Nedelja, 21.02.2021.

09:07

Vučić: "Konačno da neko napravi film o mestu našeg najvećeg stradanja"

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: "Konaèno da neko napravi film o mestu našeg najveæeg stradanja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

201 Komentari

Sortiraj po:

Luna

pre 3 godine

Film je strasan, ali mi je drago sto je snimljen. Nase zrtve su dobile svoj glas, na nama je da ih nikad ne zaboravimo. Ova stranica nase istorije nesme da se zaboravi.

Stevan

pre 3 godine

Ekranizacija jedne od naših najstrašnijih stranica istorije. O genocidu u NDH treba da učimo decu ne samo o tomf da pričamo danima ili mesecima, već da to učenje bude institucionalizovano.

Vanjica

pre 3 godine

Zahvaljujući Vučiću, ovaj film je dostigao svoj uspeh i to je neosporna činjenica. Od izuzetnog značaja je sama tematika i problem je u tome što se mnogima neće dopasti plasiranje ovakve stravične istine. Ali, Srbija brani svoju istoriju i svoje žrtve i hvala joj na tome. Hvala Vučiću koji nas brani.

viktorija

pre 3 godine

Potresan film, kao i sudbina svih ljudi koji su ubijeni u logorima ili cak mozda nekim slucajem preziveli. Sve pohvale ekipi koja se uhvatila u rad na tako teskoj temi a jos znajuci za rizik i kritike. Pohvala drzavi za podrsku.

slobo

pre 3 godine

USTAŠE SU NAM POBILI DECU I TO 25000 SRPSKE DECE. POBILI SU 700000 SRBA. USPUT SU PLJAČKALI I UZIMALI SVE. HRVATI ĆUTE 70 GODINA I ŽELE DA SVE UKUPNO SVEDU NA 100000 UBIJENIH. NE DOZVOLIMO NIKADA JASENOVAC. NE DOZVOLIMO NIKADA OLUJU

Viki

pre 3 godine

Jako potresna prica. Moj deda je bio zatvorenik logora, koji je eto slucajno preziveo. Kako nikad nije rekao. Nikad nije pricao o tome, samo pre smrti u kosmarima. Kada se vratio, verovatno pebegavsi video je kod kuce svoj grob. Porodica ga je sahranila misleci da je umro. On je preziveo samo zato sto im je bio potreban kuvar, to je samo rekao. Ali kuci nikad ali nikad nije nista skuvao! Ni pre ni posle do svojih 88. Strasno strasno. Potresno. Svaka cast za snagu baviti se temom uopsteno a jos o nama.

Srpkinja

pre 3 godine

Sinoc smo svi dobili opomenu od jedne devojcice Dare da stradanje jer je neko Srbin,Hrvat,Bosanac,Francuz i druge vere ne sme da se ponovi nikada isto duzni smo i da pamtimo sve nase zrtve

Nikola

pre 3 godine

Ovaj film služi da nikad ne zaboravimo stradanja u zloglasnom logoru u Jasenovcu, ali takodje da podseti neke ljude od kakvih su sazdani!

Milica

pre 3 godine

Film jeste pretezak,previse emotivan i pretuzan. Ali prikazuje realno stanje stvari koje su se desavale,bez obzira sto svet hoce da nam preokrene istoriju. Mi znamo sta je istina,zapravo znaju svi ali kad istina zaboli dolazi do poricanja i kontranapada. Neka prica ko sta hoce,film je remek-delo jedne pretuzne i istinite price.

Sonja

pre 3 godine

Najezila sam se na poklik:"Za dom spremni'' strasna je golgota koju je srpski narod pretrpeo neka se ovakvi zlocini nikada nigde ne ponove i ne dese ne daj Boze

Žarko Nastasić

pre 3 godine

Težak film za srce i dušu ali neka se počne odmotavati istina o stradanju Srpskog naroda i strahotama koje su činili Hrvati.

Nikola

pre 3 godine

Ovaj film je svakako bio potreban našoj zemlji, da ceo svet vidi pravu istinu o stradanju našeg naroda od ustaških zločinaca u Jasenovcu.

Teo

pre 3 godine

Film " Dara iz Jasenovca " je ujedno podsetnik na zločine počinjene u logoru Jasenovac nad Srbima, Jevrejima i Romima i opomena da se tako nešto nikada više i nigde neponovi.

Ivan

pre 3 godine

Da li je moguće da je neko toliko mrzeo srpski narod.?Bili smo krivi samo zato sto smo Srbi. Film je odlicno uradjen, ali tezak za gledanje kako su mu ili i ubijali nas neduzan narod. Vecna slava zrtvama

Sladjana

pre 3 godine

Potresno,ali istinito.Ovaj film služi da nikad ne zaboravimo mnogoljudna stradanja u zloglasnom logoru za vreme Drugog svetskog rata.

Fliper

pre 3 godine

Na ovim području se o Jasenovcu više-manje sve zna odavno. Ovaj film je izgleda trebao nekom drugom da kaže tko je kakav, ali taj netko drugi ga baš i nije poverovao!

Ivana

pre 3 godine

Film Dara iz Jasenovca je veoma mucan i tezak za gledanje, tera suze na oci. Mucenje naseg naroda i odvajanje dece od majke ne moze nikog ostaviti ravnodušnim. Svaka cast reziseru i celoj ekipi

Sonja

pre 3 godine

Posle 75 godina država, predsednik i vlada setili su se da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem narodu koji je nastradao.

Ljubica

pre 3 godine

Jasenovac je logor najvećeg srpskog stradanja. Film je radjen po istinitom dogadjaju gledano iz ugla devojcice koja je prezivela mucenje i torturu neprijatelja

Maja

pre 3 godine

Dobro je da se neko setio da nakon 75 godina napravi film koji će nas podsećati na mnogoljudna stradanja u periodu Drugog svetskog rata.

Stefan

pre 3 godine

Nema vise sta da se cuti i krije, Jasenovac je najgori zlocin koji je pogodio Srbiju, najveci genocid ikada i neponovio se nikada, ali se mora znati kako su se prema nama ophodili Hrvati tada

Jovana

pre 3 godine

Da se ne zaboravi nikad, ovo treba i ceo svet da vidi, kako se hrvatski narod ophodio prema Srbima, kako su nas mucki ubijali, a zbog cega, samo mrznja koju su imali prema nama, to im nije davalo za pravo da nad nama izvre genocid, Jasenovac je zlo

Marija

pre 3 godine

Film je odlično urađen i to treba pohvaliti. Ne razumem ove što kritikuju. Očigledno je da im smeta što je istina o Jasenovcu izašla na videlo.

