1. jedini bend iz tog perioda koji je nesto vredeo je Patareni
  (B92, 30. oktobar 2021 20:48)

  # Link komentara

 2. Lepo reče dole jedan svi mlađi od 40 godina nisu uputni da komentarišu ništa što se tiče jugoslovenskog roka
  (Ivan, 27. oktobar 2021 12:15)

  A stariji od 40 godina mogu da komentarišu današnju muziku? Ivane, vrati se u Jugoslaviju, tu divnu bajku u kojoj vlada običan narod, gde se svi vole i svi slušaju rok muziku. Vidiš, ima jedan mali problem pošto je tvoj omiljeni političar umro još 1980. Rok muzika će umreti otprilike 2040. godine jer mi mladi to smeċe ne slušamo.
  (Baba Tića, 27. oktobar 2021 17:03)

  Neko ko sebe smatra pripadnikom mladih, a sebe potpisuje kao Baba Tića, prvoklasni je troler na čije postove se navukla gomila naivnih komentatora ove teme. Ukoliko to pak nije slučaj, onda su sigurno uveli internet za korisnke usluga klinike "Dr. Laza Lazarević".
  (Zlo i naopako, 28. oktobar 2021 14:28)

  # Link komentara

 3. Koja sramota,pa zar i u muzici po nacionalnom da se glasa,zar je moguce da ovi iz srbije ne spomenu Plavi Orkestar za kojim su njihove tinejdzerke piskale,ili Zabranjeno Pusenje koji su otpoceli jedan novi pravac,ili Zdravko Colic koji pjeva skoro 50godina istim kvalitetom,ili jedan Merlin i Hari Mata Hari,zar bas niko od nabrojanih nije zasluzio da bude na toj listi,a jedan Zvonko Budimir ili Franc jesu.
  (Sarajevo, 27. oktobar 2021 11:58) Koja sramota,pa zar i u muzici po nacionalnom da se glasa,zar je moguce da ovi iz srbije ne spomenu Plavi Orkestar za kojim su njihove tinejdzerke piskale,ili Zabranjeno Pusenje koji su otpoceli jedan novi pravac,ili Zdravko Colic koji pjeva skoro 50godina istim kvalitetom,ili jedan Merlin i Hari Mata Hari,zar bas niko od nabrojanih nije zasluzio da bude na toj listi,a jedan Zvonko Budimir ili Franc jesu.
  (Sarajevo, 27. oktobar 2021 11:58)

  Na stranu to što se ne slažem u vezi seljane koju si naveo, ali ko je sad Zvonko Budimir? Ko je Franc (Lačni Franc, možda?!?)?
  (Internet svašta trpi, 27. oktobar 2021 19:57)

  # Link komentara

 4. Pratim pop rok od 85 1.Bajaga i instruktori,2.Riblja corba,3.Bijelo dugme,4.Plavi orkerstar,5.Crvena jabuka,6.Hari mata hari,7.Valentino,8.Merlin,Boris Novkovic,9.Bolero,10.ITD bend,11.Viktorija,12.Kerber,13.Balasevic,14.Galija,15.Slomljena stakla,16.Magazin,17.Prljavo kazaliste,18.Parni valjak,19.Zabranjeno pusenje,20.Zana
  (Goran, 27. oktobar 2021 17:52)

  # Link komentara

 5. Lepo reče dole jedan svi mlađi od 40 godina nisu uputni da komentarišu ništa što se tiče jugoslovenskog roka
  (Ivan, 27. oktobar 2021 12:15)

  A stariji od 40 godina mogu da komentarišu današnju muziku? Ivane, vrati se u Jugoslaviju, tu divnu bajku u kojoj vlada običan narod, gde se svi vole i svi slušaju rok muziku. Vidiš, ima jedan mali problem pošto je tvoj omiljeni političar umro još 1980. Rok muzika će umreti otprilike 2040. godine jer mi mladi to smeċe ne slušamo.
  (Baba Tića, 27. oktobar 2021 17:03)

  # Link komentara

 6. Po meni, ali samo po meni-Atomci,Smak,Divlje Jagode,YU Grupa,Generacija 5,Indeksi,Azra,Parni Valjak, Čorba,Bijelo Dugme,Kerber,Film,Aerodrom, EKV,Pop Mašina,Time,Osmi Putnik,Leb i Sol,Prljavo Kazalište,Vatreni Poljubac,Partibrejkers,Buldožer,Teška Industrija,Drugi Način,Zabranjeno Pušenje,Bulevar,Pankrti,Pomoranča,Idoli,Električni Orgazam,Van Gogh..... Ko će tu izabrati 10.Realno-Čola,Merlin,Hari Mata Hari,Plavi Orkestar nije rok.
  (Tomislav1963, 27. oktobar 2021 15:42)

  # Link komentara

 7. Jednostavno izanalizirajte ko ima najviše publike na beer festu i biće Vam jasno koji bendovi su naj....
  Riblja čorba,Bajaga,Yu grupa,Partibrejkersi,.........
  Na to možete da dodate još nekoliko grupa koje ne postoje.
  (Mitar, 27. oktobar 2021 14:41)

  # Link komentara

 8. Džoni bogotac, alfa i omega!
  (Nikola, 27. oktobar 2021 14:33)

  # Link komentara

 9. Lepo reče dole jedan svi mlađi od 40 godina nisu uputni da komentarišu ništa što se tiče jugoslovenskog roka
  (Ivan, 27. oktobar 2021 12:15)

  # Link komentara

 10. A ko to nije slušao Mizar i zašto ga ne svrstati u rock bend bez obzira što su kroz svoju muziku provlačili izvorni makedonski melos i što su se kao takvi razlikovali od drugih? Dobar je i Arhangel samo po nastanku ne znam da li mogu da se ubroje u Jugoslovenski rok jer su nastali nešto kasnije. Laibah?
  (Ivan, 27. oktobar 2021 12:09)

  # Link komentara

 11. Koja sramota,pa zar i u muzici po nacionalnom da se glasa,zar je moguce da ovi iz srbije ne spomenu Plavi Orkestar za kojim su njihove tinejdzerke piskale,ili Zabranjeno Pusenje koji su otpoceli jedan novi pravac,ili Zdravko Colic koji pjeva skoro 50godina istim kvalitetom,ili jedan Merlin i Hari Mata Hari,zar bas niko od nabrojanih nije zasluzio da bude na toj listi,a jedan Zvonko Budimir ili Franc jesu.
  (Sarajevo, 27. oktobar 2021 11:58)

  # Link komentara

 12. Bijelo Dugme nije rock muzika.
  (Kiza, 27. oktobar 2021 11:10)

  # Link komentara

 13. A gde su recimo Divlje jagode, Parni valjak, Kerber
  (Sasa, 27. oktobar 2021 08:38)

  # Link komentara

 14. Bjesovi Gornji Milanovac Srbija!
  (Baja, 27. oktobar 2021 05:22)

  # Link komentara

 15. To su bila vremena, pružio se ozbiljan rock. Bendova puno. Svi vi pamtite Dugme, a oni početkom 70 bili predgrupa Indexima. Svaki bend je imao svoj trenutak slave i značaja za muziku na ovim prostorima. Ono što je bilo karakteristično je da su bendovi iz BG bolje prolazili u Zg i obratno. Veliki povratnički koncert Čorbe je bio u Zagrebu. Posebno je bila interesantno Sarajevo sa svojom scenom. Vidim da se neko od fanova setio grupe 220 sa Dragom Mlinarcem, Buldožera, Koronu grupe ... Azra zauzima uvek dobro mesto, jer kad su se pojavili postali su hit i njihovi albumi su uvek zauzimali visoka mesta na večnim listama. Brega je uvek znao da gradi karijeru benda, tu je uvek morala biti neka " frka". Bilo je tu i odličnih pesama i tekstova. Leb i Sol, Smak i Atomsko sklonište su u to vreme bili fenomeni. Parni valjak sa svojim baladama. Kerber svakako ne smete zaboraviti. Grupu Time sa Dadom Topićem, kao ni Galiju koja je nepotrebno satanizovana. Dodao bi i Nešu i poslednju igru leptira. Ima tu još interesantnih bendova kao npr Film, Pankrti, Dorijan Grej, Crvena jabuka. Noviji talas su zauzeli Idoli, Laboratorija zvuka, Šarlo akrobata, Električni orgazam,Snčna Pot, Leibach i naravno nezaboravna EKV. Mnogo je tu još bilo malih i interesantnih bendova i pevača. Bilo je to zlatno vreme na svim poljima, pa tako i u muzici. Narodnjaci su imali veoma mali broj radio stanica, kao npr radio Šabac. Pop i rock su držali primat. Koncerata i turneja mnogo, a danas....
  (Lanmi, 27. oktobar 2021 05:00)

  # Link komentara

 16. Dzoni Stulic genijalac do ludila. Jos uvek traje. Dolaskom na ove prostore doneo bi euforiju. Mnogi bi otisli u senu.I konacno bi mladi prestali da slusaju turbo folk, kič, tehno, tv pink kič,... Strasno je uz kakvu NEmuziku odrastaju.Tonemo.Ko dozvoljova taj prmitivizam. Izvori bezmozgova...
  Inace Stulic ako stvarno hoce da dobije te sudove Bg, Zg. moze ako je prisutan na ovim prostorima, sve druga su prazna obecanja... A ima ponude i za pasos...Mozda Stulic nema petlju.
  (Marija, 27. oktobar 2021 01:01)

  # Link komentara

 17. Dzoni Stulic genijalac do ludila. Jos uvek traje. Dolaskom na ove prostore doneo bi euforiju. Mnogi bi otisli u senu.I konacno bi mladi prestali da slusaju turbo folk, kič, tehno, tv pink kič,... Strasno je uz kakvu NEmuziku odrastaju.Tonemo.Ko dozvoljova taj prmitivizam. Izvori bezmozgova...
  Inace Stulic ako stvarno hoce da dobije te sudove Bg, Zg. moze ako je prisutan na ovim prostorima, sve druga su prazna obecanja... A ima ponude i za pasos...Mozda Stulic nema petlju.
  (Marija, 27. oktobar 2021 00:59)

  # Link komentara

 18. @Stavljati Laibach i Anastasiu na listu sa ovim bendovima je bez veze, prvo što nisu rok bendovi, drugo što su svetlosnu godinu ispred drugih. Što se tiče Mizara , to je undergrund psihodelični rok, slabo poznat široj publici. Ne treba mešati mejnstrim bendove sa avangardom, jer su totalno druge dimenzije ukusa i stvaralaštva.
  (simboliko, 25. oktobar 2021 09:38)

