Ponedeljak, 11.07.2011.

08:51

Exit IV dan: Iskustvo pre svega

Izvor: Piše: Vladimir Skoèajiæ

Exit IV dan: Iskustvo pre svega IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

BaneNS

pre 12 godina

Ovo mi je 8. exit, i da nije bilo Grindermana i Discipline Kicme poslednje vece, bio bi najlosiji. Ko god kaze da je ovo najbolji Exit ili nije bio dovoljno cesto na Exitu, ili je neobjektivan ili laze. Pogledajte npr ko je sve bio 2006. (Franz Ferdinand, Morrissey, Billy Idol, Pet Shop Boys, The Cardigans, The Cult, HIM , Scissor Sisters ,David Guetta,Eric Prydz,Junior Jack,Steve Angello...) Po meni ove godine jedino je Dance arena opravdala ocekivanje, Main je bio prilicno dosadan kad se sve sabere, Fusion nikad losiji... Takodje cini mi se da organizacija unutar tvrdjave je iz godinu u godinu losija. Zao mi je sto su neki stejdzevi ukinuti, kao npr World Music Stage (gde su svirali Ortodox Celts, Saban Bajramovic,...). Isto mi smeta sto je poslednji film u 12. Ko gleda filmove u to vreme? Ranije smo dolazili u 5 -6 ujutru kada se malo smorimo da se opustimo uz neki film.
Nadam se da ce exit tim prestati da dovodi osrednje britanske bendove i muzicare( ako vec insistirate na britanske zbog velikog broja britanaca dovedite bar neku zvezdu (Whitesnake, Ozzy Osbourne,Coldplay,Deep Purple,Motörhead,Radiohead...))

Abadon

pre 12 godina

Prvo me je iznervirao onaj Slobodan Vujanović i njegovo lupetanje na račun Kejva ali ovaj članak je okej. Grinderman jesu bili FANTASTIČNI. Bio sam na dosta koncerata i nisam veeeeliki fan Kejva ali - kapa dole.

veteran exita

pre 12 godina

Nakon 9 Exita (preskocio 1 od 2002), odgovorno tvrdim, ovaj je bio najbolji do sada.
Grindermen? Rijecima se ne moze opisati, to ste morali dozivjeti, ono kad zelite da iskocite iz svoje koze... Portishead? Najemotivniji koncert na Exitu ikada. Underworld? Najpozitivniji... Arcade Fire? Sve najnajnaj.....
Jedino razocarenje bila je Groove Armada, znao sam da je dj set i bio sam spreman na experiment, ali ovo je bio jedan los eksperiment. Nadam se da ce se vratiti pravljenju muzike i svirkama uzivo.

TARBIGNO

pre 12 godina

Svaka čast za članak! Lepo je pročitati konačno neki ozbiljan članak o ovogodišnjem Exitu koji se ne bavi brojem posetilaca,količinom zaplenjenih aspirina i time šta jede basista Portisheada pred koncert nego - MUZIKOM!
I da ovaj Exit jeste jedan od najboljih,mozda i najbolji,a vi slobodno kukajte za wu tang klanom i snup dogom...

nije mi jasno

pre 12 godina

Mick Jones je stari vuk, ali sticaj okolnosti mi nije dozvolio da pogledam Big Audio Dynamite... A da budem iskren, posle koncerata koje su odsvirali Portishead i Grinderman, nije da mnogo žalim zbog toga... Dakle, kada se podvuče crta, Portishead su u osamdesetak minuta pokazali kako „matorci“ u 21. veku spajaju noise, pop, kraut rock, elektronika i trip hop...Nick je svirao gitaru (svesno i s namerom loše, ali mnogo bolje nego što sam očekivao) i povremeno korg klavijature, dok je Warren bio i ostao lud u pravom smislu te reči, bez obzira da li svira gitaru, violinu, bubanj ili vrišti odozdo (da, vrišti odozdo). Nesputan i slobodan duh. To je Warren. Martin i Jim su vizuelno bili najviše straight u celom bendu, ali je zvuk njihove ritam sekcije bio sve osim straight... A da autor predje na MAJU NIKOLIC i MILOSA BOJANICA,manje ce da zamara mozak i da se frlja sa terminima i nafrakace ce clanak ocas posla ? p.s. nije mu zao sto MU STICAJ OKOLNOSTI NIJE DOZVOLIO DA ''POGLEDA'' B.A.D. !!!

muzicki pokovan srbin

pre 12 godina

nadam se da ce jednog dana dovesti na exit THE ROLLING STONES,ali pod uslovom da budu predgrupa cedi cvorku ili dzimi barki ?

