Utorak, 30.04.2013.

09:58

Lori: Doktor Haus je bio noćna mora

Izvor: B92

Lori: Doktor Haus je bio noæna mora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

истина

pre 10 godina

моја омиљена серија, дегинитивно није за свакога тј за оне што жуве у бајкама . још жалим што нема више наставака, тај ноншалантни арогантни саркастични увредљиви хумор је нешто најбоље што сам гледао у животу. Поздрав Хју

Mr.Underhill

pre 10 godina

Kralj! Nevidjeni kralj. :)
Besprekorno odigrana uloga.
"I'm going to do you the biggest
favor one doctor can do another. I'm gonna stop you from killing your patient." i "If you can't be nice, why be a doctor?", moje omiljene, definitivno. :)))

Doktor u urgentnom centru Kliničkog centra Srbije

pre 10 godina

A šta mora da to isto i stvarno radi u paklenim uslovima koji nisu za poređenje za 299 500 evra manju platu i da mora da ćuti, a ne da kuka, da ne pričam koliko je serija debilna gde se i jednostavne dijagnoze postavljaju putom oko sveta preko najskupljih mogućih metoda...

Zaphod

pre 10 godina

Kome nije jasno zašto mu je bilo teško, neka pokuša da šeta jedan dan, ne, pola dana glumeći da mu je noga ukočena, sa štapom ili bez, i sve vreme priča „iz Niš” dijalektom...

Mirko

pre 10 godina

Haus je jedna od najinteligentnijih serija ikada napravljenih.
Jedan od citata Dr. Hausa:,, Religija nije opijum za mase ona je PLACEBO"
Fenomenalna misao !!!!!

Milosav

pre 10 godina

Obavezno pogledati Let them talk uzivo, bicete prijatno iznenadjeni njegovim muzickim talentom.
Sto se tice serije, nikada mi nije bilo jasno kako Britanac moze da "izgubi" svoj naglasak i govori kao pravi Amerikanac.

Miki

pre 10 godina

Serija je bila odlična i zaista je bila dašak svežeg vazduha u moru šunda, pre svega me je privukao inteligentni humor, ali istina je da je serija počela da umire i pretvara se u pravu špansku sapunicu negde posle treće, četvrte sezone.

dr. belaforte

pre 10 godina

Odlicno, mozda se konacno vrati snimanju 5. sezone Crne Guje.
Hvala B92, sad ste mi pukli neku nostalgiju, odoh odgledat epizodu Jeevsa i Woostera.
Fry & Laurie - kakvi genijalci.

alxxl

pre 10 godina

house se ne može uporediti sa lost-om npr. zbog priče: u lost-u ništa se ne zna ali se priča proteže kroz epizode (što je još gore, kako serija napreduje, sve je priča: do sada ste mislili jedno, ali to nije pravo, nego evo, novih činjenica), u house-u je (kao što je neko već napisao) kao kod šerlok holmsa pozadinska priča jeste ta koja povezuje, ali su epizode samostalne (čak mogu i da se gledaju samostalno).

inače (nikom da se ne ponovi) ja jesam doživeo "ovu seriju" uživo i to na porodičnom nivou - kada imaš konsultacije najrazličitijih lekara sa i bez ideja tri puta dnevno (često sam i ja bio prisutan, naročito zbog anamneze), kada se ništa ne zna - ni zbog čega je došlo do stanja, ni kako ga lečiti, kada se pacijent premešta skoro svakodnevno na najrazličitija odelenja, zahtev za transplantaciju (jetre) kroz međunarodnih institucija, kada imaš možda još par sati života, i kada se lekai stvarno bore i kada te guraju kroz vrata da ne smetaš...

jedina razlika je bila, što smo mi tu borbu izgubili, iako (inače mrzim lekare i zdravstveni sistem) su stvarno napravili sve da bi jedna mlada žena preživela, čak više nego što se očekivati može. i imam i svog "house"a, doduše manje namćorast, ali isto tako harizmatičan (iako još uvek mrzim lekare).

serija u nekim trenucima mnogo realističnija, nego što sam ja ikada mogao da zamišljam. godinama posle toga nisam mogao da pogledam epizode "house"a - previše je podsećalo na doživljaj.

da house

pre 10 godina

Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.
(Jah, 30. april 2013 10:38)
To je najmanje bitno u celoj seriji, takoreci sporedna radnja

top

pre 10 godina

Srbima bi se jedino dopala serija o njima i njihovom teškom životu, kako moraju da idu na posao i plaćaju račune a uveče gledaju Farmu i Velikog Brata. Serija rekordne gledanosti...

scsi

pre 10 godina

@Milos

Svemirske pucacine su s namerom nerealne i pravljene su da budu nerealne, ali covek bi pomislio da ovako nesto treba da bude realno. Kad neko gleda Dr House misli sve je to moguce, a zapravo nije, nigde se ne spominje da je to neka "fiction drama" nego samo drama, dok su svemirske pucacine scienece fiction.
I da glupo je to sto oni celu epizodu ne uspevaju da pronadju resenje i on tako pred kraj sve odjednom resi i to u svakoj epizodi. Sta cemu ostali doktori, samo da ih zajebava ?

