Četvrtak, 06.02.2020.

01:15

Odlazak Spartaka: Preminuo čuveni glumac Kirk Daglas

Izvor: B92

Odlazak Spartaka: Preminuo èuveni glumac Kirk Daglas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

oldtimer

pre 4 godine

Ja ga pamtim kao harpunara iz 20.000 milja pod morem i, naravno, kao Doka Holideja. Uz D¿ona Vejna, Gari Kupera i Džimi Stjuarta čovek koji mi je ulepšao detinjstvo.

John

pre 4 godine

(Moljac, 6. februar 2020 09:44)

Beše on akter događaja (ili urbane legende?) po kojoj su mu u Sarajevu porciju ćevapa naplatili 200 dolara? Navodno se požalio hostesi na Olimpijadi, ćevabdžinicu su sutra posetili "drugovi" i - katanac... (po drugoj varijanti, nije bilo "drugova" već se pročulo po Sarajevu ko je u pitanju, pukla bruka, Sarajlije ga bojkotovale pa morao sam da zatvori)

Runner

pre 4 godine

Imao sam tu sreću da ga uživo vidim, sa svega metar-dva udaljenosti, u sportskoj dvorani ZETRA Sarajevo za vreme hokejaške utakmice Finska-SAD (3:3) na olimpijskom turniru 1984 godine. On je tada imao bezmalo 70 godina al' je bio tako vitalan i krepak i Boga mi slatkohran. Sećam se jedne oveće hrpe pilećih bataka onako uz sarajevsku lepinju onako na papiru pokraj njega na tribini koje je uslast tamanio zalivajući sve to sa nekoliko malih sarajevskih piva. Inače se tih dana mogao videti na mnogim javnim mestima u gradu Sarajevu. Nije se krio ni pravio važan. Redak gospodin i veliki čovek. Nek' mu je večna slava.

trisprata

pre 4 godine

Neka pociva u miru! Bio je veliki u svemu, glumcina, dosta dece, dočekao da mu sin primi nagradu za životno delo, cemu se i sam čudio, doživeo 103 godine, svaka cast!

Miro,Bastina-Ohio

pre 4 godine

Kirk Daglas, Hemfri Bogart,Dzon Vejn,i Gari Kuper su obiljezili moje decacke snove...Glavnom ulogom u filmu "Dvadeset hiljada milja pod morem",prema motivima romana Zila Verna,Kirk Daglas je zadugo ostao,moj filmski heroj.Neka mu je vecna slava i zahvalnost za zvezdanu rolu koju je polucio ljubiteljima sedme umetnosti! U Ohaju, 6/2/2020 14:40

Baka

pre 4 godine

Bio je legenda.Imam njegovu fotografiju sa potpisom. Sedamdesetih je bilo popularno sakupljati fotografije glumaca, pevaca, sa autogramom.

miro split

pre 4 godine

Čovik je ima kičmu.
U vrime kad su proganjali ljude ka zviri on je ima hrabrosti stavit ime scenarista na film, scenarista kojeg su proganjali jer je može bit simpatizer komunista.
Da ništa nije drugo učinija zaslužija je poštovanje, a ne sprdanje sa njegovom starosti i smrti.
Volija bi da je neko u hrvatskom filmu i kulturi ima tu hrabrost devedeseti godina kad su se u Hrvatskoj proganjali ljudi samo radi toga šta su Srbi i Crnogorci.
I zato Kirče Daglasu uvik si bija jedini pravi Spartak.
Putuj legendo!

elementarno

pre 4 godine

Кирк Даглас је умро у 104.-тој години. Имао је пуне 103.
(А. Петров, 6. februar 2020 05:31)

Tacno. Jos kad bi novinari znali o cemu pricas, proverili i plasirali tacne informacije, a ne broj iz zagrade iz stranih medija prenesu kod nas i napisu umro u 103. godini. Napunio 103 u decembru.

banacanin

pre 4 godine

voleo sam kaubojske filmove kao klinac i on i jos par glumaca su mi po tim filmovima ostali u secanju a imao je dug a verujem i ispunjen zivot .pokoj mu dusi

zemunski kej

pre 4 godine

Pocivaj u miru. Video sam par njegovih filmova ,dobar glumac. Citao sam da je bio dobar i u filmskom biznisu zajedno sa sinom se bavio produkcijom, Jednom ih je pokrao njihov racunovodja ali ih je sud oslobodio i vratio novac.Jedan jako lep i dug zivot sa gomilom potomaka. Mislim da je poreklom bio Rus-

Nesha

pre 4 godine

Iako je bio star,zao mi je...Moj omiljeni glumac! Covek koji je ostvario americki san,od siromasnog ruskog emigranta do vecnosti Holivuda.Spartak,Vikinzi,Zudnja za zivotom, Poslednji voz iz Gan Hila,Obracun kod Ok korala...

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Meni je od svega najupecatljivija cinjenica da je taj covjek pokazao hrabrost u stvarnom zivotu, o cemu svjedoci film 'trumbo' o istoimenom scenaristu koji je zbog svojih komunistickih stavova i uvjerenja zavrsio na crnoj listi usljed lova na vjestice i antikomunisticke histerije. Tad je kirk dosao na njegova vrata i zahtjevao da napise scenarij za 'spartaka', koji je na neki nacin 'komunisticki' film.
Jednostavno se u to doba usudio pruziti podrsku nekom odbacenom i protiv kojeg je cijeli svijet. To je istinska ljudska velicina.
Posljednji pozdrav velikom 'spartaku', pocivaj u miru.

Moljac

pre 4 godine

Kirk Daglas, jedna od najvećih zvezda zimske olimpijade u Sarajevu 1984. Imao je tada samo 67 godina, i bio pravi šmeker. Novinari ga pratili na svakom koraku, a on čitavo vreme bio tu, pretpostavljam da je jako voleo zimske sportove. Bili smo preponosni. A samo sedam godina kasnije... Eh. Kirk je nadživeo i nas i naše snove. Što bi rekao jedan moj dobar drugar, "nije meni žao njega, žao mi je nas".