11-Mihajlovic

pre 12 godina

Ja se izvinjavam coveku,ako mu je to bila namera,onda sam ja pogresno razumeo. Ovaj tekst je i ok,ali ima jos neka kolumna cini mi se,pored ove,i tako nekako kad citam te tekstove osecam neki negativan naboj,i stavljaju se u poziciju kako su oni iznad nas i oni treba nama da docaraju sta valja,a sta ne. Ja sam samo to pokusao da kazem,da ne vidim smisao takvog pristupa,mozda nisam u pravu,al' to je samo moje misljenje :) Pozdrav

novisad

pre 12 godina

(11-Mihajlovic, 11. jul 2011 16:26)
mislim da si malo promashio. ja mislim da podsmeh autora nije ishao bendu Faithless (koji su fantastichni ma ko shta rekao) nego fanovima koji slushaju to i samo to i hoce jedino to na exitu. svake godine.

11-Mihajlovic

pre 12 godina

Citam ove tekstove sto pisete vi sa B92,u vezi sa Exitom,i zaista ne znam sta ste vi umislili ko ste,neki veliki muzicki kriticari i poznavaoci,i kao vi treba nama ostalima da solite pamet? Zaista ne razumem poentu ovih tekstova,kao vas dozivljaj Exita,i kao prosipanja vaseg velikog "muzickog obrazovanja". Ti sad mene treba da ubedis da je Faithless los bend,a da si ti sofisticiran zato sto slusas Nick Cavea? Ovim ne zelim da kazem nista lose za Nick Cave-a i njegov bend,vec samo na racun vasih komentara. Totalna besmislica,isto kao i komentari na racun toga da Exit propada,i da je to ocajan dogadjaj,mi Srbi svoje ne znamo ceniti i to je jedna velika i zalosna cinjenica! Ako vam se ne svidja da za 70 evra (EJ zamisli cak 70 evra,koji festival je jos tako skup??) idete na 4 dana festivala,onda nemojte ni ici,al onda nemojte ni da pljujete ceo festival zato sto vam ne dovode vase fiks ideje i muziku po vasoj zelji,a mogu pritom sigurno i da kazem da vecinu ovih muzicara sto su ove godine bili niste ni probali da poslusate,a ispljuvali ste ih. Cinjenica da je ovo dogadjaj koji promovise nasu zemlju u inostranstvu,i koji moze sutra da podstakne i razvoj turizma,ali zasto bi mi to znali da cenimo,daj da pljujemo dok mozemo,jel da? Eto i ja da ispametujem malo,kad vec svakakvi zasluzuju da ostave komentar.

fun-da-mental

pre 12 godina

"Koncert koji su Grinderman sinoć odsvirali na Exitu beše esencija onog što se zove rock and roll." Koncert je bio super, ali zaboga, na kakvim koncertima si ti do sada bio???

NNN

pre 12 godina

Fenomenalan tekst
(bar meni, jer izgleda kao da si delove isčeprkao iz moje glave :))
Posebno mi se svidelo što delimo dva utiska u vezi Portishead-a:
- "Sonic Youth" + Beth u publici! (ja sam do tad imao utisak da pere ruke posle svakog rukovanja)

A Grinderman do skoro uopšte nisam slušao (iako su me ubeđivali da je fenomenalan) i kad sam konačno "popustio" začudio sam se koliko su bili u pravu, ali ovo što sam sinoć čuo (i video :)) je još 100 puta bolje (celo jutro mi je u glavi "...tippie toe, tippie toe" :D)

Meni najbolje veče ikad na Exit-u (naravno, uz Stooges-e kad sam zaprosio ženu :))
Portishead i Kejv su mi u top 10 pa je super što su ih uparili :)

najgorost

pre 12 godina

jasno se vidjelo da je portishead prehvaljen bend, niti je Gibons neki voklal (šta više očajna je!), niti tu ima songova. Pa čak ni posljednji album nema ništa nego šarenu (tačnije mračno jednoličnu) laž forme koja nema sadržaj i svrhu. Mračnjaštvo i depresija znaju da izgledaju magično, avangardno, mnogi se prime na to a ne vide da tu nema ničeg više... Šteta što nisu svirali jedan od mojih favorita, All Mine sa drugog albuma..