miloš novi sad

pre 10 godina

Svemirske pucacine su s namerom nerealne i pravljene su da budu nerealne, ali covek bi pomislio da ovako nesto treba da bude realno. Kad neko gleda Dr House misli sve je to moguce, a zapravo nije, nigde se ne spominje da je to neka "fiction drama" nego samo drama, dok su svemirske pucacine scienece fiction.
I da glupo je to sto oni celu epizodu ne uspevaju da pronadju resenje i on tako pred kraj sve odjednom resi i to u svakoj epizodi. Sta cemu ostali doktori, samo da ih zajebava ?
(scsi, 30. april 2013 12:00)

1. Kao i sve AAA medicinske serije, "House" je upošljavao čitav tim stručnjaka-doktora čiji je jedini posao bio da seriju čine što realnijom sa tog aspekta. Tako da, svi medicinski slučajevi su 100% stvarni uz minimalnu dozu preterivanja, koje ne bi ni primetio u slučaju da nisi doktor obrazovan na Kembridžu.

2. Svemirske drame nisu "nerealne", nego su smeštene u fantastično okruženje. U serijama poput Igre prestola, Zvezdanih staza ili Battlestar Galactice likovi reaguju jedni na druge sasvim realno, kao da su u bilo kojoj drugoj "stvarnostnoj" drami. Gledaocu je neobičan samo "setting", ali vrlina tih serija su realno pisani likovi sa kojima gledalac uspostavlja neku vrstu veze uprkos neobičnom svetu u kome su. Inače, zašto bi bilo ko gledao neke svemirce koji se ne ponašaju kao ljudi?

3. Haus sve rešava a niko mu ne veruje jer je to jedno od opštih mesta u stvaralaštvu. Skali ne veruje Molderu, Votson ne veruje Holmsu, Federacija ne veruje Pikardu, itd.

Hause fan

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da pisem i pricam o necemu o cemu nemam blage..., ocigledno ste vi pljuvaci odgledali jednu epizodu, tj "gledali", sa pokrenutim kapacitetom mozga onim potrebnim za vELIKOG bRATA ili sline formate. Slazem se da se posle 3 sezone pocelo sa razvodnjavanjem, kao i sa npr LOST-om..., obicno to tako biva, prosto ubiranje polodova. Ali svejedno - ako vec nije - serija ce uci u onaj odabrani krug legendarnih, vreme ce pokazati. Inace, ne znam sta je Loriju:), mada on je meni tako kul, i on i lik Hausa - smekercina , nije jedan od onih namestenih, izvestacenih, kreiran od strane raznoraznih "casopisa", vec onaj pravi, prirodni..., sta god da uadi i kaze...

hero

pre 10 godina

Ne znam da li postoji trenutno nesto nalik The Wire, serija sa realnim likovima, sa realnim pricama, bez poziranja i "svi smo ludi" pristupom.
(Magnus, 30. april 2013 11:13)

Mora da baš maestralo poznaješ moderne serije kada ti je THE WIRE jedina koje se možeš setiti "sa realnim likovima i realnim pričama". Ali važno da si ih sve popljuvao, je li.

Milos

pre 10 godina

@scsi

Po ovome sto si napisao znaci da je serija glupa zato sto nije realna?
Jesi jedan od onih koji odigraju neku svemirsku pucacinu i onda je pljuju sto nije realna, ili si pogresno napisao nesto?
Ili jednostavno ne volis ne realne stvari?

Serija je popularna zato sto je dobra. Imala je ogromnu gledanost, ne zato sto je sranje, vec sasvim suprotno. Ne svidja se svakom naravno, ali da je losa/glupa, itekako nije.

Magnus

pre 10 godina

Glupava serija. Totalni kic. Na zalost takve su i preostale serije u danasnje vreme, podilazenje proseku. Filmski pandan junk food-a, McDonalds za tv ekrane. Ne znam da li postoji trenutno nesto nalik The Wire, serija sa realnim likovima, sa realnim pricama, bez poziranja i "svi smo ludi" pristupom.

trio

pre 10 godina

Bar pogledajte na Vikipediji biografiju dotičnog gospodina. On, Stephen Fry i Emma Thompson su toliko toga uradili. Teško da je neki izazov 9 meseci godišnje snimati seriju- koja je odlična u poređenju sa sličnim iz branše.

Panon

pre 10 godina

Seriju sam tu i tamo pratio samo zbog Lorija.
Da nije bilo njega,verovatno bi uglavnom bila dosadna.
Skoro izlizano,medicina,bolnica itd.
Jedino sto je valjalo,dr.Haus-lori.


Ako mu bilo tesko na snimanju,
mozda bi mu bilo lakse na gradjevini,po ovakovom vremenu...
sa sto puta manjom cifrom.

