbggom, neces nikome nedostajati

pre 10 godina

Racionalna odluka. Takmicenje za pesmu Evrovizije je odavno izgubilo znacaj koji je nekada (mozda) imalo za promociju ujedinjene Evrope, a kod nas je vec duze vreme sredstvo za samoreklamiranje pojedinaca koji su koristeci veze sa rukovodstvom RTS pokusavali, vecina bezuspesno, da na taj nacin izgrade svoju karijeru - o trosku svih nas.

Дража

pre 10 godina

Кад будете плаћали претплату онда можете да се буните, ви којима је стало. А остали могу да предахну.

beogradjanka

pre 10 godina

A pa niste shvatili. To su namerno uradili da bi rekli kako im je iz Budzeta odobreno manje para pa eto siroti oni nemaju za Eurosong.. pa eto da se ipak ako hocemo da budemo deo tajednice da im se plati jos koja milijarda....Kako nemaju para kada meni i dalje stitu one nezakonite cifre na racunu ta struju....

Shone grobar

pre 10 godina

Dobro je bar vise necemo da se blamiramo tamo.Za nas glasaju samo zemlje bivse Juge osim Hrvatske,i mozda neki nasi ljudi iz dijaspore.
A za ostale ima ko da da glas.

Domacin

pre 10 godina

Kada sam video vest, odmah sam zeleo da kliknem na "like" ali sam shvatio da nisam na fb-u nego an 92-ci. U svakom slucaju jedan veliki LIKE za ovo!

T&T

pre 10 godina

Cekaj malo, zasto ja onda placam pretplatu ako nema para za Evroviziju???
Nema para za jednu od retkih stvari koja menja imidz ove zemlje na bolje?
Za cega se onda trose pare na RTS-u?
Zaista, moze li neko da odgovori na to pitanje?
Za cega se trose moje pare ako nema para za Evroviziju???

...Ali tacno sam imao taj osecaj, da je Tijanic jos uvek ziv to se sigurno ne bi nikada desilo jer on je znao koliko je ovo vazno za zemlju.
Da li ste vi uopste svesni da je steta mnogo veca od neucestvovanja (jer se interesovanje za nasu zemlju uvek poveca u perioudu najgledanijeg festivala na svetu)?

I ko vam daje pravo da nas sramotite - da nemate para za jednu pesmu?
Sram da vas bude!!!

A.M.

pre 10 godina

jes teško i skupo beovizija da se organizuje pa možda i neki dinar da se zaradi. Glasanje je bilo oko 59din ako se lepo sećam. bez pdva naravno.

Neko iz mase

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem sta vidim: Draga gospodo, vi koji napadate jedni druge da gledate Grand, setite se da tom RTS-u niti bilo kojoj tv i radio stanici (cast po nekom izuzetku) nije stalo do kulture u Srbiji. Gledamo pevace sa Granda, Farmu, Velikog brata umesto da imamo zastupljen kulturno-umetnicki program gde bi omladina mogla nesto i da nauci za promenu. Nemojte da se cudite sto deca vide idole u Aci Smrku i njemu slicnima, nisu deca za to kriva nego neko kome ide u prilog da zatupi ovu naciju. Mislite o tome, umesto sto se radujete, likujete ili prebacujete krivicu sa jednog na drugog.... Pozorista, koncertne dvorane, bioskopi i muzeji su nam prazni, delom sto 90% stanovnistva nije ni obavesteno o kulturnim desavanjima u svojim gradovima, jer nema gde ni da cuje, delom sto se poslednji dinar odvaja za ludovanje po kafanama i splavovima... U kafanama se trazi mesto vise, a kulturne ustanove propadaju... Mislite o tome malo...

Dusman

pre 10 godina

Tužno... RTS je mogao da primeni model koji je Bosna i Hercegovina postavila za 2014, sigurno ima dosta sponzora koji bi kod nas obezbedili novac. A takođe čitajući komentare na našim sajtovima vidim da vlada opšta ekstaza zbog odustajanja Srbije sa Evrovizije zbog toga što našim "muzički prosvećenom" narodu koji se lupa u prsa po svadbama lomi tanjire uz najgori turbo folk, puni splavove i diskoteke u kojima gostuju najgori kvazi muzičari i sluša otpad poput GRAND produkcije i ovu neku novu verziju otpadnog turbo folk Rep Hip Hopa, Evrovizija predstavlja kič, da ta Evrovizija zbog koje su ti isti trubili po ulicama i pravili dočeke ispred skupštine 2007. godine kada je Molitva pobedila. Po meni je taj Evrovizijski kič za ovaj naš mala beba. Naravno ovde postoji potpuno neznanje kakve je hitove Evrovizija izbacivala a i dalje svake godine možete nači bar 5 izuzetno lepih i kvalitetnih balada. A ujedno prestavlja i lep način da se zemlja predstavi na međunarodnoj sceni, posebno u slučaju Srbije koja treba da nadoknadi svoj izostanak od 1993-2004.

ESC fan

djordjevic

pre 10 godina

To! Najzad nas nema na toj paradi kiceraja. FUJ! Jos kad bi nekako uspeli da eliminisemo ovaj domaci uzas od muzicke scene...ali to je vec neka druga prica.

Branko

pre 10 godina

Zamolio bi Novaka D. da pomogne ili nekoga od onih bogatasa. Veoma je vazno ucestvovati sa ostalim mladim pjevacima iz Evrope. Ove negativne komentare pisu zaljubljenici u Rusiju, ali i Rusi su uvijek na tamo.

Miloš

pre 10 godina

Podržavam odluku isključivo iz dva razloga: U Srbiji vlada kriza autora. Bojim se da ne bismo imali kvalitetnu pesmu za Kopenhagen, što je potvrđeno prošle godine. Drugo, kada se novca nema, onda se štedi.

Etna

pre 10 godina

Wow! Koliko mržnje smo uspeli da nakupimo za Eurosong! Pa naravno: jer tu je poenta pobediti, zar ne, a kad ne možemo sa pesmom, najbolje da pobedimo u mržnji prema Evroviziji? Bravo, Srbijo, u tome vala jesi najbolja...

A.M.

pre 10 godina

Ok, biću ozbiljan ovog puta, beovizija je bila dobra kao takmičenje jer je dozvoljavala raznim no-name izvođačima da se promovišu što inače ne bi mogli. Pored toga,program je bio raznovrsan i interesantan,a usput je bio isplativ za RTS ili ja bar tako mislim. Promocija na ESC je sama po sebi dobra ali takodje treba napomenuti da organizacija ovakvog festivala donosi zaradu gradu domaćinu jer ljudi dolaze da gledaju uživo što indirektno puni i državnu kasu(PDV). Verujem da je to dobro ulaganje i pametan izdatak. Po mom mišljenju država bi mogla da se umeša za ovo ako je već mogla da izdržava godinama JAT i sličnim firmama. Pre nego što neko pomisli,nisam poklonik EuroSong-a ali jesam veliki obožavalac potencijalne zarade.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije, saopšteno je na sajtu javnog servisa. Kako se navodi, ovakva odluka doneta je iz finansijskih razloga. Одлично, браво Србијо, крајње је време да одустанемо од тог парадирања свакаквих ликова и слушања свакакве музике! Додуше, задњих неколико година квалитет музике је бољи за разлику од ранијих година када је то било на ивици музике коју су изводили пећински људи! Чак мислим да су наши рутави пећински преци имали бољу и сложенију музику од појединих извођача на ранијим Евровизијама, тако да су глувонеми дебили уживали у тој „музици“! Уместо Евровизије, држава треба да организује „Београдско пролеће“ такмичење певача и композитора из свих српских земаља, али са високим музичким и сценским стандардима, да не наступају глувонеми музичари попут Рибље Чорбе, Бајаге, Нелета и Бреговића! Има у Србији талентованих и образованих музичара и певача, али не могу доћи до изражаја од горепоменутих истрошених глуваћа! На Трећем телевизијском каналу је била емисија где су свирали и певали талентовани музичари и певачи (Трикадур) па ко победи даје му се могућност да сними плочу или ЦД. Свако од учесника је био бољи од тих извиканих музичара! Узмите мене као члана жирија да се наслушате квалитетне музике, јер се музика слуша ушима а не гледа се очима!