Grinderman... mi je povratio vjeru u rock. Cave kao Morrison u bendu koji svira kao The Stooges! Kejv koji je spucao nogom gitaristu i to u leđa! Rock sa energijom kakve više nema!

Samo je exit prošle godine bio lošiji od ovog. Grinderman je poput FNM lani, kao posljednji koncert, jedini opravdao moju odluku da pazarim kartu za ovaj iskomercijalizovan festival koji je u ovoj zemlji sve više stvar luksuza.

Nastao iz energije i kao reakcija na mračne 90te, exit svojom orijentaciom na urbanu, od NME hvaljenu muziku, danas predstavlja pridvaranje potrošačkom društvu i konformizmu.

Kako ono reče Jarvis? Kako vi nalazite ulaz na ovaj fest, kad je sve exit?

syndum

pre 12 godina

najbolji?!?!?!? ahahahahahahahahahahahahaahahahah...!!!!!! nadam se da je ovo ironicno. i drugo, jel fanovi faithless-a i koshina treba da se stide necega? ne kontam...

NNN

pre 12 godina

Fenomenalan tekst
(bar meni, jer izgleda kao da si delove isčeprkao iz moje glave :))
Posebno mi se svidelo što delimo dva utiska u vezi Portishead-a:
- "Sonic Youth" + Beth u publici! (ja sam do tad imao utisak da pere ruke posle svakog rukovanja)

A Grinderman do skoro uopšte nisam slušao (iako su me ubeđivali da je fenomenalan) i kad sam konačno "popustio" začudio sam se koliko su bili u pravu, ali ovo što sam sinoć čuo (i video :)) je još 100 puta bolje (celo jutro mi je u glavi "...tippie toe, tippie toe" :D)

Meni najbolje veče ikad na Exit-u (naravno, uz Stooges-e kad sam zaprosio ženu :))
Portishead i Kejv su mi u top 10 pa je super što su ih uparili :)

11-Mihajlovic

pre 12 godina

Citam ove tekstove sto pisete vi sa B92,u vezi sa Exitom,i zaista ne znam sta ste vi umislili ko ste,neki veliki muzicki kriticari i poznavaoci,i kao vi treba nama ostalima da solite pamet? Zaista ne razumem poentu ovih tekstova,kao vas dozivljaj Exita,i kao prosipanja vaseg velikog "muzickog obrazovanja". Ti sad mene treba da ubedis da je Faithless los bend,a da si ti sofisticiran zato sto slusas Nick Cavea? Ovim ne zelim da kazem nista lose za Nick Cave-a i njegov bend,vec samo na racun vasih komentara. Totalna besmislica,isto kao i komentari na racun toga da Exit propada,i da je to ocajan dogadjaj,mi Srbi svoje ne znamo ceniti i to je jedna velika i zalosna cinjenica! Ako vam se ne svidja da za 70 evra (EJ zamisli cak 70 evra,koji festival je jos tako skup??) idete na 4 dana festivala,onda nemojte ni ici,al onda nemojte ni da pljujete ceo festival zato sto vam ne dovode vase fiks ideje i muziku po vasoj zelji,a mogu pritom sigurno i da kazem da vecinu ovih muzicara sto su ove godine bili niste ni probali da poslusate,a ispljuvali ste ih. Cinjenica da je ovo dogadjaj koji promovise nasu zemlju u inostranstvu,i koji moze sutra da podstakne i razvoj turizma,ali zasto bi mi to znali da cenimo,daj da pljujemo dok mozemo,jel da? Eto i ja da ispametujem malo,kad vec svakakvi zasluzuju da ostave komentar.