Ivan M

pre 10 godina

Lori je super glumac, a to sto se patio je mogao da resi, doduse naustrb svog novcanika. Inace, jedan podatak: Lorijev otac je osvojio zlato u veslanju na OI 1948.

rajina

pre 10 godina

Po meni jedna og glupljih serija. Znam bice dosta minusa, ali ovakav tip serije moze samo jednu sezonu da bude popularna i ok, preko toga je sve dosada i ponavljanje slicnih stvari. Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.
(Jah, 30. april 2013 10:38)

Dobićeš minusa ne zato što si neki alternativac kojeg niko ne razume, već zato što su ti argumenti glupavi. "Haus" je medicinska reinvencija Šerloka Holmsa, tj. serija koja nije obična medicinska drama, već joj se zaplet zasniva na detektivskom prilazu medicinskoj dijagnostici. Haus je pomereni nadrndani "detektiv" koji ide protiv sistema sa svojim tripovima, Vilson mu je dobroćudni pomoćnik itd. Ovo je kao da si rekao "Šerlok Holms je loš, na kraju svake epizode reši zločin", ili "Poaro je loš, na kraju svake epizode reši zločin", ili "Dosije X je loš, na kraju svake epizode reše zločin". Šta bi ti, Žodorovskog ili Bergmana u visokobudžetnoj TV seriji?

Slažem se da je u kasnijim sezonama serija polako postajala sapunica (ko koga voli, ko s kim spava, ko koga mrzi, itd), ali generalno je serija vrh televizijske produkcije.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ne postoji realna serija. Ili je fantazija ili su prenaglašeni likovi i radnja. To je sasvim normalno. Naravno da nema nigde na svetu bolnica u koju stalno stižu slučajevi koji su 1 u milion po svojoj specifičnosti, ali ako bi prikazivali tipičan bolnički dan, niko ne bi ni gledao. Pored medicine, serija se dosta dotiče psihologije pacijenata i lekara. Bolesti i simptome nisu izmišljali, tako da je bilo i edukativno i zanimljivo sa te strane. Lično nisam veliki fan serije, gledao sam je povremeno, ali smatram da je dobra. A ovi što kritikuju tuđe uspehe komentarima "serija nije realna" su uglavnom ljudi koji nikada ništa u životu nisu uradili pa ne znaju šta znači postići nešto ili napraviti i koliko je energije i truda potrebno za tako nešto.

borer

pre 10 godina

Hm...odgledao sam dokumentarac specijal upravo o samoj seriji, glumcima, tehnickom osoblju odnosno o svima koji su bili na ovaj ili onaj nacin ukljuceniu stvaranje serije. Naravno, vodic je upravo Lori i da se primjetiti nekakvo olaksanje na njemu (radjen je pred zavrsetak snimanja poslednje sezone) tako da ovo sto on prica i izgleda istinito. Ali jedno je sigurno, onakav pogodak glumca za ulogu se rijetko desava i u danasnje vrijeme hiper produkcije, bice jedna od serija koja ce se pamtiti.

Kecman

pre 10 godina

@Peki
Ja sam pratio seriju, redovno, i veliko je pitanje bilo da li ce se serija nastaviti u jednom trenutku upravo zbog Lorija. Na kraji su uspeli da se dogovore za jos dve sezone, koje su ujedno bile i poslednje, i svako ko je pratio znao je da ce tu biti kraj.
Generalno, fenomenalna serija, jedna od najboljih koje sam ikada gledao.

Jah

pre 10 godina

Po meni jedna og glupljih serija. Znam bice dosta minusa, ali ovakav tip serije moze samo jednu sezonu da bude popularna i ok, preko toga je sve dosada i ponavljanje slicnih stvari. Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.

Kecman

pre 10 godina

@Peki
Ja sam pratio seriju, redovno, i veliko je pitanje bilo da li ce se serija nastaviti u jednom trenutku upravo zbog Lorija. Na kraji su uspeli da se dogovore za jos dve sezone, koje su ujedno bile i poslednje, i svako ko je pratio znao je da ce tu biti kraj.
Generalno, fenomenalna serija, jedna od najboljih koje sam ikada gledao.

rajina

pre 10 godina

Po meni jedna og glupljih serija. Znam bice dosta minusa, ali ovakav tip serije moze samo jednu sezonu da bude popularna i ok, preko toga je sve dosada i ponavljanje slicnih stvari. Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.
(Jah, 30. april 2013 10:38)

Dobićeš minusa ne zato što si neki alternativac kojeg niko ne razume, već zato što su ti argumenti glupavi. "Haus" je medicinska reinvencija Šerloka Holmsa, tj. serija koja nije obična medicinska drama, već joj se zaplet zasniva na detektivskom prilazu medicinskoj dijagnostici. Haus je pomereni nadrndani "detektiv" koji ide protiv sistema sa svojim tripovima, Vilson mu je dobroćudni pomoćnik itd. Ovo je kao da si rekao "Šerlok Holms je loš, na kraju svake epizode reši zločin", ili "Poaro je loš, na kraju svake epizode reši zločin", ili "Dosije X je loš, na kraju svake epizode reše zločin". Šta bi ti, Žodorovskog ili Bergmana u visokobudžetnoj TV seriji?