Jovana

pre 3 godine

Krvnicki i brutalno ubijanje srpskog naroda, genocid koji su izvrsili Hrvati nad nama, je bio i ne ponovio se nikada vise, ali se zato pamti dozivotno i da se prenosi sa generacije na generacije, svi moraju da znaju sta je nas narod pretrpeo koliki je gubitak to bio

Jovana

pre 3 godine

Genocid nad nasim narodom, to je nasa istorija, koja se mora pamtiti kroz sve generacije, ovo je sve realnost sta su nam tada radili Hrvati, to je strano nesto bilo, takav zlocin i mrznja koju su oni pokazali prema nama, je katastrofalno

Sara

pre 3 godine

Ovaj film predstavlja spomenik stradlim zrtvama logora u Jasenovcu. Nikoga ustase nisu stedele...ni decu, ni zene, ni stare ni bolesne.Necemo zaboraviti nikada.

Sofija

pre 3 godine

Naša istorija je "Dara iz Jasenovca" jako težak i potresan film koji govori o najvećem stradanju srpskog naroda koje nesmemo zaboraviti.

Nek se jebu sa svojim oskarima

pre 3 godine

Film je mnogo bolji nego sto sam ocekivao a i bilo me strah da ne bude los! Veoma tesko je napraviti film o takvim dogadjajima a da ga zelis gledati drugi put! Bravo i hvala.

Sava98

pre 3 godine

Verujem da sinoćni film nikoga nije ostavio ravnodušnim i da nam je dao do znanja da nikada ne smemo da zaboravimo.Sve dok postojimo treba da se pamti!!!

Aaaa

pre 3 godine

Logor Jasenovac je mesto najvećeg stradanja srpskog naroda. Ovaj film prikazuje jednu potresnu, ali istinitu pricu, koju mi nikada necemo zaboraviti.

Anja

pre 3 godine

Dara iz Jasenovca je vrlo dobro snimljen film i jedan je od prvih značajnih filmova koji se bavi nepravdama i zločinima koji su počinjeni u hrvatskim logorima tokom Drugog svetskog rata i njihovom doprinosu genocidu nad Srbima u celini.

Slavko

pre 3 godine

Iako sam kao i većina građana Srbije gledao film isti mi se dopao "Dara iz Jasenovca", svakako da je bilo teoško za gledanje, ali je važno da konačno neko napravi film o mestu našeg najvećeg stradanja.

Milena

pre 3 godine

Pojedine scene iz filma sam mnogo puta čula. Ta scena je ona gde kaže "zato što su to Srbi" e to me najviše zaboli, i nedam na svoje!

Vanja

pre 3 godine

Težak film i strašan za sve. Srce da ti pukne, ali je ovo zasigurno blaža varijanta i prikaz svega onoga što je srpski narod preživeo.

Che

pre 3 godine

U Jasenovcu je bilo neuporedivo vise brutalnosti i zlodela nego sto je prikazano u igranom filmu.Mislim da drzava mora da napravi dokumentarni film na osnovu svih poznatih cinjenica i dokaza,a ima ih toliko.Sve pohvale za film koji mora da bude na sto vise festivala i u sto vise bioskopa sirom Evrope,cim se stvore uslovi

Darija

pre 3 godine

Težak film i strašan za sve. Srce da ti pukne, ali je ovo zasigurno blaža varijanta i prikaz svega onoga što je srpski narod preživeo.

Milutin

pre 3 godine

Nije ovaj film provokacija, kako se moglo procitati u mnogim hrvatskim medijima. Ovaj film je istorija srpskog naroda, istina koji su mnogi zataskivali, ali koja posle 76 godina izlazi na videlo.

Sofija

pre 3 godine

Честитка редитељу и сценарискињи филим је потресн филм али је показао страдање српскох народа

ns boy

pre 3 godine

Cela ndh je velika crna mrlja čovečanstva i to je moralo biti predstavljeno u filmu,svesti genocid ndh na Jasenovac je minimiziranje zločina.Snimajte Jastrebarsko po istinitim ispovestima prezivele dece.Treba snimiti još 5 istinitih filmova koji bi svi zajedno uspeli predstaviti vreme ndh.

Rocky

pre 3 godine

Film je blag, pokušaj da se komercijalnim filmom dočara zlo NDH i Jasenovca nije moguće ....

Menjaju istoriju time što ne prikazuju pravo zlo Hrvata krvožednost i brutalnost .... zloçini su bili toliko masovni i bezumni da je taj genocid Hrvata nad Srbima podsećao na satanistički ritual.

Marko

pre 3 godine

Mi nismo zaboravili nase zrtve u Jasenovcu niti ih se odricemo film Dara iz Jasenovca je samo blago pokazao sta se zaista desavalo tamo i kolike zlocine pravile Ustase.

Mirjana

pre 3 godine

Logor Jasenovac je mesto najvećeg stradanja srpskog naroda i kako takav ne sme da se zaboravi, odnosno zaslužuje da se ekranizuje pravim filmskim remek delom kao što je ostvarenje "Dara iz Jasenovca".

my way

pre 3 godine

Чисто да се зна да је 1998. Југославија тражила изручење Наде Шакић (Лубурићеве секе), да би Хрватска брже боље урадила то исто. Затим ју је наравно ослободила и жена је живела као национални херој и заслужни грађанин до смрти 2011. године у Загребу. Филм је одличан. Јесте ово ублажена верзија садистичког ужаса логора смрти у НДХ, али права стварност је толико неописива и незамислива да се на филму и не може приказати. Ето, сада смо видели филм, па нека је на част свима који су га пљували. Посебне похвале глумцима, није ово било лако играти. Посебне честитке малој Биљани, која је потпуно заслужно била у причи за награду пре него што се антисрпска политика умешала. За нас потпуно небитно. Не требају нам никакви оскари, глобуси и сличне глупости, али је неправедно према њој, Антонијевићу и свима који су на филму радили. Како то бива, сада када су дирнули у српске жртве, српску децу, прорадио инат и добиће се наставак који ће отићи и у деведесете.

Branislav

pre 3 godine

Pošto sam učesnik ratnih dešavanja nisam mogao odgledati film do kraja.Jako mi je loše s obzirom da su i moji preci prošli slično .....Ne ponovilo se nikome...

star

pre 3 godine

Nisam ni malo pristrasan, ali ovaj film Dara iz Jasenovca bi bio jedan od glavnih kandidata za Oskara, ali svetski moćnici nisu želeli da se tako nešto dogodi.