novisad

pre 12 godina

(11-Mihajlovic, 11. jul 2011 16:26)
mislim da si malo promashio. ja mislim da podsmeh autora nije ishao bendu Faithless (koji su fantastichni ma ko shta rekao) nego fanovima koji slushaju to i samo to i hoce jedino to na exitu. svake godine.

najgorost

pre 12 godina

jasno se vidjelo da je portishead prehvaljen bend, niti je Gibons neki voklal (šta više očajna je!), niti tu ima songova. Pa čak ni posljednji album nema ništa nego šarenu (tačnije mračno jednoličnu) laž forme koja nema sadržaj i svrhu. Mračnjaštvo i depresija znaju da izgledaju magično, avangardno, mnogi se prime na to a ne vide da tu nema ničeg više... Šteta što nisu svirali jedan od mojih favorita, All Mine sa drugog albuma..

Grinderman... mi je povratio vjeru u rock. Cave kao Morrison u bendu koji svira kao The Stooges! Kejv koji je spucao nogom gitaristu i to u leđa! Rock sa energijom kakve više nema!

Samo je exit prošle godine bio lošiji od ovog. Grinderman je poput FNM lani, kao posljednji koncert, jedini opravdao moju odluku da pazarim kartu za ovaj iskomercijalizovan festival koji je u ovoj zemlji sve više stvar luksuza.

Nastao iz energije i kao reakcija na mračne 90te, exit svojom orijentaciom na urbanu, od NME hvaljenu muziku, danas predstavlja pridvaranje potrošačkom društvu i konformizmu.

Kako ono reče Jarvis? Kako vi nalazite ulaz na ovaj fest, kad je sve exit?

TARBIGNO

pre 12 godina

Svaka čast za članak! Lepo je pročitati konačno neki ozbiljan članak o ovogodišnjem Exitu koji se ne bavi brojem posetilaca,količinom zaplenjenih aspirina i time šta jede basista Portisheada pred koncert nego - MUZIKOM!
I da ovaj Exit jeste jedan od najboljih,mozda i najbolji,a vi slobodno kukajte za wu tang klanom i snup dogom...

fun-da-mental

pre 12 godina

"Koncert koji su Grinderman sinoć odsvirali na Exitu beše esencija onog što se zove rock and roll." Koncert je bio super, ali zaboga, na kakvim koncertima si ti do sada bio???

syndum

pre 12 godina

najbolji?!?!?!? ahahahahahahahahahahahahaahahahah...!!!!!! nadam se da je ovo ironicno. i drugo, jel fanovi faithless-a i koshina treba da se stide necega? ne kontam...

11-Mihajlovic

pre 12 godina

Ja se izvinjavam coveku,ako mu je to bila namera,onda sam ja pogresno razumeo. Ovaj tekst je i ok,ali ima jos neka kolumna cini mi se,pored ove,i tako nekako kad citam te tekstove osecam neki negativan naboj,i stavljaju se u poziciju kako su oni iznad nas i oni treba nama da docaraju sta valja,a sta ne. Ja sam samo to pokusao da kazem,da ne vidim smisao takvog pristupa,mozda nisam u pravu,al' to je samo moje misljenje :) Pozdrav

veteran exita

pre 12 godina

Nakon 9 Exita (preskocio 1 od 2002), odgovorno tvrdim, ovaj je bio najbolji do sada.
Grindermen? Rijecima se ne moze opisati, to ste morali dozivjeti, ono kad zelite da iskocite iz svoje koze... Portishead? Najemotivniji koncert na Exitu ikada. Underworld? Najpozitivniji... Arcade Fire? Sve najnajnaj.....
Jedino razocarenje bila je Groove Armada, znao sam da je dj set i bio sam spreman na experiment, ali ovo je bio jedan los eksperiment. Nadam se da ce se vratiti pravljenju muzike i svirkama uzivo.