IH

pre 10 godina

novac ce biti potrosen na ovaj ili onaj nacin, sa jednostavnim skromnim nastupom, zansovanim na zilion talnto souova mogli smo nekog psolati u veoma skromnom budzetu. a za ovakvo nesto para se uvek treba imati. mi nikad nista nismo znali o marketingu i o predstavljanju zemlje na pametan nacin pa ovakva odluka ne cudi. uglavnom su na sve odluke lose i neargumentovane u zdravom rauzmu. ako jedna albanija, crna gora, makedonija, bugasra, rumunija ima sto srbija nema? jadno.

NY

pre 10 godina

Alooooo.Kakve veze ima Vucic i vlada Srbije.Organizacija je u okviru RTS-a za koji se jos placa pretplata.RTS je doneo odluku i to ispravnu.Sa ovim nema nikave veze vlada Srbije

seljadin

pre 10 godina

ko pravi milijarde preko RTS-a, mnogo brže će sada uzimati novac, ako bude direktno iz budžeta uzimano. Šta to znači? Imaćemo nove tajkune a bez firmi ups sa marketing agencijama, a evrovizija? kolateralna štata i ništa više...

MILENKO

pre 10 godina

I treba...ako je kriza onda neka bude kriza za sve...mada cisto sumnjam da nece ucestvovati...neznam i zasto je ova vest kao tako vazna...

Mikeli

pre 10 godina

Sramota za RTS! Jedna od retkih manifestacija preko koje se nasa drazava moze u pozitivnom smislu reklamirati i imati koristi.
(Peric Damir, 22. novembar 2013 20:09)

Hajde da postavim pitanje svakome ko misli ovako. Na koji nacin smo mi imali koristi sladnjem bilo koga na taj festival? Marka Kona, one plavusice cijeg se ni imena ne secam, ove 3 dvojke, Zeljka Joksimovica, pa i Marije Serifovic? Sta je sama Mrija uopste dobila pobedom,a kamoli nasa drzava? Nista. Jedno veliko nista. Konacno smo se setili da ne bacamo pare bez preke potrebe. Koga zaista u svetu zanima ta evrovizija? Ko se seca pobednika 2001? A 2006? A 2009? A 2012? Gde su ti ljudi? Sta su oni dobili time? Aposlutno podrzavam odluku RTSa i svaka im cast na tome.

ima li koga?

pre 10 godina

evo, ja imam rnr bend a medju tim numerama se nalazi i jedna jako dobra i ozbiljna balada. Pristali bi da idemo samo za troskove puta i smestaja. paa ako ste voljni, znate gde da me nadjete. p.s. Zasto trositi...prvo sacekas da pesma pobedi, pa onda neka padne nagrada ako mogucnosti dozvoljavaju:-)

Кристијан

pre 10 godina

Први пут да се обрадујем због кризе. Одличан потез. Да је среће не бисмо више никад учествовали на фестивалу ретардираних нота. Још само да у наредним годинама разлог не буде немаштина него свесна и недвосмислена одлука да не трошимо време и пажњу на тривијална збивања.

viva la vida

pre 10 godina

Jako me čudi ova odluka iz Srbije, jer ste uvijek imali dobre rezultate na Eurosongu, iako je parada kiča činjenica je da je najgledaniji TV show u Europi i kao takav odlična promocija za zmelju. Kad smo mi u Hrvatskoj odlučili ne sudjelovati slijdedeće godine bilo je to logično jer ovdje stvarno nitko ne doživljava to natjecanje ozbiljno; od produkcije, HRT-a,publike, pjevača (npr. Gibonni, Oliver, Tony Cetinski, Magazin, Rozga itd. ne žele čuti za Eurosong) tako da gomilanje troškova za to i sramoćenje poluamaterskim pjevačima nema smisla. Ali za Srbiju me to čudi jer imam feeling da je kod vas to puno bolje popraćeno...no opet možda se varam.

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

Srbija je odustala zbog Krize od Eurosonga,za Gucu ce biti para ne brinite....ipak je Srbin za urlikanje uz trubu uz krckanej podvarka na Smederevac breee…ee ...onda se cudite zasto se svuda kad se pomene Srbin,pomisli na cvarak i trubu!
(Matija Beograd, 22. novembar 2013 18:24)

Kakvo je ovo lupetanje?

Ma, zivela FARMA, SPLAVOVI, SEKE, CECE...welcome to SERBIA!!!

pre 10 godina

Za Srbiju je Evrovizija FUJ (to je valjda postalo IN, da se pljuje po ovom muzickom takmicenju) a FARMA je tako cool!!!

Miss

pre 10 godina

oko 300.000 evra Srbiju kosta esc... ali stvarno bruka..jer srbija, kao sto pisete, uopste nije bila slaba na ESC ..pratim Esc od 2008..Srbija spada u grupu jacih drzava na esc ...

Sima

pre 10 godina

Tužno je što se pojedinci raduju našem odustajanju od ESC-a. Važno im je da Guča nije ukinuta, a što nas neće biti na jednoj evropskoj smotri nije ni bitno. To je poznati srpski mentalitet čaurenja, zatvaranja u sopstvenu ljušturu, odbijanja svega spoljnog (a kad odbijemo spoljno, obračunaćemo se i sa onim iznutra). Inače, i RTS-u bi se imalo što-šta zameriti. Ovo je verovatno njihov inat zbog pretplate, koju inače i nisu zaslužili, kako zbog nekvalitetnog programa, odsustva bilo kakvog sistema i silnih repriza, tako i zbog enormnog broja zaposlenih i prevelikih plata za naše uslove (ovo važi za pojedince, ali ih je značajan deo u ukupno broju). Dalje, jedino Beovizija ima legitimitet za izbor našeg predstavnika, ostale varijante su diskutabilne. Zatim, potrebna je veća interakcija sa gledaocima (ankete, glasanja...), a nasuprot tome, na sajtu RTS-a vlada veća moderatorska cenzura nego u vreme Informbiroa. Ostaviti negativno mišljenje o Radošu Bajiću, Žiki Šarenici na primer ili debilozno realizovanom kvizu "Potraga" (čuj Potraga?) je apsolutno nemoguće!

Stevan

pre 10 godina

Tako je, i ne treba da idemo na paradu pijanstva i kica, ali, takodje ne treba da placamo RTS preko struje, tj. ne treba nikako da ga placamo jer vec placamo kablovsku TV.

Jelica

pre 10 godina

Dobro je da imamo da podmirimo sve ove sto i dalje kradu sakom i kapom na svakom koraku. Za najvecu muzicku evropsku manifestaciju nemamo, pa nam i ne preostaje drugo nego da budemo prezadovoljni sto se nas visok muzicki standard nece mesati sa sundom svih ostalih zemalja. Zasto bismo bili kao svi drugi kada uvek mozemo da budemo izuzetak, naravno svaki put na sopstvenu stetu.

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

ali se pravi tkz. Turkovizija kako cujem....verovatno cemo tamo, jer tamo i pripadamo
(mf, 22. novembar 2013 17:37)

Je li ovo trebala biti eksplozija duha?

Uzas

pre 10 godina

ovi komentari su mi legendarni...vas koji ne volite evroviziju niko nije ni terao da je gledate ranije...ja je licno ne volim, ali zasto da ne promovisemo zemlju na taj nacin...svakako je bolji nacin predstavljanja nego sto su oni huliganski ispadi sa derbija, razna istrazivanja gde smo medju najgorima u svim bitnim segmentima zivota...svet nas realno tako i vidi...bitno je da se para ima za razne proteste, izborne kampanje kojima nema kraja, slavljenja godisnjica stranaka, gazilion sluzbenih automobila i sl...ipak je to bolji nacin da se trose pare nego da se neko posalje na, po meni nebitno takmicenje, ali opet ga ljudi gledaju i glasaju...
Realno, zbog ovakvih stavova se i nalazimo u ovakvoj situaciji...