  Pa kada vec zelis besmislenu raspravu... :) Prvo, ovde ne govorimo samo o mejnstrimu, vec je pitanje licnog afiniteta koji bendovi su kome znacili. Tako je navedeno u tekstu. Ovi koje sam nabrojao su meni znacili decenijama u nazad, tako da ne moram da ti se pravdam zbog licnog misljenja, niti trazim od bilo koga da ima isti ukus kao ja. Drugo, tvoje misljenje da je nesto bezveze zadrzi za sebe. Ako hoces slusaj Nove Fosile, nemam nista protiv, uostalom i oni su pomenuti u tekstu. Trece, imas malo problema sa artikulacijom zanrova. Laibach, Luna, Mizar i Anastasia su bendovi koji sviraju mesavine raznih zanrova, izmedju ostalog i dark wave/post punk/gothic rock/electro-industrial... Uglavnom vecina tih pravaca je proizasla iz rocka. Sto se Laibach-a konkretno tice, oni su imali jedan od vecih uticaja na ceo pravac u muzici koji se zove neue deutsche harte, ciji je recimo najpopularniji predstavnik Rammstein. Tako da ako po tebi Rammstein nisu rock, onda si u pravu, nije ni Laibach. Uglavnom, slusaj sta god hoces, ne interesuje me zaista, ja znam sta meni odgovara i prija.
  (Black, 26. oktobar 2021 15:08)

  # Link komentara

 19. Mladji od 40 god. teško da imaju predstavu o muzici 70-80.god.
  Bez rangiranja treba reći da su znacane grupe bile:
  Korni grupa, Yu grupa, Time, Buldozer, Atomsko skloniste, Parni valjak i po kvalitetu daleko ispred svih SMAK.
  Ovo je do 1980.
  (Dragan, 26. oktobar 2021 09:29)

  # Link komentara

 20. @Slusalac muzike od 80-ih na ovamo
  Kako ne stavi nijednog Dzoganija na listu.
  (Stojko, 26. oktobar 2021 09:04)

  # Link komentara

 21. @Baba Tica
  Ne secam se da sam ikada procitao nesto strasnije od ovih ionako infantilnih komentara. Ali drago mi je da si veoma precizan i svi koji imaju ikakvu rezervu prema tvojoj generaciji, prvenstveno jer smo je pravili, ne bi trebalo da ih imaju vise.
  Napredno, folk, pop, dovoljno.
  Zid izmedju vas i nas, kineski
  Zao mi je sto postojite, trebalo je da smo bili pametniji.
  (gargleblaster, 26. oktobar 2021 00:33)

  # Link komentara

 22. Dzoni bez konkurencije
  (Sd boka, 26. oktobar 2021 00:28)

  # Link komentara

 23. Grupa 220
  Korni grupa
  Indeksi
  Time
  Bijelo dugme
  Azra
  Smak
  Haustor
  Idoli
  Prljavo kazaliste
  Zabranjeno pusenje
  Lacni Franc
  Atomsko skloniste
  Disciplina kicme
  Riblja corba
  Leb i sol
  Bajaga i instruktori
  EKV
  Leibach
  Majke
  ........
  Je li to bilo tesko
  (Nebojsa, 26. oktobar 2021 00:26)

  # Link komentara

 24. Grupa 220
  Korni grupa
  Indeksi
  Time
  Bijelo dugme
  Azra
  Smak
  Haustor
  Idoli
  Prljavo kazaliste
  Zabranjeno pusenje
  Lacni Franc
  Atomsko skloniste
  Disciplina kicme
  Riblja corba
  Leb i sol
  Bajaga i instruktori
  EKV
  Leibach
  Majke
  ........
  Je li to bilo tesko
  (Nebojsa, 26. oktobar 2021 00:25)

  # Link komentara

 25. Dzoni na prvom mjestu
  (Ds boka, 26. oktobar 2021 00:18)

  # Link komentara

 26. Dzoni na prvom mjestu
  (Ds boka, 26. oktobar 2021 00:17)

  # Link komentara

 27. Kakva bedastoća. Svako ko pamti to vreme zna da je Bijelo Dugme bilo najpopularnija rock grupa negde krajem 70-estih i početkom 80-estih. To što neki danas ne vole Bregovića, pa projektuju nešto na ono vreme je druga stvar. Krajem 80-etih najpopularniji su bili EKV i Crvena Jabuka, ali nisu imali istu publiku. Vredni pomena su bili još i Parni Valjak i Riblja Čorba. Ostali su bili samo zvezdice naspram pomenutih.
  (realno, 24. oktobar 2021 20:21)
  Za Azru prvi put čujem, a Cecu ne mogu da smislim! Lepa Brena barem je znala za takt i imala elektomotor u pozadini! Novi Fosili, naročito sa Đurđicom...!:) Ima toga puno, ali Dugmići su mi bili najbolji! U JNA sakupili smo novac, kupili gramofon i Dugmiće i po čitav dan je treštalo iz 4. nadstopja kasarne u SKOPJU! ŠTA BI DAO DA SI NA MOM MESTU! Jbg, a niko se nije javio da nas zaameni!:)
  (Slovenac 1952, 25. oktobar 2021 23:58)

  # Link komentara

 28. Štulića ne mogu nacrtanog vidit. Čudak i budala. Ali u njegovim tekstovima ima najviše onog nečeg..iskrenog. Uz to je dodao i ponešto korektne glazbe.
  Azra
  (Neno, 25. oktobar 2021 23:52)

  # Link komentara

 29. Neću da ulazim u redosled, ali moram da kažem da su tekstovi Riblje čorbe i Đorđa Balaševića nedostižni i neprevaziđeni.
  (A3, 25. oktobar 2021 23:34)

  # Link komentara

 30. Najpopularniji bend bivše Juge je "Bijelo dugme" i tu nema nikakve rasprave.Posle toga može i Čorba, Valjak ,Smak,Azra.....
  (koki, 25. oktobar 2021 23:14)

  # Link komentara

 31. Moj izbor najlepseg sto je exYu dalo, a bilo je bas mnogo dobre muzike :

  1. EKV
  2. Disciplina Kicme
  3. Zvonko Bogdan
  4. Dzej
  5. Haustor
  6. Bebi Dol
  7. Sladjana Milosevic
  8. Via Talas
  9. Toma Zdravkovic
  10 Darkwood Dub
  11 Oliver Mandic
  12 Bajaga
  13 Masimo Savic
  14 Kanda Kodza i Nebojsa
  15 Bjesovi
  16 Partibrejkers
  17 Elektricni Orgazam
  18 Del Arno Bend
  19 Riblja Corba
  20 Leb i Sol

  mada je bilo jos mnogo fatasticnih grupa i muzike
  (Slusalac muzike od 80-ih na ovamo, 25. oktobar 2021 23:11)

  # Link komentara

 32. Veliki poznavaoci muzike i priče o folk roku. Pa recimo jedna od svjetskih mega grupa Led Zeppelin je inspiraciju crpio iz Irske muzike. I mnogi drugi su to radili. Pa i Bijelo dugme. Bez Bijelog dugmeta, Smaka, Indeksa, Korni grupe, Yu grupe, Leb i sol, Azre, Parnog valjka, Idola, Riblje čorbe, Galije svaka lista nema smisla. Ne možete stavljati u istu rečenicu grupe sa 2-3 hita sa ovim mega grupama. I slažem se da je i EKV i Haustor prenaduvano. Pogledajte diskografiju i sami zaključite. Ako 1 pjesma pravi listu onda Divlji anđeli su tu. Zar ne?
  (Nbc, 25. oktobar 2021 23:09)

  # Link komentara

 33. Ko je živeo u tom vremenu zna da je Bijelo dugme bilo broj jedan, da mu je velika konkurencija bila grupa Smak, pa Parni valjak, Riblja čorba, Time, Atomsko sklonište...tek kasnije Azra i ostali. Ko nije uživo slušao ove grupe može drugačije da glasa. Pogledajte broj ljudi na kocertima.
  (Doca
  Jeste DOca,u pravo si.Samo ja bih malo prepravio tekst,i umesto ono ?velika kokurencija"-ja bih stavio samo konkurencija,jer Dugme stvarno nije imalo konkurenciju skoro nikakvu.Prvo oni,pa nema nekoliko mesta ,pa realno mozda Corba,ali samo u prva 3,mozda 4 albuma,Parni Valjak je bio popularniji to vreme od Azru,a Leb i Sol od Smaka.Jedno vreme ,radi Tife je poraslo i interesovanje i za Divlje jagode,i to je otprilike to.Ostali....neka se poredjaju kako im je volja,sto bi reko pokojni centarfor Milan Galic..
  (P.F.C.Sk., 25. oktobar 2021 22:02)

  # Link komentara

 34. @windfucker
  Mora da si dugo smisljao odgovor, ali na tvoju zalost, poenta teksta je NAJPOPULARNIJI bendovi u Jugoslaviji. Shodno tome, nisam siguran sta bi drugo moglo da oceni popularnost nego tirazi i posecenost koncerata.
  Sa druge strane, nemam sumnje da su Cecine pesme kvalitetnije nego "Dok padaju cuskije" ili neki slicni biseri stvaralastva koji su ovde pominjani. Pogotovo produkcijski...
  (m1k3, 25. oktobar 2021 19:51)

  # Link komentara

 35. Kerber bio popularniji osamdesetih no svi ostali a Rokeri s Moravu i od njih.
  (wizard*mtk, 25. oktobar 2021 19:35)

  # Link komentara

 36. Srebrna krila nr1
  (Place mi se, 25. oktobar 2021 19:06)

  # Link komentara

 37. Leb i Sol, Buldožer, LZB Vranešević, Idoli, Šarlo Akrobata, ASklonište, Lačni Franz, Time, KUD Idioti, Pankrti, EKV, Azra, Brejkersi, Rock mašina... Special tribute Indexi, Korni grupa, van konkurencije Čorba i Dugme. Siluete van van konkurencije
  (Svetislav, 25. oktobar 2021 19:01)

  # Link komentara

 38. Popularnost na stranu, svako iole normalan zna da je Smak najkvalitetniji bend koji je postojao na ovim prostorima. Takodje EKV je toliko izvikan bend, da to nije zdravo.
  (76er, 25. oktobar 2021 18:30)

  # Link komentara

 39. Azra prva zasluzeno, ali Corba druga sigurno.
  (Pancevo je slusalo rok, 25. oktobar 2021 16:50)

  # Link komentara

 40. @Da li si realan? Tonny Montano, tj. Velibor SPS Miljković je prvo počeo da svira bubnjeve, shvatio da to nije za njega, pa prešao na mikrofon, ali nikada (na žalost) nije shvatio da je to još manje za njega. Otkud njemu moćan glas, šta ti je?
  (Mr Majestyk, 25. oktobar 2021 09:36)

  Rekoh kad se svi zavitlavaju, sto da ja zaostajem. Da citiram velikog barda Tonija M., da ne budem jedan od onih koji su dosli u nas lepi beli grad Beograd pa preskakali tramvajske sine u strahu da ih struja ne udari. Inace, slazem se i secam se jednog legendarnog koncerta u KSTu gde je uspeo pola publike da otera kada je zanjakao. Nevidjen antisluhista.
  (radost evrope, 25. oktobar 2021 16:12)

  # Link komentara

 41. "Baba Tića"- Sad mi je na primer jako žao što znam da čitam
  (prc, 25. oktobar 2021 15:08)

  # Link komentara

 42. Svako pametno dete će se sećati Tropico, Lexington, OK i Amadeus benda dok će se bendovi iz bivše lažne države zaboraviti za 20-ak godina. I treba-lažna država, lažni prosperitet i lažna muzika!
  (Baba Tića, 24. oktobar 2021 20:51)

  Doživljavam transfer blama dok čitam ovaj komentar. Svaka sledeća generacija klinaca je sve gluplja i gluplja. O ukusu i da ne pričam.
  (Jao, nama, 25. oktobar 2021 08:20)