MIRO

pre 3 godine

Dunja ako si ti neobrazovana i da ne kažem g...a i ako je trebalo da neki Gaga snimi jeftin, loš, pamfletski film o Jasenovcu pa da ti saznaš da je postojao neki logor u kom su ubijani na najstrašniji način neki ljudi to bar sačuvaj za sebe nemoj se hvaliti svojom neobrazovanošću! Ja sam 1971 godište i ti zli komunisti su nas u školama učili o logoru Jasenovac, i o strhotama, i o ustašama i o 700.000 žrtava ( e to su komunilsti prenaduvali broj) bilo ih je maksimalno 100.000 a i to he ogroman broj i ogroman zločin, meni nije potreban Gaga da mi to kaže na jeftin, loš i pamfletski način!

Aron

pre 3 godine

Film je prosek i ništa drugo, po onoj narodnoj tresla se gora rodio se miš. Tema Jasenovac i ustaški zločini se već odavno forsira u medijima i javnosti i to već više od 30 godina. O tome se non stop govori, te bilo je ovoliko žrtava te onoliko, pa je u tome učestvovao ovaj i onaj, te su zločini bili previše surovi... I sada posle svega se još napravi film koji se forsira neverovatno u medijima u svakom mogućem obliku. Kao neka vrsta sredstva za skretanje pažnje od tema poput siromaštva, korupcije i kriminala. I onda kada nije nominovan krećeu zalopojke kako su svi protiv nas i kako nas niko be voli i tome slično . Ljudi be shvataju da naša kinematografija je u ogromnoj krizi već negde više od 20 godina. To jest od filma Podzemlje Emira Kusturice koja je dobio Zlatnu Palmu u Kanu. Od tog trenutka naši filmovi nisu ni u konkurenciji nominacije ni ba jednom značajnijem festivalu poput Kana, Venecije, Berlina, BAFTE, Oskar ili Zlatnog Globusa. To je zato što bam filmovi balansiraju izmedju proseka, sapunice ili preteranog nasilja.

Dunja

pre 3 godine

Sinoć su svi mogli da vide ono što se 76 godina krilo vezano za stradanje srpskog naroda. Dara iz Jasenovca je film koji je za nas dobio Oskara!

XXL

pre 3 godine

Film je otišao nespreman na svetsku scenu. Gledaoci širom sveta ne znaju šta je ustaški logor tkz. fabrika smrti Jasenovac, a niko se nije potrudio da svet upozna sa tim. Izraelci su decenijama gradili nezaborav o stradanjima, a srbi se pojavljuju na filmskoj sceni o tragediji svog naroda za koju svet nije upoznat. Poniviću primer ni schwaben nisu prihvatili da su postojali logori smrti i da su činjena tamo nečovečna dela dok ih nije američki general potovario u kamione i odvezao u Aušvic što je zabeleženo na filmskoj traci da vide i uvere se. Jednostavno "Dara iz Jasevca" nije bila spremna za svet jer je nismo pripremili.

Branko

pre 3 godine

Film je napravljen, ali zato sto kvari sliku koja je namenjena Srbima nece mu dati da se gleda i da zivi i o njemu ce se govoriti samo u negativnom kontekstu, zasto ce na zalost i na nasu veliku sramotu, imati i veoma glasnu potporu domacih mrzitelja Srba raznih fela i raznih motiva.

nn

pre 3 godine

lose napravljen film sto se tice price dijaloga ali redatelj je par puta rekao da film nije bitan nego sta stoji iza toga i sta ce da pokrene, a tu su mu dosezi vrlo ograniceni, mozda samo u Srbiji.A ovakvo parcijalno suočavanje sa svojom prosloscu dovodilo je Srbe samo do većih stradanja.Ovo je vise tema za dokumentarac koji mora biti objektivniji.Meni ovo liči kao los film iz rezije neke hrvatske obavjestajne agencije koje ce imati samo stete po Srbe

Slepac Vidoje

pre 3 godine

Film je dobar ali mu fali i neka crta Bjelogrlicevske dinamike, Kusturicine scenografije.

I mnogo vise je uzasa bilo nego sto je prikazano. I sve sto su prikazali je mnogo slabije nego sto je realno bilo , berem prema onim zapisima koji su bili u Memorijalnom muzeju Jasenovac/Stara gradiska.

Maja

pre 3 godine

Dobro je da se neko setio da nakon 75 godina napravi film koji će nas podsećati na mnogoljudna stradanja u periodu Drugog svetskog rata.

Ljubica

pre 3 godine

Jasenovac je logor najvećeg srpskog stradanja. Film je radjen po istinitom dogadjaju gledano iz ugla devojcice koja je prezivela mucenje i torturu neprijatelja

Marko

pre 3 godine

Mi nismo zaboravili nase zrtve u Jasenovcu niti ih se odricemo film Dara iz Jasenovca je samo blago pokazao sta se zaista desavalo tamo i kolike zlocine pravile Ustase.

Marija

pre 3 godine

Film je odlično urađen i to treba pohvaliti. Ne razumem ove što kritikuju. Očigledno je da im smeta što je istina o Jasenovcu izašla na videlo.

Mirjana

pre 3 godine

Logor Jasenovac je mesto najvećeg stradanja srpskog naroda i kako takav ne sme da se zaboravi, odnosno zaslužuje da se ekranizuje pravim filmskim remek delom kao što je ostvarenje "Dara iz Jasenovca".

Fliper

pre 3 godine

Na ovim području se o Jasenovcu više-manje sve zna odavno. Ovaj film je izgleda trebao nekom drugom da kaže tko je kakav, ali taj netko drugi ga baš i nije poverovao!

Jovana

pre 3 godine

Krvnicki i brutalno ubijanje srpskog naroda, genocid koji su izvrsili Hrvati nad nama, je bio i ne ponovio se nikada vise, ali se zato pamti dozivotno i da se prenosi sa generacije na generacije, svi moraju da znaju sta je nas narod pretrpeo koliki je gubitak to bio

Ivan

pre 3 godine

Da li je moguće da je neko toliko mrzeo srpski narod.?Bili smo krivi samo zato sto smo Srbi. Film je odlicno uradjen, ali tezak za gledanje kako su mu ili i ubijali nas neduzan narod. Vecna slava zrtvama

Rocky

pre 3 godine

Film je blag, pokušaj da se komercijalnim filmom dočara zlo NDH i Jasenovca nije moguće ....

