Četvrtak, 17.09.2020.

13:32

Amira Medunjanin za B92.net: "Nisam feministkinja, samo smatram da svako zaslužuje jednaka prava"

Izvor: B92

Amira Medunjanin za B92.net: "Nisam feministkinja, samo smatram da svako zaslužuje jednaka prava" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Jasamja

pre 3 godine

Najveća foluška u svijetu muzike zadnjih godina, isforsirana u medijima a glas - tanko, jako tanko, falsira do bola... Ima dobar koncept, super muzičare al od nje nikad neće biti velike pjevačice niti dive, kraljice ili ti balkanske Billy Holiday kako je nazvao neko od tih svjetskih kritičara koji vjerovatno nikad u životu nije slušao sevdah. A o prepjev ima Silvane i Tome ne bih stvarno da se izražavam!

P-76ers

pre 3 godine

Volim sve od Baha do sevdaha ali Amira Medjunanin,Božo Vrećo i slični nikada ni blizu neće biti kao što je bio kralj sevdalinke gospodin Safet Isović. Naš Pavaroti, neka mu je laka zemlja i rahmet duši.
(Jazz ba, 17. septembar 2020 23:07)

U neko drugo vreme bio je i naš...

Safet i ovi pomenuti ne idu u istu rečenicu...

Moj dilbere (iz studija) = savršenstvo...

Milance Lepotance

pre 3 godine

Odlicno peva, milina je slusati Amiru, ali, legendarno "ali", mnogo prica za vreme koncerta i tako pokazuje svoju primitivnu stranu. Na zalost pokusava biti komicna, prica bez razloga i na kraju sve izgleda prilicno neumesno. Amira... pevaj, samo pevaj, komentari su ti suvisni.

buha

pre 3 godine

Jednaka prava bi trebalo da se podrazumevaju.
Problem je nesto drugo, a to je sustinska razlika izmedju polova.

Žena radja, muškarac ne.

Dobar deo žena kad vidi dva muškarca od kojih je jedan bogat a drugi lep, ona će barem razmisliti pa odlučiti. Potpuno opravdano imaju instinkt da traže zaštitu od partnera.

Većina muškaraca kad vidi lepu ženu, iste sekunde ga ništa drugo ne zanima. Apsolutno ništa. Muškarac od žene ne traži zaštitu.

Ta suštinska razlika je koren svega.

To vam je razlog zašto muškarci imaju 50 puta jači nagon za materijalnom stabilnošću dok žena da izgleda lepo.
Ako mislite da nisam u pravu, pretrčite društvene mreže i pogledajte kako se većina muškaraca predatavlja javnosti a kako većina žena. Videćete koji su kvaliteti promovišu i odnose na jedne a koje na druge.

Jednaka prava ne znače izjednačiti polove po svakom kriterijumu. To samo znači da smo jednako bitni.

P.s. Za malo banalnije - ne tuci nikog, ne omalovažavaj nikog.

Zoran

pre 3 godine

Pomeni prava žena, i gotov si. Pomeni prava bilo koje manjine, isto. Ali Srbi su najtolerantniji narod, samo su se svi skupili ovde i ostavljaju komentare.

Kostolcanin

pre 3 godine

@joj, Izgleda da živim i radim u nekom drugom Kostolcu u paralelnom univerzumu. Pa gde ste te silne žene oko mene ili mojih drugara i kolega na kopu? Sedite u kancelarijama u Direkciji, al' radno mesto na papiru spada pod kopove i sad ti prodaješ Beograđanima feminističke bajke u ženama u rudnicima :) Najbliže što žene rade na terenu kopova su one 2 ekipe uklopničarki na trafostanicama Rudnik i njima svaka čast, ali to je to. Koliko decenija zaredom ni u jednom odeljenju (elektro/rudarsko) u tehničkoj nije bilo više od 2 žene? Da li postoji i jedna jedina "bagerstkinja" na kopu? I gde ti je taj komšiluk "gde bukvalno svaka žena trimerom šiša travu", da prođem kad idem u šetnju i prisustvujem tom čudu koje za 40 godina nisam video? Kanal do Dragulja, Kolište, Didino selo ili tamo ka plaži? Tako da, izvini sugrađanko moja, ali preteruješ i izmišljaš samo tako.

razdragani platipus

pre 3 godine

Predivna Amira! Jako volim njenu muziku, mada ovi prepevi Tominih pesama meni licno nisu mnogo legli... mozda se treba malo navici, ne znam... Ipak, zeljno iscekujemo novu Australijsku turneju

Yu is dead

pre 3 godine

Sta je sa tim gej "ozbiljnim" narodnjacima iz Bosne? Da li je to neki novi trend, ne razumem koga bi to kod nas u Srbiji trebalo da zanima.