  Velika je sreća da su u tvojoj generaciji svi bili pametni i da su svi imali ukus za muziku. Podsetiću te da si odrastao u vremenu u kome je vladao jedan običan bravar-špijun koji se borio protiv srpske vojske u Prvom svetskom ratu. On i njegova bradata i nepismena družina su vladali 35 godina i tokom tog vremena su uništili pravoslavlje i narodnu muziku, posebno pre 1965. Ti moćnici koji su doneli kvaziblagostanje u bivšoj lažnoj državi su podržavali satanske bendove koji jedino agresiju i depresiju znaju da iskažu kroz svoje blentave tekstove. E na te karikature sa dugim kosama ste se ti i gomila generacija palili. Vi ste doneli i Slobu i Tadića, ali sada u naprednoj Srbiji imamo reč mi mladi, ljubitelji folka i popa. A vaš rok umire i za 20-ak godina ga gotovo više niko i neće slušati. Mene je blam vaše glupe generacije koja je slušala ono što vlast promoviše.
  (Baba Tića, 25. oktobar 2021 14:51)

  # Link komentara

 43. Garavi Sokak i nek sve izgori
  (Skakac f6, 25. oktobar 2021 14:41)

  # Link komentara

 44. Ne moze EKV pre Azre, ali drugaciji su to bendovi prosto.
  (Skakac f6, 25. oktobar 2021 14:40)

  # Link komentara

 45. Divlje jagode su mogle da budu vrh jer su oni jedino mogli da naprave inostranu karijeru.
  (Erik, 25. oktobar 2021 14:31)

  # Link komentara

 46. Haustor??? Ja sam '70, ma daj ljudi, Haustor imao dve pesme. Corba je bila ubedljiva. Pa samo mrtva priroda je imala veci tiraz nego svi tirazi Haustora, Kicme, Orgazma i EKV zajedno.
  Smesni ste, zaista... Cuj, Haustor i Idoli. To niko nije slusao osamdesetih.
  Ja sam obozavao Katarinu, ali secam se svirki, sredine osamdesetih kad su bili predgrupa onima koji su bili popularni. Toni Montano je imao vise ljudi na svirkama u KST-u nego oni. EKV je postao popularan sa komercijalom, od treceg albuma kada se potpuno gubi ona Katarina... SMAK nije ni postojao ni radio osamdesetih. Tocak je imao neke solo pokusaje, i to je to.
  Osamdesete su ona velikoj sceni obelezili Corba, Azra, Dugme, na maloj, Toni iPartibrejkersi Katarina...
  (m1k3, 24. oktobar 2021 20:08)

  Ako cemo gledati po prodatim albumima i koliko je ko imao ljudi na koncertu onda ispade i da Ceca ima kvalitetnu muziku :(((
  (windfucker, 25. oktobar 2021 13:34)

  # Link komentara

 47. a gde su tu garavi sokak i valentino
  svi ovi ostali mogu samo da im nose vodu
  (nemate pojma, 25. oktobar 2021 12:57)

  # Link komentara

 48. Ne znam za celu zemlju, ali u mom gradu (Smederevska Palanka) ubedljivo najpopularniji su bili KUD Idijoti.
  (Dušan, 25. oktobar 2021 12:06)

  # Link komentara

 49. "sto na tri noge bez i jednog cavla
  sjele su u 5 do ponoc da prizivaju duhove"
  (Kiki, 25. oktobar 2021 04:04)
  Uvek sam mislio da je umesto onih "duhova" trebalo da stoji "đavla". Pogotovo što već u sledećem stihu ide " U polutamnoj sobi, sklopile su svoje oči, ispruzile bijele prste i šaputale njegovo ime."
  Ovako je nedorečeno i nejasno čije su to ime šaputale te gospođe za stolom na 3 noge? Valjda je "prizivanje đavola" i onda bilo malo prejako za mediokritete i (malo)građane od Vardara pa do Triglava, pa Blažić ublažio.
  (Bumbarder, 25. oktobar 2021 11:54)

  # Link komentara

 50. (Kiki, 25. oktobar 2021 04:04)
  Dijelim isto mišljenje za Atomsko Sklonište, meni ubjedljivo najdraži bend. Imali su apsolutno sve, muziku, sjajne i ozbiljne tekstove, svi su bili odlični muzičari i ono što je bitno u funkciji benda. Pokojni Serđo Blažić, čovjek sa anđeoskim i neprevaziđenim glasom.
  (Džordž Kostanca, 25. oktobar 2021 11:54)

  # Link komentara

 51. Lijepo je vidjeti da i tovari znaju za Let3, Haustor, Kazaliste...ipak se radi o naciji kojoj su ekrem i dzej legende, djeca ih izucavaju u skoli
  (Ante P, 25. oktobar 2021 11:16)

  # Link komentara

 52. proširili su listu sa 10 na 20 i opet nije dosta, do popodne opet 500 komentara. moji najdraži bendovi exYu su Azra, Čorba, EKV, Haustor, Atomsko, Idoli, Buldožer, Pušenje, Idijoti i Dugme. najpopularniji su bili Dugme, Azra i Čorba.
  (Dubrovnik, 25. oktobar 2021 11:09)

  # Link komentara

 53. Čorba i Atomsko
  (..., 25. oktobar 2021 11:05)

  # Link komentara

 54. razlika izmedju popularnosti i kvaliteta tj.najboljeg je velika.ako si najpopularniji to ne znaci da si najbolji.

  ne mogu neke rok grupe da budu na listi ako su zacetnici turbo folka!!!svi znamo koje su to grupe.i onda su oni najpopularniji rok bendovi???nisu to je njesra!!!

  treba napraviti razliku izmedju rok folk bendova i pravih rokera,i onda napraviti razliku.ne moze recimo Belo Dugme,Riblja corba da budu rok bendovi,a ima ih jos.da li to neko konta???

  ova lista je bosanski lonac koji nema veze sa zdravom pameti.ima samo 7-8 pravih rokera i grupa,ostalo je sve folk rok!!!dzabe popularnost ako nisi svoj!!!
  (dd, 25. oktobar 2021 11:03)

  # Link komentara

 55. >> A na kom su mestu Osvajaci iz Kragujevca, sumadijski KISS?
  (Jole, 24. oktobar 2021 19:33) > To je muzika za do 30 godine i to samo zato što su bele i Hrišćanske kulture zatrovane takvim besmislom na uštrb muzike koja je prirodno izrasle iz različitih kultura sveta, što narodne što ozbiljnije i zabavne. Vrlo je malo izuzetaka u rok muzici da uopšte ima prirodnosti i ubedljivosti u prenošenju poruke/emocije. Uglavnom besmisleni, gnevni, nasilni pajaci, čiji je talenat za muziku toliko izvitoperen, zatrovan i pomračen da ne mogu da stvore ništa vredno. To je toliko očigledno da boli. Ne zna se da li su smešniji ili tužniji pajaci...
  ...
  Ko sluša rok, rep, tehno i sličnu antiumetnost i ispiranja mozga nakon 30. godine treba ozbiljno da se zamisli i da se upita zašto je ostao na nivou duhovnog razvoja i umetničkog ukusa srednje škole...
  (Jr, 24. oktobar 2021 19:44)
  (Mr Majestyk, 25. oktobar 2021 10:19)

  # Link komentara

 56. Niko nikad nije slusao rock scenu ostatka istocne evrope ali znaju 100% da je Yu scena bila najbolja posle engleske. Tipicna balkanska neukost na delu.
  (Nema nam pomoci, 25. oktobar 2021 10:13)

  # Link komentara

 57. Ljudi pisu bendove koje najvise vole... 80tih je ubedljivo najvecu publiku i popularnost imalo Bijelo Dugme koliko god smatrali tu muziku losom i ne voleli Bregovica ali to je fakt.
  Takodje tada je bilo Riblja Corba vs Azra, jos ta dva benda se mogu meriti po popularnosti sa gore navedenim, ostali dosta manje.
  (atomci, 25. oktobar 2021 10:07)

  # Link komentara

 58. (Black, 24. oktobar 2021 22:47)
  Stavljati Laibach i Anastasiu na listu sa ovim bendovima je bez veze, prvo što nisu rok bendovi, drugo što su svetlosnu godinu ispred drugih. Što se tiče Mizara , to je undergrund psihodelični rok, slabo poznat široj publici. Ne treba mešati mejnstrim bendove sa avangardom, jer su totalno druge dimenzije ukusa i stvaralaštva.
  (simboliko, 25. oktobar 2021 09:38)

  # Link komentara

 59. Kalember bio daleko najmocniji glas na sceni. Uz Dadu Topica i Tonija Montana.(nacionalizam?, 24. oktobar 2021 21:30)

  Da li si realan? Tonny Montano, tj. Velibor SPS Miljković je prvo počeo da svira bubnjeve, shvatio da to nije za njega, pa prešao na mikrofon, ali nikada (na žalost) nije shvatio da je to još manje za njega. Otkud njemu moćan glas, šta ti je?
  (Mr Majestyk, 25. oktobar 2021 09:36)

  # Link komentara

 60. @jr - ja slušam rok od svoje 15-te. Sada imam 45. I dalje slušam Metaliku. I dalje volim Depeshe mode. Ali isto tako volim i Mocarta, Baha... Volim i Sting i Poets of the fall... Duhovni razvoj se ne ogleda u tome kakvu ko muziku sluša. Upravo je to shvatanje klinaca u srednjoj. Sve je do pojedinca i njegove želje da uči. Nije mi jasna frustracija koja prosto izbija iz vašeg komentara. Ako vama nije po volji rok muzika, vi je nemojte slušati. Toliko je prosto.
  Svako dobro vam želim.
  (jeremija, 25. oktobar 2021 09:36)

  # Link komentara

 61. Grupa TIME i njihov prvenac pod istoimenim nazivom. Neprevaziđen do današnjih dana. Muzikalnost, vrhunska produkcija, instrumentalna i vokalna virtuoznost. Sledi ih Korni grupa i njihov "Put na istok" i Lebi Sol- Kao kakao. Slušajući emisiju Tri boje zvuka, vidim da ima sijaset super talentovanih pevača i bendova i jako se radujem zbog toga. Moji favoriti su Irie FM, Nikola Vranjković, Artan Lili...
  (jovan, 25. oktobar 2021 09:33)

  # Link komentara

 62. A gde je tu Boa? Prvi album je remek delo. Drugi nacin je takodje bio izvanredan bend i na koncertu i na ploci. Bilo je toga dosta...
  (Mnogo pamtim..., 25. oktobar 2021 09:25)

  # Link komentara

 63. Ja ipak mislim da je najpopularnija grupa bila Bijelo dugme. Punili su stadione i trajali najduže, na stranu lične preferencije i ukus.
  I Dragana Mirković je bila megapopularna, ali mora da se povuče pred Čolom. A i Brenom.
  Popularnost i kvalitet ne idu uvek zajedno.
  (Always look at the bright side of life, 25. oktobar 2021 09:20)