Slažem se da je u kasnijim sezonama serija polako postajala sapunica (ko koga voli, ko s kim spava, ko koga mrzi, itd), ali generalno je serija vrh televizijske produkcije.

borer

pre 10 godina

Hm...odgledao sam dokumentarac specijal upravo o samoj seriji, glumcima, tehnickom osoblju odnosno o svima koji su bili na ovaj ili onaj nacin ukljuceniu stvaranje serije. Naravno, vodic je upravo Lori i da se primjetiti nekakvo olaksanje na njemu (radjen je pred zavrsetak snimanja poslednje sezone) tako da ovo sto on prica i izgleda istinito. Ali jedno je sigurno, onakav pogodak glumca za ulogu se rijetko desava i u danasnje vrijeme hiper produkcije, bice jedna od serija koja ce se pamtiti.

Milos

pre 10 godina

@scsi

Po ovome sto si napisao znaci da je serija glupa zato sto nije realna?
Jesi jedan od onih koji odigraju neku svemirsku pucacinu i onda je pljuju sto nije realna, ili si pogresno napisao nesto?
Ili jednostavno ne volis ne realne stvari?

Serija je popularna zato sto je dobra. Imala je ogromnu gledanost, ne zato sto je sranje, vec sasvim suprotno. Ne svidja se svakom naravno, ali da je losa/glupa, itekako nije.

da house

pre 10 godina

Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.
(Jah, 30. april 2013 10:38)
To je najmanje bitno u celoj seriji, takoreci sporedna radnja

top

pre 10 godina

Srbima bi se jedino dopala serija o njima i njihovom teškom životu, kako moraju da idu na posao i plaćaju račune a uveče gledaju Farmu i Velikog Brata. Serija rekordne gledanosti...

miloš novi sad

pre 10 godina

Svemirske pucacine su s namerom nerealne i pravljene su da budu nerealne, ali covek bi pomislio da ovako nesto treba da bude realno. Kad neko gleda Dr House misli sve je to moguce, a zapravo nije, nigde se ne spominje da je to neka "fiction drama" nego samo drama, dok su svemirske pucacine scienece fiction.
I da glupo je to sto oni celu epizodu ne uspevaju da pronadju resenje i on tako pred kraj sve odjednom resi i to u svakoj epizodi. Sta cemu ostali doktori, samo da ih zajebava ?
(scsi, 30. april 2013 12:00)

1. Kao i sve AAA medicinske serije, "House" je upošljavao čitav tim stručnjaka-doktora čiji je jedini posao bio da seriju čine što realnijom sa tog aspekta. Tako da, svi medicinski slučajevi su 100% stvarni uz minimalnu dozu preterivanja, koje ne bi ni primetio u slučaju da nisi doktor obrazovan na Kembridžu.

2. Svemirske drame nisu "nerealne", nego su smeštene u fantastično okruženje. U serijama poput Igre prestola, Zvezdanih staza ili Battlestar Galactice likovi reaguju jedni na druge sasvim realno, kao da su u bilo kojoj drugoj "stvarnostnoj" drami. Gledaocu je neobičan samo "setting", ali vrlina tih serija su realno pisani likovi sa kojima gledalac uspostavlja neku vrstu veze uprkos neobičnom svetu u kome su. Inače, zašto bi bilo ko gledao neke svemirce koji se ne ponašaju kao ljudi?

3. Haus sve rešava a niko mu ne veruje jer je to jedno od opštih mesta u stvaralaštvu. Skali ne veruje Molderu, Votson ne veruje Holmsu, Federacija ne veruje Pikardu, itd.

Hause fan

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da pisem i pricam o necemu o cemu nemam blage..., ocigledno ste vi pljuvaci odgledali jednu epizodu, tj "gledali", sa pokrenutim kapacitetom mozga onim potrebnim za vELIKOG bRATA ili sline formate. Slazem se da se posle 3 sezone pocelo sa razvodnjavanjem, kao i sa npr LOST-om..., obicno to tako biva, prosto ubiranje polodova. Ali svejedno - ako vec nije - serija ce uci u onaj odabrani krug legendarnih, vreme ce pokazati. Inace, ne znam sta je Loriju:), mada on je meni tako kul, i on i lik Hausa - smekercina , nije jedan od onih namestenih, izvestacenih, kreiran od strane raznoraznih "casopisa", vec onaj pravi, prirodni..., sta god da uadi i kaze...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ne postoji realna serija. Ili je fantazija ili su prenaglašeni likovi i radnja. To je sasvim normalno. Naravno da nema nigde na svetu bolnica u koju stalno stižu slučajevi koji su 1 u milion po svojoj specifičnosti, ali ako bi prikazivali tipičan bolnički dan, niko ne bi ni gledao. Pored medicine, serija se dosta dotiče psihologije pacijenata i lekara. Bolesti i simptome nisu izmišljali, tako da je bilo i edukativno i zanimljivo sa te strane. Lično nisam veliki fan serije, gledao sam je povremeno, ali smatram da je dobra. A ovi što kritikuju tuđe uspehe komentarima "serija nije realna" su uglavnom ljudi koji nikada ništa u životu nisu uradili pa ne znaju šta znači postići nešto ili napraviti i koliko je energije i truda potrebno za tako nešto.