Marko

pre 3 godine

Imam 10 metara drva treba to po pola iscijepat...treba selidba stana kako cu ja sporet ona masinu...od kako su gospodje pocele da traze prava od tad nam narod propade...sve da sakrijete mladost gadnu koju imate 80 posto vas mlade kuguarke...pih

Jazz ba

pre 3 godine

Volim sve od Baha do sevdaha ali Amira Medjunanin,Božo Vrećo i slični nikada ni blizu neće biti kao što je bio kralj sevdalinke gospodin Safet Isović. Naš Pavaroti, neka mu je laka zemlja i rahmet duši.

Zena, na brdovitom Balkanu

pre 3 godine

@Dalibor

Ahhhaa... Slatko me nasmeja, covece. Ajde sto ti je, predpostavljam gospodja, pod nikom "hm" upravo objasnila kako stvari stoje ali evo i ja nesto da dodam. Daleko od toga da sam feministkinja. Imam srecu da sam naisla na poslednjeg srbskog viteza a uz to sam rodila i trojicu sinova koji me gledaju kao malo vode na dlanu. Ali bas zato sto su muskarici i tacno znaju koliko je VELIKO biti zena. Nema sta tu da se osporava ili dokazuje. Nismo isto i ne treba da budemo ali prava su am i te kako ista. Koliko ti je gaca oprano i ruckova spremljeno bilo od mame, sestre ili zene (ako ista od toga imas) toliko puta treba da te sramota od tvoga komentara . Razmisli ako imas cime.

joj

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 17. septembar 2020 16:15) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ti i ovi sto su ti dali pluseve sigurno zivite u nekom Novobeogradskom soliteru, jer da zivis u nekom manjem gradu vidjao bi zene s trimerom svakog dana. Bukvalno svaka zena u mom komsiluku sisa travu sto s trimerom sto s sisalicom, ukljucujuci i mene i moju mamu. Elektricni trimeri su laki za koriscenje a vrse poso isto ko benzinski.

Takodje sneg je lako cistiti kad je neutaban pa stalno cistim sneg u svom dvoristu. Kad ga ima a ima ga sve manje. Ti msl da je to tesko jer je jedni sneg koji si cisto onaj ispred zgrade koji je vec dobro utaban. U dvoristu se sneg moze cistiti i metlom jer je rastresit.

A sto se drugara tice, nek izadje iz tog imaginarnog rudnika i udje u pravi tamo ce sigurno naci neke zene, jer ih ima u bukvalno svakom rudniku.

Pozdrav iz Kostolca i iduci put probajte da izadjete malo iz tog solitera u kom zivite pa cete videti da zene nisu bas tako nesposobne kao sto vi Beogradjani mislite.

ustvari kladim se da bolje rukujem trimerom nego vecina vas Beogradjana.

yosemite sam

pre 3 godine

Jedno je reći da je feminizam besmislen recimo ovde u Nemačkoj, da ga se hvataju samo dokone lezbejke u krizi srednjih godina na koje niko i ne obraća više pažnju itd... Ali biti feminstkinja u gradu i zemlji gde je dobar deo žena zamotan u krpe, to već i nije tako bez mozga (Polazim od pretpostavke da nema te žene koja bi se dobrovoljno zamotala u palačinku). Bitan je kontekst, to hocu da kazem. Inače žena peva OK, mada mi taj fazon kad kao neko peva isključivo sevdalinke iz Bosne malo deluje izforsirano, tu nema više od 20ak pesama sve ukupno da vrede. Sve ih je otpevala vrhunski npr. Josipa Lisac, a žena nije iz Bosne nego Hrvatske. Da ne spominjem Cuneta Gojkovića koji je iz Srbije. To su po meni ubedljivo najbolje ženske i muške interpretacije bosanskih sevdalinki u istoriji. Inače sam sasvim slučajno jednom prilikom gledao na nekoj bosanskoj TV kad je neki njihov mladi interpretator sevdalinki u emisiji uživo molio starijeg voditelja da mu dozvoli da otpeva neku sevdalinku Tome Zdravkovića - i ovaj mu ne dade, a muzika čak i počela sa sviranjem, ovaj je morao je da se dere - stani, stani ne možeee, maše čovek rukama, strašno. Ono kad su se ksenofobija i fašizam uvukli i u narodnu muziku, ali badava, očigledno da kod mlađih naraštaja se to slabo prima

dr Arčibald Rajs

pre 3 godine

Žena ima anđeoski glas, savršene intepretacije, pratnju vrhunskih muzičara, a domaći šabani i šizofreni šovinisti pominju nekakvu Divanhanu i polupevače koji joj nisu ni do kolena. Poslušajte malo emociju koju zena šalje, pa onda hejtujte.

hm

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 17. septembar 2020 16:15) # Link komentara

Ja se prva javljam da radim u rudniku, cistim sneg i sisam travu, onom muskarcu koji mi rodi 2 dece, doji ih minimum godinu dana, krvari umesto mene svakog meseca, bori se s pratecim grcevima u stomaku, ledjima, glavoboljama, nadutoscu i mucninom i naravno onim promenama raspolozenja na koja vi muskarci stalno kukate.

A sve to vreme idu na posao, trce do prodavnice, trce za decom i obavljaju duplo vise kucnih poslova. Rad do 8 meseca trudnoce se podrazumeva.