  # Link komentara

 64. Nakon 106 pročitanih komentara, mogu samo napisati sljedeće. Jedan je Johnny, jedna je Azra! Oni su svemir, svi ostali su najbolje što je slavenska rock duša ikada iznjedrila. Sretan sam što sa bio savremenik tom izuzetno stvaralački bogatom i ljudskosti prožetom dijelu povijesti ovog prostora. Vrijedilo je života.
  (Hr ip, 25. oktobar 2021 09:17)

  # Link komentara

 65. Nije bilo teško utvrditi ko su najpopularniji rok bendovi bivše Juge.
  A to su oni koji su prodali najviše ploča. Dakle izračunajte koliko je svaka grupa prodala ukupno ploča do 1991 godine, i dobicete najpouzdaniju moguću listu.
  I mislim da je tu Bijelo Dugme neprevazidjeno. Oni su bili prva grupa koja je imala preko 20 hiljada ljudi na koncertu, i prva grupa sa ovih prostora koju je MTV predstavio na svom kanalu.
  (Mare, 25. oktobar 2021 09:12)

  # Link komentara

 66. Ubedljivo najpopularniji rock sastav 80ih su bili Rokeri s Moravu.Ljudi su punili hale cele bivse Yugoslavije gde god se pojave. Ovi sto ih masovno pominjete vrlo cesto su svirali u polupraznim skolskim salama.
  (Tex Willer, 25. oktobar 2021 09:09)

  # Link komentara

 67. Popularnost je jedno, ali ne podrazumeva nužno i muzički kvalitet. Ovde se radi o listi najpopularnijih, a ne najboljih bendova i izvođača. Zato postoje dva gledišta – objektivno najpopularniji i omiljeni. Uglavnom ne uspevamo realno da sagledamo činjenice i pretresajući davno prošlo vreme lišimo stavove upliva neobjektivnosti. Stoga, one najdraže poistovećujemo sa najboljim.
  Sredinom 80-ih na prostoru SFRJ najpopularniji bendovi bili su Bijelo dugme i Riblja čorba, čiji su koncerti na beogradskom Sajmu (Hala 1) redovno bivali rasprodati. Nešto kasnije istu halu punio je i Bajaga sa instruktorima. Drugi izvođači nastupali su u značajno manjim prostorima. Kada se uporede tiraži, kao još jedan argument popularnosti, opet su Dugme i Čorba neprikosnoveni, jer su prodavali najviše ploča i kaseta. Kuriozitet je i da je tinejdžerska senzacija Plavi orkestar uspela da pomuniti redosled najpopularnijih i svoj debi album „Soldatski bal“ iz 1985 proda u neverovatnih 1.200.000 kopija, što je ostao rekordni tiraž u bivšoj zemlji. Ipak, oni su se ne mogu naći na listi jer je njihova zvezda kratko sijala, dok su pomenuti bendovi trajali tokom zlatnog perioda jugoslovenske rok muzike.
  Poetska estetika Milana Mladenovića, senzibilitet i šarm Vlade Divljana i melodičnost Filma, naročito iz novotalasne faze iz prve polovine 80-ih, za mene su ostale neprikosnovene kategorije kada se pokreće bilo kakva priča na temu ex-YU roka. A Ekatarina Velika broj 1 bez premca.
  (Nebo7, 25. oktobar 2021 09:08)

  # Link komentara

 68. Ha, ha...Novi Fosili...
  (stari fosil, 25. oktobar 2021 09:07)

  # Link komentara

 69. Smarate više sa tom EKV.
  (Ilija Toljaga, 25. oktobar 2021 09:05)

  # Link komentara

 70. dobro da Nis nije u Srbiju inace bi na listu videli i Kerber
  (murta i kurta, 25. oktobar 2021 08:58)

  # Link komentara

 71. Je l realno da nema Bajage u prvih 20?
  (Wolf, 25. oktobar 2021 08:54)

  # Link komentara

 72. Niške grupe, pre svega Kerber, te Galija, manje poznate Mama Rock i 90ih godina Novembar. Svakako bosanska tj. sarajevska scena je bila najjača!
  (cukce, 25. oktobar 2021 08:48)

  # Link komentara

 73. Oliver Mandic, 80-tih je bio ispred svog vremena.
  (molina, 24. oktobar 2021 23:00)
  Taj Mandic je takodje krao od koga je stigao a potpisivao kao svoje.
  (miki, 25. oktobar 2021 08:46)

  # Link komentara

 74. Niko ni da spomene moje Osvajače... Mislim to vec jesu 90-te
  (Young Flannagan, 25. oktobar 2021 08:37)

  # Link komentara

 75. Ko je živeo u tom vremenu zna da je Bijelo dugme bilo broj jedan, da mu je velika konkurencija bila grupa Smak, pa Parni valjak, Riblja čorba, Time, Atomsko sklonište...tek kasnije Azra i ostali. Ko nije uživo slušao ove grupe može drugačije da glasa. Pogledajte broj ljudi na kocertima.
  (Doca, 25. oktobar 2021 08:36)

  # Link komentara

 76. O ukusima ne vrijedi raspravljati. Niko ne može osporiti da je Bijelo Dugme bilo i ostalo najpopularniji bend, teško da će ih bilo koji bend dostići. Obzirom da nisu spomenuti, ja ću pomenuti Generaciju 5, dok je sa njima pjevao Goran Milošević, najveća faca tog vremena. Imali su hitove za koje je znala cijela bivša SFRJ.
  (Džordž Kostanca, 25. oktobar 2021 08:35)

  # Link komentara

 77. Индекси, Корни група... Били су инспирација и страним бендовима.
  Црвена Јабука је била рок бенд на првом албуму, док је био жив Дражен Ричл-Зијо (Пара). Већ други албум, иако има његових песама, одлази у другом смеру..
  Какви, црни Нови Фосили?
  Сарајево је било центар музике а тиме и рока.
  (Руска Душа, 25. oktobar 2021 08:25)

  # Link komentara

 78. Svako pametno dete će se sećati Tropico, Lexington, OK i Amadeus benda dok će se bendovi iz bivše lažne države zaboraviti za 20-ak godina. I treba-lažna država, lažni prosperitet i lažna muzika!
  (Baba Tića, 24. oktobar 2021 20:51)

  Doživljavam transfer blama dok čitam ovaj komentar. Svaka sledeća generacija klinaca je sve gluplja i gluplja. O ukusu i da ne pričam.
  (Jao, nama, 25. oktobar 2021 08:20)

  # Link komentara

 79. Moja subjektivna Top 3 lista:

  1. EKV
  2. Haustor
  3. Azra
  (Antraxxx, 25. oktobar 2021 08:15)

  # Link komentara

 80. Satan, Lajbah, Kud Idioti, Pekinška Patka, Psihomodo Pop, Osmi Putnik, Divlje Jagode, Električni Orgazam, Disciplina Kičme, Griva… svega je bilo od alternative, panka, metala, novog vala pa sve do Bajage. Velika, kvalitetna i raznovrsna produkcija.
  (tocka, 25. oktobar 2021 07:55)

  # Link komentara

 81. Po meni cela ex yu rock scena se može podelti na dva imena. Bijelo dugme kao najpopularniji, a Riblja čorba kao najbolji bend..
  (Obrad, 25. oktobar 2021 07:46)

  # Link komentara

 82. po momo misljenju Riblja corba!!! odrasla sam uz njih, kakve teskstove je Bora pravio ah
  (Modesti, 25. oktobar 2021 07:06)

  # Link komentara

 83. "Naj ti poljub narise usniceeee" i sjajni Lacni Franc.

  Pop i rok muzika osamdesetih, bila je po recima cuvenog bubnjara Cavke, jedna velika YU zurka. Mnogo je bilo grupa i grupica sa rado slusanim i pevusenim hitovima, sa plocom ili dve. Stvarnih stvaralaca na duze vreme nije bilo mnogo. Bez obzira na ukuse i nisu moj izbor, Bijelo Dugme je bilo najpopularnije i svaka im je od sedam ploca (ako ima vise, u redu je, pisem po secanju) bila planski najavljena, promovisana, razgrabljena i beskrajno slusana. Ima tu jos desetak grupa, i naravno, o ukusima ne vredi raspravljati.
  (Rale iz 6 Kaplara, 25. oktobar 2021 06:44)

  # Link komentara

 84. Ako je "Zabaranjeno pusenje" pank bend, sta su "Buldozer", "Pankrti" i "Pekinkska patka"? To t’ je, jaro, bosanski pank.
  (Dan, 25. oktobar 2021 05:00)

  # Link komentara

 85. Vidim da se mnogi citaoci bune o izboru grupa, ali ovo je izbor za 20 NAJPOPULARNIJIH BENDOVA bivse Juge, pa zato su na ovom spisku Crvena Jabuka, Plavi orkestar, Novi Fosili i sta ja znam ko sve ne. Ako cemo gledati na kvalitet, u svakom slucaju su na pr. slovenacki bendovi Lacni Franc i Miladojka Youneed mnogo kvalitetniji nego ona 3 pop-rock benda koje sam nabrojao. A kvalitetnih bendova ima jos puno...
  (Sasha, 25. oktobar 2021 04:21)

  # Link komentara

 86. Znate one snobove koji samo slusaju neki anonimni garazni bend a sve ostalo je komercijala za njih...To je tek posebna sorta
  (Ganges, 25. oktobar 2021 04:10)

  # Link komentara

 87. Najbolja rok grupa sa prostora bivše juge je Atomsko Sklonište.vrhunski muzičari,Serdjo Blazic vrhunski vokal.

  "kad je Džoni uzeo gitaru
  svi su osetili magičnu moc
  Podigli sretne ruke do neba
  I pevali sa njim dan i noć"

  "ej soferu kondukteru zaustavi vraćam kartu
  Jer nje nema na sedištu,sedištu sa brojem 8"

  "sto na tri noge bez i jednog cavla
  sjele su u 5 do ponoc
  da prizivaju duhove"

  "duša mi ulicom luta bez kaputa bez kaputa
  srce mi kuca jače spale su hlace"

  "dva brata rođena na zidu smrti
  da ne veruješ svojim ocima
  kuda oni jure..."