Menjaju istoriju time što ne prikazuju pravo zlo Hrvata krvožednost i brutalnost .... zloçini su bili toliko masovni i bezumni da je taj genocid Hrvata nad Srbima podsećao na satanistički ritual.

Ivana

pre 3 godine

Film Dara iz Jasenovca je veoma mucan i tezak za gledanje, tera suze na oci. Mucenje naseg naroda i odvajanje dece od majke ne moze nikog ostaviti ravnodušnim. Svaka cast reziseru i celoj ekipi

Sladjana

pre 3 godine

Potresno,ali istinito.Ovaj film služi da nikad ne zaboravimo mnogoljudna stradanja u zloglasnom logoru za vreme Drugog svetskog rata.

Sonja

pre 3 godine

Posle 75 godina država, predsednik i vlada setili su se da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem narodu koji je nastradao.

Che

pre 3 godine

U Jasenovcu je bilo neuporedivo vise brutalnosti i zlodela nego sto je prikazano u igranom filmu.Mislim da drzava mora da napravi dokumentarni film na osnovu svih poznatih cinjenica i dokaza,a ima ih toliko.Sve pohvale za film koji mora da bude na sto vise festivala i u sto vise bioskopa sirom Evrope,cim se stvore uslovi

Dunja

pre 3 godine

Sinoć su svi mogli da vide ono što se 76 godina krilo vezano za stradanje srpskog naroda. Dara iz Jasenovca je film koji je za nas dobio Oskara!

Vanja

pre 3 godine

Težak film i strašan za sve. Srce da ti pukne, ali je ovo zasigurno blaža varijanta i prikaz svega onoga što je srpski narod preživeo.

Nek se jebu sa svojim oskarima

pre 3 godine

Film je mnogo bolji nego sto sam ocekivao a i bilo me strah da ne bude los! Veoma tesko je napraviti film o takvim dogadjajima a da ga zelis gledati drugi put! Bravo i hvala.

Branislav

pre 3 godine

Pošto sam učesnik ratnih dešavanja nisam mogao odgledati film do kraja.Jako mi je loše s obzirom da su i moji preci prošli slično .....Ne ponovilo se nikome...

Milutin

pre 3 godine

Nije ovaj film provokacija, kako se moglo procitati u mnogim hrvatskim medijima. Ovaj film je istorija srpskog naroda, istina koji su mnogi zataskivali, ali koja posle 76 godina izlazi na videlo.

Žarko Nastasić

pre 3 godine

Težak film za srce i dušu ali neka se počne odmotavati istina o stradanju Srpskog naroda i strahotama koje su činili Hrvati.

Teo

pre 3 godine

Film " Dara iz Jasenovca " je ujedno podsetnik na zločine počinjene u logoru Jasenovac nad Srbima, Jevrejima i Romima i opomena da se tako nešto nikada više i nigde neponovi.

star

pre 3 godine

Nisam ni malo pristrasan, ali ovaj film Dara iz Jasenovca bi bio jedan od glavnih kandidata za Oskara, ali svetski moćnici nisu želeli da se tako nešto dogodi.

Sava98

pre 3 godine

Verujem da sinoćni film nikoga nije ostavio ravnodušnim i da nam je dao do znanja da nikada ne smemo da zaboravimo.Sve dok postojimo treba da se pamti!!!

Sofija

pre 3 godine

Naša istorija je "Dara iz Jasenovca" jako težak i potresan film koji govori o najvećem stradanju srpskog naroda koje nesmemo zaboraviti.

Slavko

pre 3 godine

Iako sam kao i većina građana Srbije gledao film isti mi se dopao "Dara iz Jasenovca", svakako da je bilo teoško za gledanje, ali je važno da konačno neko napravi film o mestu našeg najvećeg stradanja.

Milena

pre 3 godine

Pojedine scene iz filma sam mnogo puta čula. Ta scena je ona gde kaže "zato što su to Srbi" e to me najviše zaboli, i nedam na svoje!

Stevan

pre 3 godine

Ekranizacija jedne od naših najstrašnijih stranica istorije. O genocidu u NDH treba da učimo decu ne samo o tomf da pričamo danima ili mesecima, već da to učenje bude institucionalizovano.

my way

pre 3 godine

Чисто да се зна да је 1998. Југославија тражила изручење Наде Шакић (Лубурићеве секе), да би Хрватска брже боље урадила то исто. Затим ју је наравно ослободила и жена је живела као национални херој и заслужни грађанин до смрти 2011. године у Загребу. Филм је одличан. Јесте ово ублажена верзија садистичког ужаса логора смрти у НДХ, али права стварност је толико неописива и незамислива да се на филму и не може приказати. Ето, сада смо видели филм, па нека је на част свима који су га пљували. Посебне похвале глумцима, није ово било лако играти. Посебне честитке малој Биљани, која је потпуно заслужно била у причи за награду пре него што се антисрпска политика умешала. За нас потпуно небитно. Не требају нам никакви оскари, глобуси и сличне глупости, али је неправедно према њој, Антонијевићу и свима који су на филму радили. Како то бива, сада када су дирнули у српске жртве, српску децу, прорадио инат и добиће се наставак који ће отићи и у деведесете.

Sofija

pre 3 godine

Честитка редитељу и сценарискињи филим је потресн филм али је показао страдање српскох народа

Jovana

pre 3 godine

Da se ne zaboravi nikad, ovo treba i ceo svet da vidi, kako se hrvatski narod ophodio prema Srbima, kako su nas mucki ubijali, a zbog cega, samo mrznja koju su imali prema nama, to im nije davalo za pravo da nad nama izvre genocid, Jasenovac je zlo

Nikola

pre 3 godine

Ovaj film je svakako bio potreban našoj zemlji, da ceo svet vidi pravu istinu o stradanju našeg naroda od ustaških zločinaca u Jasenovcu.

Sara

pre 3 godine

Ovaj film predstavlja spomenik stradlim zrtvama logora u Jasenovcu. Nikoga ustase nisu stedele...ni decu, ni zene, ni stare ni bolesne.Necemo zaboraviti nikada.

Darija

pre 3 godine

Težak film i strašan za sve. Srce da ti pukne, ali je ovo zasigurno blaža varijanta i prikaz svega onoga što je srpski narod preživeo.

viktorija

pre 3 godine

Potresan film, kao i sudbina svih ljudi koji su ubijeni u logorima ili cak mozda nekim slucajem preziveli. Sve pohvale ekipi koja se uhvatila u rad na tako teskoj temi a jos znajuci za rizik i kritike. Pohvala drzavi za podrsku.

Viki

pre 3 godine

Jako potresna prica. Moj deda je bio zatvorenik logora, koji je eto slucajno preziveo. Kako nikad nije rekao. Nikad nije pricao o tome, samo pre smrti u kosmarima. Kada se vratio, verovatno pebegavsi video je kod kuce svoj grob. Porodica ga je sahranila misleci da je umro. On je preziveo samo zato sto im je bio potreban kuvar, to je samo rekao. Ali kuci nikad ali nikad nije nista skuvao! Ni pre ni posle do svojih 88. Strasno strasno. Potresno. Svaka cast za snagu baviti se temom uopsteno a jos o nama.

Sonja

pre 3 godine

Najezila sam se na poklik:"Za dom spremni'' strasna je golgota koju je srpski narod pretrpeo neka se ovakvi zlocini nikada nigde ne ponove i ne dese ne daj Boze

slobo

pre 3 godine

USTAŠE SU NAM POBILI DECU I TO 25000 SRPSKE DECE. POBILI SU 700000 SRBA. USPUT SU PLJAČKALI I UZIMALI SVE. HRVATI ĆUTE 70 GODINA I ŽELE DA SVE UKUPNO SVEDU NA 100000 UBIJENIH. NE DOZVOLIMO NIKADA JASENOVAC. NE DOZVOLIMO NIKADA OLUJU

Aron

pre 3 godine

Film je prosek i ništa drugo, po onoj narodnoj tresla se gora rodio se miš. Tema Jasenovac i ustaški zločini se već odavno forsira u medijima i javnosti i to već više od 30 godina. O tome se non stop govori, te bilo je ovoliko žrtava te onoliko, pa je u tome učestvovao ovaj i onaj, te su zločini bili previše surovi... I sada posle svega se još napravi film koji se forsira neverovatno u medijima u svakom mogućem obliku. Kao neka vrsta sredstva za skretanje pažnje od tema poput siromaštva, korupcije i kriminala. I onda kada nije nominovan krećeu zalopojke kako su svi protiv nas i kako nas niko be voli i tome slično . Ljudi be shvataju da naša kinematografija je u ogromnoj krizi već negde više od 20 godina. To jest od filma Podzemlje Emira Kusturice koja je dobio Zlatnu Palmu u Kanu. Od tog trenutka naši filmovi nisu ni u konkurenciji nominacije ni ba jednom značajnijem festivalu poput Kana, Venecije, Berlina, BAFTE, Oskar ili Zlatnog Globusa. To je zato što bam filmovi balansiraju izmedju proseka, sapunice ili preteranog nasilja.

Milica

pre 3 godine

Film jeste pretezak,previse emotivan i pretuzan. Ali prikazuje realno stanje stvari koje su se desavale,bez obzira sto svet hoce da nam preokrene istoriju. Mi znamo sta je istina,zapravo znaju svi ali kad istina zaboli dolazi do poricanja i kontranapada. Neka prica ko sta hoce,film je remek-delo jedne pretuzne i istinite price.

Stefan

pre 3 godine

Nema vise sta da se cuti i krije, Jasenovac je najgori zlocin koji je pogodio Srbiju, najveci genocid ikada i neponovio se nikada, ali se mora znati kako su se prema nama ophodili Hrvati tada

ns boy

pre 3 godine

Cela ndh je velika crna mrlja čovečanstva i to je moralo biti predstavljeno u filmu,svesti genocid ndh na Jasenovac je minimiziranje zločina.Snimajte Jastrebarsko po istinitim ispovestima prezivele dece.Treba snimiti još 5 istinitih filmova koji bi svi zajedno uspeli predstaviti vreme ndh.

Aaaa

pre 3 godine

Logor Jasenovac je mesto najvećeg stradanja srpskog naroda. Ovaj film prikazuje jednu potresnu, ali istinitu pricu, koju mi nikada necemo zaboraviti.

Jovana

pre 3 godine

Genocid nad nasim narodom, to je nasa istorija, koja se mora pamtiti kroz sve generacije, ovo je sve realnost sta su nam tada radili Hrvati, to je strano nesto bilo, takav zlocin i mrznja koju su oni pokazali prema nama, je katastrofalno

Vanjica

pre 3 godine

Zahvaljujući Vučiću, ovaj film je dostigao svoj uspeh i to je neosporna činjenica. Od izuzetnog značaja je sama tematika i problem je u tome što se mnogima neće dopasti plasiranje ovakve stravične istine. Ali, Srbija brani svoju istoriju i svoje žrtve i hvala joj na tome. Hvala Vučiću koji nas brani.

Anja

pre 3 godine

Dara iz Jasenovca je vrlo dobro snimljen film i jedan je od prvih značajnih filmova koji se bavi nepravdama i zločinima koji su počinjeni u hrvatskim logorima tokom Drugog svetskog rata i njihovom doprinosu genocidu nad Srbima u celini.

XXL

pre 3 godine

Film je otišao nespreman na svetsku scenu. Gledaoci širom sveta ne znaju šta je ustaški logor tkz. fabrika smrti Jasenovac, a niko se nije potrudio da svet upozna sa tim. Izraelci su decenijama gradili nezaborav o stradanjima, a srbi se pojavljuju na filmskoj sceni o tragediji svog naroda za koju svet nije upoznat. Poniviću primer ni schwaben nisu prihvatili da su postojali logori smrti i da su činjena tamo nečovečna dela dok ih nije američki general potovario u kamione i odvezao u Aušvic što je zabeleženo na filmskoj traci da vide i uvere se. Jednostavno "Dara iz Jasevca" nije bila spremna za svet jer je nismo pripremili.

Srpkinja

pre 3 godine

Sinoc smo svi dobili opomenu od jedne devojcice Dare da stradanje jer je neko Srbin,Hrvat,Bosanac,Francuz i druge vere ne sme da se ponovi nikada isto duzni smo i da pamtimo sve nase zrtve

Nikola

pre 3 godine

Ovaj film služi da nikad ne zaboravimo stradanja u zloglasnom logoru u Jasenovcu, ali takodje da podseti neke ljude od kakvih su sazdani!

nn

pre 3 godine

lose napravljen film sto se tice price dijaloga ali redatelj je par puta rekao da film nije bitan nego sta stoji iza toga i sta ce da pokrene, a tu su mu dosezi vrlo ograniceni, mozda samo u Srbiji.A ovakvo parcijalno suočavanje sa svojom prosloscu dovodilo je Srbe samo do većih stradanja.Ovo je vise tema za dokumentarac koji mora biti objektivniji.Meni ovo liči kao los film iz rezije neke hrvatske obavjestajne agencije koje ce imati samo stete po Srbe

MIRO

pre 3 godine

Dunja ako si ti neobrazovana i da ne kažem g...a i ako je trebalo da neki Gaga snimi jeftin, loš, pamfletski film o Jasenovcu pa da ti saznaš da je postojao neki logor u kom su ubijani na najstrašniji način neki ljudi to bar sačuvaj za sebe nemoj se hvaliti svojom neobrazovanošću! Ja sam 1971 godište i ti zli komunisti su nas u školama učili o logoru Jasenovac, i o strhotama, i o ustašama i o 700.000 žrtava ( e to su komunilsti prenaduvali broj) bilo ih je maksimalno 100.000 a i to he ogroman broj i ogroman zločin, meni nije potreban Gaga da mi to kaže na jeftin, loš i pamfletski način!

Slepac Vidoje

pre 3 godine

Film je dobar ali mu fali i neka crta Bjelogrlicevske dinamike, Kusturicine scenografije.

I mnogo vise je uzasa bilo nego sto je prikazano. I sve sto su prikazali je mnogo slabije nego sto je realno bilo , berem prema onim zapisima koji su bili u Memorijalnom muzeju Jasenovac/Stara gradiska.

Branko

pre 3 godine

Film je napravljen, ali zato sto kvari sliku koja je namenjena Srbima nece mu dati da se gleda i da zivi i o njemu ce se govoriti samo u negativnom kontekstu, zasto ce na zalost i na nasu veliku sramotu, imati i veoma glasnu potporu domacih mrzitelja Srba raznih fela i raznih motiva.

Luna

pre 3 godine

Film je strasan, ali mi je drago sto je snimljen. Nase zrtve su dobile svoj glas, na nama je da ih nikad ne zaboravimo. Ova stranica nase istorije nesme da se zaboravi.

Aron

pre 3 godine

Film je prosek i ništa drugo, po onoj narodnoj tresla se gora rodio se miš. Tema Jasenovac i ustaški zločini se već odavno forsira u medijima i javnosti i to već više od 30 godina. O tome se non stop govori, te bilo je ovoliko žrtava te onoliko, pa je u tome učestvovao ovaj i onaj, te su zločini bili previše surovi... I sada posle svega se još napravi film koji se forsira neverovatno u medijima u svakom mogućem obliku. Kao neka vrsta sredstva za skretanje pažnje od tema poput siromaštva, korupcije i kriminala. I onda kada nije nominovan krećeu zalopojke kako su svi protiv nas i kako nas niko be voli i tome slično . Ljudi be shvataju da naša kinematografija je u ogromnoj krizi već negde više od 20 godina. To jest od filma Podzemlje Emira Kusturice koja je dobio Zlatnu Palmu u Kanu. Od tog trenutka naši filmovi nisu ni u konkurenciji nominacije ni ba jednom značajnijem festivalu poput Kana, Venecije, Berlina, BAFTE, Oskar ili Zlatnog Globusa. To je zato što bam filmovi balansiraju izmedju proseka, sapunice ili preteranog nasilja.

XXL

pre 3 godine

Film je otišao nespreman na svetsku scenu. Gledaoci širom sveta ne znaju šta je ustaški logor tkz. fabrika smrti Jasenovac, a niko se nije potrudio da svet upozna sa tim. Izraelci su decenijama gradili nezaborav o stradanjima, a srbi se pojavljuju na filmskoj sceni o tragediji svog naroda za koju svet nije upoznat. Poniviću primer ni schwaben nisu prihvatili da su postojali logori smrti i da su činjena tamo nečovečna dela dok ih nije američki general potovario u kamione i odvezao u Aušvic što je zabeleženo na filmskoj traci da vide i uvere se. Jednostavno "Dara iz Jasevca" nije bila spremna za svet jer je nismo pripremili.

nn

pre 3 godine

lose napravljen film sto se tice price dijaloga ali redatelj je par puta rekao da film nije bitan nego sta stoji iza toga i sta ce da pokrene, a tu su mu dosezi vrlo ograniceni, mozda samo u Srbiji.A ovakvo parcijalno suočavanje sa svojom prosloscu dovodilo je Srbe samo do većih stradanja.Ovo je vise tema za dokumentarac koji mora biti objektivniji.Meni ovo liči kao los film iz rezije neke hrvatske obavjestajne agencije koje ce imati samo stete po Srbe

Branko

pre 3 godine

Film je napravljen, ali zato sto kvari sliku koja je namenjena Srbima nece mu dati da se gleda i da zivi i o njemu ce se govoriti samo u negativnom kontekstu, zasto ce na zalost i na nasu veliku sramotu, imati i veoma glasnu potporu domacih mrzitelja Srba raznih fela i raznih motiva.

Slepac Vidoje

pre 3 godine

Film je dobar ali mu fali i neka crta Bjelogrlicevske dinamike, Kusturicine scenografije.

I mnogo vise je uzasa bilo nego sto je prikazano. I sve sto su prikazali je mnogo slabije nego sto je realno bilo , berem prema onim zapisima koji su bili u Memorijalnom muzeju Jasenovac/Stara gradiska.

MIRO

pre 3 godine

Dunja ako si ti neobrazovana i da ne kažem g...a i ako je trebalo da neki Gaga snimi jeftin, loš, pamfletski film o Jasenovcu pa da ti saznaš da je postojao neki logor u kom su ubijani na najstrašniji način neki ljudi to bar sačuvaj za sebe nemoj se hvaliti svojom neobrazovanošću! Ja sam 1971 godište i ti zli komunisti su nas u školama učili o logoru Jasenovac, i o strhotama, i o ustašama i o 700.000 žrtava ( e to su komunilsti prenaduvali broj) bilo ih je maksimalno 100.000 a i to he ogroman broj i ogroman zločin, meni nije potreban Gaga da mi to kaže na jeftin, loš i pamfletski način!

Dunja

pre 3 godine

Sinoć su svi mogli da vide ono što se 76 godina krilo vezano za stradanje srpskog naroda. Dara iz Jasenovca je film koji je za nas dobio Oskara!

my way

pre 3 godine

Чисто да се зна да је 1998. Југославија тражила изручење Наде Шакић (Лубурићеве секе), да би Хрватска брже боље урадила то исто. Затим ју је наравно ослободила и жена је живела као национални херој и заслужни грађанин до смрти 2011. године у Загребу. Филм је одличан. Јесте ово ублажена верзија садистичког ужаса логора смрти у НДХ, али права стварност је толико неописива и незамислива да се на филму и не може приказати. Ето, сада смо видели филм, па нека је на част свима који су га пљували. Посебне похвале глумцима, није ово било лако играти. Посебне честитке малој Биљани, која је потпуно заслужно била у причи за награду пре него што се антисрпска политика умешала. За нас потпуно небитно. Не требају нам никакви оскари, глобуси и сличне глупости, али је неправедно према њој, Антонијевићу и свима који су на филму радили. Како то бива, сада када су дирнули у српске жртве, српску децу, прорадио инат и добиће се наставак који ће отићи и у деведесете.

Che

pre 3 godine

U Jasenovcu je bilo neuporedivo vise brutalnosti i zlodela nego sto je prikazano u igranom filmu.Mislim da drzava mora da napravi dokumentarni film na osnovu svih poznatih cinjenica i dokaza,a ima ih toliko.Sve pohvale za film koji mora da bude na sto vise festivala i u sto vise bioskopa sirom Evrope,cim se stvore uslovi

Rocky

pre 3 godine

Film je blag, pokušaj da se komercijalnim filmom dočara zlo NDH i Jasenovca nije moguće ....

Menjaju istoriju time što ne prikazuju pravo zlo Hrvata krvožednost i brutalnost .... zloçini su bili toliko masovni i bezumni da je taj genocid Hrvata nad Srbima podsećao na satanistički ritual.

Mirjana

pre 3 godine

Logor Jasenovac je mesto najvećeg stradanja srpskog naroda i kako takav ne sme da se zaboravi, odnosno zaslužuje da se ekranizuje pravim filmskim remek delom kao što je ostvarenje "Dara iz Jasenovca".

Marko

pre 3 godine

Mi nismo zaboravili nase zrtve u Jasenovcu niti ih se odricemo film Dara iz Jasenovca je samo blago pokazao sta se zaista desavalo tamo i kolike zlocine pravile Ustase.

Vanjica

pre 3 godine

Zahvaljujući Vučiću, ovaj film je dostigao svoj uspeh i to je neosporna činjenica. Od izuzetnog značaja je sama tematika i problem je u tome što se mnogima neće dopasti plasiranje ovakve stravične istine. Ali, Srbija brani svoju istoriju i svoje žrtve i hvala joj na tome. Hvala Vučiću koji nas brani.

ns boy

pre 3 godine

Cela ndh je velika crna mrlja čovečanstva i to je moralo biti predstavljeno u filmu,svesti genocid ndh na Jasenovac je minimiziranje zločina.Snimajte Jastrebarsko po istinitim ispovestima prezivele dece.Treba snimiti još 5 istinitih filmova koji bi svi zajedno uspeli predstaviti vreme ndh.

slobo

pre 3 godine

USTAŠE SU NAM POBILI DECU I TO 25000 SRPSKE DECE. POBILI SU 700000 SRBA. USPUT SU PLJAČKALI I UZIMALI SVE. HRVATI ĆUTE 70 GODINA I ŽELE DA SVE UKUPNO SVEDU NA 100000 UBIJENIH. NE DOZVOLIMO NIKADA JASENOVAC. NE DOZVOLIMO NIKADA OLUJU

Viki

pre 3 godine

Jako potresna prica. Moj deda je bio zatvorenik logora, koji je eto slucajno preziveo. Kako nikad nije rekao. Nikad nije pricao o tome, samo pre smrti u kosmarima. Kada se vratio, verovatno pebegavsi video je kod kuce svoj grob. Porodica ga je sahranila misleci da je umro. On je preziveo samo zato sto im je bio potreban kuvar, to je samo rekao. Ali kuci nikad ali nikad nije nista skuvao! Ni pre ni posle do svojih 88. Strasno strasno. Potresno. Svaka cast za snagu baviti se temom uopsteno a jos o nama.

Teo

pre 3 godine

Film " Dara iz Jasenovca " je ujedno podsetnik na zločine počinjene u logoru Jasenovac nad Srbima, Jevrejima i Romima i opomena da se tako nešto nikada više i nigde neponovi.

Stevan

pre 3 godine

Ekranizacija jedne od naših najstrašnijih stranica istorije. O genocidu u NDH treba da učimo decu ne samo o tomf da pričamo danima ili mesecima, već da to učenje bude institucionalizovano.

star

pre 3 godine

Nisam ni malo pristrasan, ali ovaj film Dara iz Jasenovca bi bio jedan od glavnih kandidata za Oskara, ali svetski moćnici nisu želeli da se tako nešto dogodi.

Jovana

pre 3 godine

Krvnicki i brutalno ubijanje srpskog naroda, genocid koji su izvrsili Hrvati nad nama, je bio i ne ponovio se nikada vise, ali se zato pamti dozivotno i da se prenosi sa generacije na generacije, svi moraju da znaju sta je nas narod pretrpeo koliki je gubitak to bio

Ivan

pre 3 godine

Da li je moguće da je neko toliko mrzeo srpski narod.?Bili smo krivi samo zato sto smo Srbi. Film je odlicno uradjen, ali tezak za gledanje kako su mu ili i ubijali nas neduzan narod. Vecna slava zrtvama

Ljubica

pre 3 godine

Jasenovac je logor najvećeg srpskog stradanja. Film je radjen po istinitom dogadjaju gledano iz ugla devojcice koja je prezivela mucenje i torturu neprijatelja

Žarko Nastasić

pre 3 godine

Težak film za srce i dušu ali neka se počne odmotavati istina o stradanju Srpskog naroda i strahotama koje su činili Hrvati.

Jovana

pre 3 godine

Genocid nad nasim narodom, to je nasa istorija, koja se mora pamtiti kroz sve generacije, ovo je sve realnost sta su nam tada radili Hrvati, to je strano nesto bilo, takav zlocin i mrznja koju su oni pokazali prema nama, je katastrofalno

Marija

pre 3 godine

Film je odlično urađen i to treba pohvaliti. Ne razumem ove što kritikuju. Očigledno je da im smeta što je istina o Jasenovcu izašla na videlo.