Mirko

pre 10 godina

Haus je jedna od najinteligentnijih serija ikada napravljenih.
Jedan od citata Dr. Hausa:,, Religija nije opijum za mase ona je PLACEBO"
Fenomenalna misao !!!!!

Zaphod

pre 10 godina

Kome nije jasno zašto mu je bilo teško, neka pokuša da šeta jedan dan, ne, pola dana glumeći da mu je noga ukočena, sa štapom ili bez, i sve vreme priča „iz Niš” dijalektom...

hero

pre 10 godina

Ne znam da li postoji trenutno nesto nalik The Wire, serija sa realnim likovima, sa realnim pricama, bez poziranja i "svi smo ludi" pristupom.
(Magnus, 30. april 2013 11:13)

Mora da baš maestralo poznaješ moderne serije kada ti je THE WIRE jedina koje se možeš setiti "sa realnim likovima i realnim pričama". Ali važno da si ih sve popljuvao, je li.

Ivan M

pre 10 godina

Lori je super glumac, a to sto se patio je mogao da resi, doduse naustrb svog novcanika. Inace, jedan podatak: Lorijev otac je osvojio zlato u veslanju na OI 1948.

alxxl

pre 10 godina

house se ne može uporediti sa lost-om npr. zbog priče: u lost-u ništa se ne zna ali se priča proteže kroz epizode (što je još gore, kako serija napreduje, sve je priča: do sada ste mislili jedno, ali to nije pravo, nego evo, novih činjenica), u house-u je (kao što je neko već napisao) kao kod šerlok holmsa pozadinska priča jeste ta koja povezuje, ali su epizode samostalne (čak mogu i da se gledaju samostalno).

inače (nikom da se ne ponovi) ja jesam doživeo "ovu seriju" uživo i to na porodičnom nivou - kada imaš konsultacije najrazličitijih lekara sa i bez ideja tri puta dnevno (često sam i ja bio prisutan, naročito zbog anamneze), kada se ništa ne zna - ni zbog čega je došlo do stanja, ni kako ga lečiti, kada se pacijent premešta skoro svakodnevno na najrazličitija odelenja, zahtev za transplantaciju (jetre) kroz međunarodnih institucija, kada imaš možda još par sati života, i kada se lekai stvarno bore i kada te guraju kroz vrata da ne smetaš...

jedina razlika je bila, što smo mi tu borbu izgubili, iako (inače mrzim lekare i zdravstveni sistem) su stvarno napravili sve da bi jedna mlada žena preživela, čak više nego što se očekivati može. i imam i svog "house"a, doduše manje namćorast, ali isto tako harizmatičan (iako još uvek mrzim lekare).

serija u nekim trenucima mnogo realističnija, nego što sam ja ikada mogao da zamišljam. godinama posle toga nisam mogao da pogledam epizode "house"a - previše je podsećalo na doživljaj.

trio

pre 10 godina

Bar pogledajte na Vikipediji biografiju dotičnog gospodina. On, Stephen Fry i Emma Thompson su toliko toga uradili. Teško da je neki izazov 9 meseci godišnje snimati seriju- koja je odlična u poređenju sa sličnim iz branše.

Miki

pre 10 godina

Serija je bila odlična i zaista je bila dašak svežeg vazduha u moru šunda, pre svega me je privukao inteligentni humor, ali istina je da je serija počela da umire i pretvara se u pravu špansku sapunicu negde posle treće, četvrte sezone.

Jah

pre 10 godina

Po meni jedna og glupljih serija. Znam bice dosta minusa, ali ovakav tip serije moze samo jednu sezonu da bude popularna i ok, preko toga je sve dosada i ponavljanje slicnih stvari. Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.

Milosav

pre 10 godina

Obavezno pogledati Let them talk uzivo, bicete prijatno iznenadjeni njegovim muzickim talentom.
Sto se tice serije, nikada mi nije bilo jasno kako Britanac moze da "izgubi" svoj naglasak i govori kao pravi Amerikanac.

Panon

pre 10 godina

Seriju sam tu i tamo pratio samo zbog Lorija.
Da nije bilo njega,verovatno bi uglavnom bila dosadna.
Skoro izlizano,medicina,bolnica itd.
Jedino sto je valjalo,dr.Haus-lori.


Ako mu bilo tesko na snimanju,
mozda bi mu bilo lakse na gradjevini,po ovakovom vremenu...
sa sto puta manjom cifrom.

dr. belaforte

pre 10 godina

Odlicno, mozda se konacno vrati snimanju 5. sezone Crne Guje.
Hvala B92, sad ste mi pukli neku nostalgiju, odoh odgledat epizodu Jeevsa i Woostera.
Fry & Laurie - kakvi genijalci.