Mika

pre 10 godina

Ovo me uopste ne pogadja, Evrosong je vise socioloska studija o tome kako gradjani drzava dozivljavaju druge narode nego neko evropsko pevanje. Meni bi vise prijalo da rts smanji broj ikebana najavljivacica koje ni sa jednim gostom ne znaju da vide razgovor, i broj emisija i novinara koji se bave najnetrofejnim i najkorumpiranijim sportom u Srbiji- fudbalom

dragan

pre 10 godina

Sećam se sretnih vremena kad smo pored Pesm Evrovizije nastupali i u Igrama bez granica sa mladim iz cele Evrope.Još i danas u Vrnjačkoj banji soji simbol-vrabac sa šajkačom.

kic

pre 10 godina

konacno nesto pametno od strane rts-a. evrovizija je teska i skupa glupost koja nicemu ne sluzi i nikome ne donosi nista korisno, toliko izvestaceno, namesteno,...

RollingStoner

pre 10 godina

... od sada neću plaćati pretplat! Jedino zadovoljstvo mi ukidoše! Prvo, nema F1 i Veljka Petrovića, a nema ni preponskog jahanja, mini gilfa... sad ukidoše i Evroviziju... ostaju nam Dnevnik, Slagalica i Serije rekordne gledanosti... ukidam tv!

Dr Mr

pre 10 godina

Trebalo je da se raspise referendum u vezi pesme Evrovizije. Pa da narod da svoje misljenje. JBG, ovako ispada da se odricemo Evrope...

J&MC

pre 10 godina

Vratite Beoviziju - mladim ljudima je potrebna alternativa turbo folku.
(Megapland, 22. novembar 2013 20:19)

Ako 'ovo' treba da je konkurencija 'turbo-folku', onda bolje da izvršimo kolektivno samoubistvo.

Peric Damir

pre 10 godina

Uopste nije pitanje da li je Pesma Evrovizije kic, sund i slicno. Na Pesmi Evrovizije ima svasta .... od odlicnih pesama do sund pesama. Pesmu Evrovizije treba posmatrati kao jedan dogadjaj koji ujedinjuje Evropu ( i siri region) indirektno stvara prijateljstvo i dobre odnose medju ozemljama, sve drzave a narocito izvodjaci imaju veliku sansu da se prikazu sirokom auditorijumu, a eventualna pobeda svakako donosi dobrobit zajednici kako u finansijskom smislu tako i u ugledu zemlje.Pa setite se samo 2008-me godine kada se Evrovizija odrzavala u Beogradu kojiko je ovaj dogadjaj bio medijski propracen i koliko je Srbija uspela da se, posle niza crnih i negativnih tekstova i tv reportaza, prikaze kao jedna civilizovana zemlja. Smatram da novac nije problem, jer Evrovizija ne ko sta ne znam ni ja koliko para - oko 300 hiljada evra ukupno, pa imajuci u vidu dugogodisnje sponzore (mts, banke i sl.) ovaj iznos nije nikakva velika investicija, za razliku od npr. dugogodisnjeg finansiranja JAT-a, Smederevske zelezare i ostalih gubitasa.

p.s. setite se jednog od psolednjih Tijanicevih intervjua da Srbija kao pobednica i domacin ima potrebu da ucetvuje na Evroviziji, za razliku od rqaznih svetskih prvenstava gde smo se blamirali i lose prolazili a na kojima uvek ucestvujemo .....

p.s.2 RTS se mogao obratiti spasitelju Vucicu za crkavicu od 300 000 evra za Evroviziju .....

Slobo

pre 10 godina

Jedna od retkih i dobrih odluka!Dok nam deca gladuju,mi da bacamo novac da bi se zabavljali oni koji i ne znaju sta je smisao zivota.I ne samo to,ne treba bacati novac ni na sportske dogadjaje i slicna pomaganja sporta i udruzenja gradjana koje vode iste, koji procerdaju to puneci svoje dzepove.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Wow! Koliko mržnje smo uspeli da nakupimo za Eurosong! Pa naravno: jer tu je poenta pobediti, zar ne, a kad ne možemo sa pesmom, najbolje da pobedimo u mržnji prema Evroviziji? Bravo, Srbijo, u tome vala jesi najbolja...
(Etna, 22. novembar 2013 19:47)

E, zaboravio/la si pomenuti 'suočavanje s prošlošću' i 'katarzu', pa da pripomognem.

Trta

pre 10 godina

Ovo je tipično ucenjivanje građana jer se najavljuje ukidanje pretplate. Pored svih gluposti na koje se bacaju pare našli da štede na Evroviziji koja donosi ogromnu gledanost i novac od reklama.

Intruder

pre 10 godina

@ ex-SNS i Preddy Baer
Po međunarodnim propisima (nažalost) to mora da organizuje RTS, jer su samo državni mediji članovi Evrovizije

kobac

pre 10 godina

Ovo je stvarno jedna velika sramota da drzava nemoze da stoji i da plati za eurosong ja nemogu da verujem u to,a za svako jako druge gluposti moze da izdvoji novac i da placa ja stvarno nemam reci.ovo je jedna velika sramota za drzavu srbiju.

Keep low profile

pre 10 godina

Da li ste vi uopste svesni da je steta mnogo veca od neucestvovanja (jer se interesovanje za nasu zemlju uvek poveca u perioudu najgledanijeg festivala na svetu)?
I ko vam daje pravo da nas sramotite - da nemate para za jednu pesmu?
Sram da vas bude!!!
(T&T, 22. novembar 2013 17:00)

Nemoj molim te! Kad god se neko zainteresuje za nas, mi dobijemo po leđima.

Ko sljedeći pomene Grand-show - magarac!

pre 10 godina

Čudim se da se većini komentatora ne viđa Evrovizija, odnosno kažu da je ''kič i šund'', a u vreme prenosa iste najveća gledanost. Možda je bolji Grand show?!
I karneval u Riju je šund i kič pa ga poseti pet miliona turista svake godine! Ponekad mi je smešno koliko nam je nacija odbojna prema svemu gde ostali svet učestvuje i zabavlja se!
(Bak, 22. novembar 2013 16:43)

U isti koš strpati Karneval i Euroviziju samo može potpuno izgubljena osoba. A ovo s Grand showom samo oslikava kolika je, sažaljenja vrijedna, količina duha koja te 'krasi'. Znaš li bar iskopat' šanac?

ma

pre 10 godina

pa pokazite smo nam koji placamo pretplatu gde trosite te silne pare, za plate znamo da ovo gore imaju po 500k ali od emisja nist novo a pare uzimate, za te reprize dovoljno je 20 radnika ostale otpustite

pijetro

pre 10 godina

Sto lepo ne priznaju da ne mogu da izaberu predstavnika na posten nacin, jer je to u Srbiji nemoguce, ili da nam je suvise velika bruka da LGBT populacija opet pobedi.

perapk

pre 10 godina

Ne gledam nikad tu evroviziju ali I pored toga naredne godine budem bombardovan odvratnim zalopojkama sa kojima zeljko I serifovic tamo ucestvuju I briljiraju. Zamislite... briljiraju!
A ona mala sto je pevala pesmu "covek je caroban" koja je (bar za mene) extra kvalitetna, kulturna I moderna nije dosla ni blizu finala, sto govori I o publici evrovizije. Tako da podrzavam odluku da Srbija tamo ne ucestvuje.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Zamolio bi Novaka D. da pomogne ili nekoga od onih bogatasa. Veoma je vazno ucestvovati sa ostalim mladim pjevacima iz Evrope. Ove negativne komentare pisu zaljubljenici u Rusiju, ali i Rusi su uvijek na tamo.
(Branko, 22. novembar 2013 18:05)

Tuplji komentar odavno nisam pročitao (uz onaj za Šilba). Ipak, hvala ti, ima i ovo svoju draž.