Sonja

pre 3 godine

Posle 75 godina država, predsednik i vlada setili su se da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem narodu koji je nastradao.

Fliper

pre 3 godine

Na ovim području se o Jasenovcu više-manje sve zna odavno. Ovaj film je izgleda trebao nekom drugom da kaže tko je kakav, ali taj netko drugi ga baš i nije poverovao!

Nikola

pre 3 godine

Ovaj film je svakako bio potreban našoj zemlji, da ceo svet vidi pravu istinu o stradanju našeg naroda od ustaških zločinaca u Jasenovcu.

viktorija

pre 3 godine

Potresan film, kao i sudbina svih ljudi koji su ubijeni u logorima ili cak mozda nekim slucajem preziveli. Sve pohvale ekipi koja se uhvatila u rad na tako teskoj temi a jos znajuci za rizik i kritike. Pohvala drzavi za podrsku.

Stefan

pre 3 godine

Nema vise sta da se cuti i krije, Jasenovac je najgori zlocin koji je pogodio Srbiju, najveci genocid ikada i neponovio se nikada, ali se mora znati kako su se prema nama ophodili Hrvati tada

Jovana

pre 3 godine

Da se ne zaboravi nikad, ovo treba i ceo svet da vidi, kako se hrvatski narod ophodio prema Srbima, kako su nas mucki ubijali, a zbog cega, samo mrznja koju su imali prema nama, to im nije davalo za pravo da nad nama izvre genocid, Jasenovac je zlo

Sladjana

pre 3 godine

Potresno,ali istinito.Ovaj film služi da nikad ne zaboravimo mnogoljudna stradanja u zloglasnom logoru za vreme Drugog svetskog rata.

Ivana

pre 3 godine

Film Dara iz Jasenovca je veoma mucan i tezak za gledanje, tera suze na oci. Mucenje naseg naroda i odvajanje dece od majke ne moze nikog ostaviti ravnodušnim. Svaka cast reziseru i celoj ekipi

Sonja

pre 3 godine

Najezila sam se na poklik:"Za dom spremni'' strasna je golgota koju je srpski narod pretrpeo neka se ovakvi zlocini nikada nigde ne ponove i ne dese ne daj Boze

Branislav

pre 3 godine

Pošto sam učesnik ratnih dešavanja nisam mogao odgledati film do kraja.Jako mi je loše s obzirom da su i moji preci prošli slično .....Ne ponovilo se nikome...

Maja

pre 3 godine

Dobro je da se neko setio da nakon 75 godina napravi film koji će nas podsećati na mnogoljudna stradanja u periodu Drugog svetskog rata.

Milica

pre 3 godine

Film jeste pretezak,previse emotivan i pretuzan. Ali prikazuje realno stanje stvari koje su se desavale,bez obzira sto svet hoce da nam preokrene istoriju. Mi znamo sta je istina,zapravo znaju svi ali kad istina zaboli dolazi do poricanja i kontranapada. Neka prica ko sta hoce,film je remek-delo jedne pretuzne i istinite price.

Srpkinja

pre 3 godine

Sinoc smo svi dobili opomenu od jedne devojcice Dare da stradanje jer je neko Srbin,Hrvat,Bosanac,Francuz i druge vere ne sme da se ponovi nikada isto duzni smo i da pamtimo sve nase zrtve

Nikola

pre 3 godine

Ovaj film služi da nikad ne zaboravimo stradanja u zloglasnom logoru u Jasenovcu, ali takodje da podseti neke ljude od kakvih su sazdani!

Milutin

pre 3 godine

Nije ovaj film provokacija, kako se moglo procitati u mnogim hrvatskim medijima. Ovaj film je istorija srpskog naroda, istina koji su mnogi zataskivali, ali koja posle 76 godina izlazi na videlo.

Slavko

pre 3 godine

Iako sam kao i većina građana Srbije gledao film isti mi se dopao "Dara iz Jasenovca", svakako da je bilo teoško za gledanje, ali je važno da konačno neko napravi film o mestu našeg najvećeg stradanja.

Milena

pre 3 godine

Pojedine scene iz filma sam mnogo puta čula. Ta scena je ona gde kaže "zato što su to Srbi" e to me najviše zaboli, i nedam na svoje!

Anja

pre 3 godine

Dara iz Jasenovca je vrlo dobro snimljen film i jedan je od prvih značajnih filmova koji se bavi nepravdama i zločinima koji su počinjeni u hrvatskim logorima tokom Drugog svetskog rata i njihovom doprinosu genocidu nad Srbima u celini.

Sava98

pre 3 godine

Verujem da sinoćni film nikoga nije ostavio ravnodušnim i da nam je dao do znanja da nikada ne smemo da zaboravimo.Sve dok postojimo treba da se pamti!!!

Sara

pre 3 godine

Ovaj film predstavlja spomenik stradlim zrtvama logora u Jasenovcu. Nikoga ustase nisu stedele...ni decu, ni zene, ni stare ni bolesne.Necemo zaboraviti nikada.

Sofija

pre 3 godine

Честитка редитељу и сценарискињи филим је потресн филм али је показао страдање српскох народа

Darija

pre 3 godine

Težak film i strašan za sve. Srce da ti pukne, ali je ovo zasigurno blaža varijanta i prikaz svega onoga što je srpski narod preživeo.

Vanja

pre 3 godine

Težak film i strašan za sve. Srce da ti pukne, ali je ovo zasigurno blaža varijanta i prikaz svega onoga što je srpski narod preživeo.

Aaaa

pre 3 godine

Logor Jasenovac je mesto najvećeg stradanja srpskog naroda. Ovaj film prikazuje jednu potresnu, ali istinitu pricu, koju mi nikada necemo zaboraviti.

Nek se jebu sa svojim oskarima

pre 3 godine

Film je mnogo bolji nego sto sam ocekivao a i bilo me strah da ne bude los! Veoma tesko je napraviti film o takvim dogadjajima a da ga zelis gledati drugi put! Bravo i hvala.

Sofija

pre 3 godine

Naša istorija je "Dara iz Jasenovca" jako težak i potresan film koji govori o najvećem stradanju srpskog naroda koje nesmemo zaboraviti.

Luna

pre 3 godine

Film je strasan, ali mi je drago sto je snimljen. Nase zrtve su dobile svoj glas, na nama je da ih nikad ne zaboravimo. Ova stranica nase istorije nesme da se zaboravi.