Nikola

pre 4 godine

Nije vise ni imalo smisla. Covek je zadnjih godina vise licio na mumiju nego na coveka. Sve sto je preko 90 godina je previse. Sad ce bar da se odmori od zivota.

seljadin

pre 4 godine

kad sam bio mali, nije bilo puno filmova na TV, uglavnom crno beli, iz zlatnog doba holivuda, jedan od glavnih glumaca je bio Kirk Daglas, pocivaj u miru

Sima kosmos iz dalekog svemira

pre 4 godine

Moje saučešće porodici i poslednji pozdrav jednoj od najvećih legendi zlatne ere holivudskog filma. Svim ljubiteljima dobrog smeha toplo preporučujem Daglasov film "Kaktus Džek". Pogledajte ovaj film, i neka Vas ovaj holivudski maestro još jednom nasmeje pre nego li ga i zvanično ispratimo u večnost. P.S. U ovom filmu je i Švarceneger odigrao jednu od svojih prvih rola. Pozdrav svima.

PSL

pre 4 godine

Neka mu je laka crna zemlja. Respekt za sve što je uradio. Još je ostao jedan velikan Klint Istvud. I lepo kažu ovde imao se rašta i roditi. Lepo je Majkl rekao da je ponosan što je njegov sin. Slava mu.

Dragan

pre 4 godine

POslednjih 20 godina zbog mozdanog udara otezano je govorio, jos teze se kretao i nije bio u stanju da razlikuje krevet od pepeljare. Necu da tako zivim. Hocu da umrem pre 70-te.

my way

pre 4 godine

Можда грешим, али не сећам се да је за овог човека неко некада ружну реч рекао, да је неки скандал имао... а толике године живота и холивудске каријере. Шта рећи него поштовање за легенду! Нека почива у миру!

mirko topalovic

pre 4 godine

"U mladosti je radio najrazličitije poslove da bi prehranio sebe i porodicu, između ostalog i kao prodavac, raznosač novina, domar i rvač na vašaru."

Gre'ota. Ovo mu je pola života skratilo.

Gde ja živim

pre 4 godine

Ipak nije moglo više. Iako ničija smrt nije lepa stvar bolje je da bude po redu i bolje je Majkl sahrani oca. Veliki glumac velikog doba Holivuda. Zbogom Nede Lande, zbogom Spartače. Počivaj u miru Kirk.

Amila_

pre 4 godine

Slava mu.
Bez daljnjeg...
Ne pretjerujmo sa oplakivanjem - neumjesno je.
Covjek dozivio najdublju mogucu starost, a uz to bio "sit i napit", uz ljekarsku i svaku drugu njegu...da ne kazem - skrb.
Plus, nisu mu bas nesto krvarili raspuknuti zuljevi, nastali kopanjem u rudniku, a ako je imao mnoge neprospavane noci, bilo je zbog lumpovanja - sigurno ne od brige, kako da prehrani nejac.
Muka mi je od nase selektivne empatije, fakat!
Isti ovakvi, a mozda i puno bolji ljudi, zivotare neke zivote pred nasim ocima.
Neki tako anonimusi...
Da ovaj visak ljubavi podijelimo njima?

I da - nije trebao raditi fejslifting, ni napumpati usne.
Tuzno je vidjeti nekog ko je cijelog zivota bio "junak"... kako nije imao petlju imati najobicnije bore na licu.
Stop svojevoljnom skrnavljenju tijela i duha!
Zivjelo dostojanstveno starenje!

Anja

pre 4 godine

Bas juce citam u autobiografiji Sidnija Seldona kako su zajedno radili na Brodveju, na projektu "Zvezda na prozoru" :)
Obojica su imali neverovatne zivotne price i obojica su doziveli duboku starost (okej niko nije kao Kirk!).

Toplo preporucujem i Kirkovu autobiografiju The Ragman's Son (ragman je onaj koji skuplja i (pre)prodaje staru odecu (krpe, dronje)).

To su bila neka sasvim druga vremena.
Covek je uvek covek, ali nisu sva vremena ista.

Laku noc ili dobro ti Isure Danilivocu Demski!
I jedno veliko hvala.

sasho

pre 4 godine

Laka mu zemlja,da nije bio glumac i bogataš 80 godina plafon, ovako pripada porodici Zombilend. Ko zna čijih taj organa nema u sebi. Odličan glumac

Mafija ne prašta

pre 4 godine

Probudim se i ne mogu da verujem. Kakva tragedija. Nedavno Kobi Brajant a sad i Kirk Daglas. Da li je sasvim sigurno da je umro prirodnom smrću?

mickey rudinsky

pre 4 godine

Na dodeli Oskara za zivotno delo americke Akademije za film i umetnost Karlu Maldenu (Mladen Sekulovic) voditelj programa bio je Majkl Daglas koji je Maldena cenio i postovao kao drugog oca jer mu je ovaj prilicno pomagao na pocetku karijere. Kad je Malden primio Oskara krenuli su video bimovi sa porukama kolega glumaca. Izmedju ostalih javio se i Kirk Daglas koji je tom prilikom izjavio otprilike: "Karl, nas dvojica nikada nismo snimili zajednicki film. Javi se, jos nije kasno!" U tom momentu Malden je imao vise od 90 godina, Kirk Daglas bio je cetiri godine mladji. Neverovatan duh jednog od poslednjih velikana zlatnog doba filma. Pocivaj u miru Kirk!

vasilije

pre 4 godine

Samo 15 komentara@ Mozete vi to bolje. Pa umro je u cvetu mladosti, hajte Srbadijo napad na tastaturu ne sme da zaostaje za Kobijem i ostalim belosvetskim.