Guri i madh

pre 10 godina

ako vam treba kredit polla milon € iz centralne banke Kosova dugoroqni kredit bez kamate kazhite a nemojte odustati od eurivizona

Neko

pre 10 godina

Molim!! Sram vas bilo, za ostale stvari imate a jedino sto je lepo svake godine gde ucestvujemo je to. Sramota! Smena vlade i ministra kulture. Ustvari i bolje, jer samo odlaze netalentovani i preko veze škart izvođači ali svi i oni koji se takmiče na evroviziji i ovi koji prođu.

Preddy Baer

pre 10 godina

Mozda je vreme da se organizacija Evrovizije za Srbiju i slanje na finalno takmicenje organizuje od strane privatnih televizija.

Vrhunski bezobrazluk RTSa!

MarkoBg

pre 10 godina

Evrovizija je parada kiča i šunda od muzike to je trebalo mnogo ranije odraditi. Hrvati su još to odranije uradili, ne vidim razlog zašto bi mi bili izuzetak. Jako dobra vest!

Jeca

pre 10 godina

Ko vam je dao pravo glasa da umesto svih nas odlučujete? Da niste postavili anketu na svom sajtu? Ovo je pitanje predstavljanja svih nas, kao zemlje, a ne vas kao televizije! Koliko nas je plaćalo pretplatu da bi gledali kvalitetan program, a ne reprizu reprizine reprize?

T&T

pre 10 godina

Koliko je ono para iz budzeta dato za pijancenja i povracanja po Guci???
Ali za promociju zemlje na najpoznatijem i najgledanijem svetskom festivalu nema para???

Pa ta Evrovizija je bila prva stvar koja nas je predstavila u lepom svetlu nakon 20 godina najgore slike o nama u svetu!
Pa nakon "Lane moje" svi u svetu su se zainteresovali sta je to Srbija i kako je moguce da ima tako prelepu muziku i kulturu!!!

Koliko je hiljada turista doslo u Srbiju i kolio para ostavili ovde kada je Evrovizija bila u Beogradu?

Ma sram da vas bude!
Verovatno to zato sto je Hrvatska uradila isto? Ako oni skoce sa mosta hocemo li i mi za njima?

Srpska glupost vecito bezgranicna!

Sixto, Novi Sad

pre 10 godina

S obzirom da godinama saljete Joksimoviceve frizere, stiliste, sminkere, dresere, nosace kofera, batlere i ostalu svitu logicno je da nemate para.

zasto ne skromno

pre 10 godina

ESC jeste kicasta, ali u isto vreme vrlo gledana manifestacija, kao takva retka gde mi mozemo da radimo na poboljsanju ionako uzasnog imidza i donekle promocije turizma. Inace 100 miliona ljudi gleda ovaj show u Evropi, Australiji, Americi cak; Ovo me podseca na 90 godine kad smo bili jedina tuzna zemlja koja nije ucestvovala zbog sankcija. Ne znam koliko tu para treba, ali mislim da posteni izbor kvalitetne pesme bez dodatnih troskova marketinga, svite koje bi pratila izvodjaca i sl - mozemo da priustimo. Uradimo cost benefit analizu, i sumnjam da ce troskovi prevladati benefite koje esc donosi

Matija Beograd

pre 10 godina

Srbija je odustala zbog Krize od Eurosonga,za Gucu ce biti para ne brinite....ipak je Srbin za urlikanje uz trubu uz krckanej podvarka na Smederevac breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...onda se cudite zasto se svuda kad se pomene Srbin,pomisli na cvarak i trubu!

Branko

pre 10 godina

Zamolio bi Novaka D. da pomogne ili nekoga od onih bogatasa. Veoma je vazno ucestvovati sa ostalim mladim pjevacima iz Evrope. Ove negativne komentare pisu zaljubljenici u Rusiju, ali i Rusi su uvijek na tamo.

бт

pre 10 godina

Надам се само да неће бити ни преноса. Колико пара смо само тутнули у џепове белосветских шуша оним гласањем...

Радослав

pre 10 godina

Паметно. Трошкови организације свега у вези фестивала далеко су превазилазили реалне могућности Србије. Квалитет овог фестивала не бих да коментаришем.

Makarido

pre 10 godina

Nakaradni sou, gde je odavno prestao da se gleda muzicki kvalitet, vec pobedjuju tranvestiti i satanisti.
Ni ne treba da ucestvujemo.

Dalmatinac

pre 10 godina

Nije problem u krizi vec u lošem plasmanu koji se događa zadnjih par godina. Zbog istog je razloga i Hrvatska odustala. Barem Televiziju nije briga za pare.

Srbistanija

pre 10 godina

"Sjajno! Nadam se da nikad vise necemo bacati pare na Evrosong."
@ (Marga, 22. novembar 2013 16:14)


Naravno! Bacacemo ih na "visoko kvalitetne" cecine narodnjake, Zikinu sarenicu, bezbrojne reprize boljeg zivota i srecnih ljudi....
Pisu komentatori ovde da je Evrovizija sund i kic a onda ukljuce grand paradu i siti se nauzivaju!

Zasto bi zemlja trosila nesto malo para za promociju na najgledanijem festivalu na planeti? Od Amerike do Australije! Ostale zemlje su blesave sto ucestvuju....
To je bilo jedino mesto gde smo ravnopravno ucestvovali, pobedjivali i promovisali nasu zemlju u svetu!

Uzivajte u vasoj malenoj grand guberniji sada!
Nevidjeno!
Ukidanje pretplate momentalno!!!

T&T

pre 10 godina

Cekaj malo, zasto ja onda placam pretplatu ako nema para za Evroviziju???
Nema para za jednu od retkih stvari koja menja imidz ove zemlje na bolje?
Za cega se onda trose pare na RTS-u?
Zaista, moze li neko da odgovori na to pitanje?
Za cega se trose moje pare ako nema para za Evroviziju???

...Ali tacno sam imao taj osecaj, da je Tijanic jos uvek ziv to se sigurno ne bi nikada desilo jer on je znao koliko je ovo vazno za zemlju.
Da li ste vi uopste svesni da je steta mnogo veca od neucestvovanja (jer se interesovanje za nasu zemlju uvek poveca u perioudu najgledanijeg festivala na svetu)?

I ko vam daje pravo da nas sramotite - da nemate para za jednu pesmu?
Sram da vas bude!!!

Петар Миловановић

pre 10 godina

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije, saopšteno je na sajtu javnog servisa. Kako se navodi, ovakva odluka doneta je iz finansijskih razloga. Одлично, браво Србијо, крајње је време да одустанемо од тог парадирања свакаквих ликова и слушања свакакве музике! Додуше, задњих неколико година квалитет музике је бољи за разлику од ранијих година када је то било на ивици музике коју су изводили пећински људи! Чак мислим да су наши рутави пећински преци имали бољу и сложенију музику од појединих извођача на ранијим Евровизијама, тако да су глувонеми дебили уживали у тој „музици“! Уместо Евровизије, држава треба да организује „Београдско пролеће“ такмичење певача и композитора из свих српских земаља, али са високим музичким и сценским стандардима, да не наступају глувонеми музичари попут Рибље Чорбе, Бајаге, Нелета и Бреговића! Има у Србији талентованих и образованих музичара и певача, али не могу доћи до изражаја од горепоменутих истрошених глуваћа! На Трећем телевизијском каналу је била емисија где су свирали и певали талентовани музичари и певачи (Трикадур) па ко победи даје му се могућност да сними плочу или ЦД. Свако од учесника је био бољи од тих извиканих музичара! Узмите мене као члана жирија да се наслушате квалитетне музике, јер се музика слуша ушима а не гледа се очима!

M.

pre 10 godina

Super ste svi. Bas ste slatki sto vam se dopada ova vest. A Eurovision je jedna od najgledanijih emisija na svetu i jedna od retkih sfera gde smo postizali vrhunske uspehe i po cemu nas pamte. Bas "lepo" sto necemo ucestvovati... Vazna vam je farma...... !!

Domacin

pre 10 godina

Kada sam video vest, odmah sam zeleo da kliknem na "like" ali sam shvatio da nisam na fb-u nego an 92-ci. U svakom slucaju jedan veliki LIKE za ovo!

Nikola, Beograd

pre 10 godina

Ovo zaista vredi posmatrati fenomenološki, iz našeg malog balkanskog ugla. Eto, posle Hrvatske i Bosne, i mi zbog "krize" propuštamo takmičenje, i to kao treba da nas zaboli.

Pre svega, neke zemlje- poput Velike Britanije- na Pesmu Evrovizije ni ne obraćaju pažnju još od sredine 1990ih. Pošalju muzičare koji su druga ili treća liga da se malo afirmišu, ili da ne budu zaboravljeni (kao Inglbert Hamperdink) pa i prolaze kako prolaze.
Šta smo mi, objektivno, postigli na toj Pesmi Evrovizije pošto je Marija Šerifović pobedila, osim što smo se nekoliko puta ozbiljno izbrukali, a koliko smo para bacali na taj spektakl, naročito 2008. godine kada smo "postavljali nove standarde"?
Ako je zaista Željko Joksimović ono najbolje što možemo da pošaljemo, onda treba da se zapitamo šta je sa našim kriterijumima. Pored toga, dali smo Bregoviću da piše muziku, a on jednostavno više nije u stanju ili jednostavno neće da izbaci nešto što je slušljivo. Marina Tucaković se pretplatila da piše tekstove, a kada se oni izdvoje iz konteksta muzike, dobija se nešto što ozbiljno liči na buncanje osobe u poodmakloj fazi šizofrenije.
I sad, trebalo je da nam se dogodi ta "nesreća" da ostanemo bez para, da bismo se najzad povukli sa te manifestacije, koja je već i sama po sebi kič, a mi se dodatno izblamiramo (setite se prošlogodišnjeg nastupa).

Ako se nađu već neke pare za Pesmu Evrovizije 2015, onda već sada treba raditi i na pesmi i na celokupnom nastupu. ALI STVARNO!

Shone grobar

pre 10 godina

Dobro je bar vise necemo da se blamiramo tamo.Za nas glasaju samo zemlje bivse Juge osim Hrvatske,i mozda neki nasi ljudi iz dijaspore.
A za ostale ima ko da da glas.

n1n

pre 10 godina

Dobro ne idemo, kakve pesme salju i dobro je sto ne idemo, ali zar drzava ne moze organizovati neko posteno takmicenje u kome bi po nekom rangu nastupali najbolji pevaci? Ah da, ne moze... jer ovo je Srbija, ovde posteno izgleda ne prolazi.

Mairon

pre 10 godina

Kakvo gotovo jednoumno odobravanje ovakvog poteza. Zasmejavaju me svi oni koji se toboze sablaznjavaju kica i sunda na Evrosongu i osudjuju to takmicenje kao kulturno inferiorno. Sudeci po komentarima moglo bi se pomisliti kako je nase drustvo veoma revnosno kada je kulturni kvalitet u pitanju i da je nasa kultura na zavidnom nivou a ne u stanju koje se ne moze opisati ni recju zalosno buduci da je preslaba.
Eurosong, iako mozda ne najbolje takmicenje sto se tice kvaliteta, ostaje poseban dogadjaj i donekle simbol evrope.
Svi koji ga tako zestoko napadaju, ako im je stalo do kulture, ucinice nesto da se u ovoj zemlji ona ozivi, ako je to moguce.
Nadam se da ce komentar biti objavljen.

...

pre 10 godina

E kako mozete da kazete da se brukamo i blamiramo na eurosongu? 2 mesto (2004 ), 7 mesto ( 2005), 1 MESTO (2007 ), 6 mesto (2008 ), 2009 ( 10 mesto u polufinalu,11 mesto Hrvatska, ali zbog odluke zirija i naklonosti prema hrv prosla hrvatska u finale) , 13 mesto ( 2010 ), 14 mesto (2011) , 3 mesto ( 2012) , jedino 2013 nismo prosli ali smo bili ispod granice (11 mesto u polufinalu) ..

Aleksandra

pre 10 godina

Državu treba da je sramota što "uravnotežava" budžet merama restriktivne evrovizijske politike! Pa da li će investicija u našeg predstavnika stvarno popuniti rupetine u budžetu? Te rupe ne može ni sam Bog da popuni, neće im mnogo pomoći ova restrikcija! To "nema para" je samo izgovor, pravi problem leži u sledećem - Srbija nema koga da pošalje na tako prestižno muzičko takmičenje. Posle Marije koja je dokazala kako se to radi, a pljuvali su je isti ti koji sprovode oštre mere sada, Srbiji nije ostao niko dovoljno kvalitetan da ima neke šanse za dobar plasman! Pa neće sigurno Moja stara cipela, Balkan, i slične gluposti da imaju fer plasman, Evrovizija nije za svakog, definitivno, a pogotovu ne za seljake koji žele da postanu gospoda! Pritom ne mislim na ljude sa sela koji su vredni, radni, nasmejani i puni života. Mislim na one seljake koji su to u mentalnom sklopu.

ex sns

pre 10 godina

Moze neka druga Tv da to organizuje? Rts ima 4000 zaposlenih,vise nego BBC tako da nije ni cudo da nemaju para,ne treba ni da imaju jer osim jutarnjeg programa ja nista i ne pratim na Rts.

Etna

pre 10 godina

Wow! Koliko mržnje smo uspeli da nakupimo za Eurosong! Pa naravno: jer tu je poenta pobediti, zar ne, a kad ne možemo sa pesmom, najbolje da pobedimo u mržnji prema Evroviziji? Bravo, Srbijo, u tome vala jesi najbolja...

nela

pre 10 godina

a da posaljemo demo snimak, hahhaahah. ma eurosong je bezvezarija totalna. kad se setim onih katasrtrofalnih predstavnika engleske, kipra, ubi boze

NY

pre 10 godina

Alooooo.Kakve veze ima Vucic i vlada Srbije.Organizacija je u okviru RTS-a za koji se jos placa pretplata.RTS je doneo odluku i to ispravnu.Sa ovim nema nikave veze vlada Srbije

zozonko

pre 10 godina

A para za desnicarske serije imate, to ste na vreme obezbedili? Drugo, ova recnica je notorna laz "kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici" - vi niste nista uradili, jer ono sto ste hteli vam je bilo zabranjeno kao kic. Dosli su strucnjaci iz sveta i uradli sve, od logoa do organizacije.

Bak

pre 10 godina

Čudim se da se većini komentatora ne viđa Evrovizija, odnosno kažu da je ''kič i šund'', a u vreme prenosa iste najveća gledanost. Možda je bolji Grand show?!

I karneval u Riju je šund i kič pa ga poseti pet miliona turista svake godine! Ponekad mi je smešno koliko nam je nacija odbojna prema svemu gde ostali svet učestvuje i zabavlja se!