  "kupio sam sebi na dar
  jedan mali žuti kišobran"

  antologija!!!
  (Kiki, 25. oktobar 2021 04:04)

  # Link komentara

 88. A Parni valjak i Aki Rahimovski?
  (Goca, 25. oktobar 2021 04:03)

  # Link komentara

 89. Da bas stvar ukusa meni licno najveci bendovi su EKV,Corba ,Azra,Smak,Partibrejkersi,Atomsko,Bijelo dugme i Kerber.
  (Rambo, 25. oktobar 2021 03:50)

  # Link komentara

 90. Prva dva Rambova albuma su iz osamdesetih…ne znam da li se to racuna. Nije bio popularan, ali barem u uzlaznom trendu, dok su se manje-više svi ostali pomenuti ili raspadali ili nestajali. Bilo je to stvarno nešto novo.
  Ipak, čini mi se da je list pravljena po popularnosti ili čemu već, tako da Rambu u osamdesetim verovatno nije mesto, ali eto da penemo :)
  (Aca, 25. oktobar 2021 03:09)

  # Link komentara

 91. Od '90-tih do danas u HR definitivno Let 3, Hladno pivo, Psihomodopop. Bilo je odličnih pjevača koji su u dijelu karijere mijenjali žanr pogotovo kad su ušli u samostalne kao Giboni i Goran Karan ali odličnog glasa i ušli u pop vode. A od ranijeg vremena u HR prednjači riječki val pogotovo '80. Upišite riječki val na youtube i poslušajte.
  (Riječanin, 25. oktobar 2021 02:09)

  # Link komentara

 92. Ima većih kompleksaša. To su sve one pokondirene tikve koje preko tate i mame idu u državne muzičke škole i sviraju Šopena, Mocarta i smatraju da mi ne treba da postojimo, iako ti probijaju zvučne opne tako što 365 dana godišnje uvežbavaju 20-ak strana jedne te iste notne sveske.. Ali to je Šopen! Ti ne treba da postojiš. Jer zbog te muzike, koja je rezultat čepljenja tadašnjim aristokratama, ti apsolutno ne treba da postojiš!
  (Rok, 25. oktobar 2021 01:59)

  # Link komentara

 93. Nikad nisam isla na Corbin koncert, bili su i suvise mainstream, i nekako od juce. Ne odoh nti na Bijelo Dugme, u moje doba je to vec bila sramota sa Alenom Islamovicem, veze s rokom nisu tad imali. Obozavala sam Brejkerse, puni energije, tako kul i urbani. No danas kad se osvrnem, vidim da nisu bili autenticni kao cobanski rok tog starog Bijelig Dugmeta koji je donio rok na nase prostore.
  A vrh autenticnosti, neponovljiv i najveci bend je, sad uvidjam, Riblja Corba.
  Ravnodusni prema placu...ne moze im nista sljam.
  Tekstove koje je pisao Bora, muzika sa prva dva, mozda i tri albuma je bila istinska, originalna, neponovljiva
  Nikakvo napinjanje da budu urbani, da se odvoje od sredine iz koje poticu. Samouvjeren, istinski rok bend, koji je sebi mogao da dozvoli i baljezganje. Jedini iskren. Steta sto bar Srbija nece Bori oprostiti sto je s nama ostario i izlapio. Tako smo mali i zajedljivi.
  (psi, 25. oktobar 2021 01:41)

  # Link komentara

 94. Meni deco vas žao, što niste imali prilike da slušate ove grupe, ali i još dosta njih u svoje vreme.
  80-te, ali i 90-te delom i na svoj način, bile su vrhunac muzičkog stvaralastva na ovim prostorima...
  (Neo@, 25. oktobar 2021 01:29)

  # Link komentara

 95. Da od potopa i zaborava mozes da spases samo po dva albuma dva benda bivse YU, i predas sljedecoj generaciji. Kog bi uzeo? Corbu i Dugme, prosto je obaveza. Ostali su bili divna avantura.
  (Kata, 25. oktobar 2021 01:25)

  # Link komentara

 96. Ako ćemo realno , a roker sam u duši i imam 50 godina,svidelo se to vama ili meni , nebitno,i po popularnosti broj 1 je neprikosnoveno Bijelo dugme, drugi je Ribljha Čorba , jer su ih svi slušali , pa slijedi Azra i parni valjak, prljavo kazalište.Slijedi crvena jabuka i plavi orkestar koji su napravili pravi BUM,EKV bend koji oobožavam ali nikad nisu imali veliki koncert, samo pred manjom publikom,a o disciplini kičme da ne govorim, sve duplo manje pa iviše od toga. Galija je punila dvorane, kao i Van gog. Leb i Sol značajan ali malo ljudi je slušalo , uostalom nabrojte mi njihovih 5 hitova, osim Kao kakao , noć od budnih skoplje jovanka.Više je Bajaga učinio.Partibrejkersi su kultni bend i u vrhu su i svaka im čast, oni su punili dvorane.Haustor je imao dva albuma , i nisu imali nekih koncerata, ali su im albumi fantastični, ne mislim na opus darka rundeka---itd.....Idoli sjajan bend, recite mi jedan njihov veliki koncert.Ali ih obožavam.....tako je i sa ju grupom, a samk je posebna priča, pokazali su na ušču svoj značaj, Svako vrijeme ima svoje, teško je ocijeniti , a realno svi su oni dali veliki pečat, od indexa, zbranjenog pušenja koji obožavam, korni grupe, tajma.....Ali svidelo se to meni ili vama ili ne broj jedan je Bijelo dugme, onda idemo ostale kao što sam naveo
  (branko, 25. oktobar 2021 01:18)

  # Link komentara

 97. Šarlo akrobata, deca loših muzičara...
  (Sarajlija, 25. oktobar 2021 01:02)

  # Link komentara

 98. Moze ko sta reci o Sarajevskoj sceni, I moze se nekom svidjati ili ne Ali cinjenica je da su punili stadione I obarali rekorde u prodaji ploca. Soldatski bal, Debi album Plavog orkestra je prodat u million I dvesta hiljada primeraka. To je najprodavanija ploca u SFRJ.
  (neinformisan, 25. oktobar 2021 00:51)

  # Link komentara

 99. @jr
  Koje razmisljanje? Zaboravio si reci da je rock satanska muzika.
  Sa kime mi delimo vazduh?!
  (neinformisan, 25. oktobar 2021 00:41)

  # Link komentara

 100. Najbolji bend koji je ikada postojao na ovim prostorima je Block Out. Govorim o kvalitetu tekstova i muzike, ne o popularnosti. Posle njih slede Smak, Azra, EKV i Riblja Čorba.
  (Mgła Mgła svuda oko nas, 25. oktobar 2021 00:38)

  # Link komentara

 101. Imam 49 godina i nekada sam slušao Mejdene, Kiss, Ganse ali više ne mogu, sada mi više odgovara Mocart, Bah i Vivaldi. Ali domaći rock uvek može
  (rasa 021, 24. oktobar 2021 22:15)

  E sad si spreman s Mocarta i Baha pravo na Acu Lukasa i Karleušu!
  (Voja SD, 25. oktobar 2021 00:29)

  # Link komentara

 102. Ne znam, ali znam da je Margita dječak i da je vama to bilo a i danas je normalno.
  (bitni detalji kod sotinista, 25. oktobar 2021 00:27)

  # Link komentara

 103. Из Србије Смак, Чорба, Екв, Бајага
  Из Хрватске Хаустор, Азра, Атомци
  Из Босне Забрањено пушење, Дугме, Јагоде и Јабука
  (Како је лепо!, 25. oktobar 2021 00:27)

  # Link komentara

 104. Oliver Mandic, 80-tih je bio ispred svog vremena.
  (molina, 24. oktobar 2021 23:00)

  Od 90-tih ide iza svog vremena.
  (Mare, 25. oktobar 2021 00:07)

  # Link komentara

 105. Ima li većih kompleksaša od ljubitelja rock muzike? Čisto sumnjam. Kad se pojavi neki tekst o nekom žanru koji nije rock, eto rokera da nas nauče da je rock najbolji a ostali žanrovi su njesra.

  Slušam ex-yu rock i svi navedeni bendovi su mi super. Ali ovo prepucavanje kad čujem nije mi dobro.

  Ne valja dugme valja azra, ekv dobar - ekv loš, crvena jabuka užas, rokeri su drogoši, ljubitelji elektronske muzike isto...
  Dajte bre, preozbiljno shvatate muziku i bespotrebno vredjate različite ukuse.

  Svrha muzike je da čoveka oraspoloži, razveseli, rastuži, oplemeni... Svaki čovek ima pravo da ima svoj ukus.
  Sad da se prepiremo da li je neki bend bolji od drugog ili jedan žanr bolji (kvalitetniji) od drugog... čisto gubljenje vremena i totalno bespotrebno.

  Slušam rock, pop, edm, hip-hop mogu i klasiku da slušam samo novokomponovane folkere, autotjunaše ne mogu da čujem ali nikome ne namećem svoje mišljenje jer je to moje mišljenje i moj ukus.
  (D4cha, 24. oktobar 2021 23:57)

  # Link komentara

 106. @Baba Tića
  Izuzetno mi se svideo tvoj elokventan i bistar komentar,bas bih voleo da si sa tvojim izlaganjem otisao jos malo dalje u istoriju i objasnio ovim glupim ljudima kako je Mocart kugla uspela da nasvrlja Turski mars i Malu nocnu muziku...naravno da bi i to tvoja praprababa bolje uradila i znala od te kuglice u sarenoj foliji..
  (Posmatrac, 24. oktobar 2021 23:55)

  # Link komentara

 107. @Ono sto je definitivno da smo posle engleske imali najbolju pop rok scenu. Od muzike pa do stajlinga. Mislim na evropu.
  (Sima kosmos iz dalekog svemira, 24. oktobar 2021 22:42)

  Ko te je to slagao? Koja "nasa" grupa je ikad izasla iz ovog nasec cumeza i napravila nesto u Evropi ili Svetu? Do Laibach-a (koji je svoj, ne nas) niko.
  (Puni sebe bez ikakvog pokrica, 24. oktobar 2021 23:50)

  # Link komentara

 108. Za mene je "Zabranjeno Pusenje" bilo i ostalo #1, ma kakve bile liste glasanja, prosto je to stvar nekih ličnih afiniteta, mentalnog sklopa, inteligencije i slično ...
  (Nikola, 24. oktobar 2021 23:48)

  # Link komentara

 109. najpopularniji bend? pa ako govorimo o popularnosti nijedna grupa nije imala ni delic popularnosti kao Bijelo Dugme.
  (Guns N Roses, 24. oktobar 2021 23:48)

  # Link komentara

 110. Pre desetak godina Vis Idoli bili bi No1. Kada prodje još deset, na listi će se pojaviti Miroslav Ilić i Lepa Brena.
  (mrsava, 24. oktobar 2021 23:46)

  # Link komentara

 111. Najveći hit Oktobra je prepjev "I'll be there" od grupe Four Tops, pa ti vidi koliko su autentični.

  Tajm je zaista vrhunska grupa.
  (Nije baš, 24. oktobar 2021 23:01)

  Kad o Oktobru i njihovim hitovima govori neko ko je čuo samo jednu pesmu.
  (Rocky, 24. oktobar 2021 23:45)

  # Link komentara

 112. Riblja Čorba na neprikosnovenom 1. mestu.

  Iako lično EKV najviše volim, kao i Partibrejkerse, Riblja Čorba je najveći i najuticajniji bend koji je ikada postojao ovde na jugoslovenskim prostorima. Niko i nikada ne može da stane u rang tome.

  Ostali poredak nije toliko ni bitan.