MilosNis

pre 4 godine

@ (Zoran, 6. februar 2020 02:43)
Kako da ne docakamo, pa zar mi ne zivimo u naprednoj zemlji, lideru regiona u istoriji covecanstva? Sramota me je koliko nam dobro ide!
Neko je napisao za Daglasa, imao se rasta i roditi, vala bas. RIP

Mladen Čudanov

pre 4 godine

"KO JE SPARTAK?" "I JA SAM SPARTAK!"
Radio po scenariju velikog Dalton Trumbo-a kad su drugi lovili "crvene" veštice po USA. Šteta samo što nije glumio u "Johny got his gun", bio bi sjajan drevni prelat.

Marko

pre 4 godine

Ja imam 40. To je njemu kao 1956. godina. Kad bi mi sad neko rekao da cu ziveti jos 63 godine duboko bi se zamislio sta da uradim sa svojim zivotom

Deka

pre 4 godine

Poslednja ikona zlatnog Holivuda.
Omiljeni inostrani glumac JBT.
Secam se njegove recenice od pre par godina,da parafraziram "nisam ni sanjao da cu doziveti da mi sin dobije nagradu za zivotno delo".

.

pre 4 godine

Nikada mi se nije dopadao njegov stil glume ali poštujem što drugima jeste, poštujem karijeru i svaka čast na dugovečnosti. Nije lako doći do tako duboke starosti. Toliko toga treba pobediti, imati sreće, i imati uz sebe porodicu koja će te podržati i pomoći u svakom smislu. Otišao je u legendu još za života kada je u pitanju ono čime se bavio. Sad može da se odmori na miru.

Mare

pre 4 godine

Glumio je u nekoliko filmova zajedno sa Džon Vejnom. A Džon Vejn je umro još 1979 godine!
Obojica su mi bili najdraži western glumci.

John

pre 4 godine

masala za 103
(burek 2019h, 6. februar 2020 01:48)

Olivija de Haviland ove godine puni 104.
Ima i stariji od nje - Norman Lojd (Igrao u "Društvu mrtvih pesnika", direktora škole) - kad je on rođen, Živojin Mišić se tek spremao da krene i zameni Bojovića pred Kolubarsku bitku.

CATAPA

pre 4 godine

Bogat i dug život. Teško je da čovek bude tužan na ovu vest, a teško je i da ne bude. Teško je reći i da je mogao još malo; pa nije mogao. Živeo je koliko god je mogao; kako celog svog života, tako i na kraju.

Cole

pre 4 godine

Konacno, to kazem prvenstveno zbog toga
sto se u poslednjih 10-tak godina, pa
i vise, BUKVALNO MUMIFICIRAO i svakako
da porodici, bez obzira na ljubav, nije
bilo prijatno kada ga vide kako iz dana
u dan kopni. U svakom slucaju, LEGENDA
koju ce retko ko nadmasiti, kako harizmom,
tako antologijskim ulogama koje je odigrao.
Svaka mu cast, kakav lik, kakav zivot, kakva
karijera... BRUTALNO.

Neko iz Los Andjelesa

pre 4 godine

Slava mu.

Imao sam priliku da se upoznam sa Majklom Daglasom. Stvarno prijatan covek, zna srpski kao i Kirk sto je znao. Mislim da poseduju jedno ostrvo u Dalmaciji.

draganstain

pre 4 godine

Nisam mislio da ću se tako potresti kada sam pročitao ovu vest, ali jesam. Bio je deo mog detinjstva, mladosti i postao je deo naših života. Kao da mi je umro neko najrođeniji. On će i dalje živeti dok god živimo mi koji ga se sećamo. Slava mu.

Nikola, Mala Moštanica

pre 4 godine

Šmele starog kova. Neverovatan čovek je bio, zaista. Spartak!

Imao se rašta i roditi.
Slava mu.

P.S. Glava zaboli kada pomislite da je danas umro čovek koji je davne 1976. godine imao 60 godina...

Nikola, Mala Moštanica

pre 4 godine

Šmele starog kova. Neverovatan čovek je bio, zaista. Spartak!

Imao se rašta i roditi.
Slava mu.

P.S. Glava zaboli kada pomislite da je danas umro čovek koji je davne 1976. godine imao 60 godina...

Neko iz Los Andjelesa

pre 4 godine

Slava mu.

Imao sam priliku da se upoznam sa Majklom Daglasom. Stvarno prijatan covek, zna srpski kao i Kirk sto je znao. Mislim da poseduju jedno ostrvo u Dalmaciji.

draganstain

pre 4 godine

Nisam mislio da ću se tako potresti kada sam pročitao ovu vest, ali jesam. Bio je deo mog detinjstva, mladosti i postao je deo naših života. Kao da mi je umro neko najrođeniji. On će i dalje živeti dok god živimo mi koji ga se sećamo. Slava mu.

mickey rudinsky

pre 4 godine

Na dodeli Oskara za zivotno delo americke Akademije za film i umetnost Karlu Maldenu (Mladen Sekulovic) voditelj programa bio je Majkl Daglas koji je Maldena cenio i postovao kao drugog oca jer mu je ovaj prilicno pomagao na pocetku karijere. Kad je Malden primio Oskara krenuli su video bimovi sa porukama kolega glumaca. Izmedju ostalih javio se i Kirk Daglas koji je tom prilikom izjavio otprilike: "Karl, nas dvojica nikada nismo snimili zajednicki film. Javi se, jos nije kasno!" U tom momentu Malden je imao vise od 90 godina, Kirk Daglas bio je cetiri godine mladji. Neverovatan duh jednog od poslednjih velikana zlatnog doba filma. Pocivaj u miru Kirk!

Sima kosmos iz dalekog svemira

pre 4 godine

Moje saučešće porodici i poslednji pozdrav jednoj od najvećih legendi zlatne ere holivudskog filma. Svim ljubiteljima dobrog smeha toplo preporučujem Daglasov film "Kaktus Džek". Pogledajte ovaj film, i neka Vas ovaj holivudski maestro još jednom nasmeje pre nego li ga i zvanično ispratimo u večnost. P.S. U ovom filmu je i Švarceneger odigrao jednu od svojih prvih rola. Pozdrav svima.

John

pre 4 godine

masala za 103
(burek 2019h, 6. februar 2020 01:48)

Olivija de Haviland ove godine puni 104.
Ima i stariji od nje - Norman Lojd (Igrao u "Društvu mrtvih pesnika", direktora škole) - kad je on rođen, Živojin Mišić se tek spremao da krene i zameni Bojovića pred Kolubarsku bitku.

Deka

pre 4 godine

Poslednja ikona zlatnog Holivuda.
Omiljeni inostrani glumac JBT.
Secam se njegove recenice od pre par godina,da parafraziram "nisam ni sanjao da cu doziveti da mi sin dobije nagradu za zivotno delo".

Marko

pre 4 godine

Ja imam 40. To je njemu kao 1956. godina. Kad bi mi sad neko rekao da cu ziveti jos 63 godine duboko bi se zamislio sta da uradim sa svojim zivotom

Mare

pre 4 godine

Glumio je u nekoliko filmova zajedno sa Džon Vejnom. A Džon Vejn je umro još 1979 godine!
Obojica su mi bili najdraži western glumci.

CATAPA

pre 4 godine

Bogat i dug život. Teško je da čovek bude tužan na ovu vest, a teško je i da ne bude. Teško je reći i da je mogao još malo; pa nije mogao. Živeo je koliko god je mogao; kako celog svog života, tako i na kraju.

miro split

pre 4 godine

Čovik je ima kičmu.
U vrime kad su proganjali ljude ka zviri on je ima hrabrosti stavit ime scenarista na film, scenarista kojeg su proganjali jer je može bit simpatizer komunista.
Da ništa nije drugo učinija zaslužija je poštovanje, a ne sprdanje sa njegovom starosti i smrti.
Volija bi da je neko u hrvatskom filmu i kulturi ima tu hrabrost devedeseti godina kad su se u Hrvatskoj proganjali ljudi samo radi toga šta su Srbi i Crnogorci.
I zato Kirče Daglasu uvik si bija jedini pravi Spartak.
Putuj legendo!

.

pre 4 godine

Nikada mi se nije dopadao njegov stil glume ali poštujem što drugima jeste, poštujem karijeru i svaka čast na dugovečnosti. Nije lako doći do tako duboke starosti. Toliko toga treba pobediti, imati sreće, i imati uz sebe porodicu koja će te podržati i pomoći u svakom smislu. Otišao je u legendu još za života kada je u pitanju ono čime se bavio. Sad može da se odmori na miru.

Mladen Čudanov

pre 4 godine

"KO JE SPARTAK?" "I JA SAM SPARTAK!"
Radio po scenariju velikog Dalton Trumbo-a kad su drugi lovili "crvene" veštice po USA. Šteta samo što nije glumio u "Johny got his gun", bio bi sjajan drevni prelat.

MilosNis

pre 4 godine

@ (Zoran, 6. februar 2020 02:43)
Kako da ne docakamo, pa zar mi ne zivimo u naprednoj zemlji, lideru regiona u istoriji covecanstva? Sramota me je koliko nam dobro ide!
Neko je napisao za Daglasa, imao se rasta i roditi, vala bas. RIP

Cole

pre 4 godine

Konacno, to kazem prvenstveno zbog toga
sto se u poslednjih 10-tak godina, pa
i vise, BUKVALNO MUMIFICIRAO i svakako
da porodici, bez obzira na ljubav, nije
bilo prijatno kada ga vide kako iz dana
u dan kopni. U svakom slucaju, LEGENDA
koju ce retko ko nadmasiti, kako harizmom,
tako antologijskim ulogama koje je odigrao.
Svaka mu cast, kakav lik, kakav zivot, kakva
karijera... BRUTALNO.

Moljac

pre 4 godine

Kirk Daglas, jedna od najvećih zvezda zimske olimpijade u Sarajevu 1984. Imao je tada samo 67 godina, i bio pravi šmeker. Novinari ga pratili na svakom koraku, a on čitavo vreme bio tu, pretpostavljam da je jako voleo zimske sportove. Bili smo preponosni. A samo sedam godina kasnije... Eh. Kirk je nadživeo i nas i naše snove. Što bi rekao jedan moj dobar drugar, "nije meni žao njega, žao mi je nas".

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Meni je od svega najupecatljivija cinjenica da je taj covjek pokazao hrabrost u stvarnom zivotu, o cemu svjedoci film 'trumbo' o istoimenom scenaristu koji je zbog svojih komunistickih stavova i uvjerenja zavrsio na crnoj listi usljed lova na vjestice i antikomunisticke histerije. Tad je kirk dosao na njegova vrata i zahtjevao da napise scenarij za 'spartaka', koji je na neki nacin 'komunisticki' film.
Jednostavno se u to doba usudio pruziti podrsku nekom odbacenom i protiv kojeg je cijeli svijet. To je istinska ljudska velicina.
Posljednji pozdrav velikom 'spartaku', pocivaj u miru.

Runner

pre 4 godine

Imao sam tu sreću da ga uživo vidim, sa svega metar-dva udaljenosti, u sportskoj dvorani ZETRA Sarajevo za vreme hokejaške utakmice Finska-SAD (3:3) na olimpijskom turniru 1984 godine. On je tada imao bezmalo 70 godina al' je bio tako vitalan i krepak i Boga mi slatkohran. Sećam se jedne oveće hrpe pilećih bataka onako uz sarajevsku lepinju onako na papiru pokraj njega na tribini koje je uslast tamanio zalivajući sve to sa nekoliko malih sarajevskih piva. Inače se tih dana mogao videti na mnogim javnim mestima u gradu Sarajevu. Nije se krio ni pravio važan. Redak gospodin i veliki čovek. Nek' mu je večna slava.

elementarno

pre 4 godine

Кирк Даглас је умро у 104.-тој години. Имао је пуне 103.
(А. Петров, 6. februar 2020 05:31)

Tacno. Jos kad bi novinari znali o cemu pricas, proverili i plasirali tacne informacije, a ne broj iz zagrade iz stranih medija prenesu kod nas i napisu umro u 103. godini. Napunio 103 u decembru.

trisprata

pre 4 godine

Neka pociva u miru! Bio je veliki u svemu, glumcina, dosta dece, dočekao da mu sin primi nagradu za životno delo, cemu se i sam čudio, doživeo 103 godine, svaka cast!

Anja

pre 4 godine

Bas juce citam u autobiografiji Sidnija Seldona kako su zajedno radili na Brodveju, na projektu "Zvezda na prozoru" :)
Obojica su imali neverovatne zivotne price i obojica su doziveli duboku starost (okej niko nije kao Kirk!).

Toplo preporucujem i Kirkovu autobiografiju The Ragman's Son (ragman je onaj koji skuplja i (pre)prodaje staru odecu (krpe, dronje)).

To su bila neka sasvim druga vremena.
Covek je uvek covek, ali nisu sva vremena ista.

Laku noc ili dobro ti Isure Danilivocu Demski!
I jedno veliko hvala.

Nesha

pre 4 godine

Iako je bio star,zao mi je...Moj omiljeni glumac! Covek koji je ostvario americki san,od siromasnog ruskog emigranta do vecnosti Holivuda.Spartak,Vikinzi,Zudnja za zivotom, Poslednji voz iz Gan Hila,Obracun kod Ok korala...

my way

pre 4 godine

Можда грешим, али не сећам се да је за овог човека неко некада ружну реч рекао, да је неки скандал имао... а толике године живота и холивудске каријере. Шта рећи него поштовање за легенду! Нека почива у миру!

banacanin

pre 4 godine

voleo sam kaubojske filmove kao klinac i on i jos par glumaca su mi po tim filmovima ostali u secanju a imao je dug a verujem i ispunjen zivot .pokoj mu dusi

vasilije

pre 4 godine

Samo 15 komentara@ Mozete vi to bolje. Pa umro je u cvetu mladosti, hajte Srbadijo napad na tastaturu ne sme da zaostaje za Kobijem i ostalim belosvetskim.

seljadin

pre 4 godine

kad sam bio mali, nije bilo puno filmova na TV, uglavnom crno beli, iz zlatnog doba holivuda, jedan od glavnih glumaca je bio Kirk Daglas, pocivaj u miru

Baka

pre 4 godine

Bio je legenda.Imam njegovu fotografiju sa potpisom. Sedamdesetih je bilo popularno sakupljati fotografije glumaca, pevaca, sa autogramom.

oldtimer

pre 4 godine

Ja ga pamtim kao harpunara iz 20.000 milja pod morem i, naravno, kao Doka Holideja. Uz D¿ona Vejna, Gari Kupera i Džimi Stjuarta čovek koji mi je ulepšao detinjstvo.

Miro,Bastina-Ohio

pre 4 godine

Kirk Daglas, Hemfri Bogart,Dzon Vejn,i Gari Kuper su obiljezili moje decacke snove...Glavnom ulogom u filmu "Dvadeset hiljada milja pod morem",prema motivima romana Zila Verna,Kirk Daglas je zadugo ostao,moj filmski heroj.Neka mu je vecna slava i zahvalnost za zvezdanu rolu koju je polucio ljubiteljima sedme umetnosti! U Ohaju, 6/2/2020 14:40

Amila_

pre 4 godine

Slava mu.
Bez daljnjeg...
Ne pretjerujmo sa oplakivanjem - neumjesno je.
Covjek dozivio najdublju mogucu starost, a uz to bio "sit i napit", uz ljekarsku i svaku drugu njegu...da ne kazem - skrb.
Plus, nisu mu bas nesto krvarili raspuknuti zuljevi, nastali kopanjem u rudniku, a ako je imao mnoge neprospavane noci, bilo je zbog lumpovanja - sigurno ne od brige, kako da prehrani nejac.
Muka mi je od nase selektivne empatije, fakat!
Isti ovakvi, a mozda i puno bolji ljudi, zivotare neke zivote pred nasim ocima.
Neki tako anonimusi...
Da ovaj visak ljubavi podijelimo njima?

I da - nije trebao raditi fejslifting, ni napumpati usne.
Tuzno je vidjeti nekog ko je cijelog zivota bio "junak"... kako nije imao petlju imati najobicnije bore na licu.
Stop svojevoljnom skrnavljenju tijela i duha!
Zivjelo dostojanstveno starenje!

Gde ja živim

pre 4 godine

Ipak nije moglo više. Iako ničija smrt nije lepa stvar bolje je da bude po redu i bolje je Majkl sahrani oca. Veliki glumac velikog doba Holivuda. Zbogom Nede Lande, zbogom Spartače. Počivaj u miru Kirk.

PSL

pre 4 godine

Neka mu je laka crna zemlja. Respekt za sve što je uradio. Još je ostao jedan velikan Klint Istvud. I lepo kažu ovde imao se rašta i roditi. Lepo je Majkl rekao da je ponosan što je njegov sin. Slava mu.

John

pre 4 godine

(Moljac, 6. februar 2020 09:44)

Beše on akter događaja (ili urbane legende?) po kojoj su mu u Sarajevu porciju ćevapa naplatili 200 dolara? Navodno se požalio hostesi na Olimpijadi, ćevabdžinicu su sutra posetili "drugovi" i - katanac... (po drugoj varijanti, nije bilo "drugova" već se pročulo po Sarajevu ko je u pitanju, pukla bruka, Sarajlije ga bojkotovale pa morao sam da zatvori)

Nikola

pre 4 godine

Nije vise ni imalo smisla. Covek je zadnjih godina vise licio na mumiju nego na coveka. Sve sto je preko 90 godina je previse. Sad ce bar da se odmori od zivota.

mirko topalovic

pre 4 godine

"U mladosti je radio najrazličitije poslove da bi prehranio sebe i porodicu, između ostalog i kao prodavac, raznosač novina, domar i rvač na vašaru."

Gre'ota. Ovo mu je pola života skratilo.

zemunski kej

pre 4 godine

Pocivaj u miru. Video sam par njegovih filmova ,dobar glumac. Citao sam da je bio dobar i u filmskom biznisu zajedno sa sinom se bavio produkcijom, Jednom ih je pokrao njihov racunovodja ali ih je sud oslobodio i vratio novac.Jedan jako lep i dug zivot sa gomilom potomaka. Mislim da je poreklom bio Rus-

Mafija ne prašta

pre 4 godine

Probudim se i ne mogu da verujem. Kakva tragedija. Nedavno Kobi Brajant a sad i Kirk Daglas. Da li je sasvim sigurno da je umro prirodnom smrću?

sasho

pre 4 godine

Laka mu zemlja,da nije bio glumac i bogataš 80 godina plafon, ovako pripada porodici Zombilend. Ko zna čijih taj organa nema u sebi. Odličan glumac

Dragan

pre 4 godine

POslednjih 20 godina zbog mozdanog udara otezano je govorio, jos teze se kretao i nije bio u stanju da razlikuje krevet od pepeljare. Necu da tako zivim. Hocu da umrem pre 70-te.

vasilije

pre 4 godine

Samo 15 komentara@ Mozete vi to bolje. Pa umro je u cvetu mladosti, hajte Srbadijo napad na tastaturu ne sme da zaostaje za Kobijem i ostalim belosvetskim.

Neko iz Los Andjelesa

pre 4 godine

Slava mu.

Imao sam priliku da se upoznam sa Majklom Daglasom. Stvarno prijatan covek, zna srpski kao i Kirk sto je znao. Mislim da poseduju jedno ostrvo u Dalmaciji.

draganstain

pre 4 godine

Nisam mislio da ću se tako potresti kada sam pročitao ovu vest, ali jesam. Bio je deo mog detinjstva, mladosti i postao je deo naših života. Kao da mi je umro neko najrođeniji. On će i dalje živeti dok god živimo mi koji ga se sećamo. Slava mu.

Mafija ne prašta

pre 4 godine

Probudim se i ne mogu da verujem. Kakva tragedija. Nedavno Kobi Brajant a sad i Kirk Daglas. Da li je sasvim sigurno da je umro prirodnom smrću?

Amila_

pre 4 godine

Slava mu.
Bez daljnjeg...
Ne pretjerujmo sa oplakivanjem - neumjesno je.
Covjek dozivio najdublju mogucu starost, a uz to bio "sit i napit", uz ljekarsku i svaku drugu njegu...da ne kazem - skrb.
Plus, nisu mu bas nesto krvarili raspuknuti zuljevi, nastali kopanjem u rudniku, a ako je imao mnoge neprospavane noci, bilo je zbog lumpovanja - sigurno ne od brige, kako da prehrani nejac.
Muka mi je od nase selektivne empatije, fakat!
Isti ovakvi, a mozda i puno bolji ljudi, zivotare neke zivote pred nasim ocima.
Neki tako anonimusi...
Da ovaj visak ljubavi podijelimo njima?

I da - nije trebao raditi fejslifting, ni napumpati usne.
Tuzno je vidjeti nekog ko je cijelog zivota bio "junak"... kako nije imao petlju imati najobicnije bore na licu.
Stop svojevoljnom skrnavljenju tijela i duha!
Zivjelo dostojanstveno starenje!

Nikola, Mala Moštanica

pre 4 godine

Šmele starog kova. Neverovatan čovek je bio, zaista. Spartak!

Imao se rašta i roditi.
Slava mu.

P.S. Glava zaboli kada pomislite da je danas umro čovek koji je davne 1976. godine imao 60 godina...

sasho

pre 4 godine

Laka mu zemlja,da nije bio glumac i bogataš 80 godina plafon, ovako pripada porodici Zombilend. Ko zna čijih taj organa nema u sebi. Odličan glumac

mirko topalovic

pre 4 godine

"U mladosti je radio najrazličitije poslove da bi prehranio sebe i porodicu, između ostalog i kao prodavac, raznosač novina, domar i rvač na vašaru."

Gre'ota. Ovo mu je pola života skratilo.

Dragan

pre 4 godine

POslednjih 20 godina zbog mozdanog udara otezano je govorio, jos teze se kretao i nije bio u stanju da razlikuje krevet od pepeljare. Necu da tako zivim. Hocu da umrem pre 70-te.

Cole

pre 4 godine

Konacno, to kazem prvenstveno zbog toga
sto se u poslednjih 10-tak godina, pa
i vise, BUKVALNO MUMIFICIRAO i svakako
da porodici, bez obzira na ljubav, nije
bilo prijatno kada ga vide kako iz dana
u dan kopni. U svakom slucaju, LEGENDA
koju ce retko ko nadmasiti, kako harizmom,
tako antologijskim ulogama koje je odigrao.
Svaka mu cast, kakav lik, kakav zivot, kakva
karijera... BRUTALNO.

Sima kosmos iz dalekog svemira

pre 4 godine

Moje saučešće porodici i poslednji pozdrav jednoj od najvećih legendi zlatne ere holivudskog filma. Svim ljubiteljima dobrog smeha toplo preporučujem Daglasov film "Kaktus Džek". Pogledajte ovaj film, i neka Vas ovaj holivudski maestro još jednom nasmeje pre nego li ga i zvanično ispratimo u večnost. P.S. U ovom filmu je i Švarceneger odigrao jednu od svojih prvih rola. Pozdrav svima.

Nikola

pre 4 godine

Nije vise ni imalo smisla. Covek je zadnjih godina vise licio na mumiju nego na coveka. Sve sto je preko 90 godina je previse. Sad ce bar da se odmori od zivota.

.

pre 4 godine

Nikada mi se nije dopadao njegov stil glume ali poštujem što drugima jeste, poštujem karijeru i svaka čast na dugovečnosti. Nije lako doći do tako duboke starosti. Toliko toga treba pobediti, imati sreće, i imati uz sebe porodicu koja će te podržati i pomoći u svakom smislu. Otišao je u legendu još za života kada je u pitanju ono čime se bavio. Sad može da se odmori na miru.

MilosNis

pre 4 godine

@ (Zoran, 6. februar 2020 02:43)
Kako da ne docakamo, pa zar mi ne zivimo u naprednoj zemlji, lideru regiona u istoriji covecanstva? Sramota me je koliko nam dobro ide!
Neko je napisao za Daglasa, imao se rasta i roditi, vala bas. RIP

mickey rudinsky

pre 4 godine

Na dodeli Oskara za zivotno delo americke Akademije za film i umetnost Karlu Maldenu (Mladen Sekulovic) voditelj programa bio je Majkl Daglas koji je Maldena cenio i postovao kao drugog oca jer mu je ovaj prilicno pomagao na pocetku karijere. Kad je Malden primio Oskara krenuli su video bimovi sa porukama kolega glumaca. Izmedju ostalih javio se i Kirk Daglas koji je tom prilikom izjavio otprilike: "Karl, nas dvojica nikada nismo snimili zajednicki film. Javi se, jos nije kasno!" U tom momentu Malden je imao vise od 90 godina, Kirk Daglas bio je cetiri godine mladji. Neverovatan duh jednog od poslednjih velikana zlatnog doba filma. Pocivaj u miru Kirk!

miro split

pre 4 godine

Čovik je ima kičmu.
U vrime kad su proganjali ljude ka zviri on je ima hrabrosti stavit ime scenarista na film, scenarista kojeg su proganjali jer je može bit simpatizer komunista.
Da ništa nije drugo učinija zaslužija je poštovanje, a ne sprdanje sa njegovom starosti i smrti.
Volija bi da je neko u hrvatskom filmu i kulturi ima tu hrabrost devedeseti godina kad su se u Hrvatskoj proganjali ljudi samo radi toga šta su Srbi i Crnogorci.
I zato Kirče Daglasu uvik si bija jedini pravi Spartak.
Putuj legendo!

John

pre 4 godine

masala za 103
(burek 2019h, 6. februar 2020 01:48)

Olivija de Haviland ove godine puni 104.
Ima i stariji od nje - Norman Lojd (Igrao u "Društvu mrtvih pesnika", direktora škole) - kad je on rođen, Živojin Mišić se tek spremao da krene i zameni Bojovića pred Kolubarsku bitku.

Marko

pre 4 godine

Ja imam 40. To je njemu kao 1956. godina. Kad bi mi sad neko rekao da cu ziveti jos 63 godine duboko bi se zamislio sta da uradim sa svojim zivotom

Mladen Čudanov

pre 4 godine

"KO JE SPARTAK?" "I JA SAM SPARTAK!"
Radio po scenariju velikog Dalton Trumbo-a kad su drugi lovili "crvene" veštice po USA. Šteta samo što nije glumio u "Johny got his gun", bio bi sjajan drevni prelat.

seljadin

pre 4 godine

kad sam bio mali, nije bilo puno filmova na TV, uglavnom crno beli, iz zlatnog doba holivuda, jedan od glavnih glumaca je bio Kirk Daglas, pocivaj u miru

elementarno

pre 4 godine

Кирк Даглас је умро у 104.-тој години. Имао је пуне 103.
(А. Петров, 6. februar 2020 05:31)

Tacno. Jos kad bi novinari znali o cemu pricas, proverili i plasirali tacne informacije, a ne broj iz zagrade iz stranih medija prenesu kod nas i napisu umro u 103. godini. Napunio 103 u decembru.

Runner

pre 4 godine

Imao sam tu sreću da ga uživo vidim, sa svega metar-dva udaljenosti, u sportskoj dvorani ZETRA Sarajevo za vreme hokejaške utakmice Finska-SAD (3:3) na olimpijskom turniru 1984 godine. On je tada imao bezmalo 70 godina al' je bio tako vitalan i krepak i Boga mi slatkohran. Sećam se jedne oveće hrpe pilećih bataka onako uz sarajevsku lepinju onako na papiru pokraj njega na tribini koje je uslast tamanio zalivajući sve to sa nekoliko malih sarajevskih piva. Inače se tih dana mogao videti na mnogim javnim mestima u gradu Sarajevu. Nije se krio ni pravio važan. Redak gospodin i veliki čovek. Nek' mu je večna slava.

John

pre 4 godine

(Moljac, 6. februar 2020 09:44)

Beše on akter događaja (ili urbane legende?) po kojoj su mu u Sarajevu porciju ćevapa naplatili 200 dolara? Navodno se požalio hostesi na Olimpijadi, ćevabdžinicu su sutra posetili "drugovi" i - katanac... (po drugoj varijanti, nije bilo "drugova" već se pročulo po Sarajevu ko je u pitanju, pukla bruka, Sarajlije ga bojkotovale pa morao sam da zatvori)

oldtimer

pre 4 godine

Ja ga pamtim kao harpunara iz 20.000 milja pod morem i, naravno, kao Doka Holideja. Uz D¿ona Vejna, Gari Kupera i Džimi Stjuarta čovek koji mi je ulepšao detinjstvo.