Mikeli

pre 10 godina

Sramota za RTS! Jedna od retkih manifestacija preko koje se nasa drazava moze u pozitivnom smislu reklamirati i imati koristi.
(Peric Damir, 22. novembar 2013 20:09)

Hajde da postavim pitanje svakome ko misli ovako. Na koji nacin smo mi imali koristi sladnjem bilo koga na taj festival? Marka Kona, one plavusice cijeg se ni imena ne secam, ove 3 dvojke, Zeljka Joksimovica, pa i Marije Serifovic? Sta je sama Mrija uopste dobila pobedom,a kamoli nasa drzava? Nista. Jedno veliko nista. Konacno smo se setili da ne bacamo pare bez preke potrebe. Koga zaista u svetu zanima ta evrovizija? Ko se seca pobednika 2001? A 2006? A 2009? A 2012? Gde su ti ljudi? Sta su oni dobili time? Aposlutno podrzavam odluku RTSa i svaka im cast na tome.

zbggom, neces nikome nedostajati

pre 10 godina

Racionalna odluka. Takmicenje za pesmu Evrovizije je odavno izgubilo znacaj koji je nekada (mozda) imalo za promociju ujedinjene Evrope, a kod nas je vec duze vreme sredstvo za samoreklamiranje pojedinaca koji su koristeci veze sa rukovodstvom RTS pokusavali, vecina bezuspesno, da na taj nacin izgrade svoju karijeru - o trosku svih nas.

potez pravi

pre 10 godina

Pametna odluka. Ne razumem čemu vodi ta evrovizija osim zadovoljstvo za neposredne učesnike. Ko gleda evroviziju? Pa kad Turska od Nemačke dobija 12 poena ko gleda evroviziju? Nemci ma da?Kad od Švajcarske Albanija redovno dobija 12 poena? Ko ima veću dijasporu taj se uvek visoko kotira. Ko se graniči sa više država taj ima više glasova. Kakav festival muzike to je sve trange frange običan skup vašar.

djordjevic

pre 10 godina

To! Najzad nas nema na toj paradi kiceraja. FUJ! Jos kad bi nekako uspeli da eliminisemo ovaj domaci uzas od muzicke scene...ali to je vec neka druga prica.

IH

pre 10 godina

novac ce biti potrosen na ovaj ili onaj nacin, sa jednostavnim skromnim nastupom, zansovanim na zilion talnto souova mogli smo nekog psolati u veoma skromnom budzetu. a za ovakvo nesto para se uvek treba imati. mi nikad nista nismo znali o marketingu i o predstavljanju zemlje na pametan nacin pa ovakva odluka ne cudi. uglavnom su na sve odluke lose i neargumentovane u zdravom rauzmu. ako jedna albanija, crna gora, makedonija, bugasra, rumunija ima sto srbija nema? jadno.

nenad

pre 10 godina

Tako sam iznenađen i razočaran da mi se malo pomerio prst na nozi.
Sad kao očekuje RTS da se sažalimo na njih? "Ne plaćate pretplatu, nema Eurovizije"? Odlično, od mene može. Niko osim nas iskompleksiranih balkanaca ne pridaje značaj toj kičerajskoj manifestaciji.

Paradox

pre 10 godina

Koliko para toliko i muzike. Dosta je bilo više lažnog hvaljenja i pevanja kao prikrivanje za sve što se do danas pogrešno uradilo. Treba neko i napravljene račune da isplati.

A.M.

pre 10 godina

Ok, biću ozbiljan ovog puta, beovizija je bila dobra kao takmičenje jer je dozvoljavala raznim no-name izvođačima da se promovišu što inače ne bi mogli. Pored toga,program je bio raznovrsan i interesantan,a usput je bio isplativ za RTS ili ja bar tako mislim. Promocija na ESC je sama po sebi dobra ali takodje treba napomenuti da organizacija ovakvog festivala donosi zaradu gradu domaćinu jer ljudi dolaze da gledaju uživo što indirektno puni i državnu kasu(PDV). Verujem da je to dobro ulaganje i pametan izdatak. Po mom mišljenju država bi mogla da se umeša za ovo ako je već mogla da izdržava godinama JAT i sličnim firmama. Pre nego što neko pomisli,nisam poklonik EuroSong-a ali jesam veliki obožavalac potencijalne zarade.

Saša

pre 10 godina

Pa da, sada će još i ispasti da zbog neplaćanja tv pretplate nemaju para za Eurosong, a da li se neko pita kolike su plate glavonjama u rts-u, i koliko para dobijaju raznorazni voditelji koji su dovedeni na rts da vode dnevnik, jutarnji program itd. ,saberite malo i eto vam pare za Eurosong. A reklame od kojih i ne postoji tv program u čiji džep idu? Ugasite rts, ne treba nam , još će mo i uštedeti državi novac i eto vam Eurosong.

Nenad

pre 10 godina

Ja mislim da damo da Pink televizija organizuje i posalje naseg kandidata na pesmu Evrovizije.To bi bilo najbolje jer posle toga bi nam ionako zabranili da ucestvujemo i resen problem.

Dusman

pre 10 godina

Tužno... RTS je mogao da primeni model koji je Bosna i Hercegovina postavila za 2014, sigurno ima dosta sponzora koji bi kod nas obezbedili novac. A takođe čitajući komentare na našim sajtovima vidim da vlada opšta ekstaza zbog odustajanja Srbije sa Evrovizije zbog toga što našim "muzički prosvećenom" narodu koji se lupa u prsa po svadbama lomi tanjire uz najgori turbo folk, puni splavove i diskoteke u kojima gostuju najgori kvazi muzičari i sluša otpad poput GRAND produkcije i ovu neku novu verziju otpadnog turbo folk Rep Hip Hopa, Evrovizija predstavlja kič, da ta Evrovizija zbog koje su ti isti trubili po ulicama i pravili dočeke ispred skupštine 2007. godine kada je Molitva pobedila. Po meni je taj Evrovizijski kič za ovaj naš mala beba. Naravno ovde postoji potpuno neznanje kakve je hitove Evrovizija izbacivala a i dalje svake godine možete nači bar 5 izuzetno lepih i kvalitetnih balada. A ujedno prestavlja i lep način da se zemlja predstavi na međunarodnoj sceni, posebno u slučaju Srbije koja treba da nadoknadi svoj izostanak od 1993-2004.

ESC fan

Megapland

pre 10 godina

Vratite Beoviziju - mladim ljudima je potrebna alternativa turbo folku. Konkurencija ce dati dobru pesmu za Euro song. Sponzori ce to odmah prepoznati i uloziti novac tako da je odsustvo love od pretplate samo izgovor.

Steva

pre 10 godina

Za loš plasman na eurosongu ja prvenstveno okrivljujem modne kreatore koji su naše tri prelepe devojke koje su nas predstavljale na takmičenju obukli kao neke klovnove iz nižerazrednog cirkusa.

Дража

pre 10 godina

Кад будете плаћали претплату онда можете да се буните, ви којима је стало. А остали могу да предахну.

kobac

pre 10 godina

Ovo je stvarno jedna velika sramota da drzava nemoze da stoji i da plati za eurosong ja nemogu da verujem u to,a za svako jako druge gluposti moze da izdvoji novac i da placa ja stvarno nemam reci.ovo je jedna velika sramota za drzavu srbiju.

Jakov

pre 10 godina

"Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici." - koja naduvanost u iskazu, prava slika naseg mentalite.

Slobo

pre 10 godina

Jedna od retkih i dobrih odluka!Dok nam deca gladuju,mi da bacamo novac da bi se zabavljali oni koji i ne znaju sta je smisao zivota.I ne samo to,ne treba bacati novac ni na sportske dogadjaje i slicna pomaganja sporta i udruzenja gradjana koje vode iste, koji procerdaju to puneci svoje dzepove.

Sima

pre 10 godina

Tužno je što se pojedinci raduju našem odustajanju od ESC-a. Važno im je da Guča nije ukinuta, a što nas neće biti na jednoj evropskoj smotri nije ni bitno. To je poznati srpski mentalitet čaurenja, zatvaranja u sopstvenu ljušturu, odbijanja svega spoljnog (a kad odbijemo spoljno, obračunaćemo se i sa onim iznutra). Inače, i RTS-u bi se imalo što-šta zameriti. Ovo je verovatno njihov inat zbog pretplate, koju inače i nisu zaslužili, kako zbog nekvalitetnog programa, odsustva bilo kakvog sistema i silnih repriza, tako i zbog enormnog broja zaposlenih i prevelikih plata za naše uslove (ovo važi za pojedince, ali ih je značajan deo u ukupno broju). Dalje, jedino Beovizija ima legitimitet za izbor našeg predstavnika, ostale varijante su diskutabilne. Zatim, potrebna je veća interakcija sa gledaocima (ankete, glasanja...), a nasuprot tome, na sajtu RTS-a vlada veća moderatorska cenzura nego u vreme Informbiroa. Ostaviti negativno mišljenje o Radošu Bajiću, Žiki Šarenici na primer ili debilozno realizovanom kvizu "Potraga" (čuj Potraga?) je apsolutno nemoguće!