  Zagrebački bendovi kako onda tako i danas bledi. Atomci svakako ulaze na listu.
  (Gamer, 24. oktobar 2021 23:43)

  # Link komentara

 113. Куд Идијоти? Психомодо Поп? Али Нови Фосили...
  (Жаре, 24. oktobar 2021 23:41)

  # Link komentara

 114. A Regina? To je bio zvuk
  (perapk, 24. oktobar 2021 23:31)

  # Link komentara

 115. @Nije baš, toliko puta sam čuo tu pesmu Oktobra, da sam počeo da je pevam sa izmenjenim tekstom: Nađi me, da ti ruke svoje dam, nađi me, da ti čuvam Ranisan... Rekao si da im je to najveći hit, znači da ih imaju još? Ja baš ne mogu da se setim...
  (NikolaKG80, 24. oktobar 2021 23:28)

  # Link komentara

 116. Lana i Aldo, Ruž, Želimir i Višnja od bendova, a Bojan Milanović i Ivana jordan od vokalnih solista.
  (omaleni Schwabl, 24. oktobar 2021 21:33)

  Zaboravio si Filipa Zmahera i Ekstra Nenu. I naravno Bajonea.
  (drinska divizija, 24. oktobar 2021 23:24)

  # Link komentara

 117. divlje jagode da,prljavo kazalište i tu i tamo.. ali crvena jabuka,novi fosili i parni valjak??

  p.s.yu grupa kida uživo🔥
  (Ivana, 24. oktobar 2021 23:20)

  # Link komentara

 118. Bez obzira na ukuse najviše se slušalo Bijelo dugme, bez konkuencije. Onda slede Indexi, Čorba, Azra, Bajaga, Haustor, Dado Topić, Idoli, Oliver Mandić, Jadranka Stojakovič, Leb i sol, EKV...
  (Bole bgd, 24. oktobar 2021 23:16)

  # Link komentara

 119. A grupa Tajm ili Drugi način, pa recimo Oktobar 1864, potpuno autentična i jednistevna grupa na ovim prostorima?
  (Prodavac magle, 24. oktobar 2021 19:46)

  Najveći hit Oktobra je prepjev "I'll be there" od grupe Four Tops, pa ti vidi koliko su autentični.

  Tajm je zaista vrhunska grupa.
  (Nije baš, 24. oktobar 2021 23:01)

  # Link komentara

 120. Oliver Mandic, 80-tih je bio ispred svog vremena.
  (molina, 24. oktobar 2021 23:00)

  # Link komentara

 121. @ Tropico, Lexington, OK i Amadeus??? au tebra al si ti zastranio, pa cak ni njihovi clanovi ne slusaju tu muziku, eno pitaj basistu iz tog lexingtona sta slusa, tuga brt
  (baba, 24. oktobar 2021 22:35)

  Neka si ti meni ostao normalan posle slušanja čupavih karikatura koje nose crno dok žale sami sebe i arlauču na sceni dok im mlađarija (koja je danas 50+) tapše i pevaju rok end rol, metal ili pank. E ti što tapšu su izabrali Miloševića i rat, dok su vaši ,,heroji" mladosti umrli od droge ili uživaju i dan-danas u luksuzu. Tu ,,muziku" u exyu je mogla i moja baba da napiše i otpeva. Zaista očajna muzika, idi slušaj neke normalne bendove, po mogućstvu one iz poslednjih 10-ak godina.
  (Baba Tića, 24. oktobar 2021 23:00)

  # Link komentara

 122. Bezobrazno zeleleno, "Gibaj se".
  Ko se njih seca?
  (molina, 24. oktobar 2021 22:59)

  # Link komentara

 123. Za mene su to:
  1. EKV (Katarina II, Sarlo Akrobata)
  2. Leb i Sol
  3. Azra
  4. Haustor
  5. Idoli (Vlada Divljan)
  6. Mizar
  7. Block Out
  8. Darkwood Dub
  9. Laibach
  10. Partibrejkersi
  11. Disciplina Kicme
  12. Lacni Franc
  13. Let 3
  14. Elektricni Orgazam
  15. Luna
  16. Anastasija
  17. Obojeni program
  18. Buldozer
  (Black, 24. oktobar 2021 22:47)

  # Link komentara

 124. Ono sto je definitivno da smo posle engleske imali najbolju pop rok scenu. Od muzike pa do stajlinga. Mislim na evropu.
  (Sima kosmos iz dalekog svemira, 24. oktobar 2021 22:42)

  # Link komentara

 125. Lana i Aldo, Ruž, Želimir i Višnja od bendova, a Bojan Milanović i Ivana jordan od vokalnih solista.
  (omaleni Schwabl, 24. oktobar 2021 21:33)

  A Vlada i Bajka?
  (Neplivač, 24. oktobar 2021 22:36)

  # Link komentara

 126. a đe je Nervozni poštar?
  (sajber kurajber, 24. oktobar 2021 22:36)

  # Link komentara

 127. @ Tropico, Lexington, OK i Amadeus??? au tebra al si ti zastranio, pa cak ni njihovi clanovi ne slusaju tu muziku, eno pitaj basistu iz tog lexingtona sta slusa, tuga brt
  (baba, 24. oktobar 2021 22:35)

  # Link komentara

 128. Na stranu muzički ukus, neverovatno je koliko smo imali moćnu rok scenu. Svaki od ovih bendova bi mogao rame uz rame bilo kom svetskom bendu sličnog žanra i stila. Ako ništa drugo, imamo oko čega da se prepiremo i podsmevamo u komentarima. Ne znam kojih će se to bendova sećati naša deca.
  (Mojo, 24. oktobar 2021 20:02
  Jos jedan mit koji se lepo primio kod nas. Ex yu rok je nesto najgluplje sto se sviralo na ovim prostorima(neoriginalno,plagijator ski,bez talenta,glupi tekstovi,podilazenje slusaocima itd) pa kakve veze to ima sa rokenrolom? Jedino vredno pomena sto se tice rok muzike je srpska scena 90-ih.
  (Bluesteel, 24. oktobar 2021 22:34)

  # Link komentara

 129. Bajaga i Vlada Divljan, duse moje.
  (Violeta, 24. oktobar 2021 22:29)

  # Link komentara

 130. Nista bez Bosne,samo u jednom gradu ,u tadasnje doba ni 250000 dusa a deset top bendova od Dugmeta ,Indexa koje i ne spomenuste do Merlin ,CJabuka ihi jos kolko hocete
  (Zveki, 24. oktobar 2021 22:28)

  # Link komentara

 131. Beogradska i Zagebacka scena iz toga vremena su meni naj, Sarajevska scena bjelio dugme zatim brega, novi primitivizam tj zabranjeno pusenje, elvis j. kurtovic i slicni dno dna..... problem je sto su neki taj novi primitivizam shvatili ozbiljno i eto nam ga turbofolk.
  (Trt, 24. oktobar 2021 22:22)

  # Link komentara

 132. Prvo, od te BG novotalasne scene jedini zaista popularni su bili Elektricni orgazam, a EKV, Disciplina kicme zajedno sa zagrebackim Haustorom nisu mogli da nakupe 500 ljudi na koncertu. Drugo, Korni grupa, Buldozer, Djordje Balasevic su svako na svoj nacim bili nemerljivo bitniji od pomenute trojke. Sto se mene licno tice, Azra je opravdano na prvom mestu, ali objektivno gledano Bijelo dugme su bili najveca atrakcija YU roka, za njih je znala bukvalno svaka baba.
  (ha ha, 24. oktobar 2021 21:01)

  Onaj prvi deo komentara mi glupo da komentarišem, a sto se tiče dugmeta to ko kad bi rekao da su ceca i lukas bolji od ilića i tozovca. BG i uopšte srpska rok scena je vladala yu prostorom, tu je haustor, kazalište isključivo sa prvim albumom, azra naravno ako ne prva onda među prvima leb i sol . Čak i oni iz drugog reda su super kvalitetni : atomsko sklonište, lačni franz, bulldožer... Generalno sva muzika sa ovih prostora bilo kog žanra i pravca 80ih je za sva vremena
  (ja, 24. oktobar 2021 22:16)

  # Link komentara

 133. Imam 49 godina i nekada sam slušao Mejdene, Kiss, Ganse ali više ne mogu, sada mi više odgovara Mocart, Bah i Vivaldi. Ali domaći rock uvek može
  (rasa 021, 24. oktobar 2021 22:15)

  # Link komentara

 134. Majke, Messerschmitt, Patribrejkersi, The Spoons, Luna (Novi Sad ne ona Pink baljezgarija), Obojeni program, Miladojka Youneed, Disciplina (donekle),
  Buldozer, Nista ali logopedi, KBO!
  Jbg nismo izgleda ziveli u istoj drzavi tj. ovo gde sam ja
  sa istomisljenicima ziveo je bila neka alternativna stvarnost.
  A onda nam je ekipa nalik domorodcima iz kultnog filma "Maskr motornom
  testerom u Teksasu" tamo neke 1990 nabila crvenu pilulu kroz grlo
  ravno do dupeta i usledilo je bolno otreznjenje.
  (Mika, 24. oktobar 2021 22:00)

  # Link komentara

 135. Kerber...….. Bijelo Dugme,...
  (goksi, 24. oktobar 2021 21:59)

  # Link komentara

 136. @Čoko Moko
  I ti nabrojani se vec mogu smatrati dinosaurusima,clanovi istih su dobrano u pedesetim,a poslednja generacija koja je to slusala je moja(osamdeset cetvrto),koga imaju rodjeni od devedesetih pa nadalje,ko ima iole karijeru od grupa nastalih u novom veku,imamo Sars sa ona 3 hita,koji vec nikom nisu vise bitni,par grupa tipa E-play,Artan Lili,Repetitor koji imaju mini kult status,pune SKC ali cim odu u provinciju dodje im saka jada,ni u komsiluku nista bolje,Hrvati imaju Hladno Pivo,eventualno Elemental,Bosanci Dubiozu i to je to.Rok je odavno na margini,i to se najvise vidi po cinjenici da je danas kada je vreme za bunt jos pogodnije nego devedesetih(tada je barem rok jos bio drzan u orbiti pre svega zahvaljujuci Trecem Kanalu,Ns Plusu,gomili radio stanica...),imamo opstu cutnju,apatiju,borbu za prezivljavanje,rokeri postadose kao i narodnjaci,obicni tezgarosi,autorski bendovi ne doguraju dalje od vrata svojih podruma za vezbanje a kamoli da se iko bori oko svega ovoga sto nam se desava,bukvalno sem Dza ili Bu(koji su takodje odavno veterani),ne znam da je iko uopste dotakao danasnjicu u svojim tekstovima,uopredimo to sa devedesetima,od Direktora pa nadalje,gde su danas mladi pankeri,jednostavno klince vise muzika ne zanima,nekada pola odeljenja u skolama narodnjacko pola ostali,danas gotovo konsenzus u pracenju iskljucivo ovih tjunasa,trepera i tik tokera,rokeri su bojim se digli ruke od svega
  (eleonor, 24. oktobar 2021 21:58)

  # Link komentara

 137. Mene kao Kragujevčanina nema šta ni da pitate. SMAK uvek i zauvek. Kad Radomir zapleše prstima i Boris pusti glas nema dalje. ALI, sve se može slušati i svaki bend ima vrhunske stvari. Zavisi u kakvom si raspoloženju i šta baš tog dana radi dobro.