BaneNS

pre 12 godina

Ovo mi je 8. exit, i da nije bilo Grindermana i Discipline Kicme poslednje vece, bio bi najlosiji. Ko god kaze da je ovo najbolji Exit ili nije bio dovoljno cesto na Exitu, ili je neobjektivan ili laze. Pogledajte npr ko je sve bio 2006. (Franz Ferdinand, Morrissey, Billy Idol, Pet Shop Boys, The Cardigans, The Cult, HIM , Scissor Sisters ,David Guetta,Eric Prydz,Junior Jack,Steve Angello...) Po meni ove godine jedino je Dance arena opravdala ocekivanje, Main je bio prilicno dosadan kad se sve sabere, Fusion nikad losiji... Takodje cini mi se da organizacija unutar tvrdjave je iz godinu u godinu losija. Zao mi je sto su neki stejdzevi ukinuti, kao npr World Music Stage (gde su svirali Ortodox Celts, Saban Bajramovic,...). Isto mi smeta sto je poslednji film u 12. Ko gleda filmove u to vreme? Ranije smo dolazili u 5 -6 ujutru kada se malo smorimo da se opustimo uz neki film.
Nadam se da ce exit tim prestati da dovodi osrednje britanske bendove i muzicare( ako vec insistirate na britanske zbog velikog broja britanaca dovedite bar neku zvezdu (Whitesnake, Ozzy Osbourne,Coldplay,Deep Purple,Motörhead,Radiohead...))

muzicki pokovan srbin

pre 12 godina

nadam se da ce jednog dana dovesti na exit THE ROLLING STONES,ali pod uslovom da budu predgrupa cedi cvorku ili dzimi barki ?

Abadon

pre 12 godina

Prvo me je iznervirao onaj Slobodan Vujanović i njegovo lupetanje na račun Kejva ali ovaj članak je okej. Grinderman jesu bili FANTASTIČNI. Bio sam na dosta koncerata i nisam veeeeliki fan Kejva ali - kapa dole.

nije mi jasno

pre 12 godina

Mick Jones je stari vuk, ali sticaj okolnosti mi nije dozvolio da pogledam Big Audio Dynamite... A da budem iskren, posle koncerata koje su odsvirali Portishead i Grinderman, nije da mnogo žalim zbog toga... Dakle, kada se podvuče crta, Portishead su u osamdesetak minuta pokazali kako „matorci“ u 21. veku spajaju noise, pop, kraut rock, elektronika i trip hop...Nick je svirao gitaru (svesno i s namerom loše, ali mnogo bolje nego što sam očekivao) i povremeno korg klavijature, dok je Warren bio i ostao lud u pravom smislu te reči, bez obzira da li svira gitaru, violinu, bubanj ili vrišti odozdo (da, vrišti odozdo). Nesputan i slobodan duh. To je Warren. Martin i Jim su vizuelno bili najviše straight u celom bendu, ali je zvuk njihove ritam sekcije bio sve osim straight... A da autor predje na MAJU NIKOLIC i MILOSA BOJANICA,manje ce da zamara mozak i da se frlja sa terminima i nafrakace ce clanak ocas posla ? p.s. nije mu zao sto MU STICAJ OKOLNOSTI NIJE DOZVOLIO DA ''POGLEDA'' B.A.D. !!!

najgorost

pre 12 godina

jasno se vidjelo da je portishead prehvaljen bend, niti je Gibons neki voklal (šta više očajna je!), niti tu ima songova. Pa čak ni posljednji album nema ništa nego šarenu (tačnije mračno jednoličnu) laž forme koja nema sadržaj i svrhu. Mračnjaštvo i depresija znaju da izgledaju magično, avangardno, mnogi se prime na to a ne vide da tu nema ničeg više... Šteta što nisu svirali jedan od mojih favorita, All Mine sa drugog albuma..

Grinderman... mi je povratio vjeru u rock. Cave kao Morrison u bendu koji svira kao The Stooges! Kejv koji je spucao nogom gitaristu i to u leđa! Rock sa energijom kakve više nema!

Samo je exit prošle godine bio lošiji od ovog. Grinderman je poput FNM lani, kao posljednji koncert, jedini opravdao moju odluku da pazarim kartu za ovaj iskomercijalizovan festival koji je u ovoj zemlji sve više stvar luksuza.

Nastao iz energije i kao reakcija na mračne 90te, exit svojom orijentaciom na urbanu, od NME hvaljenu muziku, danas predstavlja pridvaranje potrošačkom društvu i konformizmu.