истина

pre 10 godina

моја омиљена серија, дегинитивно није за свакога тј за оне што жуве у бајкама . још жалим што нема више наставака, тај ноншалантни арогантни саркастични увредљиви хумор је нешто најбоље што сам гледао у животу. Поздрав Хју

Magnus

pre 10 godina

Glupava serija. Totalni kic. Na zalost takve su i preostale serije u danasnje vreme, podilazenje proseku. Filmski pandan junk food-a, McDonalds za tv ekrane. Ne znam da li postoji trenutno nesto nalik The Wire, serija sa realnim likovima, sa realnim pricama, bez poziranja i "svi smo ludi" pristupom.

Mr.Underhill

pre 10 godina

Kralj! Nevidjeni kralj. :)
Besprekorno odigrana uloga.
"I'm going to do you the biggest
favor one doctor can do another. I'm gonna stop you from killing your patient." i "If you can't be nice, why be a doctor?", moje omiljene, definitivno. :)))

scsi

pre 10 godina

@Milos

Svemirske pucacine su s namerom nerealne i pravljene su da budu nerealne, ali covek bi pomislio da ovako nesto treba da bude realno. Kad neko gleda Dr House misli sve je to moguce, a zapravo nije, nigde se ne spominje da je to neka "fiction drama" nego samo drama, dok su svemirske pucacine scienece fiction.
I da glupo je to sto oni celu epizodu ne uspevaju da pronadju resenje i on tako pred kraj sve odjednom resi i to u svakoj epizodi. Sta cemu ostali doktori, samo da ih zajebava ?

Doktor u urgentnom centru Kliničkog centra Srbije

pre 10 godina

A šta mora da to isto i stvarno radi u paklenim uslovima koji nisu za poređenje za 299 500 evra manju platu i da mora da ćuti, a ne da kuka, da ne pričam koliko je serija debilna gde se i jednostavne dijagnoze postavljaju putom oko sveta preko najskupljih mogućih metoda...

Jah

pre 10 godina

Po meni jedna og glupljih serija. Znam bice dosta minusa, ali ovakav tip serije moze samo jednu sezonu da bude popularna i ok, preko toga je sve dosada i ponavljanje slicnih stvari. Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.

Magnus

pre 10 godina

Glupava serija. Totalni kic. Na zalost takve su i preostale serije u danasnje vreme, podilazenje proseku. Filmski pandan junk food-a, McDonalds za tv ekrane. Ne znam da li postoji trenutno nesto nalik The Wire, serija sa realnim likovima, sa realnim pricama, bez poziranja i "svi smo ludi" pristupom.

scsi

pre 10 godina

@Milos

Svemirske pucacine su s namerom nerealne i pravljene su da budu nerealne, ali covek bi pomislio da ovako nesto treba da bude realno. Kad neko gleda Dr House misli sve je to moguce, a zapravo nije, nigde se ne spominje da je to neka "fiction drama" nego samo drama, dok su svemirske pucacine scienece fiction.
I da glupo je to sto oni celu epizodu ne uspevaju da pronadju resenje i on tako pred kraj sve odjednom resi i to u svakoj epizodi. Sta cemu ostali doktori, samo da ih zajebava ?

Panon

pre 10 godina

Seriju sam tu i tamo pratio samo zbog Lorija.
Da nije bilo njega,verovatno bi uglavnom bila dosadna.
Skoro izlizano,medicina,bolnica itd.
Jedino sto je valjalo,dr.Haus-lori.


Ako mu bilo tesko na snimanju,
mozda bi mu bilo lakse na gradjevini,po ovakovom vremenu...
sa sto puta manjom cifrom.

Doktor u urgentnom centru Kliničkog centra Srbije

pre 10 godina

A šta mora da to isto i stvarno radi u paklenim uslovima koji nisu za poređenje za 299 500 evra manju platu i da mora da ćuti, a ne da kuka, da ne pričam koliko je serija debilna gde se i jednostavne dijagnoze postavljaju putom oko sveta preko najskupljih mogućih metoda...

Kecman

pre 10 godina

@Peki
Ja sam pratio seriju, redovno, i veliko je pitanje bilo da li ce se serija nastaviti u jednom trenutku upravo zbog Lorija. Na kraji su uspeli da se dogovore za jos dve sezone, koje su ujedno bile i poslednje, i svako ko je pratio znao je da ce tu biti kraj.
Generalno, fenomenalna serija, jedna od najboljih koje sam ikada gledao.

rajina

pre 10 godina

Po meni jedna og glupljih serija. Znam bice dosta minusa, ali ovakav tip serije moze samo jednu sezonu da bude popularna i ok, preko toga je sve dosada i ponavljanje slicnih stvari. Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.
(Jah, 30. april 2013 10:38)

Dobićeš minusa ne zato što si neki alternativac kojeg niko ne razume, već zato što su ti argumenti glupavi. "Haus" je medicinska reinvencija Šerloka Holmsa, tj. serija koja nije obična medicinska drama, već joj se zaplet zasniva na detektivskom prilazu medicinskoj dijagnostici. Haus je pomereni nadrndani "detektiv" koji ide protiv sistema sa svojim tripovima, Vilson mu je dobroćudni pomoćnik itd. Ovo je kao da si rekao "Šerlok Holms je loš, na kraju svake epizode reši zločin", ili "Poaro je loš, na kraju svake epizode reši zločin", ili "Dosije X je loš, na kraju svake epizode reše zločin". Šta bi ti, Žodorovskog ili Bergmana u visokobudžetnoj TV seriji?