E muskarci moji, oko cega vi kukate. Posle jedne menstruacije molili biste nekog da vas vozi u rudnik. A gde je trudnoca i sve ostalo.

Ne znate vi sta je tesko.

Bajo moj

pre 3 godine

Исфорсирана! А та прича о историји "народа"... боље да се позабавила културом и духовношћу својих предака!

Bradonja

pre 3 godine

I meni se ne svidja njeno izvođenje. Ne volim te duboke ženske glasove, kad peva kao iz bureta. Nekako mi zvuči preteće, ne znam kako da objasnim to. Ali to je samo moj lični utisak.

dmt

pre 3 godine

ko slusa ovo u 21 veku, ni milenijalsi ni gen z, samo se potenciraju neke prevazidjene vrednosti kod starijih gen koje nameravaju da vedre i oblace jos dugo na ovim prostorima a mi mladi moz samo da odavde odemo bez i trunke zala

Закржљала расо

pre 3 godine

Радила у дипломатији пре... тако је и дипломатски убедила цели свет да је велики интерпретатор а оно... ћорак... Даница, Василиса, Диванхана измислиле певање за њу... а стару гарду не бих ни стављао у исти кош с њом...

nekoizmase

pre 3 godine

Iz Sarajeva sam,nikad je nisam slušao. Kažu da je popularna,ali kad vidim ove muške frizure na ženama ,ne mora ništa reći znam da je feministkinja.Zaobilazim ih u širokom luku.
(Toyo, 17. septembar 2020 14:52)

I ti možda imaš veliki nos ili klempave uši, pa kad te neka žena vidi odmah će da pomisli da si primitivac pa će da te izbegava u još širem luku msm, kakva je to bezobrazna generalizacija ljudi po njihovom izgledu!!!

siki

pre 3 godine

@(Bojan, 17. septembar 2020 15:17)

Meni se licno isto ne dopada njeno izvodjenje. Vise mi leze neki drugi pevaci sevdalinki. Ali ok. Muzika je kao uostalom i sva umetnost potpuno subjektivni dozivljaj. Zato mi i ide na zivce ova izlizana fraza "postoji dobra muzika i ona manje dobra (loša)". Ko je to ko odredjuje sta je dobra, a sta losa muzika(umetnost)? Postoji samo muzika koja se meni licno svidja ili ne svidja.

Dalibor

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...

Dilber

pre 3 godine

Amira je neponovljiva.....naravno, uvek vezes nesto/nekog za neko svoje iskustvo....čuo sam da se bivša devojka udala, devojka koju sam tada voleo vise od sebe...svet se srušio...i onda na TV-u kreće do tada nepoznati glas i Sto te nema. Kao sto je sama rekla plačem a duša se smiruje. Nekoliko godina iza toga veza sa koleginicom koju smo krili...a onda na jednoj svadbi sedimo jedno prekoputa drugog i kreće pesma Ah sto cemo ljubav kriti.... I dalje me te pesme podsećaju na te srcu drage žene i na mladost. Ne verujem da bi mi te pesme bile toliko drage da ih ona nije pevala....
Amira, molim te nastavi zbog svih nas kojima je tvoj glas hrana za dušu...

Toyo

pre 3 godine

Iz Sarajeva sam,nikad je nisam slušao. Kažu da je popularna,ali kad vidim ove muške frizure na ženama ,ne mora ništa reći znam da je feministkinja.Zaobilazim ih u širokom luku.

Dalibor

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...

nekoizmase

pre 3 godine

Iz Sarajeva sam,nikad je nisam slušao. Kažu da je popularna,ali kad vidim ove muške frizure na ženama ,ne mora ništa reći znam da je feministkinja.Zaobilazim ih u širokom luku.
(Toyo, 17. septembar 2020 14:52)

I ti možda imaš veliki nos ili klempave uši, pa kad te neka žena vidi odmah će da pomisli da si primitivac pa će da te izbegava u još širem luku msm, kakva je to bezobrazna generalizacija ljudi po njihovom izgledu!!!

Toyo

pre 3 godine

Iz Sarajeva sam,nikad je nisam slušao. Kažu da je popularna,ali kad vidim ove muške frizure na ženama ,ne mora ništa reći znam da je feministkinja.Zaobilazim ih u širokom luku.

joj

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 17. septembar 2020 16:15) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ti i ovi sto su ti dali pluseve sigurno zivite u nekom Novobeogradskom soliteru, jer da zivis u nekom manjem gradu vidjao bi zene s trimerom svakog dana. Bukvalno svaka zena u mom komsiluku sisa travu sto s trimerom sto s sisalicom, ukljucujuci i mene i moju mamu. Elektricni trimeri su laki za koriscenje a vrse poso isto ko benzinski.

Takodje sneg je lako cistiti kad je neutaban pa stalno cistim sneg u svom dvoristu. Kad ga ima a ima ga sve manje. Ti msl da je to tesko jer je jedni sneg koji si cisto onaj ispred zgrade koji je vec dobro utaban. U dvoristu se sneg moze cistiti i metlom jer je rastresit.

A sto se drugara tice, nek izadje iz tog imaginarnog rudnika i udje u pravi tamo ce sigurno naci neke zene, jer ih ima u bukvalno svakom rudniku.

Pozdrav iz Kostolca i iduci put probajte da izadjete malo iz tog solitera u kom zivite pa cete videti da zene nisu bas tako nesposobne kao sto vi Beogradjani mislite.

ustvari kladim se da bolje rukujem trimerom nego vecina vas Beogradjana.

hm

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 17. septembar 2020 16:15) # Link komentara

Ja se prva javljam da radim u rudniku, cistim sneg i sisam travu, onom muskarcu koji mi rodi 2 dece, doji ih minimum godinu dana, krvari umesto mene svakog meseca, bori se s pratecim grcevima u stomaku, ledjima, glavoboljama, nadutoscu i mucninom i naravno onim promenama raspolozenja na koja vi muskarci stalno kukate.

A sve to vreme idu na posao, trce do prodavnice, trce za decom i obavljaju duplo vise kucnih poslova. Rad do 8 meseca trudnoce se podrazumeva.

E muskarci moji, oko cega vi kukate. Posle jedne menstruacije molili biste nekog da vas vozi u rudnik. A gde je trudnoca i sve ostalo.

Ne znate vi sta je tesko.

Dilber

pre 3 godine

Amira je neponovljiva.....naravno, uvek vezes nesto/nekog za neko svoje iskustvo....čuo sam da se bivša devojka udala, devojka koju sam tada voleo vise od sebe...svet se srušio...i onda na TV-u kreće do tada nepoznati glas i Sto te nema. Kao sto je sama rekla plačem a duša se smiruje. Nekoliko godina iza toga veza sa koleginicom koju smo krili...a onda na jednoj svadbi sedimo jedno prekoputa drugog i kreće pesma Ah sto cemo ljubav kriti.... I dalje me te pesme podsećaju na te srcu drage žene i na mladost. Ne verujem da bi mi te pesme bile toliko drage da ih ona nije pevala....
Amira, molim te nastavi zbog svih nas kojima je tvoj glas hrana za dušu...

siki

pre 3 godine

@(Bojan, 17. septembar 2020 15:17)

Meni se licno isto ne dopada njeno izvodjenje. Vise mi leze neki drugi pevaci sevdalinki. Ali ok. Muzika je kao uostalom i sva umetnost potpuno subjektivni dozivljaj. Zato mi i ide na zivce ova izlizana fraza "postoji dobra muzika i ona manje dobra (loša)". Ko je to ko odredjuje sta je dobra, a sta losa muzika(umetnost)? Postoji samo muzika koja se meni licno svidja ili ne svidja.

dr Arčibald Rajs

pre 3 godine

Žena ima anđeoski glas, savršene intepretacije, pratnju vrhunskih muzičara, a domaći šabani i šizofreni šovinisti pominju nekakvu Divanhanu i polupevače koji joj nisu ni do kolena. Poslušajte malo emociju koju zena šalje, pa onda hejtujte.

Zena, na brdovitom Balkanu

pre 3 godine

@Dalibor

Ahhhaa... Slatko me nasmeja, covece. Ajde sto ti je, predpostavljam gospodja, pod nikom "hm" upravo objasnila kako stvari stoje ali evo i ja nesto da dodam. Daleko od toga da sam feministkinja. Imam srecu da sam naisla na poslednjeg srbskog viteza a uz to sam rodila i trojicu sinova koji me gledaju kao malo vode na dlanu. Ali bas zato sto su muskarici i tacno znaju koliko je VELIKO biti zena. Nema sta tu da se osporava ili dokazuje. Nismo isto i ne treba da budemo ali prava su am i te kako ista. Koliko ti je gaca oprano i ruckova spremljeno bilo od mame, sestre ili zene (ako ista od toga imas) toliko puta treba da te sramota od tvoga komentara . Razmisli ako imas cime.

Bajo moj

pre 3 godine

Исфорсирана! А та прича о историји "народа"... боље да се позабавила културом и духовношћу својих предака!

Закржљала расо

pre 3 godine

Радила у дипломатији пре... тако је и дипломатски убедила цели свет да је велики интерпретатор а оно... ћорак... Даница, Василиса, Диванхана измислиле певање за њу... а стару гарду не бих ни стављао у исти кош с њом...

Jazz ba

pre 3 godine

Volim sve od Baha do sevdaha ali Amira Medjunanin,Božo Vrećo i slični nikada ni blizu neće biti kao što je bio kralj sevdalinke gospodin Safet Isović. Naš Pavaroti, neka mu je laka zemlja i rahmet duši.

yosemite sam

pre 3 godine

Jedno je reći da je feminizam besmislen recimo ovde u Nemačkoj, da ga se hvataju samo dokone lezbejke u krizi srednjih godina na koje niko i ne obraća više pažnju itd... Ali biti feminstkinja u gradu i zemlji gde je dobar deo žena zamotan u krpe, to već i nije tako bez mozga (Polazim od pretpostavke da nema te žene koja bi se dobrovoljno zamotala u palačinku). Bitan je kontekst, to hocu da kazem. Inače žena peva OK, mada mi taj fazon kad kao neko peva isključivo sevdalinke iz Bosne malo deluje izforsirano, tu nema više od 20ak pesama sve ukupno da vrede. Sve ih je otpevala vrhunski npr. Josipa Lisac, a žena nije iz Bosne nego Hrvatske. Da ne spominjem Cuneta Gojkovića koji je iz Srbije. To su po meni ubedljivo najbolje ženske i muške interpretacije bosanskih sevdalinki u istoriji. Inače sam sasvim slučajno jednom prilikom gledao na nekoj bosanskoj TV kad je neki njihov mladi interpretator sevdalinki u emisiji uživo molio starijeg voditelja da mu dozvoli da otpeva neku sevdalinku Tome Zdravkovića - i ovaj mu ne dade, a muzika čak i počela sa sviranjem, ovaj je morao je da se dere - stani, stani ne možeee, maše čovek rukama, strašno. Ono kad su se ksenofobija i fašizam uvukli i u narodnu muziku, ali badava, očigledno da kod mlađih naraštaja se to slabo prima

Bradonja

pre 3 godine

I meni se ne svidja njeno izvođenje. Ne volim te duboke ženske glasove, kad peva kao iz bureta. Nekako mi zvuči preteće, ne znam kako da objasnim to. Ali to je samo moj lični utisak.

dmt

pre 3 godine

ko slusa ovo u 21 veku, ni milenijalsi ni gen z, samo se potenciraju neke prevazidjene vrednosti kod starijih gen koje nameravaju da vedre i oblace jos dugo na ovim prostorima a mi mladi moz samo da odavde odemo bez i trunke zala

Kostolcanin

pre 3 godine

@joj, Izgleda da živim i radim u nekom drugom Kostolcu u paralelnom univerzumu. Pa gde ste te silne žene oko mene ili mojih drugara i kolega na kopu? Sedite u kancelarijama u Direkciji, al' radno mesto na papiru spada pod kopove i sad ti prodaješ Beograđanima feminističke bajke u ženama u rudnicima :) Najbliže što žene rade na terenu kopova su one 2 ekipe uklopničarki na trafostanicama Rudnik i njima svaka čast, ali to je to. Koliko decenija zaredom ni u jednom odeljenju (elektro/rudarsko) u tehničkoj nije bilo više od 2 žene? Da li postoji i jedna jedina "bagerstkinja" na kopu? I gde ti je taj komšiluk "gde bukvalno svaka žena trimerom šiša travu", da prođem kad idem u šetnju i prisustvujem tom čudu koje za 40 godina nisam video? Kanal do Dragulja, Kolište, Didino selo ili tamo ka plaži? Tako da, izvini sugrađanko moja, ali preteruješ i izmišljaš samo tako.

buha

pre 3 godine

Jednaka prava bi trebalo da se podrazumevaju.
Problem je nesto drugo, a to je sustinska razlika izmedju polova.

Žena radja, muškarac ne.

Dobar deo žena kad vidi dva muškarca od kojih je jedan bogat a drugi lep, ona će barem razmisliti pa odlučiti. Potpuno opravdano imaju instinkt da traže zaštitu od partnera.

Većina muškaraca kad vidi lepu ženu, iste sekunde ga ništa drugo ne zanima. Apsolutno ništa. Muškarac od žene ne traži zaštitu.

Ta suštinska razlika je koren svega.

To vam je razlog zašto muškarci imaju 50 puta jači nagon za materijalnom stabilnošću dok žena da izgleda lepo.
Ako mislite da nisam u pravu, pretrčite društvene mreže i pogledajte kako se većina muškaraca predatavlja javnosti a kako većina žena. Videćete koji su kvaliteti promovišu i odnose na jedne a koje na druge.

Jednaka prava ne znače izjednačiti polove po svakom kriterijumu. To samo znači da smo jednako bitni.

P.s. Za malo banalnije - ne tuci nikog, ne omalovažavaj nikog.

Yu is dead

pre 3 godine

Sta je sa tim gej "ozbiljnim" narodnjacima iz Bosne? Da li je to neki novi trend, ne razumem koga bi to kod nas u Srbiji trebalo da zanima.

Milance Lepotance

pre 3 godine

Odlicno peva, milina je slusati Amiru, ali, legendarno "ali", mnogo prica za vreme koncerta i tako pokazuje svoju primitivnu stranu. Na zalost pokusava biti komicna, prica bez razloga i na kraju sve izgleda prilicno neumesno. Amira... pevaj, samo pevaj, komentari su ti suvisni.

Marko

pre 3 godine

Imam 10 metara drva treba to po pola iscijepat...treba selidba stana kako cu ja sporet ona masinu...od kako su gospodje pocele da traze prava od tad nam narod propade...sve da sakrijete mladost gadnu koju imate 80 posto vas mlade kuguarke...pih

Zoran

pre 3 godine

Pomeni prava žena, i gotov si. Pomeni prava bilo koje manjine, isto. Ali Srbi su najtolerantniji narod, samo su se svi skupili ovde i ostavljaju komentare.

razdragani platipus

pre 3 godine

Predivna Amira! Jako volim njenu muziku, mada ovi prepevi Tominih pesama meni licno nisu mnogo legli... mozda se treba malo navici, ne znam... Ipak, zeljno iscekujemo novu Australijsku turneju

P-76ers

pre 3 godine

Volim sve od Baha do sevdaha ali Amira Medjunanin,Božo Vrećo i slični nikada ni blizu neće biti kao što je bio kralj sevdalinke gospodin Safet Isović. Naš Pavaroti, neka mu je laka zemlja i rahmet duši.
(Jazz ba, 17. septembar 2020 23:07)

U neko drugo vreme bio je i naš...

Safet i ovi pomenuti ne idu u istu rečenicu...

Moj dilbere (iz studija) = savršenstvo...

Jasamja

pre 3 godine

Najveća foluška u svijetu muzike zadnjih godina, isforsirana u medijima a glas - tanko, jako tanko, falsira do bola... Ima dobar koncept, super muzičare al od nje nikad neće biti velike pjevačice niti dive, kraljice ili ti balkanske Billy Holiday kako je nazvao neko od tih svjetskih kritičara koji vjerovatno nikad u životu nije slušao sevdah. A o prepjev ima Silvane i Tome ne bih stvarno da se izražavam!

Toyo

pre 3 godine

Iz Sarajeva sam,nikad je nisam slušao. Kažu da je popularna,ali kad vidim ove muške frizure na ženama ,ne mora ništa reći znam da je feministkinja.Zaobilazim ih u širokom luku.

Dalibor

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...

nekoizmase

pre 3 godine

Iz Sarajeva sam,nikad je nisam slušao. Kažu da je popularna,ali kad vidim ove muške frizure na ženama ,ne mora ništa reći znam da je feministkinja.Zaobilazim ih u širokom luku.
(Toyo, 17. septembar 2020 14:52)

I ti možda imaš veliki nos ili klempave uši, pa kad te neka žena vidi odmah će da pomisli da si primitivac pa će da te izbegava u još širem luku msm, kakva je to bezobrazna generalizacija ljudi po njihovom izgledu!!!

dmt

pre 3 godine

ko slusa ovo u 21 veku, ni milenijalsi ni gen z, samo se potenciraju neke prevazidjene vrednosti kod starijih gen koje nameravaju da vedre i oblace jos dugo na ovim prostorima a mi mladi moz samo da odavde odemo bez i trunke zala

Bajo moj

pre 3 godine

Исфорсирана! А та прича о историји "народа"... боље да се позабавила културом и духовношћу својих предака!

Bradonja

pre 3 godine

I meni se ne svidja njeno izvođenje. Ne volim te duboke ženske glasove, kad peva kao iz bureta. Nekako mi zvuči preteće, ne znam kako da objasnim to. Ali to je samo moj lični utisak.

Dilber

pre 3 godine

Amira je neponovljiva.....naravno, uvek vezes nesto/nekog za neko svoje iskustvo....čuo sam da se bivša devojka udala, devojka koju sam tada voleo vise od sebe...svet se srušio...i onda na TV-u kreće do tada nepoznati glas i Sto te nema. Kao sto je sama rekla plačem a duša se smiruje. Nekoliko godina iza toga veza sa koleginicom koju smo krili...a onda na jednoj svadbi sedimo jedno prekoputa drugog i kreće pesma Ah sto cemo ljubav kriti.... I dalje me te pesme podsećaju na te srcu drage žene i na mladost. Ne verujem da bi mi te pesme bile toliko drage da ih ona nije pevala....
Amira, molim te nastavi zbog svih nas kojima je tvoj glas hrana za dušu...

Закржљала расо

pre 3 godine

Радила у дипломатији пре... тако је и дипломатски убедила цели свет да је велики интерпретатор а оно... ћорак... Даница, Василиса, Диванхана измислиле певање за њу... а стару гарду не бих ни стављао у исти кош с њом...

hm

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 17. septembar 2020 16:15) # Link komentara

Ja se prva javljam da radim u rudniku, cistim sneg i sisam travu, onom muskarcu koji mi rodi 2 dece, doji ih minimum godinu dana, krvari umesto mene svakog meseca, bori se s pratecim grcevima u stomaku, ledjima, glavoboljama, nadutoscu i mucninom i naravno onim promenama raspolozenja na koja vi muskarci stalno kukate.

A sve to vreme idu na posao, trce do prodavnice, trce za decom i obavljaju duplo vise kucnih poslova. Rad do 8 meseca trudnoce se podrazumeva.

E muskarci moji, oko cega vi kukate. Posle jedne menstruacije molili biste nekog da vas vozi u rudnik. A gde je trudnoca i sve ostalo.

Ne znate vi sta je tesko.

yosemite sam

pre 3 godine

Jedno je reći da je feminizam besmislen recimo ovde u Nemačkoj, da ga se hvataju samo dokone lezbejke u krizi srednjih godina na koje niko i ne obraća više pažnju itd... Ali biti feminstkinja u gradu i zemlji gde je dobar deo žena zamotan u krpe, to već i nije tako bez mozga (Polazim od pretpostavke da nema te žene koja bi se dobrovoljno zamotala u palačinku). Bitan je kontekst, to hocu da kazem. Inače žena peva OK, mada mi taj fazon kad kao neko peva isključivo sevdalinke iz Bosne malo deluje izforsirano, tu nema više od 20ak pesama sve ukupno da vrede. Sve ih je otpevala vrhunski npr. Josipa Lisac, a žena nije iz Bosne nego Hrvatske. Da ne spominjem Cuneta Gojkovića koji je iz Srbije. To su po meni ubedljivo najbolje ženske i muške interpretacije bosanskih sevdalinki u istoriji. Inače sam sasvim slučajno jednom prilikom gledao na nekoj bosanskoj TV kad je neki njihov mladi interpretator sevdalinki u emisiji uživo molio starijeg voditelja da mu dozvoli da otpeva neku sevdalinku Tome Zdravkovića - i ovaj mu ne dade, a muzika čak i počela sa sviranjem, ovaj je morao je da se dere - stani, stani ne možeee, maše čovek rukama, strašno. Ono kad su se ksenofobija i fašizam uvukli i u narodnu muziku, ali badava, očigledno da kod mlađih naraštaja se to slabo prima

dr Arčibald Rajs

pre 3 godine

Žena ima anđeoski glas, savršene intepretacije, pratnju vrhunskih muzičara, a domaći šabani i šizofreni šovinisti pominju nekakvu Divanhanu i polupevače koji joj nisu ni do kolena. Poslušajte malo emociju koju zena šalje, pa onda hejtujte.

joj

pre 3 godine

Naravno da sam za jednaka prava žena I muškaraca, baš mi je krivo kad preko leta nigde ne vidim ženu kako kosi trimerom, drug rudar bukvalno pred ulazak u jamu zaplače što samo sa muškarcima kreće u duboku I mračnu jamu 800m... ah krece zima pa valjda ce biti I žena da čiste sneg...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalibor, 17. septembar 2020 16:15) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ti i ovi sto su ti dali pluseve sigurno zivite u nekom Novobeogradskom soliteru, jer da zivis u nekom manjem gradu vidjao bi zene s trimerom svakog dana. Bukvalno svaka zena u mom komsiluku sisa travu sto s trimerom sto s sisalicom, ukljucujuci i mene i moju mamu. Elektricni trimeri su laki za koriscenje a vrse poso isto ko benzinski.

Takodje sneg je lako cistiti kad je neutaban pa stalno cistim sneg u svom dvoristu. Kad ga ima a ima ga sve manje. Ti msl da je to tesko jer je jedni sneg koji si cisto onaj ispred zgrade koji je vec dobro utaban. U dvoristu se sneg moze cistiti i metlom jer je rastresit.

A sto se drugara tice, nek izadje iz tog imaginarnog rudnika i udje u pravi tamo ce sigurno naci neke zene, jer ih ima u bukvalno svakom rudniku.

Pozdrav iz Kostolca i iduci put probajte da izadjete malo iz tog solitera u kom zivite pa cete videti da zene nisu bas tako nesposobne kao sto vi Beogradjani mislite.

ustvari kladim se da bolje rukujem trimerom nego vecina vas Beogradjana.

siki

pre 3 godine

@(Bojan, 17. septembar 2020 15:17)

Meni se licno isto ne dopada njeno izvodjenje. Vise mi leze neki drugi pevaci sevdalinki. Ali ok. Muzika je kao uostalom i sva umetnost potpuno subjektivni dozivljaj. Zato mi i ide na zivce ova izlizana fraza "postoji dobra muzika i ona manje dobra (loša)". Ko je to ko odredjuje sta je dobra, a sta losa muzika(umetnost)? Postoji samo muzika koja se meni licno svidja ili ne svidja.

Zena, na brdovitom Balkanu

pre 3 godine

@Dalibor

Ahhhaa... Slatko me nasmeja, covece. Ajde sto ti je, predpostavljam gospodja, pod nikom "hm" upravo objasnila kako stvari stoje ali evo i ja nesto da dodam. Daleko od toga da sam feministkinja. Imam srecu da sam naisla na poslednjeg srbskog viteza a uz to sam rodila i trojicu sinova koji me gledaju kao malo vode na dlanu. Ali bas zato sto su muskarici i tacno znaju koliko je VELIKO biti zena. Nema sta tu da se osporava ili dokazuje. Nismo isto i ne treba da budemo ali prava su am i te kako ista. Koliko ti je gaca oprano i ruckova spremljeno bilo od mame, sestre ili zene (ako ista od toga imas) toliko puta treba da te sramota od tvoga komentara . Razmisli ako imas cime.