  Bilo je nekad mnogo dobrih stvari. Ima i danas klinaca, ali tržištu jednostavno nisu interesantni tako da im se ne isplati da se mnogo nadaju. Ostaje im da se zabavljaju za svoju dušu, ako imaju vremena. Šteta, a moglo bi da se radi na tome. Nije da nemamo sluha.
  (Gde ja živim, 24. oktobar 2021 21:58)

  # Link komentara

 138. Rollingstones magazin proglasio Idole za najbolji band bivse jugoslavije ikad, bili ispred svog vremena, nsponovljivi Vlada Divljan.
  (chiefOFjusticel, 24. oktobar 2021 21:50)

  # Link komentara

 139. a Film, Zabranjeno pušenje, Idoli, Kerber...
  (mister Deki, šerif od Moldavije, 24. oktobar 2021 21:49)

  # Link komentara

 140. Смак, Екв, Атомци, Партибрејкерси, Индекси, Пушење!!!
  (Живојин, 24. oktobar 2021 21:49)

  # Link komentara

 141. Slušaće se to još deceniju dve pa ide u zaborav kao i Leo Martin, Djordje Marjanović i ostali. Jeste to bila OK muzika, ali za to vreme.
  (Milivoje, 24. oktobar 2021 21:47)

  # Link komentara

 142. opet nema Kerber
  (dr, 24. oktobar 2021 21:46)

  # Link komentara

 143. Jr.
  Rok ne moze da prenese emociju? Sve si nalupetao samo nisi napisao sta je po tebi umetnost?
  Sinam ili Aca Lukas?
  (Satriani, 24. oktobar 2021 21:45)

  # Link komentara

 144. Samo Dzoni Stulic, brat moj
  (johnny, 24. oktobar 2021 21:41)

  # Link komentara

 145. Galija, Galija i Galija.
  (Dino, 24. oktobar 2021 21:40)

  # Link komentara

 146. Sjajni bendovi!!!
  (dts, 24. oktobar 2021 21:40)

  # Link komentara

 147. Dado Topic i grupa TIME pa onda svi ostali
  (Duki, 24. oktobar 2021 21:39)

  # Link komentara

 148. Svako pametno dete će se sećati Tropico, Lexington, OK i Amadeus benda dok će se bendovi iz bivše lažne države zaboraviti za 20-ak godina. I treba-lažna država, lažni prosperitet i lažna muzika!
  (Baba Tića, 24. oktobar 2021 20:51)

  Au matori, glup si za medalju...
  (Lemi, 24. oktobar 2021 21:20)

  Sva je sreća da si ti pametan. A ako sam ja za tebe ,,matori", onda ti imaš 10 godina.
  (Baba Tića, 24. oktobar 2021 21:38)

  # Link komentara

 149. Lana i Aldo, Ruž, Želimir i Višnja od bendova, a Bojan Milanović i Ivana jordan od vokalnih solista.
  (omaleni Schwabl, 24. oktobar 2021 21:33)

  # Link komentara

 150. Kako ama bas niko da ne pomene Prljavo Kazaliste i Srebrna Krila? Kalember bio daleko najmocniji glas na sceni. Uz Dadu Topica i Tonija Montana.
  (nacionalizam?, 24. oktobar 2021 21:30)

  # Link komentara

 151. EKV....
  (Delije Čikago, 24. oktobar 2021 21:25)

  # Link komentara

 152. Bombarder... definitivno...
  (vudun, 24. oktobar 2021 21:24)

  # Link komentara

 153. Smak, pa par mesta prazno. Posle Ekv, Azra, Riblja Corba, Bijelo dugme,Yu grupa.... Nastavite niz
  (Suma, 24. oktobar 2021 21:23)

  # Link komentara

 154. Kud se na listi dedose " KUD Idioti", "Pankrti", "Buldozer" i "Pekinska patka"??? Sta je sa "Psihomodo Popom", "Radnickom kontrolom" "Urbanom Gerilom" i "Laibahom"???
  Zar je moguce da su njihova mesta zauzeli "Crvena jabuka", Bjelo dugme"....
  (klod, 24. oktobar 2021 21:23)

  # Link komentara

 155. Mirzino jato,Alisa, Gneracija 5
  (Ljutiti, 24. oktobar 2021 21:23)

  # Link komentara

 156. Svako pametno dete će se sećati Tropico, Lexington, OK i Amadeus benda dok će se bendovi iz bivše lažne države zaboraviti za 20-ak godina. I treba-lažna država, lažni prosperitet i lažna muzika!
  (Baba Tića, 24. oktobar 2021 20:51)

  Au matori, glup si za medalju...
  (Lemi, 24. oktobar 2021 21:20)

  # Link komentara

 157. Tocak
  (Rm, 24. oktobar 2021 21:20)

  # Link komentara

 158. Secam se kao srednjoskolac krajem osamdesetih kad kazem da slusam Leb i Sol svi su mi se podsmevali.A oni majstori svog zanata,kao i SMAK,mada je SMAK imao neki svoj fazon i pravac koji i nije bio bas za siroke narodne mase.Zato i treba da se napravi jasna razlika izmedju najkvalitetnijeg,najpopularnijeg i najslusanijeg benda.Ne moze sve u isti kos.
  (boban,nis, 24. oktobar 2021 21:09)

  # Link komentara

 159. Nije moguće da neko ko nije živeo u vreme aktivnog Smaka, Bijelog dugmeta, Čorbe.... sada tvrdi ko je najpopularniji bend tadašnje Jugoslavije. Najpopularniji je svakako onaj koji je imao naviše prodatih ploča (albuma) i koncerata. To je objektivno.
  Moje mišljenje je da su "Dugmiči" tu neprikosnoveni. Druga stvar je subjektivni ukus.
  (Pera pisar, 24. oktobar 2021 19:51)
  Mislim nemam ništa protiv dugmića, ali zacijelo najviše prodanih albuma u yu dakako ima Mate Mišo Kovač !!
  (Flash, 24. oktobar 2021 21:09)

  # Link komentara

 160. Dajte anketu da glasamo dole.
  (Uspavani krokodil, 24. oktobar 2021 21:04)

  # Link komentara

 161. Prvo, od te BG novotalasne scene jedini zaista popularni su bili Elektricni orgazam, a EKV, Disciplina kicme zajedno sa zagrebackim Haustorom nisu mogli da nakupe 500 ljudi na koncertu. Drugo, Korni grupa, Buldozer, Djordje Balasevic su svako na svoj nacim bili nemerljivo bitniji od pomenute trojke. Sto se mene licno tice, Azra je opravdano na prvom mestu, ali objektivno gledano Bijelo dugme su bili najveca atrakcija YU roka, za njih je znala bukvalno svaka baba.
  (ha ha, 24. oktobar 2021 21:01)

  # Link komentara

 162. A Slatki Greh s Brenu Lepu kad sletu na pun stadion s helikopter? Di češ bre bolji bend od to.
  (Voja SD, 24. oktobar 2021 20:59)

  # Link komentara

 163. Molim vas, kakva je to lista gde nema Kerbera...
  (Ivan, 24. oktobar 2021 20:58)

  # Link komentara

 164. Darko rundek i grupa haustor su ubedljivo najbolji a pesme, ena, sal od svile, sejmeni, sejn, apokalipso, makedo, devojke u letnjim haljinama, ruke, uzalud pitas, bi mogo da mogu, grane smo na vetru...
  (Walter, 24. oktobar 2021 20:53)

  # Link komentara

 165. Na stranu muzički ukus, neverovatno je koliko smo imali moćnu rok scenu. Svaki od ovih bendova bi mogao rame uz rame bilo kom svetskom bendu sličnog žanra i stila. Ako ništa drugo, imamo oko čega da se prepiremo i podsmevamo u komentarima. Ne znam kojih će se to bendova sećati naša deca.
  (Mojo, 24. oktobar 2021 20:02)

  Svako pametno dete će se sećati Tropico, Lexington, OK i Amadeus benda dok će se bendovi iz bivše lažne države zaboraviti za 20-ak godina. I treba-lažna država, lažni prosperitet i lažna muzika!
  (Baba Tića, 24. oktobar 2021 20:51)

  # Link komentara

 166. uzgred,fan sam Smak-a i Leb i Sola-a ali zar je normalno da nigde nema Parnog Valjka,recimo?
  (brainstorm, 24. oktobar 2021 20:50)

  # Link komentara

 167. EKV.
  I točka, tačka, kako za koga.
  (Vatrogasac Mirko, 24. oktobar 2021 20:49)

  # Link komentara

 168. Nije važna lista ni njena gradacija nego ko ju je sastavio i koliko taj ima godina. Da li je uopšte slušao sve te grupe i zna li nešto o njima. Mnoogo nelogično. Mnogi komentatori ovde bi je bolje sastavili. Hvala
  (brainstorm, 24. oktobar 2021 20:48)

  # Link komentara

 169. Moja dva naj su, EKV i Kraljevski Apartman !
  (Arch Enemy, 24. oktobar 2021 20:46)

  # Link komentara

 170. "Svako ko pamti to vreme zna da je Bijelo Dugme bilo najpopularnija rock grupa"

  Slažem se. Stavili Leb i sol maltene na vrh liste a njih su tada slušali samo sladokusci a ne široke narodne mase kojima je to bilo užasno dosadno. Ljudi su dali mišljenje na neko potpuno drugo pitanje.
  (Rade, 24. oktobar 2021 20:46)

  # Link komentara

 171. E,ako vi kazete da je tako-onda mora biti tako,bez razlike sto je Dugme prodalo nosace zvuuka kao svi ovde navedeni zajedno,ali neka je kako vi kazete,vi ste ovde glavni.
  (Ezop, 24. oktobar 2021 20:44)

  # Link komentara

 172. Indexa nema? Valjda zato što su klasa za sebe.
  (Nikola, 24. oktobar 2021 20:42)

  # Link komentara

 173. Tesko napraviti ovu listu
  Rock
  Pop
  Novi talas
  Pa sve onda pomešano
  (Sagan World Champion, 24. oktobar 2021 20:38)

  # Link komentara

 174. A na 11. Boban Zdravkovic i hit "a ja nemam pare za cigare".


  Bijelo dugme, onda 10 mesta prazno
  (Miodrag, 24. oktobar 2021 20:01)
  (Stuka, 24. oktobar 2021 20:36)

  # Link komentara

 175. Grupa 'Time' kada je brojala sedam članova i njen album "Time"... tj. prvi album nikad prevaziđen u ex državi.
  (XXL, 24. oktobar 2021 20:30)

  # Link komentara

 176. Ako ćemo muzički i ko je najznačajniji, to je sigurno Pop mašina, bosanske mlakonje ne računam (osim zabranjenog pušenja), Azra je Azra, tu nema šta. Ja samo čekam kada će neko ozbiljno da se pozabavi srpskom rock scenom 90ih koja je bila kreativnija i bolja od ove nazovi exyu.
  (aje, 24. oktobar 2021 20:30)

  # Link komentara

 177. Top 20 muzičara: Šaban Šaulić, Cune, Tozovac, Lepa Lukić, Ana Bekuta, Mira Škorić, Mile Kitić, Željko Samardžić, Dženan Lončarević, Aleksandra Prijović, Tamara Milutinović, Sinan Sakić, Keba, Tropico band, Lexington band, Darko Lazić, Aca Lukas, Haris Džinović, Miroslav Ilić i naravno Džej!
  (Rok, metal i pank su mrtvi!, 24. oktobar 2021 20:02)

  Zar je moguce da si zaboravio TOMU???
  (bali, 24. oktobar 2021 20:29)

  # Link komentara

 178. Ako ništa drugo, imamo oko čega da se prepiremo i podsmevamo u komentarima. Ne znam kojih će se to bendova sećati naša deca.
  (Mojo, 24. oktobar 2021 20:02)