Slažem se da je u kasnijim sezonama serija polako postajala sapunica (ko koga voli, ko s kim spava, ko koga mrzi, itd), ali generalno je serija vrh televizijske produkcije.

hero

pre 10 godina

Ne znam da li postoji trenutno nesto nalik The Wire, serija sa realnim likovima, sa realnim pricama, bez poziranja i "svi smo ludi" pristupom.
(Magnus, 30. april 2013 11:13)

Mora da baš maestralo poznaješ moderne serije kada ti je THE WIRE jedina koje se možeš setiti "sa realnim likovima i realnim pričama". Ali važno da si ih sve popljuvao, je li.

da house

pre 10 godina

Uvek se svodilo na to da pri kraju svake serije on otkrije koja je bolest, koji je uzrok i izleci ceo svet.
(Jah, 30. april 2013 10:38)
To je najmanje bitno u celoj seriji, takoreci sporedna radnja

top

pre 10 godina

Srbima bi se jedino dopala serija o njima i njihovom teškom životu, kako moraju da idu na posao i plaćaju račune a uveče gledaju Farmu i Velikog Brata. Serija rekordne gledanosti...

Milos

pre 10 godina

@scsi

Po ovome sto si napisao znaci da je serija glupa zato sto nije realna?
Jesi jedan od onih koji odigraju neku svemirsku pucacinu i onda je pljuju sto nije realna, ili si pogresno napisao nesto?
Ili jednostavno ne volis ne realne stvari?

Serija je popularna zato sto je dobra. Imala je ogromnu gledanost, ne zato sto je sranje, vec sasvim suprotno. Ne svidja se svakom naravno, ali da je losa/glupa, itekako nije.

Mirko

pre 10 godina

Haus je jedna od najinteligentnijih serija ikada napravljenih.
Jedan od citata Dr. Hausa:,, Religija nije opijum za mase ona je PLACEBO"
Fenomenalna misao !!!!!

Hause fan

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da pisem i pricam o necemu o cemu nemam blage..., ocigledno ste vi pljuvaci odgledali jednu epizodu, tj "gledali", sa pokrenutim kapacitetom mozga onim potrebnim za vELIKOG bRATA ili sline formate. Slazem se da se posle 3 sezone pocelo sa razvodnjavanjem, kao i sa npr LOST-om..., obicno to tako biva, prosto ubiranje polodova. Ali svejedno - ako vec nije - serija ce uci u onaj odabrani krug legendarnih, vreme ce pokazati. Inace, ne znam sta je Loriju:), mada on je meni tako kul, i on i lik Hausa - smekercina , nije jedan od onih namestenih, izvestacenih, kreiran od strane raznoraznih "casopisa", vec onaj pravi, prirodni..., sta god da uadi i kaze...

Miki

pre 10 godina

Serija je bila odlična i zaista je bila dašak svežeg vazduha u moru šunda, pre svega me je privukao inteligentni humor, ali istina je da je serija počela da umire i pretvara se u pravu špansku sapunicu negde posle treće, četvrte sezone.

Zaphod

pre 10 godina

Kome nije jasno zašto mu je bilo teško, neka pokuša da šeta jedan dan, ne, pola dana glumeći da mu je noga ukočena, sa štapom ili bez, i sve vreme priča „iz Niš” dijalektom...

borer

pre 10 godina

Hm...odgledao sam dokumentarac specijal upravo o samoj seriji, glumcima, tehnickom osoblju odnosno o svima koji su bili na ovaj ili onaj nacin ukljuceniu stvaranje serije. Naravno, vodic je upravo Lori i da se primjetiti nekakvo olaksanje na njemu (radjen je pred zavrsetak snimanja poslednje sezone) tako da ovo sto on prica i izgleda istinito. Ali jedno je sigurno, onakav pogodak glumca za ulogu se rijetko desava i u danasnje vrijeme hiper produkcije, bice jedna od serija koja ce se pamtiti.

miloš novi sad

pre 10 godina

Svemirske pucacine su s namerom nerealne i pravljene su da budu nerealne, ali covek bi pomislio da ovako nesto treba da bude realno. Kad neko gleda Dr House misli sve je to moguce, a zapravo nije, nigde se ne spominje da je to neka "fiction drama" nego samo drama, dok su svemirske pucacine scienece fiction.
I da glupo je to sto oni celu epizodu ne uspevaju da pronadju resenje i on tako pred kraj sve odjednom resi i to u svakoj epizodi. Sta cemu ostali doktori, samo da ih zajebava ?
(scsi, 30. april 2013 12:00)

1. Kao i sve AAA medicinske serije, "House" je upošljavao čitav tim stručnjaka-doktora čiji je jedini posao bio da seriju čine što realnijom sa tog aspekta. Tako da, svi medicinski slučajevi su 100% stvarni uz minimalnu dozu preterivanja, koje ne bi ni primetio u slučaju da nisi doktor obrazovan na Kembridžu.

