Narodni muzej - rezultati i planovi

Završetak prve faze rekonstrukcije Muzeja Vuka i Dositeja, stalna postavka u novootvorenom Muzeju Lepenski vir, izložbe "Srbija, zemlja fresaka" i "Veličanstveni krater i njegova konzervacija" najznačajniji su rezultati Narodnog muzeja u ovoj godini, a u 2012. na prvom mestu je početak rekonstrukcije njegovog zdanja na Trgu Republike.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. neprijatan trenutak kad ti dodje drustvo iz inostranstva da poseti beograd, i redovno " vodi nas u neki muzej", a ja umirem od blama kad kazem "nema... svi se rekonstruisu"
  (fail, 31. decembar 2011 13:24)

  # Link komentara

 2. koliko god bilo pozitivno što zaposleni u muzeju ne podležu pritisku vlasti i njihovim igrama ipak ne mogu ovako autistično doveka...a više je nego očigledno da im je stalo do materijalne kulture koju zastupaju i, da,

  bitno da su se poltroni i puleni muzejskih radnika odmah javili da komentarišu kako im ne smeta afirmativno pisanje i da nam u caps locku objašnjavaju kako muzej ne radi...pauvre
  (mala vida, 31. decembar 2011 11:47)

  # Link komentara

 3. Posle deset godina od ukidanja Narodnog muzeja, počinje svašta da se priča... Da li su sva dela iz zbirke i dalje tamo? To su verovatno samo priče, ali baš zato, ne bilo loše da neka komisije uđe i popiše šta je još tamo?
  (Miki, 31. decembar 2011 09:52)

  # Link komentara

 4. Sramotan članak! Da živimo u nekoj normalnoj zemlji rukovodstvo muzeja i nadležni iz vlasti bi već odavno bili najureni sa funkcija. Organizovali ste dve izložbe u zgradi na Trgu a ogromno kulturno blago čami već deceniju u mraku. Za to vreme nas "prosvećuju" pevaljke, lopovi i sapunice. Umesto da od sramote ućitite vi se još hvalite. Stidite se!
   (Faust, 31. decembar 2011 08:52)

  # Link komentara

 5. Narodni muzej-najveca nacionalna sramota u poslednjoj deceniji!Ali je najveca krivica za to u vlasti koja ovaj problem ignorise tj. verovatno je to samo jos jedan od nacina da neko pokupi drzavne pare...a narod samo gleda, trepce i cuti...a narod, ako je ikada i znao sta se sve nalazi u depoima NM, do sada je vec i zaboravio...kakvo blago je u rukama ove institucije. Kultura je vec dugo vremena poslednja rupa na svirali u ovoj drzavi,sto je jedno od nasih najvecih sramota. Mi smo kao neka velika nacija?! Nacija koja svoje kulturno blago ne da ne cuva nego ga i unistava...ovo i bela kuga su 2 razloga zbog kojih ce srbija(namerno malim slovom;jer nismo zasluzili bolje) sigurno nestati kad tad!
  (zaposlen u kulturi, 31. decembar 2011 07:18)

  # Link komentara

 6. Protiv afirmativnog pisanja koje napokon ne sadrzi ni trunku kataklizmaticne, depresivne i problemima zasute svakodnevice nemam nista. Sasvim je uredu za promenu biti afirmativan.Iz toga razloga ne mislim da je sramotno napisati ovakav tekst o Muzeju koji "ne radi" vec godinama. Slazem se da rekonstrukcija traje sramotno dugo ali cinjenica da je muzej koji NE RADI organizovao 33 izlozbe u toku protekle godine svakako zasluzuje pohvalu. Ne znam koliko su izlozbi tokom 2011. organizovali muzeji koji RADE ali smatram da aktivnosti Narodnog muzeja svakako zasluzuju pohvalu.
  (Vida, 31. decembar 2011 06:50)

  # Link komentara

 7. Za pocetak bi mogli da operu prozore.
  (Sergije, 31. decembar 2011 02:20)

  # Link komentara

 8. Mozda je zatvoren da bi krali nesto iz arhiva!
  (dana, 31. decembar 2011 02:19)

  # Link komentara

 9. Mislim da je sramotno napisati jedan ovako afirmativan članak o Narodnom muzeju, jer svi znamo da muzej ne radi već skoro celu deceniju. Još odavno se obećava to idejno rešenje... Pritom, fond muzeja je izuzetno bogat i nije teško iz njega izdvojiti materijal za 33 izložbe godišnje (po zemlji i inostranstvu), ako sam dobro razumela), što je minoran broj za našu (trebalo bi) najveću muzejsku istituciju. Teško je raditi više od minimuma. Budžeti možda jesu sve manji i manji, ali aktivnost je gotovo neprimetna široj javnosti. Sramota za Muzej i još veća sramota za "evropsku" Srbiju.
  (Ana, 30. decembar 2011 19:49)

  # Link komentara

 10. Potemkinova sela
  (Katarina, 30. decembar 2011 17:57)

  # Link komentara

 11. U suštini ništa nisu rekli. Sve će biti.... ali ne zna se kada.
  (Pospani Miodrag, 30. decembar 2011 15:35)

  # Link komentara