  Eyesburn
  Kanda, Kodža i Nebojša
  Darkwood Dub
  Block Out
  Sunshine
  Kristali
  Bjesovi
  DLM
  itd.
  (Čoko Moko, 24. oktobar 2021 20:27)

  # Link komentara

 179. Plavi orkestar?
  (Aleksa, 24. oktobar 2021 20:25)

  # Link komentara

 180. Kakva bedastoća. Svako ko pamti to vreme zna da je Bijelo Dugme bilo najpopularnija rock grupa negde krajem 70-estih i početkom 80-estih. To što neki danas ne vole Bregovića, pa projektuju nešto na ono vreme je druga stvar. Krajem 80-etih najpopularniji su bili EKV i Crvena Jabuka, ali nisu imali istu publiku. Vredni pomena su bili još i Parni Valjak i Riblja Čorba. Ostali su bili samo zvezdice naspram pomenutih.
  (realno, 24. oktobar 2021 20:21)

  # Link komentara

 181. To su bila vremena kada nije snimao ko hoce,ono Sandra Afrika.Znaci morao si da budeš talentovan,da imaš šta da ponudiš i to u bilo kom žanru.Da li je narodna muzika,pop,rok znaci morao si da budeš veoma talentovan.Pa pogledajte vi samo pevace narodne muzike iz tog vremana.To su sve legende koje traju i dan danas.Isto i sa glumom.Znaci u to vreme da stigneš do filma ili serije pa ti mora da si vrhunski glumac.A ne danas mamina i tatina deca.Ti kao muzicar u ono vreme treba da stigneš do toga da ti neko snima ceo album,ploca tvoja da izadje.To je bilo drugo vreme.Imao si 2 kanala i ako ti puste pesmu jednom u mesec dana slaviš.
  (Back in Black, 24. oktobar 2021 20:21)

  # Link komentara

 182. Ne bih menjao jedan album "Alise" za celokupnu današnju scenu...
  (sale, 24. oktobar 2021 20:17)

  # Link komentara

 183. Obojeni program je bolji od sve te bulumente...
  (Deni, 24. oktobar 2021 20:15)

  # Link komentara

 184. A Bajaga i Idoli?
  (Violeta, 24. oktobar 2021 20:12)

  # Link komentara

 185. Haustor??? Ja sam '70, ma daj ljudi, Haustor imao dve pesme. Corba je bila ubedljiva. Pa samo mrtva priroda je imala veci tiraz nego svi tirazi Haustora, Kicme, Orgazma i EKV zajedno.
  Smesni ste, zaista... Cuj, Haustor i Idoli. To niko nije slusao osamdesetih.
  Ja sam obozavao Katarinu, ali secam se svirki, sredine osamdesetih kad su bili predgrupa onima koji su bili popularni. Toni Montano je imao vise ljudi na svirkama u KST-u nego oni. EKV je postao popularan sa komercijalom, od treceg albuma kada se potpuno gubi ona Katarina... SMAK nije ni postojao ni radio osamdesetih. Tocak je imao neke solo pokusaje, i to je to.
  Osamdesete su ona velikoj sceni obelezili Corba, Azra, Dugme, na maloj, Toni iPartibrejkersi Katarina...
  (m1k3, 24. oktobar 2021 20:08)

  # Link komentara

 186. Top 20 muzičara: Šaban Šaulić, Cune, Tozovac, Lepa Lukić, Ana Bekuta, Mira Škorić, Mile Kitić, Željko Samardžić, Dženan Lončarević, Aleksandra Prijović, Tamara Milutinović, Sinan Sakić, Keba, Tropico band, Lexington band, Darko Lazić, Aca Lukas, Haris Džinović, Miroslav Ilić i naravno Džej!
  (Rok, metal i pank su mrtvi!, 24. oktobar 2021 20:02)

  # Link komentara

 187. @Jr
  vrlo interesantna analiza ukusa ili jedan sasvim ok trol. Rok muzika je jednostavno toliko opsežna, da se stilovi koji su iz nje proizašli skoro mogu smatrati svojom vrstom muzike. I kao u svakoj muzici ima i dobrih i loših kompozitora i izvođača. Sve se svodi na to šta se kome na kraju dopada. Meni je, na primer, osećaj bio još lepši kada sam sa 32 godine bio na koncertu Metalike nego sa 22. Sa druge strane, Cradle of Filth ili neke još "luđe" stvari mi više ne odgovaraju toliko kao pre. Ali, dobro, i ukusi se vremenom menjaju.
  (Aerospace, 24. oktobar 2021 20:02)

  # Link komentara

 188. Na stranu muzički ukus, neverovatno je koliko smo imali moćnu rok scenu. Svaki od ovih bendova bi mogao rame uz rame bilo kom svetskom bendu sličnog žanra i stila. Ako ništa drugo, imamo oko čega da se prepiremo i podsmevamo u komentarima. Ne znam kojih će se to bendova sećati naša deca.
  (Mojo, 24. oktobar 2021 20:02)

  # Link komentara

 189. smak pa ostalo
  (trpkovic, 24. oktobar 2021 20:02)

  # Link komentara

 190. Za mene lično najbolji bend je Pekinška Patka.
  (Plitka poezija, 24. oktobar 2021 20:01)

  # Link komentara

 191. Bijelo dugme, onda 10 mesta prazno
  (Miodrag, 24. oktobar 2021 20:01)

  # Link komentara

 192. Nedostaju Korni grupa i Time. Ostalo je stvar ukusa.
  (Alan Ford, 24. oktobar 2021 19:53)

  # Link komentara

 193. Nije moguće da neko ko nije živeo u vreme aktivnog Smaka, Bijelog dugmeta, Čorbe.... sada tvrdi ko je najpopularniji bend tadašnje Jugoslavije. Najpopularniji je svakako onaj koji je imao naviše prodatih ploča (albuma) i koncerata. To je objektivno.
  Moje mišljenje je da su "Dugmiči" tu neprikosnoveni. Druga stvar je subjektivni ukus.
  (Pera pisar, 24. oktobar 2021 19:51)

  # Link komentara

 194. crvena jabuka? auuuu
  (man, 24. oktobar 2021 19:51)

  # Link komentara

 195. EKV uvek pre Azre.
  (Pero, 24. oktobar 2021 19:50)

  # Link komentara

 196. Nerelevantna grupa N.Fosili na spisku a nema Dade Topića i čuvene grupe Time, pa Korni grupa sa Dadom Topićem, gospoda roka Yu grupa, Lačni Franc sa Predinom, Film...
  (veder, 24. oktobar 2021 19:48)

  # Link komentara

 197. Čiji je Rambo Amadeus izvođač?
  (bbcnasrpskom idi odavde, 24. oktobar 2021 19:46)

  # Link komentara

 198. A grupa Tajm ili Drugi način, pa recimo Oktobar 1864, potpuno autentična i jednistevna grupa na ovim prostorima?
  (Prodavac magle, 24. oktobar 2021 19:46)

  # Link komentara

 199. Tužno je da to izaziva toliko pažnje. Rok je nasilna, neprirodna i besmislena muzika. Nije normalno da bude jak i nasilan zvuk čak i baladama. To je muzika gneva. Ali, čak ni tu ne uspevaju drugovi čak ni tu emociju da prenesu pa krenu da je glume besmislenim i smešnim arlaukanjem - potpuno neprirodno... Ne bi mogli da prenesu emociju čak ni da je osete.
  To je muzika za do 30 godine i to samo zato što su bele i Hrišćanske kulture zatrovane takvim besmislom na uštrb muzike koja je prirodno izrasle iz različitih kultura sveta, što narodne što ozbiljnije i zabavne. Vrlo je malo izuzetaka u rok muzici da uopšte ima prirodnosti i ubedljivosti u prenošenju poruke/emocije. Uglavnom besmisleni, gnevni, nasilni pajaci, čiji je talenat za muziku toliko izvitoperen, zatrovan i pomračen da ne mogu da stvore ništa vredno. To je toliko očigledno da boli. Ne zna se da li su smešniji ili tužniji pajaci...
  Posebno je ludilo kada se to ludilo preuzima u našu kulturu. To je deo kultura Zapada. Prenositi je na istok je suluda kopija kopije, besmisao u besmislu. Zato nisu ni uspevali bendovi iz Istočne Evrope na Zapadu - deluju groteskno. Još veći pajaci od njihovih :)
  Ko sluša rok, rep, tehno i sličnu antiumetnost i ispiranja mozga nakon 30. godine treba ozbiljno da se zamisli i da se upita zašto je ostao na nivou duhovnog razvoja i umetničkog ukusa srednje škole...
  (Jr, 24. oktobar 2021 19:44)

  # Link komentara

 200. Kerber,Galija?
  (smejurija, 24. oktobar 2021 19:44)

  # Link komentara

 201. Ako je "Zabaranjeno pusenje" pank bend, sta su "Buldozer", "Pankrti" i "Pekinkska patka"?
  (NM, 24. oktobar 2021 19:41)

  # Link komentara

 202. Iza njih slede bendovi "Crvena jabuka", "Parni valjak", "Indexi", "Bijelo dugme", "Novi fosili", "Idoli", "Divlje jagode"......УЖАС
  (Čiko Pero, 24. oktobar 2021 19:38)

  # Link komentara

 203. (Legolas, 24. oktobar 2021 19:22)
  Izmedju ostalog, zato što imaju 10x više hitova od Generacije 5.
  (kolodare, 24. oktobar 2021 19:37)

  # Link komentara

 204. @pank bend "Zabranjeno pušenje".
  ahahahahaha :)
  (Vasilije, 24. oktobar 2021 19:37)

  # Link komentara

 205. A na kom su mestu Osvajaci iz Kragujevca, sumadijski KISS?
  (Jole, 24. oktobar 2021 19:33)

  # Link komentara

 206. A Rokeri s Moravu i kultni album Rokeri s Moravu pevu po kucama?
  (Mare, 24. oktobar 2021 19:29)

  # Link komentara

 207. Rokeri s Moravu
  (Back in Black, 24. oktobar 2021 19:26)

  # Link komentara

 208. samo da podsetimo istaknute ljubitelje rokenrola da su dve najvaznije i najlepse grupe ikada beogradska Korni grupa , a druga grupa je sarajevski Indexi, jer su te dve grupe muzicki, sviracki virtuozno i filozofijski dve najlepse i sasvim jedinstvene pojave kakvih nije bilo ni pre a ni posle ! Ako ne verujete pitajte Kornelija dok jos mozete !
  (dobar drug, Mini Mug !, 24. oktobar 2021 19:25)

  # Link komentara

 209. Da Crvena Jabuka i Novi Fosili,a nema Generacije 5 recimo.

  Iako Momcila Bajagica ne slusam,ali niko ne moze da spori popularnost ogromnu i veliku i njegovih Instruktora.

  Ja sam ljubitelj i postovalac Milana Mladenovica,i EKV je obeležio moju mladost.
  Naravno i Disciplina i Haustor,i Generacija,I Tocak legenda.
  Da ne nabrajam dalje,jer smo imali vrhunske bendove i muzicare.
  (Legolas, 24. oktobar 2021 19:22)

  # Link komentara

 210. Gde je Juzni vetar?
  (marko, 24. oktobar 2021 19:18)

  # Link komentara