Miloš

pre 10 godina

Podržavam odluku isključivo iz dva razloga: U Srbiji vlada kriza autora. Bojim se da ne bismo imali kvalitetnu pesmu za Kopenhagen, što je potvrđeno prošle godine. Drugo, kada se novca nema, onda se štedi.

A.M.

pre 10 godina

jes teško i skupo beovizija da se organizuje pa možda i neki dinar da se zaradi. Glasanje je bilo oko 59din ako se lepo sećam. bez pdva naravno.

Кристијан

pre 10 godina

Први пут да се обрадујем због кризе. Одличан потез. Да је среће не бисмо више никад учествовали на фестивалу ретардираних нота. Још само да у наредним годинама разлог не буде немаштина него свесна и недвосмислена одлука да не трошимо време и пажњу на тривијална збивања.

Stevan

pre 10 godina

Tako je, i ne treba da idemo na paradu pijanstva i kica, ali, takodje ne treba da placamo RTS preko struje, tj. ne treba nikako da ga placamo jer vec placamo kablovsku TV.

Pa šta

pre 10 godina

Srbija nije ni prva ni poslednja zemlja koja se povukla sa takmičenja. Novi način glasanja i podela na "big 5" koje se automatski kvalifikuju u finale i ostatak dovode u pitanje regularnost celog takmičenja. Ovo nije Evrovizija od pre tridesetak godina, gde je postojala ravnopravnost zemalja učesnica i gde bi se povremeno pojavili i izuzetno kvalitetni izvođači.

RollingStoner

pre 10 godina

... od sada neću plaćati pretplat! Jedino zadovoljstvo mi ukidoše! Prvo, nema F1 i Veljka Petrovića, a nema ni preponskog jahanja, mini gilfa... sad ukidoše i Evroviziju... ostaju nam Dnevnik, Slagalica i Serije rekordne gledanosti... ukidam tv!

Европљанин

pre 10 godina

Квалитет овог фестивала не бих да коментаришем.
(Радослав, 22. novembar 2013 16:16)

Па да укинемо онда и Пинк? Мислим, ако већ водимо рачуна о квалитету...

ima li koga?

pre 10 godina

evo, ja imam rnr bend a medju tim numerama se nalazi i jedna jako dobra i ozbiljna balada. Pristali bi da idemo samo za troskove puta i smestaja. paa ako ste voljni, znate gde da me nadjete. p.s. Zasto trositi...prvo sacekas da pesma pobedi, pa onda neka padne nagrada ako mogucnosti dozvoljavaju:-)

Nikola

pre 10 godina

RTS, jos jedno javno preduzece koje radi komercijalno a place kako joj je potrebno finansiranje.4000 radnika sa prosecnom platom od 400e pravi rashod od preko milion ipo evra mesecno,plus ostale gluposti....i naravno sad je problem sto narod nije obavezan da im placa plus dodatnu pretplatu,iako im vec placa preko poreza.I sad je ovo gnev rts-a,ako necete da placate nema eurosonga.Briga me za eurosong ali ta banda mora da se raspusti,bar 2000-3000 zaposljenih je visak.

mik

pre 10 godina

Ma za pevaca i njegovu pratnju bi se i naslo novca, nego je problem verovatno novac za jos pedesetak ljudi iz RTS-a koji se tu negde uguraju kao saputnici.

Ko sljedeći pomene Grand-show - magarac!

pre 10 godina

Čudim se da se većini komentatora ne viđa Evrovizija, odnosno kažu da je ''kič i šund'', a u vreme prenosa iste najveća gledanost. Možda je bolji Grand show?!
I karneval u Riju je šund i kič pa ga poseti pet miliona turista svake godine! Ponekad mi je smešno koliko nam je nacija odbojna prema svemu gde ostali svet učestvuje i zabavlja se!
(Bak, 22. novembar 2013 16:43)

U isti koš strpati Karneval i Euroviziju samo može potpuno izgubljena osoba. A ovo s Grand showom samo oslikava kolika je, sažaljenja vrijedna, količina duha koja te 'krasi'. Znaš li bar iskopat' šanac?

Peric Damir

pre 10 godina

Uopste nije pitanje da li je Pesma Evrovizije kic, sund i slicno. Na Pesmi Evrovizije ima svasta .... od odlicnih pesama do sund pesama. Pesmu Evrovizije treba posmatrati kao jedan dogadjaj koji ujedinjuje Evropu ( i siri region) indirektno stvara prijateljstvo i dobre odnose medju ozemljama, sve drzave a narocito izvodjaci imaju veliku sansu da se prikazu sirokom auditorijumu, a eventualna pobeda svakako donosi dobrobit zajednici kako u finansijskom smislu tako i u ugledu zemlje.Pa setite se samo 2008-me godine kada se Evrovizija odrzavala u Beogradu kojiko je ovaj dogadjaj bio medijski propracen i koliko je Srbija uspela da se, posle niza crnih i negativnih tekstova i tv reportaza, prikaze kao jedna civilizovana zemlja. Smatram da novac nije problem, jer Evrovizija ne ko sta ne znam ni ja koliko para - oko 300 hiljada evra ukupno, pa imajuci u vidu dugogodisnje sponzore (mts, banke i sl.) ovaj iznos nije nikakva velika investicija, za razliku od npr. dugogodisnjeg finansiranja JAT-a, Smederevske zelezare i ostalih gubitasa.

p.s. setite se jednog od psolednjih Tijanicevih intervjua da Srbija kao pobednica i domacin ima potrebu da ucetvuje na Evroviziji, za razliku od rqaznih svetskih prvenstava gde smo se blamirali i lose prolazili a na kojima uvek ucestvujemo .....

p.s.2 RTS se mogao obratiti spasitelju Vucicu za crkavicu od 300 000 evra za Evroviziju .....

Uzas

pre 10 godina

ovi komentari su mi legendarni...vas koji ne volite evroviziju niko nije ni terao da je gledate ranije...ja je licno ne volim, ali zasto da ne promovisemo zemlju na taj nacin...svakako je bolji nacin predstavljanja nego sto su oni huliganski ispadi sa derbija, razna istrazivanja gde smo medju najgorima u svim bitnim segmentima zivota...svet nas realno tako i vidi...bitno je da se para ima za razne proteste, izborne kampanje kojima nema kraja, slavljenja godisnjica stranaka, gazilion sluzbenih automobila i sl...ipak je to bolji nacin da se trose pare nego da se neko posalje na, po meni nebitno takmicenje, ali opet ga ljudi gledaju i glasaju...
Realno, zbog ovakvih stavova se i nalazimo u ovakvoj situaciji...

Dr Mr

pre 10 godina

Trebalo je da se raspise referendum u vezi pesme Evrovizije. Pa da narod da svoje misljenje. JBG, ovako ispada da se odricemo Evrope...

MILENKO

pre 10 godina

I treba...ako je kriza onda neka bude kriza za sve...mada cisto sumnjam da nece ucestvovati...neznam i zasto je ova vest kao tako vazna...

Neko iz mase

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem sta vidim: Draga gospodo, vi koji napadate jedni druge da gledate Grand, setite se da tom RTS-u niti bilo kojoj tv i radio stanici (cast po nekom izuzetku) nije stalo do kulture u Srbiji. Gledamo pevace sa Granda, Farmu, Velikog brata umesto da imamo zastupljen kulturno-umetnicki program gde bi omladina mogla nesto i da nauci za promenu. Nemojte da se cudite sto deca vide idole u Aci Smrku i njemu slicnima, nisu deca za to kriva nego neko kome ide u prilog da zatupi ovu naciju. Mislite o tome, umesto sto se radujete, likujete ili prebacujete krivicu sa jednog na drugog.... Pozorista, koncertne dvorane, bioskopi i muzeji su nam prazni, delom sto 90% stanovnistva nije ni obavesteno o kulturnim desavanjima u svojim gradovima, jer nema gde ni da cuje, delom sto se poslednji dinar odvaja za ludovanje po kafanama i splavovima... U kafanama se trazi mesto vise, a kulturne ustanove propadaju... Mislite o tome malo...

