Srbija zbog krize ne ide na Evroviziju

Srbija neće imati predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije, saopšteno je na sajtu javnog servisa. Kako se navodi, ovakva odluka doneta je iz finansijskih razloga.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.11.2013.

15:59

Default images

RTS je saopštio sledeće:

"Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije.

Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Evrosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primer evrovizijskoj zajednici.

Podsećamo da su iz istih ili sličnih razloga poslednjih godina, uključujući i ovu, od učešća na Pesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi javni medijski servisi.

Radio-televizija Srbije će proceniti mogućnost učestvovanja na Pesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: