1. @Biba

  Bravo Biba, odlicno napisano...
   (Zurkolomac, 16. oktobar 2019 23:34)

  # Link komentara

 2. Велики писац, највећи живи писац немачког језика.
   (Стара школа, 16. oktobar 2019 20:25)

  # Link komentara

 3. Divan covek, tako ja osecam.
  Nije bilo potrebe da pise o zrtvama ne Srba jer su o tome vec svi pisali. Ko ne shvata davje covek hteo da kaze da istina nije crno bela taj je ili glup ili maliciozan. Pazljivo poslusajte te govore. Ono sto on primecuje a i ja jeste da su ljudi postali bezglavi, nezainteresovani za sustinu, za istinu. Zainteresovani su za propagandu i povrsnosti svake vrste.
  (Masha, 16. oktobar 2019 18:48)

  # Link komentara

 4. Bogami nece te ostaviti na miru. Negirao si zlocine i genocid.
  (Tihi, 16. oktobar 2019 11:09)

  Naprotiv, detaljno je pisao o masovnim zlocinima i genocidu nad Srbima. Jel ti sada malo lakse?
   (Zurkolomac, 16. oktobar 2019 16:47)

  # Link komentara

 5. Posledica satanizacije Srbije u zapadnim medijima. Danas se napada svako ko o Srbiji ima nesto lepo da kaze, jos ako se ne slaze sa opsteprihvacenim americkim pogledom na devedesete i ukogu Srbije u ratu, proziva se za ratnog zlocina i huskaca. Novaku Djokovicu se zvizdi kad gde igra, ako jos pokaze srpsku zastavu to je uvek za osudu dok kad Francuz razvije francusku to je znak zdravog patriotizma. Milosevic sluzi samo kao humanizovani objekat mrznje pa se tako cela Srbija i srpski narod s njim poistovecuje, kao kada bi danas neko rekao nesto lepo o Nemcima a onda ga napadnu jer prica lepo o narodu Hitlera i negira naciste. Srbi u drzavama regiona se tretiraju kao gradjani petog reda, kao neko koga treba osuditi ako ne oseca sramotu sto je to sto jeste. Na istorijske cinjenice se gleda kao na velikosrpsku mitomaniju, na cirilicu kao na zlokobno pismo koje treba prezvrljati crnim sprejem a ono sto se ne moze percipirati kao lose (srpski velikani, umetnici, spomenici) to se prisvaja i promovise kao tudje. Uz sve to oni kojima se digne kosa na glavi od pomisli na Srbe, prvi su u redu da se pojave na nasim portalima kako bi nas ubedili da su ipak oni u pravu i kako cemo biti dobri samo onda kad i mi pocnemo da govorimo negativno o Srbiji i Srbima tj. nasoj zemlji i nasem narodu. Srbija je danas oslabljena, razorena, rasparcana i siromasna- pa im i kao takva smeta. Najbolje bi bilo kad ne bismo ni postojali ali tada ne bi znali kako da kanalisu svoje negativne emocije i mrznju.
  (Biba, 16. oktobar 2019 13:28)

  # Link komentara

 6. Bravo!!!
  (mile, 16. oktobar 2019 13:03)

  # Link komentara

 7. Vec je zazalio sta je sve piskarao! Neugodno mu je, pa u bijegu trazi spas!
  (GlasBrisela, 16. oktobar 2019 12:52)

  # Link komentara

 8. U modi je napadati Handkea, i niko nema ni volje ni hrabrosti da se izmakne i vidi o čemu se zapravo tu radi, nego svi ponavljaju već dobro poznatu matricu od pre 20-25 godina. Neko manje, a neko više histerično.
  Ali nastup Saše Stanišića, povodom dobijanja nemačke nagrade za književnost, predstavlja jedan poseban nivo - hm, koju reč da izaberem - ljigavosti. Pa zašto moramo da napadamo i pljujemo svoje (bez obzira na političko opredeljenje, a ja sam uvek prvi bio protiv Miloševića, Handkea skoro da možemo da vidimo kao svoga, pogotovu jer sada napadajući njega, napadaju Srbe, zar ne?) u nadi da će nas više voleti, ceniti... Može Saša Stanišić i da dubi na glavi, bez obzira na slavu i kvalitet njegove literature, njega će Nemci uvek gledati kao došljaka. A to što sa tolikim žarom pljuje na "svoje" i na taj način želi da podiđe masi i prikaže se kao jako podoban, maltene kao veći Nemac od samih Nemaca - verujte mi, neće ga zbog toga više ceniti. Mislim, upravo suprotno.
  (Nebojša, 16. oktobar 2019 11:44)

  # Link komentara

 9. Svaka mu cast! I tu je veliki. Zamislite samo, da se poceo izvinjavati, da se kajei sl. Mozda bi, prije neko nas to uradio (neko od onih koji bi ga stavili na listu srama) da mu se osmjehnula takva nagrada.
  Veliki Handke. Izvanredan pisac.
   (Olja, 16. oktobar 2019 11:13)

  # Link komentara

 10. Bogami nece te ostaviti na miru. Negirao si zlocine i genocid.
  (Tihi, 16. oktobar 2019 11:09)

  # Link komentara

 11. Najzad se setio da je pisac.
   (otrov, 16. oktobar 2019 10:54)

  # Link komentara