Kako ono reče Jarvis? Kako vi nalazite ulaz na ovaj fest, kad je sve exit?

syndum

pre 12 godina

najbolji?!?!?!? ahahahahahahahahahahahahaahahahah...!!!!!! nadam se da je ovo ironicno. i drugo, jel fanovi faithless-a i koshina treba da se stide necega? ne kontam...

fun-da-mental

pre 12 godina

"Koncert koji su Grinderman sinoć odsvirali na Exitu beše esencija onog što se zove rock and roll." Koncert je bio super, ali zaboga, na kakvim koncertima si ti do sada bio???

11-Mihajlovic

pre 12 godina

Citam ove tekstove sto pisete vi sa B92,u vezi sa Exitom,i zaista ne znam sta ste vi umislili ko ste,neki veliki muzicki kriticari i poznavaoci,i kao vi treba nama ostalima da solite pamet? Zaista ne razumem poentu ovih tekstova,kao vas dozivljaj Exita,i kao prosipanja vaseg velikog "muzickog obrazovanja". Ti sad mene treba da ubedis da je Faithless los bend,a da si ti sofisticiran zato sto slusas Nick Cavea? Ovim ne zelim da kazem nista lose za Nick Cave-a i njegov bend,vec samo na racun vasih komentara. Totalna besmislica,isto kao i komentari na racun toga da Exit propada,i da je to ocajan dogadjaj,mi Srbi svoje ne znamo ceniti i to je jedna velika i zalosna cinjenica! Ako vam se ne svidja da za 70 evra (EJ zamisli cak 70 evra,koji festival je jos tako skup??) idete na 4 dana festivala,onda nemojte ni ici,al onda nemojte ni da pljujete ceo festival zato sto vam ne dovode vase fiks ideje i muziku po vasoj zelji,a mogu pritom sigurno i da kazem da vecinu ovih muzicara sto su ove godine bili niste ni probali da poslusate,a ispljuvali ste ih. Cinjenica da je ovo dogadjaj koji promovise nasu zemlju u inostranstvu,i koji moze sutra da podstakne i razvoj turizma,ali zasto bi mi to znali da cenimo,daj da pljujemo dok mozemo,jel da? Eto i ja da ispametujem malo,kad vec svakakvi zasluzuju da ostave komentar.

BaneNS

pre 12 godina

Ovo mi je 8. exit, i da nije bilo Grindermana i Discipline Kicme poslednje vece, bio bi najlosiji. Ko god kaze da je ovo najbolji Exit ili nije bio dovoljno cesto na Exitu, ili je neobjektivan ili laze. Pogledajte npr ko je sve bio 2006. (Franz Ferdinand, Morrissey, Billy Idol, Pet Shop Boys, The Cardigans, The Cult, HIM , Scissor Sisters ,David Guetta,Eric Prydz,Junior Jack,Steve Angello...) Po meni ove godine jedino je Dance arena opravdala ocekivanje, Main je bio prilicno dosadan kad se sve sabere, Fusion nikad losiji... Takodje cini mi se da organizacija unutar tvrdjave je iz godinu u godinu losija. Zao mi je sto su neki stejdzevi ukinuti, kao npr World Music Stage (gde su svirali Ortodox Celts, Saban Bajramovic,...). Isto mi smeta sto je poslednji film u 12. Ko gleda filmove u to vreme? Ranije smo dolazili u 5 -6 ujutru kada se malo smorimo da se opustimo uz neki film.
Nadam se da ce exit tim prestati da dovodi osrednje britanske bendove i muzicare( ako vec insistirate na britanske zbog velikog broja britanaca dovedite bar neku zvezdu (Whitesnake, Ozzy Osbourne,Coldplay,Deep Purple,Motörhead,Radiohead...))