2. Svemirske drame nisu "nerealne", nego su smeštene u fantastično okruženje. U serijama poput Igre prestola, Zvezdanih staza ili Battlestar Galactice likovi reaguju jedni na druge sasvim realno, kao da su u bilo kojoj drugoj "stvarnostnoj" drami. Gledaocu je neobičan samo "setting", ali vrlina tih serija su realno pisani likovi sa kojima gledalac uspostavlja neku vrstu veze uprkos neobičnom svetu u kome su. Inače, zašto bi bilo ko gledao neke svemirce koji se ne ponašaju kao ljudi?

3. Haus sve rešava a niko mu ne veruje jer je to jedno od opštih mesta u stvaralaštvu. Skali ne veruje Molderu, Votson ne veruje Holmsu, Federacija ne veruje Pikardu, itd.

alxxl

pre 10 godina

house se ne može uporediti sa lost-om npr. zbog priče: u lost-u ništa se ne zna ali se priča proteže kroz epizode (što je još gore, kako serija napreduje, sve je priča: do sada ste mislili jedno, ali to nije pravo, nego evo, novih činjenica), u house-u je (kao što je neko već napisao) kao kod šerlok holmsa pozadinska priča jeste ta koja povezuje, ali su epizode samostalne (čak mogu i da se gledaju samostalno).

inače (nikom da se ne ponovi) ja jesam doživeo "ovu seriju" uživo i to na porodičnom nivou - kada imaš konsultacije najrazličitijih lekara sa i bez ideja tri puta dnevno (često sam i ja bio prisutan, naročito zbog anamneze), kada se ništa ne zna - ni zbog čega je došlo do stanja, ni kako ga lečiti, kada se pacijent premešta skoro svakodnevno na najrazličitija odelenja, zahtev za transplantaciju (jetre) kroz međunarodnih institucija, kada imaš možda još par sati života, i kada se lekai stvarno bore i kada te guraju kroz vrata da ne smetaš...

jedina razlika je bila, što smo mi tu borbu izgubili, iako (inače mrzim lekare i zdravstveni sistem) su stvarno napravili sve da bi jedna mlada žena preživela, čak više nego što se očekivati može. i imam i svog "house"a, doduše manje namćorast, ali isto tako harizmatičan (iako još uvek mrzim lekare).

serija u nekim trenucima mnogo realističnija, nego što sam ja ikada mogao da zamišljam. godinama posle toga nisam mogao da pogledam epizode "house"a - previše je podsećalo na doživljaj.

Mr.Underhill

pre 10 godina

Kralj! Nevidjeni kralj. :)
Besprekorno odigrana uloga.
"I'm going to do you the biggest
favor one doctor can do another. I'm gonna stop you from killing your patient." i "If you can't be nice, why be a doctor?", moje omiljene, definitivno. :)))

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Ne postoji realna serija. Ili je fantazija ili su prenaglašeni likovi i radnja. To je sasvim normalno. Naravno da nema nigde na svetu bolnica u koju stalno stižu slučajevi koji su 1 u milion po svojoj specifičnosti, ali ako bi prikazivali tipičan bolnički dan, niko ne bi ni gledao. Pored medicine, serija se dosta dotiče psihologije pacijenata i lekara. Bolesti i simptome nisu izmišljali, tako da je bilo i edukativno i zanimljivo sa te strane. Lično nisam veliki fan serije, gledao sam je povremeno, ali smatram da je dobra. A ovi što kritikuju tuđe uspehe komentarima "serija nije realna" su uglavnom ljudi koji nikada ništa u životu nisu uradili pa ne znaju šta znači postići nešto ili napraviti i koliko je energije i truda potrebno za tako nešto.

Ivan M

pre 10 godina

Lori je super glumac, a to sto se patio je mogao da resi, doduse naustrb svog novcanika. Inace, jedan podatak: Lorijev otac je osvojio zlato u veslanju na OI 1948.

trio

pre 10 godina

Bar pogledajte na Vikipediji biografiju dotičnog gospodina. On, Stephen Fry i Emma Thompson su toliko toga uradili. Teško da je neki izazov 9 meseci godišnje snimati seriju- koja je odlična u poređenju sa sličnim iz branše.

dr. belaforte

pre 10 godina

Odlicno, mozda se konacno vrati snimanju 5. sezone Crne Guje.
Hvala B92, sad ste mi pukli neku nostalgiju, odoh odgledat epizodu Jeevsa i Woostera.
Fry & Laurie - kakvi genijalci.

Milosav

pre 10 godina

Obavezno pogledati Let them talk uzivo, bicete prijatno iznenadjeni njegovim muzickim talentom.
Sto se tice serije, nikada mi nije bilo jasno kako Britanac moze da "izgubi" svoj naglasak i govori kao pravi Amerikanac.

истина

pre 10 godina

моја омиљена серија, дегинитивно није за свакога тј за оне што жуве у бајкама . још жалим што нема више наставака, тај ноншалантни арогантни саркастични увредљиви хумор је нешто најбоље што сам гледао у животу. Поздрав Хју