J&MC

pre 10 godina

Vratite Beoviziju - mladim ljudima je potrebna alternativa turbo folku.
(Megapland, 22. novembar 2013 20:19)

Ako 'ovo' treba da je konkurencija 'turbo-folku', onda bolje da izvršimo kolektivno samoubistvo.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Wow! Koliko mržnje smo uspeli da nakupimo za Eurosong! Pa naravno: jer tu je poenta pobediti, zar ne, a kad ne možemo sa pesmom, najbolje da pobedimo u mržnji prema Evroviziji? Bravo, Srbijo, u tome vala jesi najbolja...
(Etna, 22. novembar 2013 19:47)

E, zaboravio/la si pomenuti 'suočavanje s prošlošću' i 'katarzu', pa da pripomognem.

Keep low profile

pre 10 godina

Da li ste vi uopste svesni da je steta mnogo veca od neucestvovanja (jer se interesovanje za nasu zemlju uvek poveca u perioudu najgledanijeg festivala na svetu)?
I ko vam daje pravo da nas sramotite - da nemate para za jednu pesmu?
Sram da vas bude!!!
(T&T, 22. novembar 2013 17:00)

Nemoj molim te! Kad god se neko zainteresuje za nas, mi dobijemo po leđima.

Trta

pre 10 godina

Ovo je tipično ucenjivanje građana jer se najavljuje ukidanje pretplate. Pored svih gluposti na koje se bacaju pare našli da štede na Evroviziji koja donosi ogromnu gledanost i novac od reklama.

perapk

pre 10 godina

Ne gledam nikad tu evroviziju ali I pored toga naredne godine budem bombardovan odvratnim zalopojkama sa kojima zeljko I serifovic tamo ucestvuju I briljiraju. Zamislite... briljiraju!
A ona mala sto je pevala pesmu "covek je caroban" koja je (bar za mene) extra kvalitetna, kulturna I moderna nije dosla ni blizu finala, sto govori I o publici evrovizije. Tako da podrzavam odluku da Srbija tamo ne ucestvuje.

kic

pre 10 godina

konacno nesto pametno od strane rts-a. evrovizija je teska i skupa glupost koja nicemu ne sluzi i nikome ne donosi nista korisno, toliko izvestaceno, namesteno,...

viva la vida

pre 10 godina

Jako me čudi ova odluka iz Srbije, jer ste uvijek imali dobre rezultate na Eurosongu, iako je parada kiča činjenica je da je najgledaniji TV show u Europi i kao takav odlična promocija za zmelju. Kad smo mi u Hrvatskoj odlučili ne sudjelovati slijdedeće godine bilo je to logično jer ovdje stvarno nitko ne doživljava to natjecanje ozbiljno; od produkcije, HRT-a,publike, pjevača (npr. Gibonni, Oliver, Tony Cetinski, Magazin, Rozga itd. ne žele čuti za Eurosong) tako da gomilanje troškova za to i sramoćenje poluamaterskim pjevačima nema smisla. Ali za Srbiju me to čudi jer imam feeling da je kod vas to puno bolje popraćeno...no opet možda se varam.

seljadin

pre 10 godina

ko pravi milijarde preko RTS-a, mnogo brže će sada uzimati novac, ako bude direktno iz budžeta uzimano. Šta to znači? Imaćemo nove tajkune a bez firmi ups sa marketing agencijama, a evrovizija? kolateralna štata i ništa više...

beogradjanka

pre 10 godina

A pa niste shvatili. To su namerno uradili da bi rekli kako im je iz Budzeta odobreno manje para pa eto siroti oni nemaju za Eurosong.. pa eto da se ipak ako hocemo da budemo deo tajednice da im se plati jos koja milijarda....Kako nemaju para kada meni i dalje stitu one nezakonite cifre na racunu ta struju....

Jelica

pre 10 godina

Dobro je da imamo da podmirimo sve ove sto i dalje kradu sakom i kapom na svakom koraku. Za najvecu muzicku evropsku manifestaciju nemamo, pa nam i ne preostaje drugo nego da budemo prezadovoljni sto se nas visok muzicki standard nece mesati sa sundom svih ostalih zemalja. Zasto bismo bili kao svi drugi kada uvek mozemo da budemo izuzetak, naravno svaki put na sopstvenu stetu.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Zamolio bi Novaka D. da pomogne ili nekoga od onih bogatasa. Veoma je vazno ucestvovati sa ostalim mladim pjevacima iz Evrope. Ove negativne komentare pisu zaljubljenici u Rusiju, ali i Rusi su uvijek na tamo.
(Branko, 22. novembar 2013 18:05)

Tuplji komentar odavno nisam pročitao (uz onaj za Šilba). Ipak, hvala ti, ima i ovo svoju draž.

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

ali se pravi tkz. Turkovizija kako cujem....verovatno cemo tamo, jer tamo i pripadamo
(mf, 22. novembar 2013 17:37)

Je li ovo trebala biti eksplozija duha?

Guri i madh

pre 10 godina

ako vam treba kredit polla milon € iz centralne banke Kosova dugoroqni kredit bez kamate kazhite a nemojte odustati od eurivizona

Ma, zivela FARMA, SPLAVOVI, SEKE, CECE...welcome to SERBIA!!!

pre 10 godina

Za Srbiju je Evrovizija FUJ (to je valjda postalo IN, da se pljuje po ovom muzickom takmicenju) a FARMA je tako cool!!!

pijetro

pre 10 godina

Sto lepo ne priznaju da ne mogu da izaberu predstavnika na posten nacin, jer je to u Srbiji nemoguce, ili da nam je suvise velika bruka da LGBT populacija opet pobedi.

Mika

pre 10 godina

Ovo me uopste ne pogadja, Evrosong je vise socioloska studija o tome kako gradjani drzava dozivljavaju druge narode nego neko evropsko pevanje. Meni bi vise prijalo da rts smanji broj ikebana najavljivacica koje ni sa jednim gostom ne znaju da vide razgovor, i broj emisija i novinara koji se bave najnetrofejnim i najkorumpiranijim sportom u Srbiji- fudbalom

dragan

pre 10 godina

Sećam se sretnih vremena kad smo pored Pesm Evrovizije nastupali i u Igrama bez granica sa mladim iz cele Evrope.Još i danas u Vrnjačkoj banji soji simbol-vrabac sa šajkačom.

Intruder

pre 10 godina

@ ex-SNS i Preddy Baer
Po međunarodnim propisima (nažalost) to mora da organizuje RTS, jer su samo državni mediji članovi Evrovizije

Miss

pre 10 godina

oko 300.000 evra Srbiju kosta esc... ali stvarno bruka..jer srbija, kao sto pisete, uopste nije bila slaba na ESC ..pratim Esc od 2008..Srbija spada u grupu jacih drzava na esc ...

Avanti prevaranti!

pre 10 godina

Srbija je odustala zbog Krize od Eurosonga,za Gucu ce biti para ne brinite....ipak je Srbin za urlikanje uz trubu uz krckanej podvarka na Smederevac breee…ee ...onda se cudite zasto se svuda kad se pomene Srbin,pomisli na cvarak i trubu!
(Matija Beograd, 22. novembar 2013 18:24)

Kakvo je ovo lupetanje?

ma

pre 10 godina

pa pokazite smo nam koji placamo pretplatu gde trosite te silne pare, za plate znamo da ovo gore imaju po 500k ali od emisja nist novo a pare uzimate, za te reprize dovoljno je 20 radnika ostale otpustite