nije mi jasno

pre 12 godina

Mick Jones je stari vuk, ali sticaj okolnosti mi nije dozvolio da pogledam Big Audio Dynamite... A da budem iskren, posle koncerata koje su odsvirali Portishead i Grinderman, nije da mnogo žalim zbog toga... Dakle, kada se podvuče crta, Portishead su u osamdesetak minuta pokazali kako „matorci“ u 21. veku spajaju noise, pop, kraut rock, elektronika i trip hop...Nick je svirao gitaru (svesno i s namerom loše, ali mnogo bolje nego što sam očekivao) i povremeno korg klavijature, dok je Warren bio i ostao lud u pravom smislu te reči, bez obzira da li svira gitaru, violinu, bubanj ili vrišti odozdo (da, vrišti odozdo). Nesputan i slobodan duh. To je Warren. Martin i Jim su vizuelno bili najviše straight u celom bendu, ali je zvuk njihove ritam sekcije bio sve osim straight... A da autor predje na MAJU NIKOLIC i MILOSA BOJANICA,manje ce da zamara mozak i da se frlja sa terminima i nafrakace ce clanak ocas posla ? p.s. nije mu zao sto MU STICAJ OKOLNOSTI NIJE DOZVOLIO DA ''POGLEDA'' B.A.D. !!!

muzicki pokovan srbin

pre 12 godina

nadam se da ce jednog dana dovesti na exit THE ROLLING STONES,ali pod uslovom da budu predgrupa cedi cvorku ili dzimi barki ?

TARBIGNO

pre 12 godina

Svaka čast za članak! Lepo je pročitati konačno neki ozbiljan članak o ovogodišnjem Exitu koji se ne bavi brojem posetilaca,količinom zaplenjenih aspirina i time šta jede basista Portisheada pred koncert nego - MUZIKOM!
I da ovaj Exit jeste jedan od najboljih,mozda i najbolji,a vi slobodno kukajte za wu tang klanom i snup dogom...

NNN

pre 12 godina

Fenomenalan tekst
(bar meni, jer izgleda kao da si delove isčeprkao iz moje glave :))
Posebno mi se svidelo što delimo dva utiska u vezi Portishead-a:
- "Sonic Youth" + Beth u publici! (ja sam do tad imao utisak da pere ruke posle svakog rukovanja)

A Grinderman do skoro uopšte nisam slušao (iako su me ubeđivali da je fenomenalan) i kad sam konačno "popustio" začudio sam se koliko su bili u pravu, ali ovo što sam sinoć čuo (i video :)) je još 100 puta bolje (celo jutro mi je u glavi "...tippie toe, tippie toe" :D)

Meni najbolje veče ikad na Exit-u (naravno, uz Stooges-e kad sam zaprosio ženu :))
Portishead i Kejv su mi u top 10 pa je super što su ih uparili :)

veteran exita

pre 12 godina

Nakon 9 Exita (preskocio 1 od 2002), odgovorno tvrdim, ovaj je bio najbolji do sada.
Grindermen? Rijecima se ne moze opisati, to ste morali dozivjeti, ono kad zelite da iskocite iz svoje koze... Portishead? Najemotivniji koncert na Exitu ikada. Underworld? Najpozitivniji... Arcade Fire? Sve najnajnaj.....
Jedino razocarenje bila je Groove Armada, znao sam da je dj set i bio sam spreman na experiment, ali ovo je bio jedan los eksperiment. Nadam se da ce se vratiti pravljenju muzike i svirkama uzivo.

11-Mihajlovic

pre 12 godina

Ja se izvinjavam coveku,ako mu je to bila namera,onda sam ja pogresno razumeo. Ovaj tekst je i ok,ali ima jos neka kolumna cini mi se,pored ove,i tako nekako kad citam te tekstove osecam neki negativan naboj,i stavljaju se u poziciju kako su oni iznad nas i oni treba nama da docaraju sta valja,a sta ne. Ja sam samo to pokusao da kazem,da ne vidim smisao takvog pristupa,mozda nisam u pravu,al' to je samo moje misljenje :) Pozdrav

Abadon

pre 12 godina

Prvo me je iznervirao onaj Slobodan Vujanović i njegovo lupetanje na račun Kejva ali ovaj članak je okej. Grinderman jesu bili FANTASTIČNI. Bio sam na dosta koncerata i nisam veeeeliki fan Kejva ali - kapa dole.

novisad

pre 12 godina

(11-Mihajlovic, 11. jul 2011 16:26)
mislim da si malo promashio. ja mislim da podsmeh autora nije ishao bendu Faithless (koji su fantastichni ma ko shta rekao) nego fanovima koji slushaju to i samo to i hoce jedino to na exitu. svake godine.