CATAPA

pre 4 godine

Bogat i dug život. Teško je da čovek bude tužan na ovu vest, a teško je i da ne bude. Teško je reći i da je mogao još malo; pa nije mogao. Živeo je koliko god je mogao; kako celog svog života, tako i na kraju.

Mare

pre 4 godine

Glumio je u nekoliko filmova zajedno sa Džon Vejnom. A Džon Vejn je umro još 1979 godine!
Obojica su mi bili najdraži western glumci.

Deka

pre 4 godine

Poslednja ikona zlatnog Holivuda.
Omiljeni inostrani glumac JBT.
Secam se njegove recenice od pre par godina,da parafraziram "nisam ni sanjao da cu doziveti da mi sin dobije nagradu za zivotno delo".

my way

pre 4 godine

Можда грешим, али не сећам се да је за овог човека неко некада ружну реч рекао, да је неки скандал имао... а толике године живота и холивудске каријере. Шта рећи него поштовање за легенду! Нека почива у миру!

Anja

pre 4 godine

Bas juce citam u autobiografiji Sidnija Seldona kako su zajedno radili na Brodveju, na projektu "Zvezda na prozoru" :)
Obojica su imali neverovatne zivotne price i obojica su doziveli duboku starost (okej niko nije kao Kirk!).

Toplo preporucujem i Kirkovu autobiografiju The Ragman's Son (ragman je onaj koji skuplja i (pre)prodaje staru odecu (krpe, dronje)).

To su bila neka sasvim druga vremena.
Covek je uvek covek, ali nisu sva vremena ista.

Laku noc ili dobro ti Isure Danilivocu Demski!
I jedno veliko hvala.

Gde ja živim

pre 4 godine

Ipak nije moglo više. Iako ničija smrt nije lepa stvar bolje je da bude po redu i bolje je Majkl sahrani oca. Veliki glumac velikog doba Holivuda. Zbogom Nede Lande, zbogom Spartače. Počivaj u miru Kirk.

PSL

pre 4 godine

Neka mu je laka crna zemlja. Respekt za sve što je uradio. Još je ostao jedan velikan Klint Istvud. I lepo kažu ovde imao se rašta i roditi. Lepo je Majkl rekao da je ponosan što je njegov sin. Slava mu.

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Meni je od svega najupecatljivija cinjenica da je taj covjek pokazao hrabrost u stvarnom zivotu, o cemu svjedoci film 'trumbo' o istoimenom scenaristu koji je zbog svojih komunistickih stavova i uvjerenja zavrsio na crnoj listi usljed lova na vjestice i antikomunisticke histerije. Tad je kirk dosao na njegova vrata i zahtjevao da napise scenarij za 'spartaka', koji je na neki nacin 'komunisticki' film.
Jednostavno se u to doba usudio pruziti podrsku nekom odbacenom i protiv kojeg je cijeli svijet. To je istinska ljudska velicina.
Posljednji pozdrav velikom 'spartaku', pocivaj u miru.

Moljac

pre 4 godine

Kirk Daglas, jedna od najvećih zvezda zimske olimpijade u Sarajevu 1984. Imao je tada samo 67 godina, i bio pravi šmeker. Novinari ga pratili na svakom koraku, a on čitavo vreme bio tu, pretpostavljam da je jako voleo zimske sportove. Bili smo preponosni. A samo sedam godina kasnije... Eh. Kirk je nadživeo i nas i naše snove. Što bi rekao jedan moj dobar drugar, "nije meni žao njega, žao mi je nas".

zemunski kej

pre 4 godine

Pocivaj u miru. Video sam par njegovih filmova ,dobar glumac. Citao sam da je bio dobar i u filmskom biznisu zajedno sa sinom se bavio produkcijom, Jednom ih je pokrao njihov racunovodja ali ih je sud oslobodio i vratio novac.Jedan jako lep i dug zivot sa gomilom potomaka. Mislim da je poreklom bio Rus-

Nesha

pre 4 godine

Iako je bio star,zao mi je...Moj omiljeni glumac! Covek koji je ostvario americki san,od siromasnog ruskog emigranta do vecnosti Holivuda.Spartak,Vikinzi,Zudnja za zivotom, Poslednji voz iz Gan Hila,Obracun kod Ok korala...

banacanin

pre 4 godine

voleo sam kaubojske filmove kao klinac i on i jos par glumaca su mi po tim filmovima ostali u secanju a imao je dug a verujem i ispunjen zivot .pokoj mu dusi

Baka

pre 4 godine

Bio je legenda.Imam njegovu fotografiju sa potpisom. Sedamdesetih je bilo popularno sakupljati fotografije glumaca, pevaca, sa autogramom.

trisprata

pre 4 godine

Neka pociva u miru! Bio je veliki u svemu, glumcina, dosta dece, dočekao da mu sin primi nagradu za životno delo, cemu se i sam čudio, doživeo 103 godine, svaka cast!

Miro,Bastina-Ohio

pre 4 godine

Kirk Daglas, Hemfri Bogart,Dzon Vejn,i Gari Kuper su obiljezili moje decacke snove...Glavnom ulogom u filmu "Dvadeset hiljada milja pod morem",prema motivima romana Zila Verna,Kirk Daglas je zadugo ostao,moj filmski heroj.Neka mu je vecna slava i zahvalnost za zvezdanu rolu koju je polucio ljubiteljima sedme umetnosti! U Ohaju, 6/2/2020 14:40