1. Zaista sjajan tekst koji stvari postavlja na svoje mesto, bilo je zadovoljstvo pročitati ga.
  (Tanja, 14. januar 2022 18:43)

  # Link komentara

 2. Bravo za tekst
  (zuma, 10. novembar 2021 06:20)

  # Link komentara

 3. Upravo. Čitam Sali Runi i očekujem otklon, katarzu glavnog lika sa svim njegovim površnim pogledima, da signaliziranja vrline naiđe na zid iskušenja stvarnog života. Npr. zatrudni lik ili nešto slično, ajmo porodica baci levičarenje kroz prozor, grize život. Pomislim ma ne zajebava se tek će život da ošamari lika, ono ništa se ne dogodi, ćorak. Brate ona nema nikakvu distancu u odnosu na svoje likove, njeni likovi su portparoli nje same. Njene knjige su, paradoksalno, vredne jer nam otvaraju prozor ispraznosti onih koji je promovišu. Dakle, relevantna je.
  (travis bickle, 9. novembar 2021 19:06)

  # Link komentara

 4. Ruku na srce nisam čitala njene romane, ali tekst tako dobro opisuje ogromnu većinu popularne savremene literature. U njoj ima toliko neoriginalnosti, jednoumlja, dogmatskog rzamišljanja, karikaturnih likova, sve je crno ili belo, bez nijansi, puno maralizovanja i nametanja svog političkog stava, užasno banalno. Tačno se oseti to kalkulisanje da se podiđe prihvaćenim stavovima današnje woke relogije. Ja donekle razumem ljude koji rade u toj industriji, oni bar zarađuju na tome, ali ljude koji čitaju i primaju se na to, to je prosto neshvatljivo, ili su teški mediokriteti, ili su zombi. Potpuno sam sigurna da će sva ova dela biti uskoro zaboravljena, a da će u budućnosti ljudi naše doba videti kao mračno doba, sa užasnim kvalitetom umetnosti, bar ove koja se propagira. Zato treba čitati klasike, da se spere ukus književnosti koja se štancuje na kursevima kreativnog pisanja.
  (Milajedraga, 9. novembar 2021 14:25)

  # Link komentara

 5. Slažem se. Pročitala sam sve tri knjige kako su izlazile i sigurna sam da će vrednost imati samo za jednu generaciju čitalaca, neće preživeti vreme.
  (Nata, 9. novembar 2021 10:22)

  # Link komentara

 6. Konačno da neko kaže istinu i to na argumentovan način. Pročitala sam sve tri knjige igrom slučaja i komentarisala s više ljudi, uglavnom kolega i svi su oduševljeni njenim knjigama. Nisam imala nikoga na svojoj strani. Imala sam svoj stav, skoro isti ovakav.
  (aLeksandra, bg, 8. novembar 2021 19:39)

  # Link komentara

 7. Dopada mi se ova analiza.
  Iskreno se nadam da bar neki Zetsi čitaju klasike.
  (Sonja, 8. novembar 2021 16:39)

  # Link komentara

 8. Odlična je Sali. Tako dobro, pametno a nepretenciozno osveženje. Sjajan stil, majstorski. Autentično, moderno
  (marra, 8. novembar 2021 13:42)

  # Link komentara

 9. Moram priznati da knigu nisam pročitala, ali da je pravo osveženje pročitati tekst koji u kome se stvari zovu pravim imenom!
  (Nevena, 8. novembar 2021 10:57)

  # Link komentara

 10. Cemu toliki frust prijatelju?
  (Bukmejker, 8. novembar 2021 09:00)

  # Link komentara

 11. Ej, svaka čast za tekst, sce si rekao istinu. Izbebqđujuće je što su ti dozvoli da nazoveš stvari i ljude i situacije pravim imenima. Jer, ipak je zabranjeno debile nazvati debilima. Živeo vudi alen, henri miler, bukovski, dostojevski i selin!!!
  (Misa, 7. novembar 2021 21:35)

  # Link komentara