Jazz ba

pre 3 godine

Volim sve od Baha do sevdaha ali Amira Medjunanin,Božo Vrećo i slični nikada ni blizu neće biti kao što je bio kralj sevdalinke gospodin Safet Isović. Naš Pavaroti, neka mu je laka zemlja i rahmet duši.

Zoran

pre 3 godine

Pomeni prava žena, i gotov si. Pomeni prava bilo koje manjine, isto. Ali Srbi su najtolerantniji narod, samo su se svi skupili ovde i ostavljaju komentare.

Marko

pre 3 godine

Imam 10 metara drva treba to po pola iscijepat...treba selidba stana kako cu ja sporet ona masinu...od kako su gospodje pocele da traze prava od tad nam narod propade...sve da sakrijete mladost gadnu koju imate 80 posto vas mlade kuguarke...pih

Kostolcanin

pre 3 godine

@joj, Izgleda da živim i radim u nekom drugom Kostolcu u paralelnom univerzumu. Pa gde ste te silne žene oko mene ili mojih drugara i kolega na kopu? Sedite u kancelarijama u Direkciji, al' radno mesto na papiru spada pod kopove i sad ti prodaješ Beograđanima feminističke bajke u ženama u rudnicima :) Najbliže što žene rade na terenu kopova su one 2 ekipe uklopničarki na trafostanicama Rudnik i njima svaka čast, ali to je to. Koliko decenija zaredom ni u jednom odeljenju (elektro/rudarsko) u tehničkoj nije bilo više od 2 žene? Da li postoji i jedna jedina "bagerstkinja" na kopu? I gde ti je taj komšiluk "gde bukvalno svaka žena trimerom šiša travu", da prođem kad idem u šetnju i prisustvujem tom čudu koje za 40 godina nisam video? Kanal do Dragulja, Kolište, Didino selo ili tamo ka plaži? Tako da, izvini sugrađanko moja, ali preteruješ i izmišljaš samo tako.

razdragani platipus

pre 3 godine

Predivna Amira! Jako volim njenu muziku, mada ovi prepevi Tominih pesama meni licno nisu mnogo legli... mozda se treba malo navici, ne znam... Ipak, zeljno iscekujemo novu Australijsku turneju

Yu is dead

pre 3 godine

Sta je sa tim gej "ozbiljnim" narodnjacima iz Bosne? Da li je to neki novi trend, ne razumem koga bi to kod nas u Srbiji trebalo da zanima.

Milance Lepotance

pre 3 godine

Odlicno peva, milina je slusati Amiru, ali, legendarno "ali", mnogo prica za vreme koncerta i tako pokazuje svoju primitivnu stranu. Na zalost pokusava biti komicna, prica bez razloga i na kraju sve izgleda prilicno neumesno. Amira... pevaj, samo pevaj, komentari su ti suvisni.

P-76ers

pre 3 godine

Volim sve od Baha do sevdaha ali Amira Medjunanin,Božo Vrećo i slični nikada ni blizu neće biti kao što je bio kralj sevdalinke gospodin Safet Isović. Naš Pavaroti, neka mu je laka zemlja i rahmet duši.
(Jazz ba, 17. septembar 2020 23:07)

U neko drugo vreme bio je i naš...

Safet i ovi pomenuti ne idu u istu rečenicu...

Moj dilbere (iz studija) = savršenstvo...

Jasamja

pre 3 godine

Najveća foluška u svijetu muzike zadnjih godina, isforsirana u medijima a glas - tanko, jako tanko, falsira do bola... Ima dobar koncept, super muzičare al od nje nikad neće biti velike pjevačice niti dive, kraljice ili ti balkanske Billy Holiday kako je nazvao neko od tih svjetskih kritičara koji vjerovatno nikad u životu nije slušao sevdah. A o prepjev ima Silvane i Tome ne bih stvarno da se izražavam!

buha

pre 3 godine

Jednaka prava bi trebalo da se podrazumevaju.
Problem je nesto drugo, a to je sustinska razlika izmedju polova.

Žena radja, muškarac ne.

Dobar deo žena kad vidi dva muškarca od kojih je jedan bogat a drugi lep, ona će barem razmisliti pa odlučiti. Potpuno opravdano imaju instinkt da traže zaštitu od partnera.

Većina muškaraca kad vidi lepu ženu, iste sekunde ga ništa drugo ne zanima. Apsolutno ništa. Muškarac od žene ne traži zaštitu.

Ta suštinska razlika je koren svega.

To vam je razlog zašto muškarci imaju 50 puta jači nagon za materijalnom stabilnošću dok žena da izgleda lepo.
Ako mislite da nisam u pravu, pretrčite društvene mreže i pogledajte kako se većina muškaraca predatavlja javnosti a kako većina žena. Videćete koji su kvaliteti promovišu i odnose na jedne a koje na druge.

Jednaka prava ne znače izjednačiti polove po svakom kriterijumu. To samo znači da smo jednako bitni.

P.s. Za malo banalnije - ne tuci nikog, ne omalovažavaj nikog.